Kilpailuta lainat ja valitse sopiva yhdistelylaina

Kilpailuta yli 25 eri pankkia ja valitse Sinulle sopivin yhdistelylaina

Kuvake1

Saat useita lainatarjouksia

Kuvake1

Valitse paras lainatarjous

Kuvake1

Allekirjoita lainasopimus

Kuvake1

Laina maksetaan tilillesi

Täytä ilmainen lainahakemus – Saat lainapäätöksen heti

Tavoitat yhdellä hakemuksella yli 25 eri pankkia ja muuta luotonantajaa!

Saat lainatarjoukset kumppaneiltamme jopa minuuteissa.

10000 
8  vuotta
---
Arvioitu kuukausierä ?
Aloita lainahakemus >>
Lainan maksuaika voi olla väliltä 1 - 15 vuotta, lainasumma 1000 – 60 000 € ja nimelliskorko 4,19 – 20 %. Lainaesimerkki: Kun lainasumma on [Loan amount] €, korko [Nom. interest rate] %, takaisinmaksuaika [Year] vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on [Monthly cost] €, takaisinmaksettava summa [TotalPaymentAmount] € sekä todellinen vuosikorko on [EffectiveInterestRate] %.

Yhdistelylaina auttaa säästämään

Lainojen yhdistäminen tuo säästöä

Tiesitkö, että jos sinulla on useita lainoja tai osamaksuja, maksat kaikki kiinteät kulut moninkertaisina?

Tiesitkö, että nyt voit yhdistää useat lainasi yhdeksi halvemmaksi yhdistelylainaksi?

Lainojen yhdistäminen on erittäin suosittua, sillä netissä toimii useita palveluita joissa sen voi tehdä täysin ilmaiseksi.

Kaikista ennakkoluuloista huolimatta lainojen yhdistäminen on helppoa ja nopeaa. Yhdistämällä lainat voi säästää kuukaudessa huomattavan summa.

Alla annamme esimerkkejä siitä, kuinka paljon säästö voit saada lainojen yhdistämisen jälkeen. Palvelumme maksuton lainavertailu auttaa myös eri lainapalveluiden vertailussa ja kilpailuttamisessa.

Lainojen yhdistämisen hyödyt:

 1. Selkeytät talouttasi – kun maksettavana on vain yksi laina on taloudenhallinta helpompaa
 2. Pienempi korko – kilpailuttamalla lainan uudelleen voit saada lainaan pienemmän koron
 3. Alhaisempi kuukausierä – yhdistelylainaan voit saada pidemmän maksuajan sekä pienemmän kuukausierän
 4. Säästöä joka kuukausi – yhden lainan maksaminen jatkossa tarkoittaa vain yhden lainan kuluja

 

Päivitetty: 2,kesäkuu, 2023

Kilpailutamme pankit1. Kilpailuta lainat

Kilpailutamme lainahakemuksesi ilmaiseksi jopa yli 25 eri pankin ja rahoituslaitoksen kesken.

Vertaa lainoja2. Vertaa lainoja

Saat ensimmäiset lainatarjoukset jo muutaman minuutin kuluttua. Vertaa lainoja huolellisesti.

Valitse paras lainatarjous3. Valitse paras lainatarjous

Valitse sinulle sopivin ja paras lainatarjous. Laina maksetaan tilillesi nopeasti, jopa saman päivän aikana.

Yhdistelylainan tuoma säästö voi olla jopa yli 200 euroa kuukaudessa

Lainojen yhdistämisellä voit säästää suuriakin summia vuosittain, kun et enää maksa monien eri lainojen päällekkäisiä kuluja ja korkoja. Jokaisesta erikseen solmitusta lainasopimuksesta maksat lainan kulut ja korkomaksut erikseen. Jos sinun on mahdollista yhdistää lainat yhdeksi yhdistelylainaksi pääset eroon monen lainasopimuksen aiheuttamista lainakustannuksista. Tällä tavoin voit saada huomattavaa säästöä lainan kuluihin.

Yhdistämällä lainat voit säästää jopa useita satoja euroja kuukautta kohden. Asiakkaidemme keskimääräinen säästö lainojen yhdistämisen jälkeen on ollut jopa 280 euroa. Lainojen yhdistämisen hyödyt voivat olla merkittävät, joten kannattaa aloittaa yhdistelylainan haku jo tänään. Voit hakea lainaa 1000 eurosta jopa 60 000 euroon saakka maksuttomalla lainahakemuksella.

