Joustoluotto toimii hyvin samalla tavoin kuin luottokortti

Kilpailuta joustoluotto netissä ja valitse edullisin vaihtoehto vertailusta.

20000 
4  vuotta
---
Arvioitu kuukausierä ?
Aloita lainahakemus >>
Lainan maksuaika on väliltä 1 - 15 vuotta, lainasummat 1000 – 60 000 € ja nimelliskorko 4,19 – 20 %. Lainaesimerkki: Kun lainasumma on [Loan amount] €, korko [Nom. interest rate] %, takaisinmaksuaika [Year] vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on [Monthly cost] €, takaisinmaksettava summa on yhteensä [TotalPaymentAmount] € ja lainan todellinen vuosikorko on [EffectiveInterestRate] %.

Yhteistyössä jopa 25 luotonantajaaYhteistyössä jopa 25 luotonantajaa

Saat lainapäätöksen hetiSaat lainapäätöksen heti

Lainaa jopa 60 000 €

Lainaa jopa 60 000 €

Kotimainen palveluKotimainen palvelu

Joustoluotto ja luottokortti vertailussa

Joustoluotto ja luottokortti ovat molemmat lainamuotoja, mutta niiden välillä on joitakin eroja.  Luottokortti on kätevä maksuväline ulkomailla, mutta joustoluotto antaa mahdollisuuden nostaa suurempia summia kerralla. Joustoluotossa korko on yleensä matalampi kuin luottokortissa, mutta kumpikin lainatuote voi sisältää erilaisia kustannuksia, kuten nosto- tai käyttömaksuja, tilinhoitomaksuja ja muita maksuja.

On tärkeää vertailla eri lainatuotteita huolellisesti ja valita se, joka sopii parhaiten omaan tilanteeseen. Mikään ei kuitenkaan estä ottamasta käyttöön molempia lainamuotoja, koska usein joustoluotto ja luottokortti täydentävät toisiaan. Jos tarvitset rahaa suurempaan hankintaan, kuten kodin remonttiin tai auton ostoon, joustoluotto voi olla parempi vaihtoehto. Jos taas tarvitset rahaa lähinnä päivittäisten menojen kattamiseen tai lyhytaikaiseen rahoitukseen, luottokortti voi olla kätevämpi vaihtoehto.

Käymme seuraavaksi läpi joustoluoton ja luottokortin erot. 

 

Mikä on luottokortti?

Luottokortti on maksuväline, jota käytetään ostosten tekemiseen ja maksujen suorittamiseen. Se on yleisesti käytetty maksutapa, joka mahdollistaa ostosten tekemisen ilman käteistä rahaa. Luottokortti on yleensä muovikortti, joka on liitetty henkilön pankkitiliin tai luottolimiittiin.

Kun henkilö käyttää luottokorttia, hän sitoutuu maksamaan ostoksen myöhemmin joko kokonaan tai osittain. Luottokortilla maksettaessa rahat siirtyvät myyjän tilille ja henkilö saa laskun ostoksestaan. Lasku maksetaan yleensä kuukausittain, ja se sisältää ostosten lisäksi myös mahdolliset korko- ja käsittelymaksut.

Luottokortti voi tarjota myös muita etuja, kuten pisteitä, alennuksia tai vakuutusturvaa. Luottokortit voivat myös sisältää turvatoimintoja, kuten varkauden- ja petoksenestopalveluja sekä ulkomaanmatkavakuutuksia.

On tärkeää muistaa, että luottokorttia käyttäessäsi sitoudut maksamaan ostoksesi myöhemmin, joten on tärkeää käyttää luottokorttia vastuullisesti ja varmistaa, että voit maksaa laskun ajoissa. Jos laskua ei makseta ajoissa, siitä voi seurata ylimääräisiä kuluja, kuten viivästysmaksuja ja korkoa.

 

Kuka voi saada luottokortin?

Yleisesti ottaen luottokortin voi saada henkilö, joka on vähintään 18-vuotias ja omaa riittävän hyvän luottoluokituksen. Luottoluokitus kertoo henkilön maksuhistoriasta ja luottokelpoisuudesta, ja se vaikuttaa siihen, millaisen luottorajan henkilö voi saada.

