Lainaa, joka sopii juuri sinun tarpeisiisi

Kilpailuta pankit yhdellä hakemuksella - Saat lainapäätöksen heti ja useita lainatarjouksia minuuteissa.

Kuvake1

Saat useita lainatarjouksia

Kuvake1

Valitse paras lainatarjous

Kuvake1

Allekirjoita lainasopimus

Kuvake1

Laina maksetaan tilillesi

Täytä ilmainen lainahakemus – Saat lainapäätöksen heti

Tavoitat yhdellä hakemuksella yli 25 eri pankkia ja muuta luotonantajaa!

Saat lainatarjoukset kumppaneiltamme jopa minuuteissa.

15000 
8  vuotta
---
Arvioitu kuukausierä ?
Aloita lainahakemus >>
Lainan maksuaika voi olla väliltä 1 - 15 vuotta, lainasumma 1000 – 60 000 € ja nimelliskorko 4,19 – 20 %. Lainaesimerkki: Kun lainasumma on [Loan amount] €, korko [Nom. interest rate] %, takaisinmaksuaika [Year] vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on [Monthly cost] €, takaisinmaksettava summa [TotalPaymentAmount] € sekä todellinen vuosikorko on [EffectiveInterestRate] %.

Sisällysluettelo

Hae laina, joka on kilpailutettu useiden lainantarjoajien kesken

Palvelumme kautta voit hakea lainaa ilman vakuuksia ja saada rahat tilillesi jo 24 tunnin sisällä.

Lainan käyttökohteen saat itse päättää ja yleensä lainaa haetaan juuri sen takia, jotta tarvittava suurempi hankinta saadaan tehtyä ulkopuolisella rahoituksella. Voit hakea lainaa esimeriksi kodin remontoimiseen, auton tai veneen ostamiseen, huonekalujen hankintaan, häiden järjestämiseen, vanhojen korkeakorkoisten lainojen yhdistämiseen tai ihan mihin vain tarvitset. Lainatarpeesi voi olla pieni tai suuri – kilpailutamme lainat hetkessä puolestasi 1000 eurosta aina jopa 60 000 euroon saakka.

Olemme yksi Suomen kattavimmista lainojen kilpailuttamiseen erikoistuneista palveluista, jonka vuoksi pystymme kilpailuttamaan yli 25 pankkia ja muuta rahalaitosta puolestasi muutamassa minuutissa. Pyydä maksuttomat lainatarjoukset yhdellä lainahakemuksella ja vertaa lainoja juuri silloin, kun se sinulle parhaiten sopii. Lainatarjousten pyytäminen ja pankkien kilpailuttaminen on täysin maksutonta.

 

Kilpailuta lainat kotimaisessa VertaaLainaa.fi palvelussa

VertaaLainaa.fi palvelun edut sinulle:

• NOPEA – Saat rahat tilillesi jopa saman päivän aikana
• ILMAINEN – Lainan hakeminen on täysin ilmaista ja päätät itse, hyväksytkö saamasi lainatarjouksen
• EDULLISET KOROT – Lainan korko alkaen 4,19 %
• EI VAKUUKSIA – Et tarvitse vakuuksia tai takaajia
• TURVALLINEN – Tietosi ovat aina turvassa

Aloita lainan kilpailuttaminen täyttämällä maksuton lainahakemus, niin saat jo muutaman minuutin kuluttua lainatarjoukset vertailtavaksesi.

 

Lainaa voi hakea kymmenistä eri palveluista

Etelä-Suomen aluehallintoviraston 20.1.2023 päivätyn luotonantaja- ja vertaislainanvälittäjärekisterin mukaan Suomessa toimii 48 kuluttajaluottoja tarjoavaa palvelua, joista 3 harjoittaa vertaislainojen välittämistä. Näiden lisäksi suomessa toimii lukuisia kotimaisia pankkeja. Kotimaisten pankkien lisäksi suomessa toimii myös pankkeja joiden kotipaikka on Virossa, Ruotsissa ja Norjassa. Lainanmyöntäjiä on siis todella paljon ja se voi tehdä niiden vertailemisesta vaikeaa. VertaaLainaa.fi palvelun avulla voit kilpailuttaa noin 30 pankkia ja rahalaitosta yhdellä hakemuksella ja tehdä lainavertailusta hieman helpompaa.

Päivitetty: 28,toukokuu, 2023

Kilpailutamme pankit1. Kilpailuta lainat

Kilpailutamme lainahakemuksesi ilmaiseksi jopa yli 25 eri pankin ja rahoituslaitoksen kesken.

Vertaa lainoja2. Vertaa lainoja

Saat ensimmäiset lainatarjoukset jo muutaman minuutin kuluttua. Vertaa lainoja huolellisesti.

Valitse paras lainatarjous3. Valitse paras lainatarjous

Valitse sinulle sopivin ja paras lainatarjous. Laina maksetaan tilillesi nopeasti, jopa saman päivän aikana.

Lainan hakeminen

Lainan hakeminen voi olla monimutkaista, mutta VertaaLainaa.fi-sivusto voi helpottaa prosessia. VertaaLainaa.fi-sivuston kautta voit hakea lainaa helposti ja nopeasti. Tässä on muutamia vinkkejä ja tärkeitä asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon, kun haet lainaa VertaaLainaa.fi-sivuston avulla.

 

Kuinka hakea lainaa VertaaLainaa.fi-sivuston kautta?

Lainan hakeminen VertaaLainaa.fi-sivuston kautta on helppoa ja nopeaa. Aloita siirtymällä sivustolle josta löydät helpon hakulomakkeen, joka ohjaa sinua koko hakuprosessin ajan. Hakulomakkeessa sinun tulee antaa tietoja itsestäsi, taloudellisesta tilanteestasi ja lainatarpeestasi. Täytä kaikki vaaditut kohdat huolellisesti, jotta saat selkeät ja vertailukelpoiset lainatarjoukset.

 

Vaadittavat tiedot lainahakemuksen täyttämiseen

Lainahakemuksen täyttäminen VertaaLainaa.fi-sivuston kautta vaatii paikkansa pitäviä tietoja, jotta voit saada vertailukelpoisia lainatarjouksia. Näitä tietoja ovat esimerkiksi henkilötiedot, tulo- ja menotiedot, työsuhteen tiedot ja aiemmat lainat ja luottotiedot. Kannattaa varmistaa, että kaikki vaaditut tiedot on täytetty oikein ja huolellisesti. Väärät tai puutteellisesti annetut tiedot voivat johtaa lainahakemuksen hylkäämiseen.

 

Mitä tietoja lainantarjoajat yleensä pyytävät?