Näin haet yhdistelylainaa:

Aloita yhdistelylainan haku laskemalla paljonko sinulla on lainoja maksamatta.

Nykyiset lainat voivat olla muun muassa osamaksuja, luottokorttivelkaa, kulutusluottoja, pikavippejä tai joustolainaa. Kaikki lainat voidaan yhdistää yhdeksi kokonaisuudeksi.

Täytä laskelmien jälkeen maksuton lainahakemus huolellisesti ja lähetä hakemus VertaaLainaa-palvelun kilpailutettavaksi.

Saat jo muutaman minuutin kuluttua vertailtavaksesi ensimmäiset lainatarjoukset ja pääset valitsemaan sopivan yhdistelylainan.

Kun olet allekirjoittanut lainasopimuksen valitsemasi pankin kanssa laina maksetaan tilillesi.

Uudella yhdistelylainalla voit maksaa kaikki vanhat lainat kokonaan pois.


Yksi hakemus, monta lainatarjousta

Tavoitat kauttamme yli 30 pankkia ja muuta luotonantajaa yhdellä hakemuksella

Lainojen kilpailutuspalvelumme ei kata kaikkia Suomessa tarjottavia lainoja. Pitääksemme palvelumme ilmaisena, saamme yhteistyökumppaneiltamme palkkion heille ohjatuista asiakkaista.

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10.000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0-150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee  1-15 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 1000-60.000€.


 

Milloin lainojen yhdistäminen kannattaa tehdä?

Periaatteessa voit tehdä lainojen yhdistämisen koska tahansa. Sitä ei kannata turhaan odotella, sillä mitä pidempään odotat, sitä enemmän maksat päällekkäisiä lainan korkoja ja kuluja. Lainojen yhdistäminen kannattaa tehdä heti, jos sinulla on useampia lainoja tai muita maksuja, joita joudut lyhentämään kuukausittain.

 

Mitä kannattaa huomioida ennen lainojen yhdistämistä?

Kannattaa aina laskea tarkasti kaikki nykyiset lainat yhteen, ettei myöhemmin huomaa että pienempiä lainoja jäikin jäljelle yhdistämisen jälkeen. Kannattaa myös muistaa ettei lainaa ole järkevää ottaa kuin sen verran kuin todella tarvitsee. Monelle voi tulla kiusaus ottaa lainaa enemmän, vaikka sitä ei välttämättä tarvitsekaan. Muista hakea laina sellaisella kuukausierällä, ettei sen maksamisessa tule ongelmia, vaikka sinulle tulisikin välillä yllättäviä menoja.

 

Kuinka pitkän maksuajan voin valita yhdistelylainalle?

Voit valita yhdistelylainaan 1 – 15 vuoden maksuajan. Älä valitse turhaan liian pitkää maksuaikaa, vaan valitse maksuaika siten, että pystyt maksamaan lainan ongelmitta takaisin. Liian pitkä maksuaika tarkoittaa että korkoja ja kuluja ehtii kertymään enemmän.

 

Onko lainojen yhdistäminen hyödyllistä?

Monien eri laskujen eräpäivien muistaminen ja niistä huolehtiminen voi aiheuttaa aivan turhaa stressiä. Yhdistämällä ne yhdeksi lainaksi, säästät niin aikaa, kuin omia hermojakin kun sinun täytyy enää muistaa vain yhden lainan hoitaminen. Lainojen yhdistäminen pienentää lainojesi korkoa ja kulua sekä pääset helposti vaikuttamaan uuden lainan kuukausierään.

Esimerkki 1. Lainojen yhdistäminen

Henkilöllä on lainoja yhteensä 10 000 euron edestä. Maksuajaksi hän toivoo viittä vuotta. Tällä hetkellä hän maksaa lainoista kaikkiaan kuluja ja korkoja niin, että lainan kokonaiskulut ovat koko laina-ajalle 16 046,33 euroa. Kun hän päättää yhdistää lainat yhteen ja kilpailuttaa lainan uudelleen, hänelle tarjotaan lainaa, joista halvin laina on kokonaiskuluiltaan 11 623 euroa koko laina-ajalle. Lainat yhdistämällä ja vaihtamalla edullisempaan lainaan, tulee säästöä jopa 4 423,33 euroa.*

*Laskettu palvelumme lainalaskurilla.

Yhdistelylainaan saat itse valittua takaisinmaksuajan, joka taas vaikuttaa suoraan kuukausierän suuruuteen. Näin saat valittua itsellesi sellaisen kuukausierän, jonka maksaminen ei tuota ongelmia.