Luottokortin saamiseen vaaditaan yleensä myös säännöllisiä tuloja ja riittävää maksukykyä. Tämä tarkoittaa sitä, että henkilön tulee pystyä maksamaan luottokorttilaskunsa takaisin ajallaan ja täysimääräisesti. Luottokortin myöntäjä voi pyytää myös muita tietoja, kuten asumistietoja, työpaikkatietoja ja muita taloudellisia tietoja, jotta he voivat arvioida henkilön maksukykyä.

Jos henkilöllä on jo luottokortteja tai muita velkoja, se voi vaikuttaa hänen mahdollisuuksiinsa saada uusi luottokortti. Liian suuri velkaantuminen voi heikentää henkilön luottokelpoisuutta ja siten vähentää mahdollisuutta saada uutta luottokorttia.

On tärkeää huomata, että vaikka henkilö täyttäisi kaikki edellä mainitut vaatimukset, luottokortin myöntäminen on silti luottokortin myöntäjän päätös. He voivat esimerkiksi kieltäytyä myöntämästä luottokorttia, jos he arvioivat, että henkilön maksukyky ei ole riittävä tai että hänellä on liian paljon velkaa jo entuudestaan.

 

Mikä on paras luottokortti?

On vaikea nimetä yhtä parasta luottokorttia, sillä jokaisella henkilöllä on erilaiset tarpeet ja toiveet luottokortin suhteen. Parhaan luottokortin valintaan vaikuttavat esimerkiksi henkilön kulutustottumukset, matkailu- ja ostostottumukset, sekä toivomukset kortin eduista ja eduista, kuten cashback-palautuksista, pisteistä, alennuksista ja vakuutusturvasta.

Ennen kuin valitset luottokorttia, on tärkeää tutkia erilaisia vaihtoehtoja ja vertailla niitä huolellisesti. Vertailun avulla voit löytää kortin, joka tarjoaa sinulle parhaan yhdistelmän eduista, koroista, maksuista ja muista ominaisuuksista.

Kun valitset luottokorttia, on tärkeää tarkastella kortin vuosimaksua, korkoa ja muita maksuja, sekä kortin tarjoamia etuja ja vakuutusturvaa. Ole myös tarkkana, ettet velkaannu liikaa luottokortin käytön vuoksi, sillä velkaantuminen voi aiheuttaa taloudellisia haasteita tulevaisuudessa.

 

Kulutusluotto vs luottokortti

Kulutusluotto on Suomen suosituin lainatuote, mutta myös luottokortti löytyy lähes jokaisen lompakosta. Se kumpi lainatuote on parempi, riippuu täysin sen käyttäjästä.

Kun mietitään kumpi sopii paremmin itselle: Kulutusluotto vai luottokortti, täytyy miettiä tarkkaan mihin luottoa tarvitsee?

Jos tarvitset lainaa kertaluontoisesti jonkin suuremman hankinnan rahoittamiseen, sopii kulutusluotto tuohon tarpeeseen parhaiten. Jos taas uskot tarvitsevasi hieman lisärahaa satunnaisesti ja satunnaisiin menoihin, voisi luottokortti toimia näissä tilanteissa parhaiten.

Mieti tarkasti mihin tilanteisiin juuri sinä tarvitset lainaa. Vertaa lainoja palvelussamme ja anna meidän kilpailuttaa lainat sinun puolestasi.

 

Mikä on joustoluotto?

Joustoluotto on lainatuote, joka antaa sinulle mahdollisuuden nostaa rahaa tarpeen mukaan, ja maksaa sen takaisin omassa tahdissa sovitun ajan kuluessa. Joustoluottoa voi hakea esimerkiksi pankista tai muilta lainanantajilta.

Joustoluoton summa voi vaihdella lainanantajasta ja luottokelpoisuudestasi riippuen. Useimmat lainanantajat tarjoavat joustoluottoja yleensä 1000–50000 euron välillä. Joustoluoton takaisinmaksuaika voi myös vaihdella, ja se voi olla yleensä useista kuukausista aina muutamaan vuoteen asti.

