Joululahjat osamaksulla – Valitse sopiva lainaratkaisu

Joululahjat osamaksulla

Joululahjat osamaksulla – Valitse sopivin lainaratkaisu

Joulun alla monessa perheessä pohditaan, miten saada rahat riittämään lahjoihin ja jouluruokaan muiden menojen lisäksi. Joulu on ilon ja yhdessäolon aikaa, mutta mieltä voit stressata rahojen riittäminen. Älä anna rahahuolien pilata joulua, vaan tee joulusta juuri teidän perheen näköinen ilman paineita.

Monet suomalaiset maksavat jouluostoksiaan lainarahalla. Rahoitusratkaisuna on usein luottokortti, osamaksurahoitus, pikalaina, joustoluotto tai kulutusluotto. Näistä yleisimmin käytössä on luottokorttimaksaminen. Luottokorttien hinnoitteluissa on eroja ja vertailun perusteella monessa tapauksessa edullisemmaksi vaihtoehdoksi on osoittautunutkin kulutusluotto. Asiaa ei useinkaan tule sen tarkemmin ajateltua ja lompakosta löytyvä luottokortti on helppo ottaa kassalla nopeasti lompakosta käyttöön. Tämä hetkisen korkokaton myötä tilille maksettavissa rahalainoissa on kuitenkin usein luottokorttia halvempi korko, joten suosittelemme vertailemaan tarjottavat lainat ja kortit tarkoin ennen niiden käyttöä. Ota vertailuun olemassa olevan luottokorttisi hinnasto sekä valmiit lainatarjoukset useammalta pankilta.

Osa kuluttajista on huomannut vertailemisen jälkeen, että osamaksulla hankittu kodinkone on tullut kalliimmaksi kuluiltaan kuin, jos kodinkoneen hankintaan olisi tullut ottaneeksi kodinkone lainan. Tämän johtuu siitä, että väliaikainen korkokatto asetettiin 10 prosenttiin ja osamaksusopimuksissa korko sai olla edelleen 20 prosenttia (väliaikainen korkokatto poistui syyskuulla 2021).

 

Näin pääset tarkastelemaan millainen joululaina sinun kannattaa ottaa, jotta et maksaisi tarvittavasta lainasta liikaa kuluja tai korkoja joulun jälkeen.

Toimi näin:

  • Selvitä kuinka suuri on luottokorttisi korko ja muut kulut.
  • Minkä verran joudut maksamaan luottokortista, jos maksat luottoa takaisin erissä.
  • Täytä tämän jälkeen VertaaLainaa.fi sivustolla oleva lainahakemus summalla, jonka arvioit menevät joululahjoihin ja muuhun joulun alla.
  • Jättämäsi lainahakemus välitetään useammalle pankille.
  • Kilpailutuksessa on mukana jopa 25 pankkia ja rahoitusyhtiötä.
  • Henkilökohtaiset lainatarjoukset saat jo saman päivän aikana vertailtavaksi.

Jokainen saamasi lainatarjous on yksilöllisesti räätälöity sinulle, sen mukaan millainen on maksukykysi sekä kuinka paljon tarvitset lainaa. Sinun ei kuitenkaan ole pakko hyväksyä yhtäkään lainatarjousta, jos olet tyytyväinen nykyiseen luottoratkaisuusi. Lainatarjousten pyytäminen on maksutonta ja saat rauhassa tutustua eri tarjouksiin. Hyväksyttyäsi lainatarjouksen, voit allekirjoittaa sen pankkitunnuksillasi.

Joulun voi järjestää pienellä budjetilla

Joululainan hakeminen ei ole kaikille oikea ratkaisu eivätkä kaikki halua ottaa lainaa joululahjoihin. Jos rahat eivät kuitenkaan tunnu riittävän joulun alla, on tärkeä miettiä eri vaihtoehtoja nipistää joulun kuluista. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että joulu olisi pilalla, jos kaikkea ei pysty hankkimaan. Loppujen lopuksi joulun ei tulisi olla vain kulutuksen aikaa, vaan yhdessäoloa ja lämmintä tunnelmaa.

Lahjojen määrä

Rahaa joululahjoihin pystyy tuhlaamaan rahaa mielin määrin. Lapset oppivat jo hyvin pienestä, että jouluna saadaan paljon lahjoja. Kannattaakin miettiä jo varhaisessa vaiheessa, kun lapset ovat vielä pieniä, minkä verran jouluna ostetaan lahjoja. Pienten lasten lahjatoiveet ovat hinnaltaan melko edullisia, mutta mitä vanhemmaksi lapset kasvavat sen kalliimmiksi ne usein muuttuvat. Jos lahjojen määrä kuitenkin pysyy samana, kallistuvat joulut lahjojen osalta vuosi vuodelta.

