Kokemuksia lainojen kilpailuttamisesta

Kokemuksia lainojen kilpailuttamisesta

Arja, Pohjois-Suomesta, oli huomannut viime kuukausina, että hänen taloutensa alkoi kiristyä hieman liikaa. Lainoja oli kertynyt monista eri syistä vuosien varrella: 3000 euron kulutusluotto oli otettu yllättävien menojen kattamiseksi, autolainaa 8000 euroa auton hankintaan ja luottokorttivelkaa oli kertynyt 600 euroa viimeisimmältä ulkomaan matkalta. Arjalle oli alkanut muodostua tunne, että eri lainojen hoitaminen eri pankeille ja rahoituslaitoksille alkoi olla työlästä ja kallista.

Eräänä iltana, kun Arja selasi netissä eri mahdollisuuksia lainojensa uudelleenkilpailutuksesta, hän tutustui VertaaLainaa.fi vertailupalveluun. Hänelle valkeni ajatus: miksi ei voisi kilpailuttaa kaikkia lainojaan ja saada ne yhden katon alle edullisemmalla korolla? Vielä kun palvelussa mainittiin, että lainojen kilpailuttaminen ei maksa mitään eikä sido mihinkään, oli Arja valmis kokeilemaan omien lainojensa uudelleenkilpailuttamista.

Arja päätti kokeilla ja syötti tarvittavat tiedot VertaaLainaa.fi palveluun. Hän oli erityisen ilahtunut palvelun helppoudesta ja siitä, että yhdellä hakemuksella hän saattoi kilpailuttaa lainansa yli 25 pankin ja rahoituslaitoksen kesken.

Ei kulunut montaakaan minuuttia, kun Arja sai jo ensimmäisen lainatarjouksen tutulta pankilta. Eräs pankki oli valmis yhdistämään kaikki Arjan lainat ja tarjosi hänelle kohtuullisen koron sekä selkeän maksusuunnitelman. Arja oli tyytyväinen, sillä uuden lainan kuukausittainen lyhennyserä oli huomattavasti pienempi kuin aiempien lainojensa yhteenlaskettu summa. Lisäksi hänen elämänsä selkeytyi huomattavasti, kun kaikki velat olivat nyt yhden lainan alla ja vain yksi lasku maksettavana kuukaudessa.

Kun Arja kertoi ystävälleen lainojen kilpailutuksestaan, ystävä oli hämmästynyt. ”Miksi en ole ajatellut tätä aikaisemmin?” hän mietti ääneen. Arja hymyili tyytyväisenä ja vastasi: ”Onneksi minä ajattelin.”

Kului jonkin aikaa ja Arja huomasi, että hän pystyi nyt säästämään rahaa ja suunnittelemaan tulevaisuuttaan ilman jatkuvaa huolta monista eri lainoista. Hän oli kiitollinen siitä päätöksestä, jonka oli tehnyt eräänä iltana nettiä selatessaan.

 

Lainojen kilpailuttaminen voi tuoda säästöä ja selkeyttä talouteen

Niin kuin huomasimme Arjankin kohdalla lainojen kilpailuttaminen ei ollut laisinkaan vaikeaa ja pidemmällä aikavälillä saatu säästö oli Arjalle merkittävä.

Elämässä tulee eteen tilanteita, joissa otamme lainaa erilaisiin tarpeisiin. Se voi olla suurempien haaveiden toteuttamista, äkillisten menojen rahoittamista tai vain arjen pyörittämiseen tarvittavien kulujen kattamista. Lainan ottaminen on toisinaan paikallaan, mutta lainojen takaisinmaksu ei saisi aiheuttaa suuria taloudellisia ongelmia eikä päänvaivaa. Jos yksittäisten lainojen takaisinmaksun kanssa tulee ongelmia on syytä pohtia omaa rahan käyttöään, taloudellisia edellytyksiä lainojen poismaksussa sekä voisiko lainoille saada uuden järjestelylainan pienemmällä korolla?