Joustoluotto on joustavampi vaihtoehto kuin perinteinen kulutusluotto tai pikavippi, sillä se antaa sinulle mahdollisuuden nostaa tarvitsemasi summan silloin, kun sitä tarvitset. Voit nostaa joustoluotolta rahaa esimerkiksi odottamattomiin menoihin, suurempiin hankintoihin tai lomamatkan rahoittamiseen.

Joustoluotto on yleensä helppo saada, sillä se ei yleensä vaadi vakuuksia tai takaajia. Luoton myöntäminen perustuu pääasiassa henkilön luottokelpoisuuteen, joka määritetään usein hakemuksen yhteydessä.

Joustoluottoon liittyy yleensä korko, joka vaihtelee lainanantajasta ja henkilön luottokelpoisuudesta riippuen. Korko voi olla joko kiinteä tai vaihtuva, ja joustoluottoon voi liittyä myös muita maksuja, kuten tilinhoitomaksuja.

On tärkeää käyttää joustoluottoa vastuullisesti ja varmistaa, että pystyt maksamaan takaisin nostamasi summan sovitussa aikataulussa. On myös tärkeää tutkia eri joustoluottojen ehtoja ja korkoja huolellisesti ennen lainan ottamista.

 

Mikä on luottokortin korko?

Luottokortin korko on korkoprosentti, jota sinulta veloitetaan, jos et maksa luottokorttilaskuasi kokonaisuudessaan eräpäivään mennessä. Korko lasketaan yleensä vuosittaisena prosenttimääränä ja se voi vaihdella eri luottokorttien välillä.

Luottokortin korko on yksi tärkeimmistä tekijöistä, joita sinun tulee harkita, kun valitset luottokorttia. Yleisesti ottaen luottokortit tarjoavat korkoja, jotka vaihtelevat 10% ja 30% välillä. Korko määritetään yleensä henkilön luottokelpoisuuden perusteella, joten korko voi vaihdella henkilöiden välillä.

On tärkeää muistaa, että jos et maksa luottokorttilaskuasi kokonaisuudessaan, korkoa alkaa kertyä välittömästi eräpäivän jälkeen. Tämä tarkoittaa sitä, että jos et pysty maksamaan laskuasi kokonaisuudessaan, sinun tulee pyrkiä maksamaan niin suuri osa summasta kuin mahdollista välttääksesi ylimääräisten korkokulujen kertymisen.

On myös hyvä muistaa, että jotkut luottokortit tarjoavat nolla prosentin koron tietyn ajanjakson ajan, esimerkiksi ensimmäisen 12 kuukauden aikana. Tämä voi olla hyödyllinen vaihtoehto, jos tiedät, että pystyt maksamaan luottokorttilaskusi kokonaisuudessaan ennen nollakorko-ajan päättymistä.

 

Mikä on joustoluoton korko?

Joustokortti on hyvin samanlainen kuin luottokortti, mutta joustoluotto tarjoaa joustavammat maksuehdot kuin perinteiset luottokortit. Joustokorteilla on yleensä matalampi korko ja niiden avulla voit maksaa ostoksesi erissä.

Joustokortin korko vaihtelee kortin tarjoajan mukaan ja se voi olla joko kiinteä tai vaihtuva. Kiinteä korko tarkoittaa sitä, että korko pysyy samana koko kortin voimassaoloajan ajan. Vaihtuva korko voi vaihdella markkinoiden mukaan ja se voi muuttua esimerkiksi silloin, kun markkinakorot nousevat tai laskevat.

Joustokortin korko on yleensä matalampi kuin perinteisen luottokortin korko, mutta se voi silti vaihdella kortin tarjoajan ja henkilön luottoluokituksen mukaan. Joustokorteissa voi olla myös muita maksuja, kuten kuukausittaisia tilinhoitomaksuja tai joustorajan käyttöön liittyviä maksuja.

