Venerahoitus – Toteuta haave omasta veneestä

Venelaina

Tänä vuonna kevät ja kesä ovat olleet poikkeuksellista aikaa. Koronan tuomat rajoitukset muuttivat monen suomalaisen kesäsuunnitelmia. Ulkomaille matkustaminen (THL) tai huvipuistoissa käyminen ei tuntunut enää houkuttelevalta vaihtoehdolta, joten tilalle tuli keksi muuta tekemistä. Kalastuslupia myytiin tänä kesänä ennätyksellisen paljon mikä kertoo siitä, että kalastaminen koettiin turvalliseksi ja mukavaksi puuhaksi perheen kesken. Kalastamisen lomassa monella heräsi haave ja kipinä omaan veneen ostamisesta. Kuinka mukava olisikaan viettää kesäpäiviä omalla veneellä kalastaen ja maisemia katsellen?

 

Hae sopiva venerahoitus jolla rahoitat veneen oston

Veneitä löytyy moneen lähtöön. Tärkeintä on alkuun kartoittaa, millaisia veneitä on tarjolla? Oletko ostamassa ensimmäistä venettäsi? Mitä ominaisuuksia toivot veneeltä? Millainen budjetti sinulla on käytössä veneen hankintaan vai tarvitsetko venelainaa veneen ostoon?

Kaikkiin yllä mainittuihin kysymyksiin löytyy vastaukset, kun mietit millaiset ominaisuudet palvelevat parhaiten sinun ja perheesi käyttötarkoituksia. Osalle riittää soutuvene, jolla pääsee läheiselle järvelle kalastamaan, toiset haluavat veneen suuremmalla moottorilla, jolla voi liikkua ketterästi isommassakin vesistössä. Kartoittamalla omat tarpeet ja katselemalla eri venevaihtoehtoja, löytyy joukosta varmasti juuri teidän tarpeisiin sopiva vaihtoehto.

Venekauppojasi määrittää myös se millainen budjetti sinulla on käytössäsi? Jos olet ajatellut ostaa edullisen soutuveneen, saat sen ostettua muutamalla sadalla eurolla. Jos harkinnassa on suuremman moottoriveneen osto, nousee hinta nopeasti tuhansiin euroihin. Käytetyn moottoriveneen saa alkaen noin 1000 euroa ja kalleimmat ovat kymmeniätuhansia euroja. Ennen venekaupoille lähtöä kannattaa miettiä venerahoitus kuntoon, koska edulliset ja hyväkuntoiset veneen menevät nopeasti.

Rahoitusvaihtoehtona on omien säästöjen käyttäminen, pankkilaina, kulutusluotto tai joustoluotto. Yksi vaihtoehto on ottaa veneliikkeestä mahdollisesti tarjottava venerahoitus.

 

Mitä kuluja veneen käytöstä tulee?

Veneen käyttöön liittyy muitakin kuluja kuin vain ostohinta. Jos ostettava vene on perinteinen soutuvene, ovat kulut muilta osin huomattavasti pienemmät kuin moottoriveneen. Tärkein mietittävä asia on, missä venettä säilyttää kesällä sekä talvella? Onko omassa pihassa suojaista tilaa vai tuleeko veneelle hankkia muualta säilytyspaikka? Esimerkiksi laituripaikka maksaa kesäksi moottoriveneelle 100 – 300 euroa ja talvisäilytys paikasta riippuen 200 – 400 euroa. Muita kuluja ovat *vakuutus, vuosihuollot (mitkä kätevä tekee itse) ja veneen kuljetukseen tarvittava traileri. Kuluja siis syntyy jonkin verran, mutta monelle se on pieni hinta siitä, kuinka mukavaa omalla veneellä kulkeminen kesän aurinkoisina päivinä on.

*venevakuutuksesta tarkemmin if.fi – sivuilta.

 

Kulutusluotto on yleisin tapa rahoittaa veneen ostaminen

Monen venehaaveet kariutuu venerahoituksen puutteeseen. Harva onnistuu säästämään useita tuhansia euroja, kun arjen pyörittäminen haukkaa ison siivun palkkatuloista. Toisinaan haaveiden toteuttamiseen tarvitsee ulkopuolista rahoitusta eikä harkitun lainan ottamisessa ole mitään väärää. Veneen rahoitus voidaan lainanmyöntäjän kanssa suunnitella niin, että se sopii sujuvasti lainanhakijan muuhun budjettiin. Lainan kuukausierä katsotaan sopivaksi, jotta rahaa jää lainanlyhennysten jälkeen tarpeeksi muuhunkin elämiseen.

VertaaLainaa.fi vertailu – ja kilpailutuspalvelun kautta kilpailutat lisäksi tarvittavan venelainan monen eri lainantarjoajan välillä. Kilpailutuksessa on mukana yli 30 pankkia ja rahoitusyhtiöitä, jotka myöntävät kulutusluottoa, pankkilainaa tai joustoluottoa hakijan lainatarpeen mukaan siihen tarkoitukseen, mihin hän sitä tarvitsee.

VertaaLainaa.fi
Logo