Joululahjat – Näin säästät aikaa ja rahaa joululahjaostoksissa

joululahjat

Joulua vietetään monessa perheessä nyt hiukan erilaisessa taloudellisessa tilanteessa kuin menneinä vuosina. Hintojen nousu pakottaa kuluttajat miettimään entistä tarkemmin, mitä tänä vuonna voidaan ostaa pukinkonttiin ja voisiko osan lahjoista tehdä itse. Keskimäärin suomalaiset käyttävät rahaa joululahjaostoksiin 100 – 300 euroa, mutta monessa kotitaloudessa tähänkin summaan halutaan säästöä. Miten tänä vuonna joululahjaostoksissa voisi säästää, listasimme alle vinkit. 

 

Osta joululahjat ajoissa

Jos lahjojen ostamisen jättää viime tinkaan saattaa helposti käydä niin, että ostoskärryihin sujahtaa lahjoja, joiden käyttöä ei olla mietitty loppuun saakka. Tuotteet voivat olla myös kalliimpia kuin mitä olit alkujaan lahjoihin budjetoinut, koska hätäpäissäsi joudut ostamaan suurinpiirtein sen, mikä käteen osuu. Älä siis jätä lahjojen ostamista viimeisille päiväille ennen joulua, vaan aloita lahjojen hankinta jo viimeistää pari viikkoa ennen aattoa. Näin pääset joululahjarumban kanssa huomattavasti helpommalla ja sinulle jää aikaa joulutunnelman fiilistelyyn.

 

Joululahjat edullisesti – Hyödynnä ennen joulua olevat alennuspäivät

Joulukuun aikana ei juurikaan enää ole alennuspäiviä kuin vasta vähän ennen aattoa. Hyödynnä pimeän marraskuun lopun huikea musta perjantai eli Black Friday joululahjaostosten tekemiseen. Kyseisenä päivänä tai nykyisin koko viikon ajan verkkokaupat ja liikkeet tarjoavat kuluttajille isoilla alennusprosenteilla tuotteita. Alennustuotteita löytyy lähes joka kategoriasta; meikit, vaatteet, lelut, pelit, elektroniikka, kirjat ja paljon muuta. Keskimäärin alennusprosentit ovat noin 20 – 30 prosenttia, mutta osassa tuotteissa alennukset ovat jopa 50 – 70 prosenttia. Black Week tarjoukset kannattaa hyödyntää, koska useiden joululahjatoiveiden kohdalla voi tehdä houkuttelevia löytöjä.

 

Käsistään näppärä tekee joululahjat itse

Kaikkia joululahjoja ei tarvitse ostaa kaupasta, vaan jos kädentaidot ovat riittävät, voi joululahjat tehdä itse. Osaan itse tehdyistä tuotteista ei edes vaadita juurikaan sorminäppäryyttä, vaan enemmänkin omaa mielikuvitusta ja innostusta. Pinterest on pullollaan jouluaiheisia tee-se-itse tuotoksia, joten tekemiseen vaaditaan usein vain inspiraatioita. Itse tekemällä säästät ja varmasti jokainen lahjansaaja arvostaa itse tehtyä lahjaa. Tee itse lahjaksi tiskirätti, kynttilä, sytytyspalat, villasukat tai vaikka pipo. Ellei kädentaidot suju, mutta leipominen luonnistuu, leivo lahjaksi kuivakakku, pipareita, suolainen piirakka tai säilö suutarinlohta.

 

Budjetoi ja suunnittele lahjalista

Tee jo ennen joululahjaostoksille lähtöä tarkempi listaus, mitä lahjoja olet suunnitellut ostaa. Voit laatia puhelimesi muistikirjasovellukseen tai ruutupaperille listan lahjaideoista, lahjansaajista, arviot lahjojen hinnoista ja missä kaupoissa tuotteet ovat edullisimmilla hinnoilla. Mieti myös, minkä verran olet valmis laittamaan tänä vuonna rahaa joululahjoihin. Budjetin laatiminen auttaa pitämään kulut kurissa eikä huomaamatta tule ostettua liian kalliita lahjoja. Edullisia joululahjoja aikuisille ovat esimerkiksi kynttilät, saippuat ja konvehtirasiat. Lapselle joululahjaksi voi ostaa edullisesti palapelin, alusvaatekerraston, lämpöiset pörrösukat, värikyniä sekä piirrustuslehtiön. Nuorelle joululahjaksi sopii hyvin esimerkiksi noin 30 euron lahjakortti valittuun liikkeeseen tai kaunis koru tai rannekello.

 

Hanki joululahjat verkkokaupoista

Tilaamalla lahjat suoraan verkkokaupoista, et ehkä sorru niin helposti heräteostoksiin. Tilaamalla tuotteet netistä pystyt myös laajemmin vertailemaan tuotteiden hintoja ja mittailemaan, mikä tuote on oikean kokoinen. Tavaratalojen verkkokaupoissa on lähes aina yhtä suuri valikoima tuotteita kuin kivijalkakaupassa. Lähempänä joulua useat verkkokaupat myös lupaavat lähettää tuotteet ilman postikuluja pidennetyillä palautusoikeuksilla.

 

Kilpailuta laina ja maksa joululahjat erissä

Toisinaan tarkempikaan budjetointi tai säästäminen ei riitä, vaan lahjojen ostamiseen tarvitaan ulkopuolinen rahoitus. Tämä ei tietenkään ole toivottava tilanne, mutta joskus ostoslistalla on joululahjatoiveita, joihin omat varat ei yksin riitä. Tällaisia ostoksia voivat olla esimerkiksi nuoren toiveissa oleva tietokone, sohva tai sänky. Ennen joulua voi myös tulla vastaan tilanne, että rahat riittävät joululahjoihin, mutta samaan aikaan perheessä hajoaa pesukone tai jokin muu päivittäin käytössä oleva laite. Tilanne vaatii nopeaa toimintaa ja sopivan rahoituksen löytämistä.

VertaaLainaa- palvelun kautta voi hakea lainaa ilman vakuuksia alkaen 1000 euroa. Lainan takaisinmaksuaika riippuu haetusta lainasummasta ja on alkaen 1 vuosi. Erimerkiksi jos tarvitset lainaa 2000 euroa ja otat lainaan 1 vuoden laina-ajan, maksat lainaa takaisin noin 170 euroa kuukaudessa.

VertaaLainaa on lainavertailupalvelu, joka kilpailuttaa lainat yli 25 pankin ja rahoituslaitoksen kesken minuuteissa. Yksi täyttämäsi lainahakemus tavoittaa näin ollen kauttamme useita lainantarjoajia ja saat nopeasti henkilökohtaiset lainatarjoukset vertailtavaksesi.

Kilpailuta laina jo tänään, niin saat lainan tilillesi jopa saman päivänä aikana. Lainahakemuksen täyttäminen ja lainatarjousten vastaanottaminen on maksutonta eikä velvoita mihinkään.

VertaaLainaa.fi
Logo