Joustokortit voivat olla hyvä vaihtoehto, jos haluat maksaa ostoksesi erissä tai jos tarvitset joustavampia maksuehtoja. On kuitenkin tärkeää tutkia kortin korko ja muut maksut huolellisesti ennen kortin valitsemista ja varmistaa, että voit maksaa laskusi ajallaan ja välttyä ylimääräisiltä kuluilta.

 

Joustoluoton ja luottokortin erot

Monet pitivät joustoluoton joustavuutta ja jatkuvaa lainaa hyvänä apuna erilaisiin elämäntilanteisiin.

Kuitenkin kun ajatellaan, niin eihän joustoluotto juurikaan eroa perinteisistä luottokorteista. Joten jos olet miettinyt joustoluoton hakemista, suosittelemme tutustumaan myös erilaisiin luottokortteihin ja vertaamaan, kumpi niistä sopii sinulle paremmin. Vaikka joustoluoton ja luottokortin toimintaperiaatteessa ei kovin paljon eroa ole, löytyy niitä kuitenkin muutama. Esimerkiksi joustoluotossa et saa minkäänlaista fyysistä maksuvälinettä, vaan sinun tulee aina ennen ostosten tekemistä nostaa luottoa tilillesi. Joustoluoton nostaminen tilille tapahtuu yleensä lainantarjoajan palvelussa ja se onnistuu millä tahansa laitteella jossa on internetyhteys. Luottokortissa taas saat käyttöösi fyysisen maksukortin. Tällä kortilla voit maksaa suoraan kaupan kassalla tai netissä ilman, että sinun tulee nostaa lainaa ensin tilillesi.

 

Päivitetty: 2,lokakuu, 2023

Kilpailutamme pankit1. Kilpailuta lainat

Kilpailutamme lainahakemuksesi ilmaiseksi jopa yli 25 eri pankin ja rahoituslaitoksen kesken.

Vertaa lainoja2. Vertaa lainoja

Voit saada useita lainatarjouksia jo muutaman minuutin kuluttua. Vertaa lainoja huolellisesti.

Valitse paras lainatarjous3. Valitse sopivin lainatarjous

Valitse sinulle sopivin ja paras lainatarjous. Laina maksetaan tilillesi jopa saman päivän aikana.

Joustoluotolla ja luottokortilla maksaminen

Yksi selkeimpiä eroja joustoluoton ja luottokortin välillä on se, miten niillä voi maksaa laskuja ja ostoksia tai miten voi nostaa lainaa netistä omalle tilille.

Joustoluotossa on vain yksi vaihtoehto. Sinun tulee aina ensin nostaa lainasumma omalle tilille lainantarjoajan palvelun kautta. Kun olet nostanut lainasumman omalle tilillesi, on sinun päätettävissä, mitä sillä teet. Kun taas esimerkiksi luottokortissa sinulla on useampia vaihtoehtoja. Kun sinulla on fyysinen luottokortti, voit maksaa sillä suoraan kaupassa niin kotimaassa, kuin ulkomaillakin. Luottokortilla voit myös halutessasi nostaa käteistä raha-automaatista. Monet pankit tarjoavat myös omilla sivuillaan mahdollisuuden maksaa laskuja, jotka laskutetaan suoraan luottokortiltasi.

Joustoluoton lainanhakuehdot ovat samat kuin ns. tavallisessa lainassa. Hakijan tulee olla vähintään täysi-ikäinen, hakijalla tulee olla puhtaat luottotiedot sekä riittävä maksukyky. Joustoluotto myönnetään aina ilman vakuuksia ja takaajia. Myönteisen luottopäätöksen jälkeen sopimuksen voi allekirjoittaa sähköisesti.

 

Miten luottoa maksetaan takaisin?

Luottokortissa ja joustoluotossa maksutapa on melko sama. Luottoa maksetaan takaisin kuukausierissä, jolloin voit valita maksatko takaisin vain vaaditun minimilyhennyksen vai haluatko maksaa luottoa kerralla enemmän takaisin. Minimilyhennys kuukaudessa riippuu siitä, kuinka paljon olet käyttänyt luottoa. Lyhennyksen suuruus on tietty prosenttimäärä avoimesta saldosta.