Sopikaa ja keskustelkaa lasten kanssa lahjojen määrästä ja siitä millaisella rahasummalla lahjoja ostetaan. Kun lapset ovat jo isompia, voidaan yhdessä miettiä millaisia lahjoja olisi järkevää ostaa vai haluaako lapsi osan lahjoistaan rahana, minkä lahjansaaja saa laittaa säästöön tai sijoitukseen.

Hyvä vinkki on myös, että jokainen perheenjäsen ostaa sovitulla summalla toisilleen lahjan. Näin lapset oppivat jo pienestä huomaamaan rahan arvon. Millaisen lahjan pystyy esimerkiksi ostamaan toiselle 10 eurolla. Toinen oppi tästä on, että lapset huomaavat, kuinka mukavalta ja jännittävältä tuntuu ostaa toiselle lahja.

Lahjojen ekologisuus sekä pitkäikäisyys

Pyri ostamaan sellaisia lahjoja, jotka kestävät aikaa ja käyttöä. Pienempien lasten kohdalla tämä on toisinaan haastavaa, mutta vanhemmat lapset osaavat tätä ajatusta jo arvostaa. Osta laadukkaita tuotteita jotka kestävät käytössä pitkään, kuten astioita, tekstiilejä, taulu, valokuva-albumi, urheiluvälineitä yms. Osta myös tavaroita, jotka ovat tarpeellisia tai tulevat varmasti käyttöön. Voit myös tehdä lahjan itse. Lisää lahjavinkkejä itse tehtyyn lahjaan löydä Meillä kotona artikkelista.

Kiinnitä huomiota myös lahjojen paketoimiseen. Nyt on suosittua ja ekologista kääriä lahjat sanomalehteen, pahviin tai ylimääräisiin tapettipapereihin. Lahjan ulkonäkö saa olla persoonallinen ja varmasti jo lahjan paketoimiseen panostaminen on osa lahjaa. Kaunis lahjapaketti ilahduttaa jo itsessään!

Lahja voi olla myös elämys tai yhdessäoloa

Aina lahjan ei tarvitse olla materiaalia. Lahja voi olla myös lupaus yhteisestä kahvihetkestä, ravintolaillallisesta tai vaikka lasten hoitamisesta. Lasten kohdalla lahja voi olla lupaus, että mennään metsäretkelle, luistelemaan tai laskettelemaan. Tämän tyyppinen lahjalupaus kuitenkin kannattaa kirjoittaa korttiin, niin jokainen muistaa, että tällainen lahja on saatu ja se luvataan lunastaa sopivalla hetkellä. Kokemuslahja sopii kaikenikäisille ja lämmittää mieltä pitkään vielä joulun jälkeenkin.

Jouluruokailuun suunnitelmallisuutta

Joululaulussakin sanotaan, että herkkua on siinä monenlaista! Joulupöydässä kannattaa kuitenkin pitää suunnitelmallisuus ja järki mukana. Ellei kukaan pidä maksa- tai porkkanalaatikosta, turhaan niitä kaupasta joulupöytään ostaa. Ostakaa ja tehkää sellaista jouluruokaa, joka maistuu kaikille. Eihän sen tarvitse edes olla perinteistä jouluruokaa, jos siitä ei pidetä. Sopikaa yhdessä, mitä kukin haluaa jouluna syödä, onko ne esimerkiksi lihapullia muusilla vai riisipuuroa ja kiisseliä. Valmistakaa osa ruuista itse ja ostakaa kaupasta ne, mitkä ovat liian työläitä tai niitä syödään vain vähän. Tehkää ennen kauppaan menoa tarkempi lista, mitä pitää ostaa. Helposti kaiken muun kiireen keskellä- joku unohtuu ja kaupassa joutuu käymään useaan kertaan.

Tarkemmalla suunnittelulla myöskään ruokahävikkiä ei tule niin paljon. Ylijäävistä jouluruuista pystyy välipäivinä kokkailemaan muuta ruokaa. Esimerkiksi lanttu-, porkkana- tai bataattilaatikoista teet hetkessä kasvispihvejä lisäämällä joukkoon sidosaineeksi kanamunaa. Lohesta saa tehtyä hyvän kiusauksen ja kinkku sopii hyvin hernekeiton joukkoon.

 

Lue myös:

Kilpailuta laina maksutta VertaaLainaa.fi palvelussa

Olemme 100% kotimainen palvelu, josta saat lainapäätöksen välittömästi.

Lainatarjoukset saat vain muutamassa minuutissa.

Pyydä lainatarjoukset tästä

Takaisin ylös
VertaaLainaa.fi
Logo