Lainantarjoajat pyytävät yleensä tietoja, jotka auttavat heitä arvioimaan lainahakemuksen riskitasoa ja lainan takaisinmaksukykyä. Yleisesti ottaen tietoja pyydetään hakijan henkilöllisyydestä, tulotasosta, työsuhteesta ja aikaisemmista lainoista. Jotkut lainantarjoajat voivat myös pyytää muita tietoja, kuten esimerkiksi vakuuksia, takaajia tai yhteishakijaa.

 

Miten hakemuksen täyttö vaikuttaa lainatarjousten saamiseen?

Hakemuksen täyttäminen huolellisesti vaikuttaa positiivisesti lainatarjouksien saamiseen. Mitä enemmän tietoja annat hakulomakkeessa, sitä paremmin lainantarjoajat voivat arvioida lainahakemuksesi ja tarjota sinulle sopivaa lainaa. Lisäksi tarkkaan täytetty hakemus vähentää virheiden ja väärinkäsitysten mahdollisuutta, mikä nopeuttaa lainatarjousten saatavuutta ja mahdollistaa lainatarjousten vertailun helpommin.

 

Lainojen vertailu

Lainojen vertailu on tärkeä osa lainan hakuprosessia. Kun etsit sopivaa lainantarjoajaa, on tärkeää vertailla eri lainatarjouksia ja valita paras vaihtoehto omiin tarpeisiisi. Tässä muutamia vinkkejä siitä, kuinka vertailla lainoja VertaaLainaa.fi-sivuston avulla ja miten löytää halvin laina.

 

Mitä tietoja kannattaa verrata, kun valitsee lainantarjoajaa?

Kun vertaat eri lainatarjouksia, kannattaa kiinnittää huomiota useisiin eri tietoihin. Näitä ovat muun muassa lainan korko, takaisinmaksuaika, mahdolliset käsittely- ja tilinhoitomaksut. On tärkeää huomioida myös lainan kokonaiskustannukset, joita voi vertailla esimerkiksi vuosikoron avulla. Kun vertaat lainatarjouksia, muista aina tarkistaa myös lainaehtojen ja lainan takaisinmaksusuunnitelman sopivuus omaan taloudelliseen tilanteeseesi.

 

Kuinka vertailla lainoja VertaaLainaa.fi-sivuston avulla?

Vertaalainaa.fi-sivusto tarjoaa helpon tavan vertailla eri lainatarjouksia samanaikaisesti. Sivuston avulla voit täyttää yhden lainahakemuksen ja saat useita eri tarjouksia eri lainantarjoajilta. Kun olet saanut tarjouksia, voit vertailla niitä tarkasti keskenään. Voit tarkistaa jokaisen tarjouksen yksityiskohtaisesti ja verrata niitä keskenään sopivan lainan löytämiseksi.

 

Miten löytää halvin laina?

Halvimman lainan löytäminen ei aina ole helppoa, mutta VertaaLainaa.fi-sivuston avulla se on helpompaa. Voit käyttää sivuston vertailupalvelua ja etsiä lainoja, jotka sopivat parhaiten omaan taloudelliseen tilanteeseesi. Muista kuitenkin, että halvin laina ei aina ole aina paras vaihtoehto. On tärkeää tarkastella myös muita lainan ehtoja, kuten takaisinmaksuaikaa ja muita kuluja. Vertaile huolellisesti eri lainatarjouksia ja valitse laina, joka sopii parhaiten omaan tilanteeseesi.

 

Lainan ehdot ja kustannukset

Lainan hakeminen voi olla monimutkaista, mutta yksi tärkeimmistä asioista on ymmärtää lainan ehdot ja kustannukset. Tässä muutamia vinkkejä siitä, mitä yleisimmät lainaehtoihin liittyvät asiat kuten korko ja takaisinmaksuaika ovat, miten tulkita lainaehdot ja ymmärtää, mitä ne tarkoittavat, ja mitä muita kustannuksia lainasta voi aiheutua.

 

Yleisimmät lainaehtoihin liittyvät asiat, kuten korko ja takaisinmaksuaika

Yksi tärkeimmistä lainaehtoihin liittyvistä asioista on korko. Korko on lainan kustannus, joka määrittää, kuinka paljon rahaa sinun täytyy maksaa takaisin lainan lisäksi. Korko voi olla kiinteä tai vaihtuva. Kiinteä korko pysyy samana koko laina-ajan, kun taas vaihtuva korko voi muuttua markkinoiden muutosten mukaisesti.

Toinen tärkeä lainaehto on takaisinmaksuaika. Takaisinmaksuaika on aika jonka aikana sinun täytyy maksaa laina takaisin. Takaisinmaksuaika voi vaihdella lainanantajasta riippuen.

 

Miten tulkita lainaehdot ja ymmärtää, mitä ne tarkoittavat?

Lainaehdoista saattaa löytyä monimutkaisia termejä ja käsitteitä, jotka saattavat olla vaikeita tulkita. On tärkeää lukea lainaehtoja huolellisesti ja ymmärtää, mitä ne tarkoittavat. Jos et ymmärrä jonkin termin merkitystä, älä epäröi kysyä neuvoa lainanantajalta tai tutkia asiaa tarkemmin verkosta. Huolellinen lukeminen auttaa varmistamaan, että ymmärrät lainan ehdot ennen sen hyväksymistä.

 

Mitä muita kustannuksia lainasta voi aiheutua?

Lainan koron lisäksi saatat joutua maksamaan myös muita kuluja. Näitä ovat muun muassa käsittelymaksut, tilinhoitomaksut, avausmaksut, palvelumaksut, nostopalkkiot ja viivästyskorot. Nämä kustannukset voivat vaihdella lainanantajasta riippuen ja niiden summat voivat olla merkittäviä. On tärkeää tarkistaa huolellisesti kaikki kustannukset ja kulut ennen lainan hyväksymistä.

 

Lainan hakeminen ja lainatarjouksen hyväksyminen

Lainan hakeminen ja lainatarjouksen hyväksyminen voi tuntua monimutkaiselta, mutta oikeasti se on varsin yksinkertainen toimenpide. Tässä muutamia vinkkejä siitä miten lainanhakeminen etenee lainahakemuksen täyttämisestä lainatarjousten vertailuun ja parhaan lainasopimuksen hyväksymiseen.

 

Mitä tapahtuu, kun lainahakemus on jätetty?

Kun olet jättänyt lainahakemuksen, lainanantaja käsittelee hakemuksen ja arvioi lainan takaisinmaksukykyäsi. Lainanantajat tarkistavat hakijan luottotiedot ja arvioivat hakijan taloudellista tilannetta. Tämän jälkeen sinulle lähetetään lainatarjoukset, joissa kerrotaan, kuinka paljon voit lainata, minkä koron saat ja mitkä ovat lainan takaisinmaksuehdot.

