Äitienpäivä – Mitä lahjaksi äidille tai mummolle?

Äitienpäivä

Äitienpäivä vahvistettiin viralliseksi liputuspäiväksi vuonna 1947. Sitä ennen äitienpäivää oltiin vietetty jo useammalla paikkakunnalla ja päiväkin oli vaihdellut vuosien saatossa. Virallisen liputuspäivän myötä äitienpäivää vietetään nykyään toukokuun toinen sunnuntai. 

Äitienpäivään kuuluu tyypillisesti äidille aamupala vuoteeseen, lasten tekemät kortit ja runot. Suosittua on ostaa äidille tai mummolle lahjaksi ruusuja tai suklaata. Useissa perheissä on myös tapana käydä äitienpäiväbrunssilla tai lounaalla. Mitä, jos tänä vuonna äidille tai mummolle haluaisi antaa hieman erilaisen lahjan? Teimme listaa, mitä lahjaksi äidille tai mummolle?

 

Äidille lahjaksi rannekello tai koru

Osta äidille tai mummolle äitienpäivälahjaksi rannekello tai kaunis koru. Rannekellon valinnassa voit miettiä, tarvitseeko äiti klassisen rannekellon, joka sopii niin arkeen kuin juhlaan vai olisiko äidillä enemmän käyttöä aktiivisuusrannekkeelle? Petenkello.fi valikoimasta löytyy laaja valikoima naisten kelloja hyvin monenlaiseen käyttötarkoitukseen. Kymmenien tuotemerkkien joukosta löydät sopivan rannekellon äidille sekä mummolle lahjaksi.

 

Muumimuki tai hauska huumorimuki

Ellei äidille tai mummolle tahdo keksiä mitään sopivaa lahjaa, on muumimuki tai huumorimuki varma valinta. Muumimukeja löytyy jos jonkinlaista ja nämä mukit kestävät aikaa sekä käyttöä. Joidenkin erikoismukien rahallinen arvo jopa nousee vuosien mittaan, joten muumimukin ostaminen lahjaksi voi olla arvokas hankinta myöhemmin lahjansaajalle.

Jos äidiltä tai mummolta löytyy jo useita muumimukeja, voit ilahduttaa äitienpäivänä lahjansaajaa myös huumorimukilla. Hauska muki voi olla tekstillä tai kuvalla varustettu. Mukissa voi olla muun muassa sarkastinen teksti tai vaikka äidin horoskooppimerkin mukainen teksti. Lahjanantaja tietää parhaiten, millainen teksti lahjansaajaan uppoaa.

 

Avaa äidille tai mummolle säästötili

Äitienpäivä on ihana päivä juhlia suvun naisia, mutta monelle päivä teettää harmaita hiuksia, koska ei tiedä, mitä ostaa äidille lahjaksi, jolla on jo kaikkea?

Mitä, jos avaisit äitienpäivänä äidille säästötilin, johon tallettaisit aina äidin merkkipäivänä tietyn summan rahaa. Kun säästötilillä olisi sopiva summa, voisit yhdessä äidin kanssa sopia, miten rahasumma käytettäisiin? Suuremmalla summalla voisi maksaa esimerkiksi osan lomamatkasta tai muusta kalliimmasta hankinnasta.

Tällä tavoin ei tulisi ostettua jokaisena juhlapäivänä erikseen yhtä pienempää lahjaa, vaan säästössä olevan summan voisi myöhemmin käyttää suurempaan ostokseen tai yhteiseen lomaan.

 

Rentouttava gua sha -setti

Gua sha- kiviä voidaan käyttää kauneudenhoitoon. Kivet kuuluvat perinteiseen kiinalaiseen lääketieteeseen, jossa kivien uskotaan olevan tehokas hyvinvointityökalu allergioihin, ruuansulatuksen parantamiseen sekä turvotukseen.

Osta äidille lahjaksi rentouttava gua sha-setti ja opeta äiti tekemään kasvohieronta. Sarja sisältää gua sha -kiven ja joskus seerumin, joka sopii täydellisesti stimuloivaan, rauhoittavaan ja energisoivaan hierontaan.

 

Unenlaadun parantamiseen painopeitto

Osta väsyneelle äidille painopeitto. Painopeitossa on noin 5 tai 7 kiloa ylimääräistä lisäpainoa, mikä auttaa rentouttamaan levottoman kropan. Painopeitto tuntuu kuin isolta halaukselta, jossa uppoudut peiton alle. Peiton uskotaan parantavan yöunta ja rauhoittavan levottomia jalkoja.

 

Lahjakortti sisustusliikkeeseen tai ravintolaan

Hanki äidille tai mummolle lahjakortti mieleiseen sisustusliikkeeseen tai ravintolaan. Lahjakortin voi käyttää haluamanaan ajankohtana itselle sopivien tuotteiden ostamiseen ja ruokailuun. Lahjakortin voi hankkia myös kauneushoitolaan, teatterinäytökseen tai muuhun tapahtumaan. Lahjakortit ovat hyvin suosittuja, koska lahjakortin hankintaan voi osallistua perheestä useampi jäsen, jolloin lahjakortin arvoa voidaan kasvattaa osallistujien määrän mukaan.

 

Anna äidille lahjaksi aikaasi

Aina lahjan ei tarvitse olla mikään ostettu juttu, vaan lahjasi voi antaa myös omaa aikaa. Monelle äidille tai mummolle tämä on lahjoista arvokkain.

Nykyään elämänmeno on niin hektistä ettei rakkaalle äidille tai mummolle voi antaa niin paljon omaa aikaansa kuin haluaisi.

Kun asia päätetään lahjan muodossa, usein päätöksestä halutaan pitää kiinni.

Anna äidille lahjaksi aikaasi joko merkkipäivänä tai useampana päivänä vuoden mittaan. Sopikaa hyvissä ajoin päivä, jolloin vietätte aikaa yhdessä. Vietä kiireetön hetki yhdessäololla, piknikillä, kävelylenkillä tai vain juttelemalla.

Kilpailuta laina maksutta VertaaLainaa.fi palvelussa

Olemme 100% kotimainen palvelu, josta saat lainapäätöksen välittömästi.

Lainatarjoukset saat vain muutamassa minuutissa.

Pyydä lainatarjoukset tästä

VertaaLainaa.fi
Logo