Kasvata lomakassaa – kilpailuta laina

Lomakassan kartuttaminen

Moni haaveilee lomalle lähdöstä pitkän tauon jälkeen. Vaikka edellisestä lomasta on pitkä aika, ei rahaa välttämättä ole kerääntynyt säästöön. Rahat ovat monella huvenneet muihin menoihin ja kenties kodin remontoimiseen. Lomalle olisi kuitenkin mukava pian päästä, mutta millä konstein lomakassaa voisi lähteä kasvattamaan?

 

Lomamatkojen myynti on piristynyt

Olemme eläneet nyt jo kaksi vuotta enemmän tai vähemmän epävarmassa ja rajoitetussa maailmassa. Moni suomalainen on lykännyt lomamatkaansa, koska epävarmuustekijöitä on ollut liikaa. Jo varattuja matkoja on siirretty myöhäisempään ajankohtaan tai lomasuunnitelmat on jäädytetty. Lomabudjettiin tarkoitetut säästöt on saatettu käyttää odotellessa kodin kunnostamiseen, kesämökin remontoimiseen tai uuden menopelin ostoon. Monet verkkokaupat kertovatkin, että koronapandemian aikana kysyntää on ollut muun muassa retkeilyvarusteille, polkupyörille sekä puutavaralle. Tämä kertoo siitä, että ulkomaanmatkojen sijaan lomareissuja on tehty Suomen kauniiseen luontoon sekä omaa kotia on remontoitu ahkerammin.

Nyt kuitenkin näyttää, että lomamatkojen myynti myös ulkomaille olisi piristymässä. Koululaisten hiihtolomalle on varauksia tehty jo runsaasti, mutta vielä löytyy kohteita, joita ei ole loppuunmyyty. Sillä esimerkiksi Kanarian saarille, Thaimaahan ja Arabiemiraatteihin on vielä valmismatkoja tarjolla koulujen talvilomien aikaan. Niitä vietetään viikoilla 8–10. Matkatoimistojen mukaan varauksia tehdään nyt ns, viime tipassa, koska monet suomalaiset haluavat varmistaa, että lomalle lähtöviikolla perhe on varmasti terveenä eikä uusia rajoituksia ole tulossa.

 

Kasvata lomakassaa ensi kesän lomaa varten

Lomailu ei ole halpaa huvia ja monen lomasuunnitelmat kariutuvatkin siihen tosiasiaan, ettei lomalle lähtöön ole yksinkertaisesti varaa. Esimerkiksi viikon loma nelihenkiseltä perheeltä ulkomailla voi maksaa noin 2000 euroa, saman verran saa rahaa menevään myös kotimaanmatkaan. Lomabudjettiin vaikuttaa, varaatko itse hotellihuoneen, lennot sekä kuljetuksen kohteeseen vai varaatko helpon ja huolettoman valmismatkan.

Kotimaanmatkailussa hintaan vaikuttaa, majoituskohde, kuuluuko hintaan aamupala? sekä mitä aktiviteetteja loman aikana tehdään? Kaikki nämä nostaa loman hintaa.

Voit aloittaa lomakassan kasvattamisen jo nyt, niin ensi kesän lomalla sinun ja perheesi ei tarvitse tinkiä niin monesta asiasta, vaan voitte ottaa loman rennosti.

 

Kasvata lomakassaa näillä vinkeillä

1

Onko perheessäsi monella puhelinliittymä?

Puhelinliittymistä joutuu esimerkiksi viisihenkinen perhe maksamaan kuukaudessa noin 160 euroa, jos lasketaan, että jokaisella perheenjäsenellä on 32 euroa maksava puhelinliittymä. Jos liittymien hinnat saisi laskemaan 28 euroon per liittymä, tietäisi se säästöä liittymämaksuihin 20 euroa. Puolessa vuodessa säästöä olisi tullut jo 120 euroa.

Puhelinliittymät kannattaa vertailla Liittymätarjous.fi palvelun avulla, niin saat selville, mille operaattorille perheesi kannattaa puhelinliittymät vaihtaa, jotta säästöä tulisi mahdollisimman paljon liittymäkuluihin. Sivustolta löytyy helposti tulkittava liittymävertailutaulukko, jossa on esiteltynä suurimpien operaattoreiden puhelinliittymät halvimmasta liittymästä kalleimpaan.

Uutena palveluna VertaaLiittymät sivustolla voi kilpailuttaa sähköt. Sähkön hinta on viimeisen puolen vuoden aikana noussut todella korkeaksi, joten kilpailuttamalla sähkön, voi säästää huomattavasti joka kuukausi sähkölaskussa. Arvioiden mukaan sähkön kilpailuttaminen voi tuoda säästöä jopa 50 – 100 euroa kuukaudessa.

2

Maksatko lainanlyhennyksiä?

Onko sinulla lainaa maksettavana? Näin on monella muullakin suomalaisella ja moni maksaa lainastaan huomaamatta liikaa. Nykyisen, olemassa olevan lainan voi kilpailuttaa uudelleen, millä tavoin lainan kuukausikuluja voi saada pienemmäksi. Jos lainaa on esimerkiksi maksettavana 12 000 euroa, 8 vuoden takaisinmaksuajalla ja 15,23 % todellisella vuosikorolla, on lainanlyhennys kuukaudessa 210,25 euroa. Lainan kilpailuttamisen jälkeen lainan kuukausierän voi saada 169,53 euroon, jo pelkästään sillä, että lainan korko laskee 7,8 prosenttiin. Muutos lyhennyserässä lainan kilpailuttamisen jälkeen olisi näin 40,72 euroa. Puolessa vuodessa säästöä tulisi jo 244,32 euroa. Kuukausierää saa vieläkin alhaisemmaksi, jos haluaa esimeriksi pidentää laina-aikaa muutamalla vuodella.

Kilpailuta laina palvelussamme aina 60 000 euroon saakka. Kilpailutuksessa on mukana kaikkiaan yli 25 pankkia ja rahoituslaitosta. Lainan kilpailuttaminen voi tuoda merkittävää säästöä lainan kuluihin, varsinkin jos nykyisen lainan korkotaso on korkea. Tämän asian voi selvittää vain kilpailuttamalla lainan usean eri lainantarjoajan kesken.

VertaaLainaa.fi lainavertailuun erikoistunut palvelu, jossa lainan kilpailuttaminen on asiakkaalle aina maksutonta ja riskitöntä. Lainatarjousten vastaanottaminen ei edellytä sitoutumista.

VertaaLainaa.fi
Logo