Venerahoitus – Toteuta haave omasta veneestä

Venelaina

Veneen ostaminen on jännittävä ja merkittävä investointi, joka voi tuoda paljon iloa ja seikkailuja. Olitpa sitten kiinnostunut purjeveneestä, moottoriveneestä tai pienemmästä soutuveneestä, on tärkeää harkita huolellisesti useita tekijöitä ennen ostopäätöksen tekemistä.

Mieti, mihin tarkoitukseen tarvitset venettä. Haluatko veneen vapaa-ajan risteilyihin, kalastukseen, urheiluun vai pitkäaikaisempaan purjehdukseen? Käyttötarkoitus vaikuttaa olennaisesti veneen valintaan. Määritä budjettisi ennen kuin alat etsiä venettä. Ota huomioon paitsi veneen hankintahinta myös ylläpitokulut, kuten vakuutukset, satamapaikkamaksut, polttoaine, huolto ja talvisäilytys.

On olemassa monia eri venetyyppejä, kuten purjeveneet, moottoriveneet, rib-veneet ja soutuveneet. Jokaisella venetyypillä on omat vahvuutensa ja heikkoutensa, joten tutki huolellisesti eri vaihtoehtoja. Veneen koko ja varustelu ovat tärkeitä tekijöitä, jotka vaikuttavat sen käyttömahdollisuuksiin ja mukavuuteen. Mieti, kuinka monta ihmistä veneeseen on tarkoitus mahtua ja millaisia mukavuuksia tarvitset (esimerkiksi keittiö, WC, makuupaikat).

 

Hae sopiva venerahoitus jolla rahoitat veneen oston

Veneitä löytyy moneen lähtöön. Tärkeintä on alkuun kartoittaa, millaisia veneitä on tarjolla? Oletko ostamassa ensimmäistä venettäsi? Mitä ominaisuuksia toivot veneeltä? Millainen budjetti sinulla on käytössä veneen hankintaan vai tarvitsetko venelainaa veneen ostoon?

Kaikkiin yllä mainittuihin kysymyksiin löytyy vastaukset, kun mietit millaiset ominaisuudet palvelevat parhaiten sinun ja perheesi käyttötarkoituksia. Osalle riittää soutuvene, jolla pääsee läheiselle järvelle kalastamaan, toiset haluavat veneen suuremmalla moottorilla, jolla voi liikkua ketterästi isommassakin vesistössä. Kartoittamalla omat tarpeet ja katselemalla eri venevaihtoehtoja, löytyy joukosta varmasti juuri teidän tarpeisiin sopiva vaihtoehto.

Venekauppojasi määrittää myös se millainen budjetti sinulla on käytössäsi? Jos olet ajatellut ostaa edullisen soutuveneen, saat sen ostettua muutamalla sadalla eurolla. Jos harkinnassa on suuremman moottoriveneen osto, nousee hinta nopeasti tuhansiin euroihin. Käytetyn moottoriveneen saa alkaen noin 1000 euroa ja kalleimmat ovat kymmeniätuhansia euroja. Ennen venekaupoille lähtöä kannattaa miettiä venerahoitus kuntoon, koska edulliset ja hyväkuntoiset veneen menevät nopeasti.

Rahoitusvaihtoehtona on omien säästöjen käyttäminen, pankkilaina, kulutusluotto tai joustoluotto. Yksi vaihtoehto on ottaa veneliikkeestä mahdollisesti tarjottava venerahoitus.

 

Mitä kuluja veneen käytöstä tulee?

Veneen käyttöön liittyy muitakin kuluja kuin vain ostohinta. Jos ostettava vene on perinteinen soutuvene, ovat kulut muilta osin huomattavasti pienemmät kuin moottoriveneen. Tärkein mietittävä asia on, missä venettä säilyttää kesällä sekä talvella? Onko omassa pihassa suojaista tilaa vai tuleeko veneelle hankkia muualta säilytyspaikka? Esimerkiksi laituripaikka maksaa kesäksi moottoriveneelle 100 – 300 euroa ja talvisäilytys paikasta riippuen 200 – 800 euroa. Muita kuluja ovat *vakuutus, vuosihuollot (mitkä kätevä tekee itse) ja veneen kuljetukseen tarvittava traileri. Kuluja siis syntyy jonkin verran, mutta monelle se on pieni hinta siitä, kuinka mukavaa omalla veneellä kulkeminen kesän aurinkoisina päivinä on.

 

Veneen ostaminen käytännössä

Aina kun mahdollista, koeaja vene ennen ostoa. Tämä antaa mahdollisuuden arvioida veneen kuntoa ja sen soveltuvuutta omiin tarpeisiin. Käytetty vene kannattaa myös tarkistuttaa ammattilaisella, jotta voit olla varma sen kunnosta.

Veneen kaupasta tulee laatia kirjallinen kauppakirja, jossa sovitaan kaupan ehdot ja hinta. Muista myös rekisteröidä vene Traficomissa, jos se on rekisteröintivelvollinen.

Varmista, että veneellä on asianmukainen vakuutus. Venevakuutus kattaa esimerkiksi vahingot, varkaudet ja mahdolliset onnettomuudet.

 

Kulutusluotto on yleisin tapa rahoittaa veneen ostaminen

Monen venehaaveet kariutuu venerahoituksen puutteeseen. Harva onnistuu säästämään useita tuhansia euroja, kun arjen pyörittäminen haukkaa ison siivun palkkatuloista. Toisinaan haaveiden toteuttamiseen tarvitsee ulkopuolista rahoitusta eikä harkitun lainan ottamisessa ole mitään väärää. Veneen rahoitus voidaan lainanmyöntäjän kanssa suunnitella niin, että se sopii sujuvasti lainanhakijan muuhun budjettiin. Lainan kuukausierä katsotaan sopivaksi, jotta rahaa jää lainanlyhennysten jälkeen tarpeeksi muuhunkin elämiseen.

VertaaLainaa.fi vertailu – ja kilpailutuspalvelun kautta kilpailutat lisäksi tarvittavan venelainan monen eri lainantarjoajan välillä. Kilpailutuksessa on mukana yli 30 pankkia ja rahoitusyhtiöitä, jotka myöntävät kulutusluottoa, pankkilainaa tai joustoluottoa hakijan lainatarpeen mukaan siihen tarkoitukseen, mihin hän sitä tarvitsee.

VertaaLainaa.fi
Logo