Lomalaina

lomalaina

Moni rahoittaa lomansa lainalla

Ei ole laisinkaan tavatonta rahoittaa omaa lomaansa sopivan suuruisella lainalla. Toisinaan arjesta kuuluu saada ottaa irtiotto, eikä kuukausittain saatu palkka tai muu tulo riitä kattamaan sekä elämistä että lomailua. Aina ei vain pysty nipistämään palkasta säästöön rahaa, vaan kaikki menee arjen pyörittämiseen, harrastuksiin ja muihin kuluihin. Moni päättääkin hakea lainaa lomaa varten ja maksaa haettua lainaa sitten takaisin kerran kuukaudessa sopivissa takaisinmaksuerissä. Tämä on ollut monelle suomalaisille selkein ja jopa ainoa tapa lähteä lomalle. Lomaan kun saa nopeasti kulumaan rahaa muutamasta sadasta eurosta jopa tuhansiin euroihin. Lomabudjettiin vaikuttaa oleellisesti perheen koko, loman kesto, haluttu hotellitaso ja matkakohde.

 

 Lomalaina netistä

Lomalaina on helpointa ja nopeinta hakea suoraan verkosta. Haettavat lainasummat ovat 100 eurosta alkaen ja lomalainaa voi hakea maksuttomalla lainahakemuksella juuri sen verran kuin uskoo lomallansa tarvitsevan. Hakijan lainahakemus kilpailutetaan Vertaalainaa.fi kautta jopa 30 pankin ja rahoitusyhtiön välillä, mikä takaa että saat lainaa nopeasti kilpailukykyisillä lainan koroilla ja muilla kuluilla. Lainaa varten hakijan ei myöskään tarvitse hankkia vakuuksia tai henkilötakausta, joten lomalainaa voi hakea yksin.  Lainaan saa takaisinmaksuaikaa 1 – 20 vuotta, mutta tyypillisin lomalainaan haettu laina-aika on 1 – 3 vuotta. Kun lomalainaa ottaa itselleen sopiva suuruisen summan tarpeeksi pitkällä maksuajalla, pysyvät lainan kuukausierät omaan talouteen nähden kohtuullisella tasolla. Maksettuaan lomalainan takaisin, voi aloittaa vaikka uuden loman suunnittelua.

Laske täältä: Lainalaskuri, miten lomalainan suuruus ja sille valittu maksuaika vaikuttaa lainan kuukausierään. Näin sinun on helpompi suunnitella omaa lomabudjettia oman maksukykysi mukaan, sekä miettiä tarkemmin sitä mistä laina kannattaa hakea.

 

Lomalaina joustavalla maksutavalla

Lomalaina voi olla jatkuva tililuotto, joka tarkoittaa että lainansaaja saa lainaan tietyn luottorajan minkä puitteissa hän voi nostaa lainaa käyttöönsä. Joustoluotossa lainan kulut ja korko määräytyy nostojen mukaan, joten lainasta ei tarvitse maksaa mitään ellei sitä nosta. Joustoluotto onkin hyvä vararahasto lomamatkalla, jos lomaa varten on käytössä myös muuta rahaa. Joustoluotolta voi nostaa lainaa käyttöönsä vasta siinä vaiheessa, kun rahat loppuu. Monet suomalaiset ottavat joustoluoton ns. pahan päivän varalle, jos sattuu että lomalla oma budjetti yllättäen ylittää ja tarvitseekin lisärahoituksen. Joustoluottoa maksetaan takaisin nostojen jälkeen kerran kuukaudessa vähintään minimilyhennyksin ja lyhennysten jälkeen lainaa vapautuu uudelleen käyttöön. Joustoluotto on kuin vapaasti henkilön käytössä oleva luottokortti.

 

Lomalaina kerralla tilille

Lomalainan voi hakea myös suoraan kertaluontoisesti tilille. Tällöin omaksi lomalainan rahoittajaksi kannattaa valita kulutusluotto. Kulutusluottoa voidaan myöntää 100 – 60.000 euroa, joten rahoituksella saa järjestettyä perheelleen ikimuistoisen loman. Myönnetty kulutusluotto maksetaan lainansaajan tilille heti päätöksen jälkeen ja saadun lainan saa käyttää parhaaksi katsomallaan tavalla mihin haluaa. Lainaa maksetaan takaisin kerran kuukaudessa sovituissa erissä, mutta tarvittaessa lainaa voi maksaa takaisin myös nopeammin ilman lisäkuluja. Kulutusluotto onkin suomalaisten suosituin rahoitustuote.

 

Lomalaina kannattaa kilpailuttaa

Lomalainan ottaminen, kuin minkä tahansa muunkin lainan hakeminen vaatii pientä suunnittelua ja vertailua. Lainaa ei koskaan kannata ottaa ensimmäisestä vastaan tulevasta lainapaikasta, vaan aina on paikallaan lainan tarkempi vertailu. Tässä hakijan apuna toimii maksuton lainan kilpailutus- ja vertailupalvelu. VertaaLainaa.fi kilpailuttaa hakijan jättämän lainahakemuksen hetkessä jopa 30 luotonmyöntäjän välillä ja hakija pystyy palvelun avulla selvittämään nopeasti  mistä löytyy hänelle edullisin lomalaina.

Lainahakemuksen täyttäminen tai lomalainatarjousten vastaanottaminen ei maksa hakijalle koskaan mitään eikä lainatarjousten vastaanottaminen tarkoita, että joku lainoista olisi pakko hyväksyä. Lomalainaa etsivä hakija saa rauhassa tutustua lainatarjouksiin ja päättää haluaako hyväksyä jonkun lainatarjouksista vai hylätä kaikki.

Kun sopiva lomalaina todennäköisesti löytyy on aika suunnata katseet kohti rentouttavaa lomaa.

Katso alla olevasta listauksesta lainapalvelut, jotka myöntävät lainaa netistä.


Kilpailuta laina jopa 25:llä pankilla ja lainantarjoajalla

Meidän avulla lainan kilpailuttaminen ja vertaileminen hoituu helposti ja nopeasti.

Hae lainatarjoukset


Takaisin ylös
VertaaLainaa.fi