Monessa luottokortissa saat myös korotonta maksuaikaa ostoksillesi. Kun olet maksanut joko luottokortin tai joustoluoton avoimen saldon kokonaan takaisin, ei niistä kerry lainan korkoa maksettavaksi. Jos taas päädyt maksamaan luottoa takaisin pienemmissä erissä on kuukausierät pienemmät, mutta maksat lainasta luottosopimuksen mukaista korkoa.

 

Millaisia nostoja voin tehdä?

Kun olet hakenut joko luottokortin tai joustoluoton, saat tietyn suuruisen luottorajan käyttöösi. Yleisin luottoraja on noin 2000-10000 euroa, mutta esimerkiksi Bank Norwegian luottokortissa on mahdollista saada luottoraja jopa 10.000 euroon saakka. Joustoluotossa voit nostaa lainaa heti tilillesi vaikka koko summan kerralla tai tehdä useita pienempiä nostoja, jos et tarvitse koko summaa kerralla.

Lisätietoa  luottokortista:

  • Luottokortin ikärajat ovat alkaen 18 vuotta
  • Luottokorttiin mahdollista saada 1000 – 50.000 euron luottoraja
  • Monet luottokortit tarjoavat korotonta maksuaikaa
  • Luottokortilla on mahdollista maksaa ostoksia kaupassa tai nostaa käteistä automaatista ilman nostokuluja
  • Luottokortilla voi maksaa Suomessa tai ulkomailla
  • Luottokorttiin ei tarvitse takaajia tai vakuuksia

 

Missä luottokorttia voi käyttää?

Luottokorttia voi käyttää yleensä kaikkialla, missä hyväksytään korttimaksu. Luottokortteja hyväksytään yleisesti kaupoissa, ravintoloissa, hotelleissa, verkkokaupoissa ja monissa muissa paikoissa ympäri maailmaa.

Luottokortin hyväksyminen voi kuitenkin vaihdella eri maissa ja kaupoissa. Esimerkiksi joissakin maissa käteinen on yhä yleisempi maksutapa kuin korttimaksu. Myös joissakin kaupoissa tai ravintoloissa voi olla rajoituksia korttimaksun vähimmäissummalle, joka tarkoittaa sitä, että jos ostoksen hinta on alle tietyn summan, korttimaksua ei hyväksytä.

Lisäksi jotkin luottokortit saattavat olla rajoitettuja tiettyihin kauppoihin tai tiettyihin maihin. Esimerkiksi joillakin luottokorteilla voi olla erityisiä tarjouksia tai alennuksia vain tiettyjen kauppojen tai brändien ostoksista.

On tärkeää tarkistaa kortin käyttöehdot ja kortin hyväksymisalueet ennen kuin käytät korttia ulkomailla tai muissa maissa. Jos olet epävarma siitä, onko korttisi hyväksytty tietyssä paikassa, voit kysyä asiasta myyjältä tai palveluntarjoajalta ennen ostoksen tekemistä.

 

Missä joustoluottoa voi käyttää?

Joustoluotto on lainatuote, joka antaa sinulle mahdollisuuden nostaa rahaa tarpeen mukaan, ja maksaa sen takaisin omassa tahdissa sovitun ajan kuluessa. Joustoluottoa voi käyttää moniin eri tarkoituksiin, kuten odottamattomiin kuluihin, suurempiin hankintoihin tai rahoittamaan lomamatkaa.

Joustoluottoa voi yleensä käyttää missä tahansa, sillä se on käytännössä sama asia kuin kulutusluotto tai pikavippi. Rahat voi nostaa tilille ja käyttää vapaasti oman tarpeensa mukaan.

Joustoluottoa voi käyttää esimerkiksi seuraaviin tarkoituksiin:

  1. Arjen yllättäviin menoihin, kuten auton korjauskuluihin tai hammaslääkärilaskuihin.
  2. Suurempien hankintojen rahoittamiseen, kuten kodin remonttiin tai uuden auton ostamiseen.
  3. Lomamatkan rahoittamiseen, kun tarvitset ylimääräistä rahaa matkakuluihin.
  4. Velkojen yhdistämiseen, jotta voit helpottaa velkataakkaasi ja maksaa velkasi pois yhdellä lainalla.

