Kodin sisustaminen – Olisiko aika uudistaa kotia?

Kodin sisustus

Kodin sisustaminen

Viime kuukausien aikana ihmiset ovat viettäneet kotona enemmän aikaan kuin aikoihin. Monessa perheessä on ollut tilanne, että työt ja koulunkäynti on tehty kotoa käsin. Koska kotona on oltu paljon, huomaa samalla oman kodin käytännöllisyyden sekä vastaavasti epäkohdat. Onko jokaiselle perheenjäsenelle kodissa oma tila yksinoloon ja rauhoittumiseen? Onko keittiössä tarpeeksi kaappi – ja laskutilaa? Toimiiko muut tilat? Onko tavaroille selkeät paikat? Voisiko jostain tavaroista luopua kokonaan?

Tällaisia ajatuksia herää, kun kotona viettää enemmän aikaa ja se on tietysti vain hyvä. Monesti arki on niin kiireistä, ettei kodin sisustamiseen ja uudelleen järjestelyyn tahdo löytyä aikaa, mutta ehkä nyt olisi sen aika.

 

Oman kodin viihtyvyyteen kannattaa panostaa

Oma koti on monelle paikka rentoutumiseen ja perheen kanssa yhdessä oloon. Sen vuoksi on tärkeää, että koti on sellainen missä on hyvä olla. Kodin sisustuksessa kannattaakin ottaa huomioon omaan perheen tarpeet ja miettiä kalusteet sen mukaan mikä tuntuu hyvältä ratkaisulta. Sisustuslehdistä ja – ohjelmista saa hyviä vinkkejä kodin sisustamiseen, mutta loppujen lopuksi valinnat kannattaa tehdä oman mielen mukaan. Sisustusvalinnoissa kannattaa myös kuunnella lasten mielipidettä ja antaa myös heidän vaikuttaa esimerkiksi oman huoneen värimaailmaan. Usein kun lapsi saa olla itse päättämässä huoneensa sisustuksesta edes jossain määrin, hän myös viihtyy paremmin huoneessaan ja ehkä pitää sen paremmin myös siistinä.

Oman kodin sisustaminen tai pieni pintaremontti ei vaadi suuria summia rahaa. Hyvinkin pienillä muutoksilla voi saada näkyvää aikaan. Pieniä kodin muutostöitä voivat olla muun muassa seinäpintojen maalaaminen tai tapettien vaihtaminen. Muita kodin ilmettä uudistavia hankintoja voivat olla tyynyjen, verhojen tai vaikka mattojen vaihtaminen. Jos kodin sisustukseen ja remontoimiseen haluaa panostaa enemmän, ovat muutostyöt yleensä keittiönkaappien vaihtaminen, lattiapintojen uusiminen sekä kylpyhuoneremontti. Nämä työt vaativat jo suurempaa rahoitusta eikä välttämättä omat säästä yksin näiden kattamiseen riitä. Suurempiin muutostöihin on haettu remonttilainaa, jota verkkohakemuksella voi hakea jopa 60 000 euroon saakka.

 

Kodin elektroniikka ja kodinkoneet

Kun puhutaan kodin sisustamisesta ja kunnostamisesta tahtoo usein unohtua, että tärkeässä roolissa toiminnallisuuden kannalta ovat myös kodinkoneet ja muut elektroniikkalaitteet. Vasta kun astianpesukone tai uuni hajoaa huomaa kuinka tärkeä kyseinen laite onkaan. Kodinkoneet kannattaakin huoltaa aina ohjeiden mukaan ja tarkistaa, että kaikki toimii kunnolla. Usein tahtoo käydä niin, että pyykinpesukone hajoaa yllättäen juuri silloin kun pyykkivuori on korkeimmillaan. Näihin tilanteisiin ei osaa ennalta varautua ja aina tililtä ei akuuttiin rahantarpeeseen löydy useaa sataa euroa. Tällä hetkellä luottokorttiostot sekä osamaksusopimukset ovat kulutusluottoa ja joustoluottoa kaksinkertaisesti kalliimpia maksutapoja, joten jos tarvitsee lainaa heti esimerkiksi uuden kodinkoneen hankintaan kannattaa hakea rahoitus muutamassa minuutissa suoraan netistä.

VertaaLainaa.fi etusivulla on helppokäyttöinen hakemus, jonka täyttämällä voi lainaa saada nopeasti käyttöön 100 eurosta aina jopa 60 000 euroon saakka. Lainaa varten hakija ei tarvitse vakuuksia tai henkilötakausta. Myönnetty laina on hakijan käytössä usein saman päivän aikana hakemuksen jättämisestä. Älä turvaudu kalliisiin luottokorttiostoihin tai osamaksuvaihtoehtoihin joissa lainan korko on jopa 20 prosenttia, vaan hae lainaa netistä jossa lainan korko on maksimissaan 10 prosenttia. Korkokatto 10 % on voimassa 31.12.2020 asti, joten hyödynnä edullinen lainakorko tämän vuoden puolella.

 

Sisustuslainalla teet tarvittavat hankinnat kotiisi

Aina oma palkka ei riitä kattamaan kodin remontoimiseen tai sisustamiseen tarvittavia kuluja. Varsinkin jos pintamateriaaleihin ja huonekaluihin haluaa panostaa laadukkailla, kotimaisilla valinnoilla, ovat hankinnat kalliita. Monet suomalaiset haluavat nykyään panostaa kestäviin ja ajattomiin valintoihin kodin sisustamisessa ja silloin designkaluste on suurempi investointi. Arvonsa säilyttävät kalusteet maksavat usein huomattavasti enemmän kuin markettien huonekalut, mutta monelle tämä voi olla periaatteellinen päätös. Jos koti kaipaa suurempia hankintoja on tähän tarkoitukseen olemassa sisustuslaina, jolla tarvittavat hankinnat voi tehdä kerralla eikä jokaisen huonekalun ostoon tarvitse säästää kuukausien ajan.

 

Lisätietoa: Vammaispalvelulain nojalla kunnan on korvattava kotona tarvittavat muutostyöt, jos perheessä on vaikeavammainen henkilö tai sairauden vuoksi henkilö ei pysty liikkumaan kotona normaalisti. Kodin muutostyöt voivat koskea muun muassa ovien leventämistä tai luiskien rakentamista. Tutustu aiheeseen tarkemmin thl:n sivuilla.

 

Katso myös:

  • Hämeensanomat.fi | lainaa haetaan yhä useammin netistä
  • Huonekalut osamaksulla
VertaaLainaa.fi
Logo