Miksi lainojen yhdistäminen kannattaa tehdä nyt?

Miksi lainojen yhdistäminen kannattaa tehdä nyt

Lainojen yhdistäminen pienentää lainojen hoitokuluja, kun useamman lainan sijaan maksat vain yhdestä lainasta kulut. Lainojen yhdistämisen kautta saat uuteen lainaan talouteesi nähden sopivamman kuukausierän. Usean lainan maksaminen ei ole koskaan taloudellisesti järkevää, joten aloita lainojen yhdistäminen pian.

 

Lainat kannattaa yhdistää 5:stä eri syystä:

  • Yhdistelylaina pienentää lainankustannuksia – säästät koroissa ja kuluissa
  • Lainojen yhdistäminen nopeuttaa lainan takaisinmaksua, kun lainan korko ja kulumaksut ovat alhaisemmat
  • Jatkossa tarvitsee muistaa vain yksi lainan eräpäivä – taloudenhallinta helpottuu
  • Lainalle saa joustavan maksuajan – kuukausierän valitseminen lähelle palkkapäivää

 

Lainan yhdistäminen toiseen lainaan

Lainan yhdistäminen toiseen lainaan ei ainoastaan ole mahdollista, vaan se voi olla hyödyllistä monille lainanhakijoille, joiden taloudellinen kuorma koostuu useammasta eri velkasuhteesta.

Lainojen yhdistäminen on prosessi, jossa useat lainat tai velat sulautetaan yhdeksi, jolloin velallisen on helpompi hallita talouttaan, kun hänellä on vain yksi kuukausittainen maksu ja yksi lainanantaja. Yhdistelylainan tarkoituksena on usein saavuttaa paremmat ehdot, kuten alhaisempi korko tai pienemmät kuukausittaiset maksut, ja keskittää kaikki lainat yhden palveluntarjoajan alle.

 

Miten lainojen yhdistäminen tapahtuu?

Lainojen yhdistämisellä tarkoitetaan, että nykyisille lainoille etsitään yksi suurempi laina, jossa ehdot ovat paremmat. Velan määrä ei pienene lainojen yhdistämisen jälkeen, mutta vanhojen maksusopimusten tilalle tulee yksi selkeämpi ja edullisempi lainasopimus.

Yhdistettäviä lainoja ovat muun muassa pikavipit, luottokorttimaksut, kulutusluotot, joustoluotot sekä osamaksut. Sillä ei ole väliä millaista lainaa sinulla on ennestään maksettavana, kaikki lainat voi VertaaLainaa.fi palvelun kautta yhdistää aina 60000 euroon saakka.

Lainojen yhdistäminen on taloudenhallinnan päätös, jossa useat olemassa olevat lainat ja velat pyritään yhdistämään yhdeksi lainaksi. Toisin sanoen, otetaan uusi laina, jolla maksetaan pois useita pienempiä lainoja tai luottoja, jättäen jäljelle vain yhden lainan hoitamisen. Tämä voi koskea erityyppisiä velkoja, kuten kulutusluottoja, luottokorttivelkoja tai muita vakuudettomia lainoja.

Näin aloitat lainojen yhdistämisen:

Laske lainasi yhteen – varmista, että kaikki avoinna olevat lainat ovat listauksessa mukana

Selvitä velkasaldot pilkulleen – ota laskelmissa huomioon kaikkien lainojen kulut ja korkomaksut, jotka kasvattavat kokonaiskustannuksia

Kilpailuta lainojesi yhteen laskettu summa – Yhdistelylaina on syytä kilpailuttaa siinä missä mikä tahansa muukin laina

Vertaa yhdistelylainoja, tarkastele eri lainatarjouksia ja valitse lainakokonaisuus, joka sopii sinulle parhaiten.

Kilpailuta laina VertaaLainaa.fi palvelussa. Lainahakemus välitetään heti sen täyttämisen ja lähettämisen jälkeen kilpailutettavaksi yli 25 pankille ja rahoitusyhtiölle. Kilpailutuksessa on mukana useita tunnettuja pankkeja sekä luotettavia lainapalveluita. Kaikki kilpailutuksessa mukana olevat lainanmyöntäjät noudattavat Suomen lakeja ja asetuksia, kuten voimassa olevaa korkokattoa.

 

Lainojen yhdistäminen – täytä yksi hakemus

Lainojen yhdistäminen kiinnostaa yhä useampia ja monesta syystä, mutta yleensä lainojen yhdistämisestä kiinnostutaan siinä vaiheessa, kun lainojen nykyiset korot miellettään liian korkeiksi tai lainojen ehdot eivät miellytä. Mikään ei estä kuluttajaa vaihtamasta lainoja edullisempaan vaihtoehtoon, jos sellainen löytyy.

Paras tapa etsiä edullisempi yhdistelylaina, on kilpailuttaa yhteen lasketut lainat lainojen kilpailutuspalvelun avulla. Yksi hakemus tavoittaa hetkessä useita eri lainantarjoajia, jotka voisivat mahdollisesti tarjota parempaa lainakokonaisuutta. Lainojen kilpailuttaminen ei maksa hakijalle koskaan mitään ja kaikki tulleet lainatarjoukset ovat hakijan rauhassa katseltavana. Ellei mikään tarjouksista miellytä, ei hakijalla ole mitään pakottavaa syytä hyväksyä mitään tarjouksista, mutta jos sopiva yhdistelylaina löytyy, tarjouksen hyväksymisen jälkeen saat lainaa heti käyttöösi.

Kun laina maksetaan tilille, kannattaa uudella lainalla maksaa heti kaikki vanhat lainat kokonaan pois. Yhdistelylainasta ei nimittäin ole mitään hyötyä, jos et maksa kaikki vanhoja lainoja pois. Jättämällä osan lainoista maksamatta ajaudut ajan mittaan taas maksamaan useaa lainaa, kun maksamatta jääneestä lainasta tulee uusia kustannuksia.

Lainojen yhdistämisen yhteydessä kannattaa uudelle lainalle valita sopivan pituinen maksuaika niin, että laina myös lyhenee. Maksuajan pidentäminen nostaa aina lainan kokonaiskustannuksia. Sovittamalla maksuajan sopivaksi omaan talouteesi nähden, saat parhaan mahdollisen hyödyn yhdistelylainasta. Laske lainalaskurilla lainallesi sopiva takaisinmaksuaika.

VertaaLainaa.fi
Logo