 

Kuinka kauan kestää saada lainatarjoukset?

Lainatarjousten saamiseen vaikuttavat monet tekijät, kuten hakemuksen käsittelyaika ja hakijan taloudellinen tilanne. Yleisesti ottaen voit kuitenkin odottaa saavasi lainatarjoukset 2 – 10 minuutin kuluessa. Lainanantajat pyrkivät vastaamaan hakemuksiin mahdollisimman nopeasti, joten voit odottaa saavasi lainatarjoukset todella lyhyessä ajassa.

 

Miten lainatarjous hyväksytään ja mitä silloin tapahtuu?

Kun olet vastaanottanut lainatarjoukset, voit vertailla niitä keskenään ja valita sopivimman vaihtoehdon. Kun olet päättänyt hyväksyä tarjouksen, sinun tulee allekirjoittaa lainasopimus ja lähettää se lainanantajalle. Kun lainanantaja on vastaanottanut allekirjoitetun sopimuksen, lainasumma siirretään tilillesi yleensä muutaman tunnin kuluessa.

On tärkeää huomioida, että lainan hakeminen ja hyväksyminen on sitova sopimus, joten on tärkeää tarkastella huolellisesti saamiasi lainatarjouksia ennen lainan hyväksymistä. Muista vertailla lainaehtoja, kuluja ja takaisinmaksuehtoja ennen päätöksen tekemistä.

 

Lainan takaisinmaksaminen

Lainan takaisinmaksaminen on yhtä tärkeää kuin lainan hakeminen ja hyväksyminen. Kun otat lainaa, sinun täytyy suunnitella sinulle sopiva takaisinmaksusuunnitelma, jotta voit maksaa lainan takaisin sovitun aikataulun mukaisesti. Tässä muutamia vinkkejä siitä, miten takaisinmaksusuunnitelma tehdään, kuinka usein lainaa pitää maksaa takaisin, ja mitä tapahtuu, jos lainan takaisinmaksussa ilmenee ongelmia.

 

Miten takaisinmaksusuunnitelma tehdään?

Takaisinmaksusuunnitelman tekeminen on tärkeää, jotta voit maksaa lainan takaisin sovitun aikataulun mukaisesti. Suunnitelma sisältää tiedot siitä, kuinka paljon lainaa maksat takaisin kuukausittain ja kuinka kauan lainan takaisinmaksu kestää. Lainanantaja auttaa yleensä suunnitelman tekemisessä, ja voit sopia takaisinmaksusuunnitelmasta yhdessä lainanantajan kanssa.

 

Kuinka usein lainaa pitää maksaa takaisin?

Lainan takaisinmaksuaika ja maksuvälit voivat vaihdella lainanantajasta riippuen. Useimmiten lainaa lyhennetään kuukausittain, mutta lainatuotteista riippuen, se voi olla myös viikoittain tai jopa vuosittain. On tärkeää tarkistaa, mitkä ovat lainanantajan vaatimukset ja sopimusehdot, jotta voit suunnitella takaisinmaksusuunnitelman oikein.

 

Mitä tapahtuu, jos lainan takaisinmaksussa ilmenee ongelmia?

Jos lainan takaisinmaksussa ilmenee ongelmia, on tärkeää ottaa yhteyttä lainanantajaan mahdollisimman pian. Lainanantajat yleensä tarjoavat joustavuutta ja voivat auttaa sinua löytämään ratkaisun ongelmiin, kuten maksujen lykkäämisen tai takaisinmaksusuunnitelman muuttamiseen. On tärkeää olla rehellinen ja avoin tilanteesta, jotta voit löytää yhdessä lainanantajan kanssa parhaan ratkaisun ongelmiin.

Jos maksut jäävät maksamatta, seurauksena voi olla esimerkiksi viivästyskorkoja, maksuhäiriömerkintöjä ja jopa velkomistoimia. On tärkeää varmistaa, että voit maksaa lainan takaisin sovitun aikataulun mukaisesti ja ottaa yhteyttä lainanantajaan mahdollisimman aikaisin, jos ilmenee ongelmia.

 

Lainan hakemiseen liittyvät vaatimukset

Lainan hakeminen voi olla monimutkaista, mutta yksi tärkeimmistä asioista on ymmärtää, mitä vaatimuksia lainan hakijan täytyy täyttää. Tässä muutamia vinkkejä siitä, mitä vaatimuksia lainan hakijan täytyy täyttää, ja miten eri tekijät vaikuttavat lainan saamiseen.

 

Mitä vaatimuksia lainan hakijan täytyy täyttää?

Lainan hakemiseen liittyy useita vaatimuksia, joita hakijan täytyy täyttää. Yleisimmät vaatimukset ovat ikä, kansalaisuus ja työsuhteen laatu. Lainanantajat vaativat yleensä hakijoita olemaan vähintään 18 vuoden ikäisiä ja asuvan pysyvästi Suomessa. Työsuhteen laatu on myös tärkeä tekijä, ja useimmat lainanantajat edellyttävät hakijalta vakituista tai määräaikaista työsuhdetta.

Muita vaatimuksia voivat olla esimerkiksi riittävä tulotaso, säännölliset tulot ja puhtaat luottotiedot. Tarkemmat vaatimukset voivat kuitenkin vaihdella lainanantajasta riippuen.

 

Miten eri tekijät vaikuttavat lainan saamiseen?

Lainan saamiseen vaikuttavat monet tekijät, kuten maksuhäiriömerkinnät, aiemmat lainat ja hakijan tulotaso. Maksuhäiriömerkintä vaikuttaa lainan saamiseen kielteisesti, sillä se osoittaa, että hakijalla on ollut ongelmia maksujen kanssa aiemmin. Myös liian monta avointa lainaa voi vaikuttaa negatiivisesti lainan saamiseen.

Hakijan tulotaso on myös tärkeä tekijä, sillä se vaikuttaa hakijan takaisinmaksukykyyn. Lainanantajat tarkistavat yleensä hakijan tulo- ja verotiedot, jotta he voivat arvioida hakijan takaisinmaksukykyä.

 

Lainan hakeminen eri käyttötarkoituksiin

Lainaa voi hakea moniin eri tarkoituksiin, kuten asunnon ostamiseen, auton ostamiseen, remontointiin, matkustamiseen, opiskeluun ja muihin henkilökohtaisiin tarpeisiin. Lainan käyttötarkoitus vaikuttaa kuitenkin usein lainaehtoihin ja kuluihin, joten on tärkeää tarkistaa, miten lainan käyttötarkoitus vaikuttaa lainaehtoihin ja kuluihin.

