Kannattaako lainojen yhdistely?

Viimeisen vuoden aikana on ehkä tullut otettua lainaa. Monessa taloudessa on turvauduttu myös ennen joulua pikalainoihin tai osamaksuihin. Myös luottokortin luottoraja on saatettu käyttää loppuun asti. Tässä vaiheessa moni alkaakin miettimään, kannattaako lainojen yhdistely ja miksi lainojen yhdistäminen kannattaa tehdä nyt?

 

Miten voin kokeilla lainojen yhdistelyä?

Jos, kun lainaa on maksettavana kaksi tai useampi havahtuu ajatukseen miten moninkertaisista kulueristä voisi päästä eroon? Selkein ratkaisu tähän on kilpailuttaa nykyinen laina tai useammat lainat uudelleen. Tähän löytyy yksinkertainen ja helppo ratkaisu – lainojen yhdistely yhteen selkeämpään kokonaisuuteen.

Lainojen yhdistämiseen löytyy lainamarkkinoilta muutama hyvä palvelu, jotka ovat valmiita etsimään hakijalle tarpeisiin sopivaa yhdistelylainaa. Yksi hyvä esimerkki tästä on kotimainen lainojen kilpailutuspalvelumme, joka välittää hakijan hakemuksen 25 eri pankille ja rahalaitokselle. Palvelumme kautta hakijan tarvitsee laskea vain ne lainat yhteen, joille hän haluaa etsiä edullisempaa kokonaisuutta ja täyttää tämän jälkeen ilmainen lainahakemus.

Hae lainaa lainahakemuksella, niin se välitetään useille lainantarjoajille, jotka tekevät oman riskianalyysinsä perusteella oman tarjouksensa.

Parhaassa tapauksessa saat monta tarjousta, joista pääset valitsemaan itsellesi sopivimman lainojen yhdistämiseen soveltuvan lainan. Kun sopiva laina on löytynyt, voit maksaa kaikki vanhat lainasi kerralla pois ja jatkossa maksaa yhtä selkeämpää ja edullisempaa lainaa kerran kuukaudessa.

Miksi lainat kannattaa kilpailuttaa VertaaLainaa.fi palvelussa?

 • Tavoitat kauttamme yli 25 eri pankkia ja rahoituslaitosta
 • Kilpailuttamalla saat paremmat lainaehdot ja alhaisemman koron
 • Me kilpailutamme lainat puolestasi, joten säästät merkittävästi omaa aikaasi
 • Palvelumme käyttäminen on maksutonta eikä se sido sinua mihinkään
Täytä lainahakemus

Lainojen yhdistely voi olla monesta syystä kannattavaa

Suomalaiset ovat ahkeria kilpailuttamaan ja vertailemaan erilaisia palveluita. Valitettavan harvoin kuitenkaan muistetaan kilpailuttaa laina ennen sen ottamista.

Monelle kuluttajalle voi jälkeen päin tulla yllätyksenä kuinka paljon lainasta joutuukaan maksamaan korkoa tai muita kuluja. Vielä jos lainaa on enemmän tai lainoja on maksettavana useampi.

Peliä ei ole kuitenkaan vielä menetetty, päinvastoin, tässä tilanteessa on tullut aika kilpailuttaa laina uudelleen ja katsoa voisiko lainoille löytää jostain muualta halvemman vaihtoehdon.

Mikään ei sido hakijaa maksamaan lainaa yhteen tiettyyn palveluun, jos saat muualta lainaa edullisemmalla, voit hyvin maksaa kaikki korkeakorkoiset lainasi kerralla pois.

Tämä tarkoittaa usein lainojen yhdistämistä kilpailuttamisen kautta.

Tässä kuluttajan apuna toimii maksuton lainojen kilpailutuspalvelumme , joka etsii puolestasi sinulle sopivan yhdistelylainan.

Lainojen yhdistäminen on ajankohtaista, jos:

 • Haluat päästä eroon monesta korkeakorkoisesta lainasta.
 • Olet 20 vuotta täyttänyt Suomen kansalainen.
 • Et halua enää maksaa montaa eri lainaa, moneen eri lainapalveluun.
 • Haluat toimia vastuullisesti ja maksaa lainat takaisin selkeän takaisinmaksusuunnitelman avulla.
 • Haluat saada lainakuluihin säästöä joka kuukausi.
 • Haluat saada uudelle yhdistelylainalle lainamarkkinoiden edullisemman koron.
 • Haluat lainaan hyvät lainaehdot ja todennäköisesti pidemmän maksuajan.
 • Et halua etsiä lainallesi takaajaa tai muita vakuuksia.
 • Haluat yhdistää lainat summille 1000 – 60.000 euroa.

 

Yhdistelylainalle pidempi maksuaika?

Usein jos yhdistelylainaa etsivällä hakijalla on useampi kuin yksi laina, on lainaehdoissa, maksuajoissa ja eräpäivissä eroja. Tämä vaikeuttaa oman talouden hallintaa ja tekee muistettavien laskujen maksusta epämääräistä. Kaiken lisäksi jokaisessa lainassa on aina erikseen laskutuslisä, korko – ja kulumaksu. Lainat yhdistämällä voit päästä moninkertaisista kulueristä kokonaan eroon.

