Kotimaanmatkailu – suosikkikohteet Suomessa

Kotimaanmatkailu

Kun mietitään kivaa kesälomareissua perheen tai ystävien kesken, usein mielessä on lomamatka kauas aurinkoon. Monet kuitenkin unohtavat kuinka kauniissa ja ainutlaatuisessa maassa asumme. Kotimaanmatkailu on noussut uuteen arvostukseen viimeisen parin vuoden aikana. Suomesta löytyy upeita kohteita, joissa kannattaa poiketa loman aikana. Tässä Suomen kauneimmat kotimaanmatkailukohteet, joihin voit suunnitella kesälomareissun perheen tai kaveriporukan kesken. 

 

Lappi – taianomainen pohjola niin talvella kuin kesällä

Lappi mielletään usein talviloman laskettelukohteeksi, mutta Lapista löytyy kivaa aktiviteettia myös kesälomalle. Lapissa on mahtavat mahdollisuudet vaellukselle. Kesällä ruskan mukanaan tuomat turistit eivät ole vielä saapuneet, joten kesällä saat ihailla maisemia ihan rauhassa. Jos reissuun on lähdössä lapsia, tunnin ajomatkan päästä Rovaniemeltä löytyy Ranuan eläinpuisto, jossa lapset viihtyvät.

 

Ahvenanmaa – nauti saariston rennosta tunnelmasta

Ahvenanmaalta löytyy useita leirintäalueita, joista monet sijaitsevat meren rannalla upeissa maisemissa. Leirintäalueet ovat etenkin pyöräilijöiden suosiossa ja niistä löytyykin mukavia yöpymismökkejä. Kesäkuukausina toimivat polkupyörälautat yhdistävät pyöräilyreitit kokonaiseksi pyöräilyverkostoksi, joissa on helppo liikkua ja tutustua saareen.

Ahvenanmaalle pääset lentäen joko Turusta tai Helsingistä. Lento kestää Turusta lennettäessä noin 30 min ja Helsingistä lennettäessä noin tunnin. Kohteeseen pääset myös omalla autolla saaristolauttojen avulla, mikä toki vie huomattavasti kauemman aikaa. Ahvenanmaalle pääsee lisäksi risteillen, mikä on jo itsessään tunnelmallinen kokemus. Ahvenanmaalla koko perhe nauttii raittiista meri-ilmastosta ja aktiviteettejä löytyy jokaiseen makuun.

 

Pohjanmaa – loma lakeuksilla

Pohjanmaalta et löydä korkeuseroja, mutta tekemistä sentään senkin edestä.
Yksipuolisista maisemista huolimatta Pohjanmaalla riittää nähtävää ja koettavaa. Pohjanmaalla voit esimerkiksi pysähtyä Seinäjoella. Kesäisin Seinäjoelle vetävät väkeä sekä Seinäjoen tangomarkkinat että Provinssi.

 

Länsirannikko – elämyksiä ja historian havinaa

Maamme länsirannikko on lähes yhtä pitkä ja vivahteikas niin maisemaltaan, historialtaan kuin kulttuuriltaan kuin koko Suomi. Länsirannikkoa voi tutkia pyöräillen, veneillen, meloen, patikoiden tai kalastaen. Upeat saaristot, puutalokaupungit, maamme hienoimmat hiekkarannat sekä lintu- ja kalalajistoltaan rikkaan Pohjanlahden vesistöt tarjoavat kotimaan matkaajalle kokemuksien kirjon, jota ei muualta saa.

 

Helsinki – loma Suomen pääkaupungissa

Helsingistä löytyy vaikka mitä kivaa tekemistä koko perheelle. Kohteet kuten Korkeasaari, Kansallisteatteri ja Kiasma ovat kivoja kohteita kesällä. Monet Helsingin nähtävyyksistä on ilmaisia tai hyvin edullisia. Vietätpä Helsingissä muutaman tunnin tai useamman päivän, kaupungista löytyy aina mielenkiintoista koettavaa.

 

Itä-Suomi – hiekkarantaisia järviä ja Saimaan saaristo

Itä-Suomi on ilman epäilystäkään Suomen monipuolisin – ja elämyksellisin – matkakohde. Idässä on upeita hiekkarantaisia järviä ja Saimaan saaristo. Kolin kansallispuisto sisältää yhden Suomen kuuluisimmista vaara-alueista, jonka huipuilta näkyvät näkymät on lueteltu keskeisiksi Suomen kansallista identiteettiä kuvastaviksi maisemiksi. Idässä on myös kaunis kesäkaupunki Kuopio ja Savonlinnassa Suomen hienoin linna.

 

Kotimaanmatkailu – lomailu ei ole halpaa hupia

Kotimaassa matkustaminen ei halpaa, mutta toki rahaa saa kulumaan myös ulkomailla.

Monet pyrkivät kasvattamaan lomakassaa säästämällä, mutta aina säästöön saatu summa ei riitä koko loman kustannuksiin. Jos loman haluaa viettää edullisesti, vaatii se tarkkaa suunnitelmaa. Halpa lomamatka edellyttää hotellien ja ravintoloiden hintatason selvittämisen jo hyvissä ajoin ennen lomaa.

Lomaa varten on mahdollista ottaa vakuudeton lomalaina, jolla voi maksaa hotellihuoneen, ruokailut, ostokset sekä muita matkakuluja. Usein lomalle otettu laina toimii vararahastona, jos matkan aikana joutuukin maksamaan yllättäviä kuluja, jotka toki loman jälkeen voi saada vakuutusyhtiön kautta takaisin. Lomalla kannattaa varautua muutoksiin, jotka saattavat sotkea niin suunnitelmia kuin lomakassaa. Lomaa varten voi ottaa lainaa 1000 euroa tai enemmän. Kaikkiaan vakuudetonta lainaa voi ottaa 60 000 euroon saakka.

Lomalainaksi valikoituu yleensä joustoluotto, josta kulut ja korko määräytyy nostojen mukaan. Joustoluotto toimii samalla tavoin kuin luottokortti. Voit nostaa luottoa tarpeen mukaan tilillesi ja maksaa lainaa takaisin pienemmissä erissä.

Lomaa varten voi ottaa käyttöön myös kulutusluoton. Kulutusluotto on vakuudeton laina samoin kuin joustoluotto, mutta kulutusluotto maksetaan heti tilille kokonaisuudessaan. Myönnetyn lainan voi käyttää kerralla esimerkiksi pakettimatkan maksamiseen, lentolippuihin sekä muihin kuluihin. Kulutusluottoa maksetaan takaisin erissä kuukausittain.

VertaaLainaa.fi
Logo