Lainan todellinen vuosikorko

Lainan todellinen vuosikorko

Lainan todellinen vuosikorko avuksi lainavertailussa

Jokainen lainanhakija ymmärtää, että lainaan kohdistuu aina lainakorko ja muut palvelumaksut. Jos lainan haun yhteydessä haluaa vertailla useampia lainatarjouksia keskenään, on tärkeää ymmärtää mistä lainan kulut ja korko muodostuvat ja mistä tietää mikä lainatarjouksista on oikeasti edullinen laina?

Lainakorko on yleensä se suurin kuluerä lainan kokonaiskustannuksissa. Muita kuluja on ovat lainasta maksettava avausmaksu, tilinhoitomaksua tai laskutuslisä. Nämä kaikki yhdessä muodostavat lainan kulut yhteensä ja lainatermistössä tätä kutsutaan lainan todelliseksi vuosikoroksi.

Lainavertailua on vaikea tehdä vertailemalla nimelliskorkoa tai muita kuluja erikseen, koska eri lainoihin kohdistuu erilaisia maksuja, eri suuruisilla prosenteilla. Lainat, joissa on sama maksuaika sekä lainasumma, kannattaakin vertailla lainan todellisen vuosikoron perusteella. Lainan todellinen vuosikorko sisältää lainan nimellisen vuosikoron lisäksi myös kaikki muut lainaan kohdistuvat kulut. Mitä pienempi on lainan todellinen vuosikorko, sen edullisemmasta lainasta on kyse.

Lainan todellinen vuosikorko sisältää:

  • avaus- ja palvelumaksut
  • käsittelykulut
  • ilmoituskulut ja laskutuslisät
  • lainan nimelliskoron

Nämä 4 asiaa vaikuttaa lainan todelliseen vuosikorkoon

Lainavertailussa toki kannattaa myös todellisen vuosikoron lisäksi vertailla lainojen muita ominaisuuksia toisiinsa. Jos lainojen todellisissa vuosikoroissa ei ole merkittäviä eroja, voi lainatarjouksen valinnassa ratkaisevaa olla esimerkiksi lainan takaisinmaksuajan joustavuus, lyhennysvapaiden kuukausien pitäminen muutaman kerran vuodessa tai mahdollisuus lainojen yhdistämiseen.

Varmin tapa vertailla lainan kuluja ja korkomaksuja keskenään on pyytää lainatarjoukset mahdollisimman monelta pankilta ja rahoitusyhtiöltä. Hakija voi halutessaan pyytää useat lainatarjoukset vertailuun täyttämällä ja lähettämällä oman lainahakemuksensa VertaaLainaa.fi välitettäväksi eteenpäin.

VertaaLainaa.fi välittää hakemus hakijan puolesta yli 30 yhteistyöpankille ja muulle lainantarjoajalle kilpailutettavaksi. Kilpailutuksen jälkeen hakija saa vertailtavakseen lainatarjoukset, jotka hänelle voidaan tarjota annettujen lainanhakuehtojen mukaisesti.

Siirry lainan kilpailuttamiseen

Alla olevasta listauksesta näet kilpailutuksessa mukana olevat pankit ja lainantarjoajat. Lainan kilpailutus on hakijalle aina maksutonta ja riskitöntä. Kaikki alla esitetyt lainantarjoajat noudattavat kuluttajasuojalakia, joka määrittää että jokaisen luotonmyöntäjän tulee ilmoittaa lainan todellinen vuosikorko lain edellyttämällä tavalla.


Kilpailuta laina jopa 25:llä pankilla ja lainantarjoajalla

Meidän avulla lainan kilpailuttaminen ja vertaileminen hoituu helposti ja nopeasti.

Hae lainatarjoukset


Takaisin ylös
VertaaLainaa.fi