Ennen kuin aloitat täyttämään varsinaista lainahakemusta suosittelemme syöttämään lainalaskuriin lainojesi yhteen lasketun summan. Tämän jälkeen voit arvioida itse kuinka pitkän maksuajan haluat lainallesi. Näet heti tämän jälkeen arvion yhdistelylainasi kuluista sekä suuntaa antavan arvion kuukausierästäsi. Näiden tuloksien perusteella sinun on helpompi täyttää varsinainen hakemus, kun tiedät millaisen maksuajan haluat lainallesi.

Muista ottaa lainallesi tarpeeksi pitkä maksuaika ettet laita talouttasi liian tiukalle. Lainojen yhdistämisen lisäksi voit ottaa lisälainaa tuleviin hankintoihin. Näin saat uuden lainan samaan takaisinmaksuohjelmaan.

 

Tarvitaanko yhdistelylainaan takausta?

Yhdistelylainan saaminen ja siihen liittyvät ehdot, kuten takauksen tarve, voivat vaihdella merkittävästi eri lainanantajien ja yksilöllisten taloudellisten tilanteiden välillä. Takausta voivat vaikuttaa monet tekijät, kuten lainan määrä, hakijan luottotiedot, tulot ja muut taloudelliset seikat. Pääsääntöisesti voidaan sanoa, että yhdistelylainaan ei tarvita takausta, mutta joissain tapauksissa lainaan saatetaan vaatia takaus.

 

Milloin yhdistelylainaan saatetaan tarvitaan takaus?

Lainojen yhdistämiseen saatetaan vaatia takaus seuraavissa tilanteissa:

Huono luottotieto tai luottokelpoisuus: Henkilöillä, joilla on huono luottotieto tai heikko luottokelpoisuus, saattaa olla vaikeuksia saada yhdistelylainaa ilman takaajaa, koska heidät nähdään suurempana riskinä lainanantajille.

Suuri lainamäärä: Jos hakemuksessa on kyse erityisen suuresta lainasummasta, lainanantaja saattaa vaatia takauksen, jotta heillä on lisäsuojaa lainan takaisinmaksun varmistamiseksi.

Alhaiset tulot: Henkilöt, joiden tulot ovat alhaiset suhteessa heidän velkansa määrään, saattavat myös tarvita takaajan, jotta lainanantaja tuntee olonsa turvallisemmaksi lainan myöntämisessä.

 

Lainanvälityspalvelun käyttö säästää aikaasi ja rahojasi

Lainan kilpailutuspalvelut on suunniteltu vastaamaan juuri tähän tarpeeseen – Saat lainan nopeammin, edullisemmin ja helpommin.

Enää hakijan ei tarvitse täyttää monta eri lainahakemusta kilpailuttaakseen lainansa uudelleen.

Lainan kilpailuttaminen näiden palveluiden avulla on hakijalle 100 % maksutonta ja turvallista.

Hakemuksen täyttäminen tai tarjouksien vastaanottaminen ei sido hakijaa mihinkään sopimukseen.

Yhdellä hakemuksella tavoitat samat lainapalvelut, kuin jos olisit hakenut itse lainaa noin 30 eri pankista tai rahoituslaitoksesta.

Kilpailuasetelma asettaa lainantarjoajat tekemään parhaat mahdolliset tarjoukset, joka antaa hakijalle hyvät mahdollisuudet löytää lainamarkkinoiden kilpailukykyisin laina.

Lainapalveluilla on yleisesti ottaen seuraavanlaiset lainanhakuehdot:

 • Hakijan tulee olla täysi-ikäinen
 • Hakijalla tulee olla Suomen kansalainen tai pysyvä osoite Suomessa
 • Hakijan tiedoissa ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä
 • Hakijalla tulee olla lisäksi säännölliset tulot ja riittävä maksukyky.

UKK- Lainojen yhdistely

Mitä lainojen yhdistely tarkoittaa?

Lainojen yhdistely tarkoittaa usean erillisen lainan tai velan yhdistämistä yhdeksi suuremmaksi lainaksi, jolloin sinulla on vain yksi lainanantaja ja yksi kuukausittainen maksu huolehdittavana.

Kenelle lainojen yhdistely sopii?

Lainojen yhdistely voi sopia kenelle tahansa, jolla on useita erillisiä lainoja tai velkoja ja joka haluaa yksinkertaistaa taloudenhallintaansa ja mahdollisesti säästää lainakuluissa.

Voinko yhdistää lainani, vaikka minulla olisi maksuhäiriömerkintöjä?

Lainojen yhdistely maksuhäiriöiselle voi olla haastavaa ja voi vaatia esimerkiksi vakaata tuloa tai takaajan.

Mitä lainojen yhdistely kannattaa?

Lainojen yhdistely voi tarjota monia etuja, kuten helpompaa talouden hallintaa, mahdollisia säästöjä koroissa ja muissa kuluissa, sekä paremmat ja yksinkertaisemmat lainaehdot.

Tarvitsenko vakuuksia tai takaajia lainojen yhdistelyyn?

Vakuuksien ja takaajien tarve riippuu lainantarjoajasta ja yhdisteltävän lainan määrästä. Joissakin tapauksissa ne voivat olla tarpeen, kun taas toisissa tapauksissa ei. VertaaLainaa.fi kilpailuttaa pankit ja rahoituslaitokset, jotka eivät vaadi yhdistelylainalle takaajia tai vakuuksia.

VertaaLainaa.fi
Logo