Maksatko liikaa lainastasi? – selvitä asia ja kilpailuta laina

Älä maksa liikaa lainastasi

Onko sinulla lainaa? Tiesitkö, että voit kilpailuttaa vanhan lainasi uudelleen koska vain haluat?

Monet suomalaiset olettavat, että kerran otettuun lainaan ei voi tehdä muutoksia. Kuluttajalla on kuitenkin oikeus lainan ennenaikaiseen maksamiseen, vaikka lainasopimuksessa ei asiaa sen tarkemmin useinkaan mainita. Käytännössä asia menee siis niin, että kuluttaja kilpailuttaa olemassa olevan lainan uudelleen ja kun edullisempi laina löytyy vanhan tilalle, hän allekirjoittaa uuden lainasopimuksen ja maksaa uudella lainalla vanhan lainan kokonaan pois. Tällä tavoin kuluttaja pystyy niin sanotusti purkamaan korkeammalla korolla olevan lainasopimuksen ja ottamaan tilalle edullisemman lainan. Kilpailuta laina alla olevien neuvojen mukaan – niin tiedät paljonko voit jatkossa säästää.

 

Miten lainan kilpailuttaminen kannattaa tehdä?

Olemassa olevan lainan kilpailuttaminen tapahtuu usein niin, että hakija täyttää jonkun pankin lainahakemus samoilla tiedoilla kuin alkuperäistä lainaa hakiessaan. Jotta lainan vertailu kalliimman ja halvimman lainatarjouksen kohdalla olisi tarpeeksi laajaa, tulee sinun täyttää useita lainahakemuksia eri pankeille ja rahoitusyhtiöille. Mutta eikö tämä vie ihan hirveästi aikaa? – kyllä se vie. Laskelmien mukaan jopa viisi tuntia! Eikö lainan kilpailuttamiseen ole mitään helpompaa ja nopeampaa tapaa? – Kyllä on, ota avuksesi VertaaLainaa.fi palvelu.

VertaaLainaa.fi kilpailuttaa hakijan täyttämän yhden lainahakemuksen jopa 30 pankin ja rahoitusyhtiön välillä muutamassa minuutissa. Ja tosiaan hakijan ei tarvitse täyttää kuin yksi hakemus, koska perustiedot, lainasumma ja maksuaika pysyvät joka hakemuksessa samana, mutta VertaaLainaa.fi järjestelmä välittää hakemuksen hetkessä jokaisella yhteistyöpankille analysoitavaksi.

Jokainen kilpailutuksessa oleva pankki ja rahoitusyhtiö tekee hakijalle oman riskianalyysin, jonka perusteella he joko jättävät hakijalle oman henkilökohtaisen lainatarjouksensa tai eivät. Lainatarjousten määrä riippuu hakijan tuloista, haetusta lainasummasta, sekä maksuajasta.

Tiedon tulleista lainatarjouksista hakija saa sähköpostiin. Ensimmäiseen tarjoukseen ei kannata tarttua, vaan niitä kannattaa vertailla huolellisesti ja valita itselleen sopivin, halvin laina. Vertaa lainoja ja niiden todellista vuosikorkoa, nimelliskorkoa sekä millainen on lainan kuukausierän suuruus? Onko lainaan mahdollista myöhemmin saada maksua- tai lyhennysvapaata? Ja voiko lainan eräpäivää tarvittaessa muuttaa?

Kaikki VertaaLainaa.fi kanssa yhteistyötä tekevät pankit ja rahoitusyhtiöt myöntävät vakuudetonta lainaa heti palvelumme kautta. Hakija ei siis tarvitse otetulle lainalle takaajia tai vakuuksia. Lainahakemuksen täyttäminen tai lainatarjousten vastaanottaminen ei sido hakijaa mihinkään lainasopimukseen tässä vaiheessa, vaan hakija saa rauhassa tutustua tulleisiin tarjouksiin ja selvitellä löytyisikö tarjousten joukosta laina, joka olisi vanhaa lainaa edullisempi.

Suurin osa kilpailutukseen mukaan lähteneistä hakijoista löytää uuden edullisemman lainatarjouksen ja päätyvät vaihtamaan lainan uuteen alhaisemmalla korolla olevaan lainaan. Keskimäärin lainan kilpailuttaminen ja edullisempaan lainaan vaihtaminen tuo säästöä jatkossa kuukautta kohden noin 100 – 400 euroa, mihin vaikuttaa laina-aika ja lainamäärä. Tarkista alla olevan linkin kautta maksatko sinä nykyisestä lainastasi liikaa korkomaksuja?

Kilpailuta laina ilmaiseksi

Hyödynnä vuoden 2020 alhainen korkokatto

Koronapandemia muutti hetkessä kotitalouksien taloudellista tilannetta. Useat suomalaiset lomautettiin, monet yrittäjät joutuivat sulkemaan ovensa useammaksi kuukaudeksi ja talouden näkymät olivat ja ovat edelleen synkät. Hallitus koki, että pandemia ajaa kansalaiset hakemaan lainaa ja sitä kautta velkaantuminen pandemian keskellä lisääntyy.

Hallituksen linjauksen mukaan kulutusluottojen korkokatto laskettiin aikaisemmasta 20 prosentista 10 prosenttiin. Tämä tarkoittaa, että lainojen korkokatto puolitettiin jo ennestään alhaisesta korosta vielä alemmas. Nyt jos, koskaan on järkevää kilpailuttaa laina uudelleen, koska näin alhaalla vakuudettomien lainojen korot eivät ole koskaan olleet. Väliaikainen lakimuutos on voimassa vuoden 2020 loppuun saakka.

Takaisin ylös
VertaaLainaa.fi