 

Mihin eri tarkoituksiin lainaa voi hakea?

Lainaa voi hakea moniin eri tarkoituksiin. Yleisimmät lainan käyttötarkoitukset ovat asunnon ja auton ostaminen sekä remontointi. Lainaa voi kuitenkin hakea myös muihin tarkoituksiin, kuten matkustamiseen, opiskeluun tai muihin henkilökohtaisiin tarpeisiin.

 

Kuinka lainan käyttötarkoitus vaikuttaa lainaehtoihin ja kuluihin?

Lainan käyttötarkoitus voi vaikuttaa lainaehtoihin ja kuluihin, sillä eri käyttötarkoituksilla voi olla erilaisia riskejä. Esimerkiksi asunnon ostoon tarkoitetut lainat ovat yleensä suurempia ja niiden takaisinmaksuaika on pidempi, jolloin korkokulut ovat yleensä korkeammat. Auton ostoon tarkoitetut lainat ovat myös yleensä suurempia, ja niiden korkokulut voivat olla korkeampia kuin esimerkiksi matkustamiseen tai muuhun kuluttamiseen tarkoitettujen lainojen.

 

Vinkkejä lainan hakemiseen ja takaisinmaksuun

Lainan hakeminen ja takaisinmaksu voivat olla haasteellisia prosesseja, mutta oikeiden vinkkien avulla voit löytää sopivan lainan omiin tarpeisiisi ja huolehtia, että lainan takaisinmaksu onnistuu ilman ongelmia. Tässä muutamia vinkkejä lainan hakemiseen ja takaisinmaksuun.

 

Miten löytää sopiva laina omiin tarpeisiin?

Lainan löytäminen omiin tarpeisiin voi olla vaikeaa, mutta muutamilla vinkeillä voit helpottaa prosessia.

Ensimmäinen vinkki on vertailla eri lainanantajia ja heidän tarjoamiaan lainaehtoja. Vertailun avulla voit löytää sopivan lainan, joka vastaa tarpeitasi ja takaisinmaksukykyäsi. Yksi monipuolinen ja täysin maksuton vertailupalvelu on Helppolaina.fi jonka kautta voi hakea lainaa helposti ja nopeasti.

Toinen vinkki on varmistaa, että täytät kaikki lainanantajan vaatimukset ja että sinulla on riittävät tulot takaisinmaksua varten. Tarkista huolellisesti lainaehtojen ja korkojen lisäksi myös piilotetut kulut, kuten tilinhoitomaksut ja viivästyskorot, jotta voit arvioida lainan kokonaiskustannukset.

 

Miten huolehtia, että lainan takaisinmaksu onnistuu ilman ongelmia?

Lainan takaisinmaksu on yhtä tärkeää kuin lainan hakeminen, ja on tärkeää huolehtia, että takaisinmaksu onnistuu ilman ongelmia. Yksi tärkeimmistä asioista on suunnitella takaisinmaksusuunnitelma ja varmistaa, että sinulla on riittävät tulot takaisinmaksua varten. Muista myös noudattaa takaisinmaksusuunnitelmaa ja maksaa laina takaisin sovitun aikataulun mukaisesti.

Jos sinulla on ongelmia lainan takaisinmaksussa, ota heti yhteyttä lainanantajaan. Monet lainanantajat tarjoavat joustavuutta ja voivat auttaa sinua löytämään ratkaisun ongelmiin, kuten maksujen lykkäämiseen tai takaisinmaksusuunnitelman muuttamiseen. On myös tärkeää olla rehellinen ja avoin tilanteesta, jotta voit löytää yhdessä lainanantajan kanssa parhaan ratkaisun ongelmiin.

 

Vertailusivuston edut ja ominaisuudet

Lainojen vertailu voi olla aikaa vievää ja monimutkaista, mutta vertailusivustojen avulla voit helposti löytää parhaan lainan omiin tarpeisiisi. VertaaLainaa.fi-sivusto tarjoaa monia etuja ja ominaisuuksia, jotka tekevät lainojen vertailusta helppoa ja vaivatonta.

 

Miksi lainojen vertailu VertaaLainaa.fi-sivuston avulla on hyödyllistä?

VertaaLainaa.fi-sivuston käyttö lainojen vertailuun on hyödyllistä useista syistä. Ensinnäkin, vertailusivuston käyttö säästää aikaa ja vaivaa, sillä voit vertailla useita lainanantajia yhdellä hakemuksella. Sivustolla voit täyttää yhden hakemuksen, jonka perusteella saat useita lainatarjouksia eri lainanantajilta.

Toiseksi, VertaaLainaa.fi-sivusto tarjoaa selkeän ja yksinkertaisen tavan vertailla lainojen kustannuksia ja ehtoja. Sivustolla voit vertailla eri lainojen korkoja, maksuaikoja ja muita lainaehtoja helposti ja nopeasti. Tämä auttaa sinua löytämään parhaan lainan omiin tarpeisiisi ja takaisinmaksukykysi mukaan.

Kolmanneksi, VertaaLainaa.fi-sivusto tarjoaa ilmaisen palvelun, joten voit vertailla lainoja ilman lisäkustannuksia. Voit verrata eri lainojen kokonaiskustannuksia ja muita lainaehtoja, jotta voit löytää sopivan lainan omiin tarpeisiisi.

Lopuksi, VertaaLainaa.fi-sivusto tarjoaa myös turvallisen tavan vertailla lainojen tarjoajia. Sivustolla toimii ainoastaan rekisteröityneitä ja luotettavia lainantarjoajia, joten voit olla varma, että saat turvallisia ja luotettavia lainatarjouksia.

Palvelumme VertaaLainaa.fi tarjoaa monia etuja ja ominaisuuksia, jotka tekevät lainojen vertailusta helppoa ja vaivatonta. Palvelumme käyttö säästää aikaa, tarjoaa selkeän tavan vertailla lainojen kustannuksia ja ehtoja, se on ilmainen ja turvallinen tapa vertailla lainoja. Jos etsit sopivaa lainaa, VertaaLainaa.fi-sivusto on hyvä paikka aloittaa.

 

Vakuudellinen vs. vakuudeton laina: Miten valita sopiva vaihtoehto?

Vakuudellinen laina tarkoittaa lainaa, johon tarvitaan vakuudeksi esimerkiksi asunto, auto tai muu omaisuus. Vakuudeton laina puolestaan tarkoittaa lainaa, johon ei tarvita mitään vakuutta. Vakuudelliset ja vakuudettomat lainat eroavat toisistaan muun muassa lainasumman, koron, laina-ajan ja hakemisen vaatimusten suhteen. On tärkeää ymmärtää näiden kahden lainatyypin erot ja harkita, mikä laina sopii parhaiten omiin tarpeisiin ja tilanteeseen.