 

Lainojen yhdistäminen ei ole vaikeaa

Se on hyvin helppoa ja yksinkertaista. Laske ensin yhteen kaikki ne lainat ja maksut, jotka haluat yhdistää.

Kilpailuta laina yhdellä selkeällä lainahakemuksella ja saat hetkessä vertailtavaksesi useita lainatarjouksia. Voit hakea lainaa ilman vakuuksia tai takausta, mutta tarvittaessa voit ottaa rinnallesi toisen yhteisvastuullisen hakijan.

Kun saat uuden lainan, maksa sillä kaikki aiemmat lainat ja maksut pois, jolloin sinulle jää vain tuo uusi yhdistelylaina hoidettavaksi.

Usein lainan kilpailuttaminen on antanut hakijalle hyvät vaihtoehdot valittavakseen. Jokainen lainan kilpailutuksessa mukana oleva pankki ja rahoitusyhtiö tietää, että hakijan lainasta kilpailee myös moni muu. Lainatarjous tulee siis olla mahdollisimman houkutteleva ja edullinen.

 

Syyt, miksi yhdistelylainaa ei voida myöntää

Aina hakijalle ei voida myöntää yhdistelylainaa.

Syy, miksi lainaa ei voida myöntää voi olla:

 • Lainojen yhdistämiseen haetaan vääräntyyppistä lainaa
 • Lainanhakijalla on tiedoissaan maksuhäiriömerkintä
 • Lainaa haetaan omaan maksuvaraan nähden liian paljon
 • Hakijalla on liian pienet tulot

Lainojen yhdistäminen ei aina onnistu yllä olevien tekijöiden vuoksi, mutta asialle voi tehdä jotain. Kerromme siitä tarkemmin artikkelissa, miksi lainojen yhdistäminen ei onnistu.

 

Milloin lainojen yhdistäminen kannattaa tehdä?

Yleensä lainojen yhdistäminen kannattaa tehdä mahdollisimman pian.

Jos huomaat, että laskujen eräpäivien muistamisessa tulee ongelmia, tai rahat eivät meinaa riittää niiden maksamiseen, on jo korkea aika yhdistää lainat.

Lainojen yhdistäminen on aina täysin riskitöntä.

Lainatarjousten pyytäminen ei koskaan sido sinua ottamaan lainaa, vaan sinulla on täysi oikeus hylätä kaikki sellaiset tarjoukset, jotka eivät syystä tai toisesta sovi sinulle.

Tästä syystä lainojen yhdistäminen kannattaa tehdä, jos haluat esimerkiksi vain helpottaa omaa talouden hallintaasi.

Tiesithän että voit yhdistää aiempien lainojen lisäksi myös kaikki erilaiset osamaksut ja luottokortit yhdeksi?

Jos sinulla on aiempaa lainaa, mutta tarvitset uutta lisälainaa, kannattaa nämä kaksi yhdistää heti siinä vaiheessa yhdeksi.

Sinun ei kannata hakea erikseen uutta lainaa ja maksaa sitten näitä kahta erikseen, kun pystyt helposti hakemaan uuden lainan, mutta siltikin sinulle jää vain yksi laina hoidettavaksi.

 

Osaatko vertailla lainatarjoukset?

Kun sitten tulee tilanne että olet hakemassa yhdistelylainaa, kannattaa se aina kilpailuttaa huolellisesti. Näin mahdollistat sen, että saat varmasti tämän hetken edullisinta lainaa, etkä maksa turhasta.

Tiedätkö, mitä asioita sinun kannattaa saamistasi tarjouksista vertailla?

Alla muutamia asioita, jotka ehdottomasti kannattaa käydä läpi, kun vertaat lainoja:

 • Vuosikorko
  Korkojen vertaileminen on todella tärkeää. Muista aina verrata nimen omaan vuosikorkoa, eikä nimelliskorkoa. Lainan todellinen vuosikorko sisältää kaikki lainan kulut, palvelumaksut sekä nimelliskoron. Vuosikorkoa vertailemalla voit heti vertailla, mistä lainapalvelusta saat halvinta lainaa.
 • Kuukausierä
  Tarkista aina tarjouksessa laskettu lainan kuukausierä. Koska se voi vaihdella alustavasta arviosta, on syytä tarkistaa, että kuukausierä on sellainen ettei sen maksamisessa tule ongelmia.
 • Tarkista lainasumma ja maksuaika
  Joissain tapauksissa voi käydä niin, ettei lainapalvelu pysty myöntämään hakemaasi lainasummaa, jolloin he voivat ehdottaa pienempää lainaa tilalle. Joten tarkista, että lainasumma on varmasti se, jota olit hakemassa. Tarkista samalla myös maksuaika, koska se voi myös vaihdella. Maksuajalla on myös vaikutus kuukausierään, joten jos lainapalvelu jostain syystä tarjoaa lyhyempää maksuaikaa, tarkoittaa se suurempaa kuukausierää.
 • Muut lainaehdot
  Voit myös tarkistaa tarjouksesta, millaista apua lainapalvelu tarjoaa esimerkiksi maksuvaikeuksien yllättäessä. Voitko pitää maksuvapaita kuukausia? Voitko siirtää eräpäivääsi tai voitko hakea lainaasi korotusta?