Joustoluotto on yleensä helpompi saada kuin perinteinen laina, sillä se ei edellytä vakuuksia tai takaajia. Joustoluottojen korko on yleensä korkeampi kuin perinteisten lainojen korko, mutta se vaihtelee lainanantajien ja luottoluokituksen mukaan.

On tärkeää käyttää joustoluottoa vastuullisesti ja varmistaa, että pystyt maksamaan takaisin nostamasi summan sovitussa aikataulussa. On myös tärkeää tutkia eri joustoluottojen ehtoja ja korkoja huolellisesti ennen lainan ottamista.

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta: Luottokortti

Mikä on luottokortti?

Luottokortti on maksukortti, joka mahdollistaa maksamisen ilman käteistä rahaa. Luottokortilla voi maksaa ostoksia kaupoissa, ravintoloissa, hotelleissa, verkossa ja monissa muissa paikoissa. Luottokortin käyttö perustuu siihen, että korttiin liitetty luotto tulee maksettavaksi myöhemmin sovitun ajan kuluessa.

Miten voin hakea luottokorttia?

Luottokorttia voi hakea yleensä pankista tai muilta rahoituslaitoksilta. Hakeminen voi tapahtua verkossa tai paikan päällä. Hakemuksen yhteydessä sinun tulee antaa tietoja taloudellisesta tilanteestasi, kuten tuloista ja menoista, sekä muista mahdollisista veloista.

Mistä tiedän, mihin kaikkialle luottokorttia voi käyttää?

Luottokorttia voi käyttää yleisesti kaikkialla, missä hyväksytään korttimaksu. Käytännössä tämä tarkoittaa kauppoja, ravintoloita, hotelleja, verkossa toimivia verkkokauppoja ja muita vastaavia paikkoja.

Mistä tiedän, kuinka paljon luottokortti maksaa?

Luottokortin kustannukset voivat vaihdella kortista riippuen. Kortin kuluja voivat olla esimerkiksi vuosimaksu, käteisnostomaksu, ulkomaanmaksu ja muita vastaavia kuluja. On tärkeää lukea huolella kortin käyttöehdot, jotta tiedät kaikki kustannukset ennen kortin käyttöä.

Kuinka voin maksaa luottokorttilaskuni?

Luottokorttilasku on maksettava sovittuna eräpäivänä. Maksutavan voi valita itse, mutta yleensä se tehdään joko verkkopankissa, mobiilisovelluksessa tai maksukortilla. Luottokortin laskuun kuuluu usein myös minimierä, joka on maksettava eräpäivään mennessä. Mikäli maksat ainoastaan minimierän, kortin käyttämisestä kertyy korkoa ja kuluja. .

Miten joustoluotto ja luottokortti eroavat toisistaan?

Joustoluotto ja luottokortti ovat periaatteessa täysin samanlaisia lainatuotteita. Suurin ero on siinä, että luottokortti on fyysinen kortti, jolla maksut tehdään. Nykyaikaiset joustoluotot toimivat siten, että niistä tehdään siirto tavalliselle pankkitilille, ja maksun voi tehdä siten normaalilla pankkikortilla.

Kumpi on parempi, joustoluottoa vai luottokorttia?

Molemmissa lainatuotteissa on omat hyvät ja huonot puolensa. Nykyaikaisia joustoluottoja on kuitenkin enemmän saatavana kuin perinteisiä luottokortteja, joten pystymme tarjoamaan niistä paremman valikoiman vertailtavaksesi.


Yksi hakemus, monta lainatarjousta

Tavoitat kauttamme yli 25 pankkia ja muuta luotonantajaa yhdellä hakemuksella

Lainojen kilpailutuspalvelumme ei kata kaikkia Suomessa tarjottavia lainoja. Pitääksemme palvelumme ilmaisena, saamme yhteistyökumppaneiltamme palkkion heille ohjatuista asiakkaista.

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10.000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0-150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee  1-15 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 1000-60.000€.


VertaaLainaa.fi
Logo