Täytä ilmainen lainahakemus – saat useita lainatarjouksia

Hae lainaa oman tarpeesi mukaan 1000 – 60 000 euroa. Maksuajan voit valita oman tarpeesi mukaan väliltä 1 – 15 vuotta. Saat itse päättää hakemasi lainasumman ja maksuajan, meidän tehtäväksi jää lainan kilpailuttaminen. Kilpailutamme lainan hetkessä jopa 25 eri pankin ja rahoituslaitoksen välillä. Täytä ilmainen lainahakemus huolellisesti ja saat lainatarjoukset heti vertailtavaksesi.

Lainasumman valinnassa kannattaa miettiä, minkä verran tarvitset hankintaan rahoitusta. Jos kyseessä on lainojen yhdistäminen, laske nykyiset lainasi yhteen ja hae kyseiselle summalle uutta lainaa.

Joskus voi olla kuitenkin haastavaa päättää, minkä verran kannattaa hakea lainaa ja millainen laina-ajan summalle valitsee. Lainavertailun ja lainalaskurin avulla sinun on helpointa hahmottaa, miten valittu lainasumma ja maksuaika vaikuttaa lainan kuukausierään sekä lainan kokonaiskustannuksiin. Helposti lainaan ottaa liian pitkän maksuajan, jolloin lainasta joutuu maksamaan enemmän korkoa ja kuluja.

Valitse lainaasi sen suuruinen kuukausierä, joka sopii juuri sinun taloudelliseen tilanteeseesi. Lainan maksettava kuukausierä on silloin sopivan kokoinen, kun saat rahasi riittämään myös silloin, kun kohdalle osuu joitain muita yllättäviä menoja. Voit myös milloin tahansa maksaa lainaa takaisin ennenaikaisesti ja saada näin säästöä lainan korkokuluihin.

Esimerkkilaskelma, miten laina-aika vaikuttaa lainan kuukausierään ja kustannuksiin, kun haetaan lainaa 5000 euroa.

Esimerkki 1: Lainaa 5000 euroa 1 vuoden maksuajalla, lainan korko 8,5 %. Lainan kuukausierä 436 €/kk. Lainan kokonaiskustannukset koko laina-aikana yhteensä: 5233,19 €.

Esimerkki 2: Lainaa 5000 euroa 3 vuoden maksuajalla, lainan korko 8,5 %. Lainan kuukausierä 157,84 €/kk. Lainan kokonaiskustannukset koko laina-aikana yhteensä: 5682,16 €.

Esimerkki 3: Lainaa 5000 euroa 8 vuoden maksuajalla, lainan korko 8,5 %. Lainan kuukausierä 71,96 €/kk. Lainan kokonaiskustannukset koko laina-aikana yhteensä: 6908,22 €.

Palvelustamme löytyy monipuolinen lainalaskuri, jonka avulla pystyt laskemaan miten lainan kiinteät kulut vaikuttavat lainan todelliseen vuosikorkoon. Yllä olevat esimerkkilaskelmat on laskettu lainalaskurin avulla. Voit ottaa käyttöösi maksuttoman laskurin ja laskea, miten lainasumma ja maksuaika vaikuttaa lainan korkoon ja kuukausierään. Tarvittaessa voit muuttaa ehtoja.

Lainalaskurin antama arvio on suuntaa antava, henkilökohtaiseen lainatarjoukseen vaikuttaa haettu lainasumma, laina-aika, hakijan maksukyky, mahdolliset vakuudet, tulot ja nykyiset velat.

Lainavertailu


Yksi hakemus, monta lainatarjousta

Tavoitat kauttamme yli 30 pankkia ja muuta luotonantajaa yhdellä hakemuksella

Lainojen kilpailutuspalvelumme ei kata kaikkia Suomessa tarjottavia lainoja. Pitääksemme palvelumme ilmaisena, saamme yhteistyökumppaneiltamme palkkion heille ohjatuista asiakkaista.

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10.000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0-150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee  1-15 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 1000-60.000€.


Miten laina kilpailutetaan?

Riittää, kun täytät yhden lainahakemuksen, niin me kilpailutamme sen puolestasi noin 25 eri pankin ja rahoituslaitoksen välillä. Kilpailuttamisen jälkeen toimitamme saapuneet lainatarjoukset vertailtavaksesi vain muutamassa minuutissa. Lainatarjoukset ovat hyvin samanlaisia, kuin jos olisit itse hakenut lainaa suoraan kyseisiltä pankeilta ja lainanmyöntäjiltä. Maksuton palvelumme tekee työn puolestasi ilmaiseksi asiantuntevan tiimimme avulla.

Kilpailuta laina VertaaLainaa-palvelussa ja aloita lainatarjousten tarkempi lainavertailu.

 

VertaaLainaa.fi vertailupalvelussa voit:

 • Vertailla ja kilpailuttaa kymmeniä eri pankkeja ja muita lainapalveluita
 • Pyytää yhdellä hakemuksella valmiiksi kilpailutetut lainatarjoukset
 • Saada selkeän kuvan kulutusluottojen ja muiden lainojen kuluista

 

Vertaa lainoja ja löydä sopiva laina

Kilpailuta laina maksuttoman lainavertailupalvelumme avulla.

Me kilpailutamme lainan puolestasi yli 25 pankin ja muun luotonantajan kesken täysin ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Täytä maksuton lainahakemus, niin me laitamme pankit kilpailemaan sinusta. Saat ensimmäiset lainatarjoukset noin kahden minuutin sisällä. Voit vertailla saamiasi lainatarjouksia kaikessa rauhassa ja valita niistä sinulle sopivimman. Paras laina löytyy vain useita lainatarjouksia vertailemalla. Me toimitamme sinulle valmiit lainatarjoukset, joten sinun tehtäväksesi jää niiden vertailu. Parasta lainaa etsiessä kannattaa kiinnittää huomiota lainan kuluihin, korkoihin ja tietenkin lainan muihin ehtoihin.

VertaaLainaa.fi lukuina

25+

Palvelumme avulla tavoitat yli 25 pankkia ja muuta luotonantajaa.

+400 000

Palveluamme on käyttänyt Suomessa jo yli 400 000 tyytyväistä asiakasta.

10 v

Olemme 100% kotimainen palvelu ja olemme toimineet Suomessa jo yli 10 vuoden ajan.

Kenelle lainaa voidaan myöntää?

