Miksi lainan yhdistäminen kannattaa tehdä nyt?

Miksi lainojen yhdistäminen kannattaa tehdä nyt

Lainojen yhdistäminen pienentää lainojen hoitokuluja, kun useamman lainan sijaan maksat vain yhdestä lainasta kulut. Lainojen yhdistämisen kautta saat uuteen lainaan talouteesi nähden sopivamman kuukausierän. Usean lainan maksaminen ei ole koskaan taloudellisesti järkevää, joten aloita lainojen yhdistäminen pian.

Lainat kannattaa yhdistää 5:stä eri syystä:

  • Yhdistelylaina pienentää lainankustannuksia – säästät koroissa ja kuluissa
  • Lainojen yhdistäminen nopeuttaa lainan takaisinmaksua, kun lainan korko ja kulumaksut ovat alhaisemmat
  • Jatkossa tarvitsee muistaa vain yksi lainan eräpäivä – taloudenhallinta helpottuu
  • Lainalle saa joustavan maksuajan – kuukausierän valitseminen lähelle palkkapäivää
  • Vuoden 2020 loppuun saakka lainan korko 10 % aikaisemman 20 % sijaan – hyödynnä tilapäinen lakimuutos

COVID-19 epidemiaan liittyvän poikkeustilan vuoksi kulutusluottojen korko laskettiin 10 %:iin vuoden 2020 loppuun saakka. Korkokaton muutos ei koske ennen lakimuutoksen voimaan astumista otettuja lainoja. Jos haluat hyödyntää korkokaton puolittumisen, tulee sinun hakea uutta yhdistelylainaa 10 %: n korolla 31.12.2020 mennessä. Kulutusluottojen väliaikaisesta hintasäätelystä kerrotaan tarkemmin kkv.fi sivuilla.

 

Miten lainojen yhdistäminen tapahtuu?

Lainojen yhdistämisellä tarkoitetaan, että nykyisille lainoille etsitään yksi suurempi laina, jossa ehdot ovat paremmat. Velan määrä ei pienene lainojen yhdistämisen jälkeen, mutta vanhojen maksusopimusten tilalle tulee yksi selkeämpi ja edullisempi lainasopimus.

Yhdistettäviä lainoja ovat muun muassa pikavipit, luottokorttimaksut, kulutusluotot, joustoluotot sekä osamaksut. Sillä ei ole väliä millaista lainaa sinulla on ennestään maksettavana, kaikki lainat voi VertaaLainaa.fi palvelun kautta yhdistää aina 60000 euroon saakka.

Näin aloitat lainojen yhdistämisen:

Laske lainasi yhteen – varmista, että kaikki avoinna olevat lainat ovat listauksessa mukana

Selvitä velkasaldot pilkulleen – ota laskelmissa huomioon kaikkien lainojen kulut ja korkomaksut, jotka kasvattavat kokonaiskustannuksia

Kilpailuta lainojesi yhteen laskettu summa – Yhdistelylaina on syytä kilpailuttaa siinä missä mikä tahansa muukin laina

Vertaa yhdistelylainoja, tarkastele eri lainatarjouksia ja valitse lainakokonaisuus, joka sopii sinulle parhaiten

 

Kilpailuta laina VertaaLainaa.fi palvelussa. Lainahakemus välitetään heti sen täyttämisen ja lähettämisen jälkeen kilpailutettavaksi yli 30 pankille ja rahoitusyhtiölle. Kilpailutuksessa on mukana useita tunnettuja pankkeja sekä luotettavia lainapalveluita. Kaikki kilpailutuksessa mukana olevat lainanmyöntäjät noudattavat Suomen lakeja ja asetuksia, kuten voimassa olevaa 10 % korkokattoa.

 

Miksi lainojen yhdistäminen kannattaa?

Lainojen yhdistäminen kannattaa monesta syystä, mutta yleensä lainojen yhdistämisestä kiinnostutaan siinä vaiheessa, kun lainojen nykyiset korot miellettään liian korkeiksi tai lainojen ehdot eivät miellytä. Mikään ei estä kuluttajaa vaihtamasta lainoja edullisempaan vaihtoehtoon, jos sellainen löytyy.

Paras tapa etsiä edullisempi yhdistelylaina, on kilpailuttaa yhteen lasketut lainat lainojen kilpailutuspalvelun avulla. Yksi hakemus tavoittaa hetkessä useita eri lainantarjoajia, jotka voisivat mahdollisesti tarjota parempaa lainakokonaisuutta. Lainojen kilpailuttaminen ei maksa hakijalle koskaan mitään ja kaikki tulleet lainatarjoukset ovat hakijan rauhassa katseltavana. Ellei mikään tarjouksista miellytä, ei hakijalla ole mitään pakottavaa syytä hyväksyä mitään tarjouksista, mutta jos sopiva yhdistelylaina löytyy, tarjouksen hyväksymisen jälkeen saat lainaa heti käyttöösi.

Kun laina maksetaan tilille, kannattaa uudella lainalla maksaa heti kaikki vanhat lainat kokonaan pois. Yhdistelylainasta ei nimittäin ole mitään hyötyä, jos et maksa kaikki vanhoja lainoja pois. Jättämällä osan lainoista maksamatta ajaudut ajan mittaan taas maksamaan useaa lainaa, kun maksamatta jääneestä lainasta tulee uusia kustannuksia.

Lainojen yhdistämisen yhteydessä kannattaa uudelle lainalle valita sopivan pituinen maksuaika niin, että laina myös lyhenee. Maksuajan pidentäminen nostaa aina lainan kokonaiskustannuksia. Sovittamalla maksuajan sopivaksi omaan talouteesi nähden, saat parhaan mahdollisen hyödyn yhdistelylainasta. Laske lainalaskurilla lainallesi sopiva takaisinmaksuaika.

Kilpailuta laina maksutta VertaaLainaa.fi palvelussa

Olemme 100% kotimainen palvelu, josta saat lainapäätöksen välittömästi.

Lainatarjoukset saat vain muutamassa minuutissa.

Pyydä lainatarjoukset tästä

Takaisin ylös
VertaaLainaa.fi
Logo