Kilpailuta laina niin saat selkeyttä talouteen ja säästät samalla rahaa. Kun kilpailutat lainat, pääset vertailemaan eri pankkien ja rahoituslaitosten tarjouksia keskenään. Tämä voi auttaa sinua löytämään lainan, joka on omiin tarpeisiisi ja elämäntilanteeseesi nähden edullisin ja järkevin.

Yksinkertaisesti sanottuna: voit löytää saman lainan pienemmällä korolla ja säästää näin korkokuluissa pitkällä tähtäimellä.

Kuvitellaanpa, että sinulla on useampi pieni laina eri lainantarjoajilta. Jokaisella lainalla on omat eräpäivänsä, korot ja ehdot. Voit helposti tuntea olosi turhautuneeksi kaikkien näiden lainojen keskellä. Mutta, kun kilpailutat lainasi, saatat pystyä yhdistämään ne yhdeksi lainaksi. Se tarkoittaa, että sinulla on vain yksi kuukausittainen maksu, yksi korkoprosentti ja yksi eräpäivä. Kuulostaa aika selkeältä, eikö?

Monille meistä raha-asiat ovat henkilökohtaisia ja usein myös herkkiä aiheita. Lainojen kilpailuttamisessa ei ole kyse siitä, että ottaisimme enemmän lainaa, vaan siitä, että maksaisimme matalakorkoisempaa yhdistelylainaa, jonka olemme jo ottaneet.

 

VertaaLainaa.fi apuna lainojen kilpailuttamisessa

Monet meistä ovat ottaneet lainaa elämänsä varrella erilaisiin tarkoituksiin. Olipa kyseessä sitten yllättävä meno, suurempi hankinta tai unelman toteutus, lainan ottaminen voi olla ratkaisu rahoituksen tarpeeseen. Mutta mitä tehdä, kun huomaat, että nykyiset lainasi vievät liikaa budjetistasi tai että lainaehtosi eivät olekaan niin edulliset kuin alun perin luulit?

Lainojen kilpailuttaminen onnistuu VertaaLainaa.fi kautta hyvin monentyyppisille lainoille. Voit lainavertailupalvelun kautta kilpailuttaa muun muassa kulutusluotot, pikalainat, joustoluotot, pankkilainat, osamaksusopimukset, autolainan ja vaikka luottokorttivelkasi.

Täytä lainahakemus sillä summalla, minkä verran toivot saavasi järjestelylainaa ja VertaaLainaa.fi kilpailuttaa kyseisen lainasumma tietojesi pohjalta useiden kymmenien eri lainantarjoajien kesken. Kilpailuttamisen jälkeen saat henkilökohtaiset lainatarjoukset vertailtavaksesi. Lainavertailun avulla selvität, voitko saada lainaa toisesta pankista edullisemmalla korolla ja onko ylipäätään lainojen yhdistäminen kohdallasi mahdollista tai järkevää.

 

Mitä hyötyä VertaaLainaa.fi tarjoaa?

Kun olet kilpailuttanut lainasi VertaaLainaa.fi palvelun kautta, saatat monenlaisia hyötyjä:

Riskittömyys: Lainojen kilpailuttaminen ei maksa sinulle mitään eikä sido mihinkään. Ellet ole tyytyväinen lainatarjouksiin, voit jättää asian siihen.

Säästöt: Usein uudelleen kilpailutettu laina tulee edullisemmaksi. Pienempi korko ja paremmat ehdot voivat tarkoittaa huomattavia säästöjä kuukausitasolla ja koko laina-ajan kuluessa.

Selkeys: Yhdistämällä useita lainoja voit saada selkeyttä talouteesi. Yksi lasku, yksi eräpäivä ja yksi korkoprosentti voivat tehdä taloudenhallinnasta huomattavasti helpompaa.

Aloita lainojen kilpailuttaminen heti, niin pääset vertailemaan lainoja!

VertaaLainaa.fi
Logo