4 vinkkiä, miten lainojen yhdistäminen onnistui

Miten lainojen yhdistäminen onnistuu

Lainojen yhdistäminen voi huomattavasti pienentää lainasi korkoja ja kuluja, kun sen tekee oikein.

On kuitenkin muutamia asioita, joita kannattaa ottaa huomioon, ennen kuin aloittaa lainojen yhdistämisen.

Listasimme alle 4 vinkkiä lainojen yhdistämiseen, joiden avulla löydät edullisimman yhdistelylainan ja saat parhaat hyödyt.

 

Laske lainat ja muut velat yhteen, jotka haluat yhdistää

Ensimmäinen asia joka sinun tulee tehdä on laskea lainat yhteen, jotka haluat yhdistää. Näin saat selville, kuinka paljon sinun tulee hakea uutta yhdistelylainaa, jotta saat kaikki aiemmat lainat yhdistettyä. Nykyiset lainasi voivat olla esimerkiksi kulutusluottoja, joustoluottoja, pikavippejä, luottokorttivelkaa tai vaikka osamaksusopimuksia.

Voit huoletta laskea lainojesi yhteyteen myös kaikki muut laskut, joita sinun tulee lyhentää kuukausittain. Kun olet laskenut nämä kaikki yhteen, tiedät kuinka suuri uuden lainan tulee olla, jotta lainojen yhdistäminen onnistuu yhdellä lainalla.

 

Tee laskelma omista menoista

Nyt kun tiedät, kuinka suuren lainan tarvitset, tulee sinun vielä laskea oma maksukykysi. Laske lainalaskurilla omat kuukausittaiset menosi, mutta älä tietenkään laske näihin niitä maksuja, jotka olet yhdistämässä. Nämähän jäävät kuitenkin pois, kun saat yhdistettyä lainasi.

Kun tiedät omat menosi, vähennä ne tuloistasi. Jäljelle jäävä osuus kertoo sinulle, kuinka suurta kuukausierää pystyt uudessa lainassasi maksamaan. Kuukausierän tulisi olla sellainen, ettei sen maksussa tule ongelmia, ja rahaa jää myös säästöönkin muita yllättäviä menoja varten.

Liian pientä kuukausierää ei kuitenkaan kannata ottaa, sillä silloin lainalle ehtii vain turhaan kertymään korkoja ja kuluja.

 

Kilpailuta laina

Näiden jälkeen on aika hakea lainojen yhdistämistä varten uusi laina. Nyt kun tiedät tarvitsemasi lainasumman, sekä olet arvioinut haluamasi kuukausierän suuruuden, voit siirtyä lainahakemuksen täyttämiseen palvelussamme VertaaLainaa.fi tai käyttää muita lainojen yhdistämiseen tarkoitettuja palveluista, kuten Yhdistelylainaa.fi palvelua.

Täytä lainahakemus huolellisesti ja varmista, että antamasi tiedot ovat oikein, ennen hakemuksen lähettämistä. Hakemuksessa kysytään vain oleelliset kysymykset, jotka vaikuttavat lainan myöntämiseen. Näitä ovat muun muassa perustiedot, tulot, menot, nykyiset velat yms. Hakemuksen täyttämisen jälkeen se välitetään noin 25 pankille ja rahoitusyhtiölle välittömästi. Ensimmäiset lainatarjoukset saat vertailtavaksi jo muutamassa minuutissa.

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainan kilpailuttaminen on kaikkien pankkien asiakkaille aina maksutonta.

 

Vertaile lainatarjoukset

Saatuasi lainatarjoukset, pääset helposti vertailemaan niitä keskenään. Vertaa lainoja ja valitse sopivin yhdistelylaina. Vertaa muun muassa niiden vuosikorkoa, kuukausierää ja muita tarvittavia lainaehtoja löytääksesi parhaan yhdistelylainatarjouksen.

Löydettyäsi parhaan tarjouksen, voit hyväksyä sen ja hylätä muut. Saat lainan nopeasti tilille tarjouksen hyväksymisen jälkeen. Maksa tämän jälkeen kaikki aikaisemmat lainasi ja muut maksut, jotka selvitit ensimmäisessä kohdassa.

Tämän jälkeen sinulle jää vain yksi hyvin kilpailutettu laina hoidettavaksi.

 

Jannen kokemus lainojen yhdistämisestä

Janne on jo pitkään miettinyt lainojen yhdistämistä, mutta asian hoitaminen on vain jäänyt tekemättä. Ehkä suurin syy asian hoitamatta jättämiseen on, että Janne kokee lainojen yhdistämisen vaikeaksi ja aikaa vieväksi. Jannella on itsellään autolaina sekä muutama osamaksu yksityislääkärikuluista. Lisäksi hänellä on avopuolison kanssa yhdessä otettu asuntolaina. Yhteisen päätöksen jälkeen pariskunta kuitenkin päätti aloittaa lainojen yhdistämisen, koska monen lainan maksamisessa pidemmän päälle ei ole vain mitään järkeä.

Suurin työ alkuun oli selvittää molempien maksettavana olevien lainojen jäljellä oleva lainasumma. Nämä asiat kuitenkin selvisi, kun Janne otti yhteyttä suoraan lainanmyöntäjään, mistä sai selville tarkan avoimena olevan velan määrän. Tämän jälkeen ei tarvinnut muuta kuin täyttää VertaaLainaa- palvelun kautta maksuton lainahakemus.

Hakemuksen täyttämisessä ei mennyt kuin muutama minuutti ja ensimmäiset lainatarjoukset Janne yhdessä avopuolisonsa kanssa sai jo saman päivän aikana.

Janne hämmästelee sitä, miten nopeasti kaikki lopulta sujui. Lainojen yhdistäminen yhdessä avopuolison kanssa onnistui lopulta hyvin ja yhteiselle yhdistelylainalle saatiin järkevämpi maksusuunnitelma ja sopivan suuruinen kuukausierä.

”Huomasimme heti tulleista lainatarjouksista, että yhdistelylainan hakeminen yhdessä oli fiksua. Monet pankit tarjosivat lainaa edullisemmalla lainakorolla ja muilla ehdoilla, kun lainanhakijoita oli kaksi. Kun vertailimme lainat yhdessä löysimme yhteisymmärryksessä sopivan lainavaihtoehdon. Lainojen yhdistämisen jälkeen kuukausierämme jopa pieneni, mikä oli positiivinen yllätys. Ajattelimme laittaa ylimenevän osan säästöön ja tehdä myöhemmin pienen lomanreissun”.

VertaaLainaa.fi
Logo