Jokaisella hakijalla kun voi olla erilaiset tarpeet ja kriteerit sille, mitä asioita he pitävät lainatarjouksessa tärkeimpänä. Lainatarjousten määrään vaikuttaa oleellisesti hakijan ikä, haettava lainasumma ja maksuaika. Jokainen pankki ja rahoitusyhtiö tekee hakijalle oman riskianalyysin, jonka perusteella he joko jättävät oman lainatarjouksensa tai eivät.

 

Kuka voi hakea yhdistelylainaa VertaaLainaa.fi palvelusta?

Palvelumme kautta voidaan etsiä kilpailukykyinen yhdistelylaina 18 vuotta täyttäneelle henkilölle, joka on Suomen kansalainen. Vaatimuksena yhdistelylainojen saamiselle on se, että lainanhakijalla on oltava säännölliset palkka- tai eläketulot. Lainanhakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintää luottotiedoissaan.

 

Miksi yhdistelylaina kannattaa hakea VertaaLainaa.fi palvelusta?

Kun haet yhdistelylainan palvelustamme, se kilpailutetaan automaattisesti jopa 25 eri pankin ja muun luotonantajan kesken.

Käyttämällä palveluamme yhdistelylainan hakemiseen säästät merkittävästi omaa aikaasi, kun sinun tarvitsee täyttää vain yksi ainut lainahakemus.

Saat myös entistä paremmat mahdollisuudet löytää halvin laina, kun lainasi kilpailutetaan rahoitusalan ammattilaisten toimesta.

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä yhdistelylainasta:

Mikä on yhdistelylaina?

Yhdistelylainalla tarkoitetaan, että useampi olemassa oleva laina yhdistetään yhteen selkeämpään lainakokonaisuuteen. Yhdistettävät lainat voivat olla muun muassa pikavippejä, kulutusluottoja, osamaksuja, luottokorttivelkaa, joustoluotoja tai kulutusluottoja. Jos olet esimerkiksi ottanut aikaisemmin osamaksusopimuksella kodinkoneet ja sinulla on lisäksi autolaina sekä remonttilaina, voit hakea lainojen yhdistämistä varten yhdistelylainaa.

Miksi yhdistelylaina kannattaa kilpailuttaa VertaaLainaa.fi palvelussa?

Me kilpailutamme lainahakemuksen aina yli 25 pankin ja muun luotonantajan kesken. Saat nopeasti useita lainatarjouksia, joita vertailemalla löydät nopeasti juuri sinulle sopivimman yhdistelylainan.

Mikä on yhdistelylainan korko?

Yhdistelylainan korkoon vaikuttaa haettu lainasumma, maksuaika sekä hakijan tiedot. Yhdistelylainan voi saada alkaen 4,19 % korolla. Tyypillisesti jos lainaa hakee yhdessä toisen hakijan kanssa, saa lainaan alhaisemman lainan koron ja paremmat lainaehdot. Kun lainalla on kaksi yhteisvastuullista lainanhakijaa lainantarjoajan luottotappioriski pienenee ja he voivat näin ollen myöntää lainaa paremmilla ehdoilla.

Miten lainat yhdistetään?

Lainojen yhdistäminen on helppoa. Lasket vain yhteen paljonko sinulla on lainoja maksamatta ja lisäät kyseisen lainasumman VertaaLainaa.fi sivuilla olevaan lainahakemukseen. Lisää hakemukseen vielä muut tarvittavat tiedot ja lähetä hakemus. Lainahakemus kilpailutetaan hetkessä yli 25 pankin ja rahoitusyhtiön välillä. Saat rauhassa tutustua tulleisiin lainatarjouksiin ja päättää millaisella lainalla haluat lähteä yhdistämään olemassa olevia lainojasi.

Takaisin ylös
VertaaLainaa.fi
Logo