Asunnon stailaus myyntikuntoon

Asunnon stailaus

Asunnon stailaaminen ei automaattisesti nosta asunnon hintaa, mutta usein stailauksella on myyntiä edistävä ja kiinnostusta lisäävä vaikutus. Kun myyntikuvat ovat valoisat ja siistit, lisäävät ne näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa, jonka kautta nykyään suurin osa ostajaehdokkaista tulee. Tässä artikkelissa pohdimme riittääkö kodin stailaus vai vaatiiko kodin myynti pintaremonttia? 

Asunnon stailaus helpottaa asunnon myyntiä

Tutkimuksen mukaan asunnon stailaus ja pieni pintaremontti nopeuttaa kodin myymistä noin 60 prosentilla. Valoisa ja huoliteltu koti herättää asuntoa etsivissä mielenkiintoa ja kerää ihmisiä katsomaan asuntoa. Asunnon tunnelmalla on suuri merkitys ostamisen kanssa ja jos asunto paikan päällä antaa positiivisen vaikutelman, on asunto nopeasti myyty. Hyvin stailattu ja kunnostettu asunto myös tuo paikalle useampia ostajaehdokkaita, jolloin kilpailutilanteella voi olla myyntihintaa korottava vaikutus.

 

Miten asunnon stailaus onnistuu pikkurahalla?

Asunnon stailaus myyntikuntoon onnistuu helposti myös ilman ulkopuolista apua. Jos päättää stailata kodin itse halvalla kannattaa kiinnittää huomiota ensisijaisesti puhtauteen ja selkeyteen. Lisää asuntoon tilan tuntua viemällä kaikki ylimääräiset tavarat varastoon. Eteinen on myynnin kannalta tärkeä osa, koska eteiseen tullaan ensimmäisenä ja se antaa ostajalle joko hyvän tai huonon mielikuvan asunnosta. Jos kodin käyntikortti eli eteinen on ahdas ja sotkuinen, ei se tee hyvää ensivaikutelmaa.

Siisti eteinen asettelemalla takit kaappiin ja kengät pois näkyviltä. Tarkista, että ulko-ovelta sisään tullessa näkymä on rauhallinen ja huoliteltu. Kun siivous kotona on tehty, avaa vielä verhot, jotta saat asuntoon valoisuutta. Osta pöydälle kukkia ja tarkista, että asunnossa on raikas tuoksu.

 

Entä jos asunnon stailaus ei riitä?

Aina pelkkä asunnon stailaus ei riitä, jos asunnossa on selviä remonttia vaativia kohtia. Asunnon remontoinen ei kuitenkaan välttämättä nosta asunnon myyntihintaa merkittävästi, mutta nopeuttaa asunnon myymistä. On selvää, että jos asunto on kunnoltaan rapistunut, kannattaa tarvittavat korjaukset asuntoon tehdä. Materiaaleiksi kannattaa valita melko neutraaleja värejä, jotta värit miellyttäisivät mahdollisimman monia ostajia. Rikkoutuneet ja kuluneet pinnat ja lattialistat on tärkeä vaihtaa uusiin ja lisäksi harkita seinien maalaamista tai tapettien vaihtamista. Remonttibudjetti ei kannata olla kovin suuri ja itse tekemällä pystyy säästämään kuluissa. Keskimäärin kodin myyntikuntoon otettava remonttilaina on 1000 – 5000 euroa, mutta jos itsellä on aikaa ja ammattitaitoa voi remonttibudjetti olla edullisempikin.

Suositeltavaa on myös ottaa kodin stailaukseen tai remonttisuunnitelmaan avuksi alan ammattilainen. Sisustussuunnittelijat ovat tehneet aikaisemminkin asuntostailauksia ja heillä on ammattilaisen näkemys siihen, mitkä tekijät asunnossa vaikuttavat myyntiin. Jos on itse asunut kodissa pitkään, niin kodin kuntoon tai ilmeeseen on ns. sokaistunut eikä näe selkeästi kodin ongelmakohtia tai vastaavasti asioita, joita on syytä korostaa myynnin edistämiseksi.

 

Onko kodin sisustuksella merkitystä myynnin kannalta?

Kyllä sillä on. Kun kotia on myymässä kannattaa stailauksen kohdalla asettua ostajan asemaan. Millaisiin asioihin ostaja kiinnittää huomiota? Voiko ostaja kuvitella itsensä asumassa asunnossa?

Antaakseen ostajalle hyvän mielikuvan asunnosta, kannattaa asunnossa piilottaa henkilökohtaiset esineet ja valokuvat. Jos taas asunto on jo täysin tyhjä, kannattaa asuntoon tuoda jotain suurempia huonekaluja, jotka antavat ostajalle paremmin mittasuhteet asunnon koosta. Toisinaan asunnon myynnin edistämiseksi otetaan pieni sisustuslaina, jotta asuntoon saadaan vaikuttava yleisilme. Muutama kaunis valaisin, houkutteleva sohva sekä tyylikäs ruokapöytä antavat ostajaehdokkaalle heti käsityksen miten huonekalut parhaiten sijoittuvat asuntoon ja miten hän voi itsensä ja perheensä nähdä asumassa talossa.

VertaaLainaa.fi
Logo