Lainanhakijan tulee olla vähintään 20 vuotta täyttänyt Suomen kansalainen, jolla on säännölliset tulot ja puhtaat luottotiedot. Puhtailla luottotiedoilla tarkoitetaan, että henkilöllä joka hakee lainaa ei saa olla merkintöjä luottotiedoissa. Myös mahdollisen takaajan maksukyky ja luottotiedot tulee olla kunnossa.

Lainaa tarvitaan usein siinä tapauksessa, kun lainanhakijalla ei itsellään ole riittävän suurta rahasummaa tarvitsemaansa käyttökohteeseen. Laina on lainanhakijan ja rahoituksen myöntäjän välinen sopimus, jossa määritellään lainasumma, lainankorko, sekä lainan takaisinmaksu.

Lainanmyöntäjä voi tarvittaessa vaatia lainanhakijan hankkimaan lainalle henkilötakauksen tai jonkin muun vakuuden. Laina voi kuitenkin olla myös vakuudeton laina, jos lainanmyöntäjä katsoo, että lainaa tarvitseva henkilö on kykenevä maksamaan lainan takaisin ilman yhteishakijaa. Yhteishakijan kanssa haettu laina, on yhteisvastuullinen laina, jolloin takaaja sitoutuu tarvittaessa maksamaan lainan takaisin lainanhakijan puolesta.

Palvelustamme voit hakea lainaa heti 1000 – 60.000 euroa.

 

Lainaa heti turvallisesti netistä

Lainaa voi halutessaan pyytää pienemmän summan luotettavalta sukulaiselta tai ystävältä. Usein kuitenkin suuremman lainasumman hakemiseen ainoa järkevä vaihtoehto on pankkilaina tai jokin muu kulutusluotto.

Pankit ja eri rahalaitokset myöntävät lainaa hakijalle tarvittavan määrän lainakorkoa ja muita kuluja vastaan. Ennen lopullisen lainapäätöksen tekemistä lainanhakijan kannattaa tutustua tarkasti eri lainapalveluiden korkokuluihin ja muihin kustannuksiin.

Vertaile lainoja niin pääset parhaimpaan lopputulokseen ja saat edullista lainaa selkeillä lainaehdoilla. Lainavertailussa kannattaa katse kiinnittää vuosikorkoihin. Lainan todellinen vuosikorko on hyvä mittari arvioitaessa lainan edullisuutta. Kuluttajasuojalain edellyttämällä tavalla lainantarjoajan tulee ilmoittaa lainailmoituksessaan lainan todellinen vuosikorko sekä lainan kokonaiskustannukset koko laina-ajalle. Nämä lukemat kannattaa ottaa lainatarjousten välillä tarkempaan vertailuun. Muuta huomioitavaa lainatarjouksissa on; mahdollisuus lyhennys- tai maksuvapaaseen tai esimerkiksi eräpäivän siirto.

Lainavertailu on helppoa myös siihen tarkoitettujen työkalujen avulla. Yksi helppo tapa vertailla vaihtoehtoja on käyttää lainalaskuria. Palvelumme monipuolisella lainalaskurilla voit laskea lainan määrän, lainan kulut ja takaisinmaksuaikataulun. Lainalaskurimme antaa sinulle myös mahdollisuuden tallentaa lainan takaisinmaksusuunnitelma omalle koneellesi pdf-muodossa.

 

Kuinka paljon lainaa voi hakea?

Palvelumme kautta on mahdollista hakea vakuudetonta lainaa 100 – 60.000 euroa. Siihen kuinka paljon lainanhakija todellisuudessa voi saada lainaa, vaikuttaa moni eri tekijä.

Lainanhakijan maksukyky vaikuttaa eniten hänelle myönnettävän lainan maksimimäärään. Hyvä maksukyky tarkoittaa sitä, että hakijalla on säännölliset tulot ja tuloihin verrattuna pienet menot.

Mitä suurempi on tulojen ja menojen erotus, sitä parempana hakijan maksukykyä pidetään. Mikäli sinulla on suuret tulot, vähän aiempia velkoja, sekä muuten pienet menot, on mahdollista että saat suurtakin lainaa. Jos lainalle on mahdollista saada henkilötakaus tai muu vakuus parantaa tämä osaltaan lainansaantimahdollisuuksia.

Jokainen pankki ja rahoitusyhtiö tekee hakijalle riskianalyysin, jonka perusteella he jättävät oman lainatarjouksensa.

 

Minkälaista lainaa voin hakea?

Kun haet lainaa netistä, on valittavissa neljä erilaista lainatyyppiä, joista jokainen sopii hieman erilaisiin tarkoituksiin.

 • Kulutusluotto on tämän hetken suosituin lainatuote. Se maksetaan hakemisen jälkeen kerralla hakijan tilille, jonka jälkeen sitä lyhennetään kuukausittain tasaerissä takaisin. Kulutusluotto sopii niin pieniin, kuin suuriinkin tarpeisiin, koska sitä voi hakea aina 60.000 euroon saakka. Voit myös valita maksuaikaa joustavasti aina 20 vuoteen saakka. Näin saat valittua isommallekin lainasummalle sellaisen kuukausierän, jonka maksamisessa ei tule ongelmia.
 • Joustoluotto muistuttaa paljon perinteistä luottokorttia. Siinä hakijalle myönnetään tietyn suuruinen luottoraja, mutta hakija voi käyttää siitä vain sen verran kuin haluaa. Nostoja voi tehdä myös useampia ja luotto on käytössä jatkuvasti, ilman että joka nostoa varten tarvitsee täyttää uutta hakemusta. Joustoluotossa maksetaan kuluja vain siitä luoton osuudesta, mikä nostetaan. Sitä maksetaan takaisin kuukausierissä, jonka suuruus määräytyy käytetyn luoton mukaan. Tämä laina sopii sellaisiin tilanteisiin, kun ei olla täysin varmoja siitä, kuinka suurta lainaa tarvitsee. Esimerkiksi lomamatkaa varten voi olla hyvä avata joustoluotto vararahastoksi. Tarpeen tullen voi kätevästi nostaa luottoa tilille vaikka kännykällä ja laina siirtyy nopeasti tilille.
 • Pankkilaina on perinteinen lainatuote, joka ei varmasti paljon esittelyjä kaipaa. Pankkilaina on kooltaan yleensä hieman suurempi laina. Pankkilainan tunnusmerkkejä on myös edullisempi lainan korko, kuin esimerkiksi joustoluotoissa tai pikavipeissä. Pankkilaina on yleinen rahoitustuote remontointiin, matkustamiseen, häiden tai muiden juhlien järjestämiseen ja auton ostamiseen.
 • Pikavippi on yleisesti kulutusluottoa pienempi laina. Se myös maksetaan kokonaisuudessaan hakijan tilille. Takaisinmaksu voi hieman vaihdella eri lainantarjoajien välillä, ja riippuu myös haetusta lainasummasta. Sitä voidaan maksaa takaisin esimerkiksi kuukausierissä joka kuukausi, tai joissain tapauksissa joka toinen kuukausi. Pikavippi sopii erinomaisesti pieneen ja äkilliseen lainantarpeeseen, kuten auton korjauskulujen tai kodinkoneen uusimisen kustantamiseen.
Kun haet suurempaa pankkilainaa tai kulutusluottoa, kannattaa varata valmiiksi tarvittavat palkkakuitit ja muut talouttasi koskevat tositteet. Näin voit toimittaa pyydetyt liitteet heti lainahakemuksen täyttämisen yhteydessä.
Petri / VertaaLainaa.fiPetri / VertaaLainaa.fi

 

Mihin tarkoitukseen lainaa voi hakea?

Jokaisella hakijalla on erilaiset käyttötarkoituksen lainalle, eikä kukaan voi vaatia lainaa käytettävän vain johonkin tiettyyn hankintaan. Laina myönnetään aina vastuullisesti henkilölle, jonka luottotiedot ovat kunnossa ja hänellä on riittävä maksukyky. Tämän jälkeen hakija saa vapaasti käyttää saadun lainan yhteen tai useampaan ostokseen.

Useat käyttäjistä ovat tarvinneet lainaa mm. uudemman auton hankintaan, kodin remontointiin, kesähäihin tai vaikka unelmamatkaan. Kuten huomaat lainalla voi olla hyvin erilaisia tarkoitusperiä ja jokainen tekee omat valintansa itse mihin laina on järkevintä käyttää. Toiselle lomamatkan rahoittaminen voi olla typerää velkarahalla, toiselle se voi olla pitkän ajan haave ja näin ollen elämänlaatua parantava vaikutus. Häiden järjestäminen tai kodin remontoiminen voi myös olla yllättävän kallista, eikä joka kuukausi palkasta muutaman satasen sivuun laitettava summa kasvata kovin nopeasti säästökassaa. Lainan jokainen saa käyttää parhaaksi katsomallaan tavalla, mutta toivottavaa on että jokainen lainaa harkitseva miettisi mihin oma palkka riittää ja ottaisin lainaa harkitusti.

Lyhyesti sanottuna, voit hakea lainaa mihin tarkoitukseen tahansa. Keskimäärin yleisimmät lainatuotteet VertaaLainaa.fi palvelusta haettuna ovat olleet:

 • Remonttilaina
 • Autolaina
 • Lomalaina
 • Venelaina

Suosituksena on, että ennen lainan ottamista jokainen katsoisi lainalaskurin avulla millainen kuukausierä hänelle parhaiten sopii ja kilpailuttaisi lainan huolellisesti.

 

Kuka voi hakea lainaa VertaaLainaa.fi palvelusta?

Rahoituslaitosten sekä pankkien tarjoamissa vakuudettomissa lainoissa on aika saman tyyppiset lainakriteerit. Osa lainapalveluista myöntää lainaa 18 vuotiaalle, mutta yleisin ikäraja on 20 vuotta. Muita vaatimuksia ovat säännölliset tulot tai riittävä maksukyky, sekä asuinpaikka Suomessa.

Tarkemman laskelman lainasi kuluista ja se voidaanko sinulle myöntää lainaa, saat pyytämällä maksuttomat lainatarjoukset lainapalvelustamme. Palvelumme avulla lainan hakeminen on turvallista ja helppoa, sillä saat heti *useiden pankkien ja muiden lainapalveluiden lainatarjoukset vertailtavaksesi. Vertailemalla lainatarjouksia näet selkeästi sen, mistä saat lainaa pienellä korolla.

Lainahakemuksen täyttäminen ei koskaan maksa hakijalle mitään, eikä lainatarjousten pyytäminen sido hakijaa mihinkään lainasopimukseen. Lainahakemuksen täyttämisen jälkeen saat alustavan lainatarjouksen heti, jossa selviää myös täytätkö lainapalveluiden hakukriteerit. Tyypilliset syyt lainahakemuksen hylkäämiseen voivat olla maksuhäiriömerkintä hakijan tiedoissa, epäsäännölliset tai riittämättömät tulot, liian paljon olemassa olevaa velkaa tai puutteellisesti täytetty lainahakemus.

*Kilpailutuspalvelumme ei kata kaikkia Suomessa toimivia pankkeja ja rahoitusyhtiöitä. Pyrimme kuitenkin toimittamaan asiakkaillemme aina mahdollisimman monta lainatarjousta.

Lainaa

 

Miten toimin, jos tarvitsen lisää lainaa?

Tämän ei pitäisi useinkaan olla este uuden lainan ottamiseen. Jos luottotietosi ovat kunnossa ja tiedoissasi ei ole maksuhäiriömerkintöjä, voit hakea lisää lainaa.

Kannattaa kuitenkin miettiä olisiko järkevintä yhdistää jo olemassa oleva laina uuden lainan kanssa yhteen? Palvelumme auttaa lainanhakijaa yhdistämään jo olemassa olevan lainan uuteen lainaan. Palvelumme kautta voit yhdistää myös kaikki pikavipit, kulutusluotot, luottokorttivelat tai vaikka osamaksusi yhteen edullisempaan ja selkeämpään kokonaisuuteen. Lainojen yhdistäminen tuo talouteesi selkeyttä ja säästöä. Me voimme kilpailuttaa lainasi useiden pankkien ja rahoitusyhtiöiden välillä ja auttaa sinua näin löytämään oikean yhdistelylainan. Lainojen yhdistämisen jälkeen sinulla on vain yksi laina maksettavana, johon kilpailuttamisen kautta olet varmasti saanut matalan koron ja sopivan pitkän maksuajan.

Emme suosittele hakemaan kerralla kuin yhden lainan. Jos maksettavia lainoja on useampi, niistä kertyy myös enemmän kuluja. Jos sinulla on kuitenkin sellainen tilanne, jossa lisälainan saaminen on välttämätöntä, suosittelemme että yhdistäisit jo olemassa olevan lainan uuteen lainaasi. Näin maksaisit kulut ja korot jatkossakin vain yhdestä lainasta. 
Petri / VertaaLainaa.fiPetri / VertaaLainaa.fi

 

Miten laina maksetaan takaisin?

Lainan takaisinmaksuaika riippuu hakemastasi lainasummasta ja osittain lainatuotteesta. Laina-aika kannattaa aina mitoittaa realistisesti omaan maksukykyyn. Ennen lainan ottamista on hyvä tarkastella omaa taloudellista tilannetta ja miettiä lainalle sopivaa maksuaikaa. Takaisinmaksuaika on kulutusluotossa yleensä 1- 15 vuotta ja pienissä pikalainoissa muutamasta kuukaudesta muutamaan vuoteen.

Joustoluotto on jatkuva laina, joka on hakijan käytössä uudelleen takaisinmaksun jälkeen. Eli käytännössä joustoluotto toimii niin, että maksettuasi käyttämääsi luottoa takaisin, on se heti uudelleen käytössäsi ilman uuden lainahakemuksen täyttämistä.

Useat lainapalvelut tarjoavat hakijan käyttöön maksutonta lainalaskuria, jonka avulla hakija voi suunnitella itselleen sopivan kuukausierän. Tarkan laskelman kuukausierästäsi saat pyytämällä lainatarjouksen. Tärkeintä on miettiä, kuinka paljon lainaa tarvitset ja kestääkö taloutesi lainan takaisinmaksun?

Missään tapauksessa ei kannata laittaa itseään liian tiukalle lainantakaisinmaksun kanssa. Monet lainapalvelut tarjoavat tarvittaessa lainaan maksu – tai lyhennysvapaata. Tämä asia kannattaa ottaa huomioon valitessaan sopivaa lainapalvelua.

 

Saanko lainaa ilman vakuuksia?

Palvelumme kautta voit hakea lainaa ilman vakuuksia ja takaajia. Halutessasi voit kuitenkin hakea lainaa myös yhdessä toisen yhteisvastuullisen hakijan kanssa, jolloin saatte paremman lainansaanti mahdollisuuden.

 

Onko lainan hakeminen netistä turvallista?

Lainan hakeminen netistä on nykyään nopeaa ja turvallista. Kiitos tästä menee jatkuvasti kehittyvälle tekniikalle ja yhä luotettavammalle internetille. Ennen internetin olemassa oloa kaikki lainat neuvoteltiin omassa pankissa, ennalta sovittuna ja varattuna ajankohtana. Lainan tarpeesta käytiin tarkkaakin keskustelua ja lainaan liittyviä asiapapereita täytyi täyttää useita. Lainapäätöksen saaminen vei monia päiviä ja siitä ilmoitettiin perinteisesti puhelimitse tai tavallisena paperipostina.

 


VertaaLainaa.fi mediassa:

MTV3

Kainuun Sanomat

Sotkamo-lehti

Autotalli.com

Kuhmolainen

Länsi-Suomi

Pietarsaaren Sanomat

Ylä-Kainuu

Perhonjokilaakso

Konepörssi

Hämeen Sanomat

Keskipohjanmaa

Sydän-Hämeen Lehti

Oriveden Sanomat

Akaan Seutu

Ylöjärven uutiset

Miten lainaa haetaan?

Lainaa voi hakea netistä kahdella eri tavalla. Voit joko itse kilpailuttaa pankin tai muun rahoitusyhtiön yksi kerrallaan, tai sitten voit käyttää apunasi maksutonta lainojen kilpailuttamiseen erikoistunutta palveluamme. Kun käytät lainan kilpailutuspalveluamme, tavoitat yhdellä hakemuksella noin 25 pankkia ja muuta lainapalvelua ja säästät merkittävästi omaa aikaasi. Saat myös täysin vastaavat lainatarjoukset, kuin jos olisit itse kilpailuttanut yhden palvelun kerrallaan.

Itse lainan hakeminen on varsin helppoa ja nopeaa. Riittää kun täytät sivullamme olevan lainatarjouspyynnön, jonka jälkeen tiimimme välittää sen yli 25 pankin ja muun luotonmyöntäjän kilpailutettavaksi. Kaikki kilpailuttamiseen liittyvä on automatisoitu erittäin pitkälle, joten lainatarjousten saapuminen ei vie kuin muutaman minuutin. Saatuasi lainatarjoukset sinulla on jopa 7 – 30 päivää aikaa tutustua niihin ja etsiä niistä sinulle sopivin lainatarjous.

Ota nämä huomioon, kun haet lainaa:

 • Laske tulosi ja menosi. Hae lainaa vain sen verran mitä tarvitset
 • Laske lainalaskurimme avulla, miten valittu lainasumma ja maksuaika vaikuttaa lainan kuukausierään
 • Selviäisitkö lainan takaisinmaksusta, jos joutuisit yllättäen esimerkiksi työttömäksi?
 • Jos sinulla on jo ennestään lainaa, mieti olisiko järkevää yhdistää lainat yhdeksi lainaksi
 • Olisiko sinulla mahdollisuus hakea lainaa toisen henkilön kanssa, riski lainanottamisessa olisi pienempi
 • Valitse lainalle mieluummin pitkä maksuaika kuin liian lyhyt – näin selviät lainanlyhennyksistä hyvin koko laina-ajan
 • Älä ota lainaa ensimmäisestä vastaantulevasta lainapalvelusta, vaan tee tarkempi lainavertailu palvelumme kautta
 • Lainahakemuksen täyttäminen ja lainatarjousten vastaanottaminen palvelussamme ei maksa mitään, eikä sido mihinkään.

Kilpailukykyinen laina

Mikä on kilpailukykyisen lainan korko?

Paras laina on aina sellainen, joka sopii juuri sinun taloudelliseen tilanteeseen. Matalat korot ja pienet kulut ovat tärkeimpiä tunnusmerkkejä parasta lainaa etsiessä. Lainan korkoon vaikuttaa monet eri tekijät, joihin on hyvä tutustua ennen lainan ottamista. Lainan tulee kuitenkin olla kilpailukykyinen myös muiltakin ominaisuuksiltaan, kuin pelkästään kuluiltaan ja koroiltaan. Esimerkiksi lainan takaisinmaksun joustavuus on yksi erittäin tärkeistä asioista, joka tulee ottaa huomioon lainoja vertaillessa.

Kun haet lainan maksuttoman lainapalvelumme kautta, me hoidamme yhteistyökumppaneinamme olevien pankkien ja muiden rahoituslaitosten kilpailuttamisen puolestasi. Sinulle jää tehtäväksi toimittamiemme lainatarjousten vertailu. Kilpailutuspalvelumme ei kata kaikkia suomessa toimivia luotonantajia, mutta kilpailutamme asiakkaittemme lainat aina mahdollisimman monella lainantarjoajalla, saadaksemme mahdollisimman monta lainatarjousta.

 

Kilpailuta vanhat lainat uudelleen

Voit kilpailuttaa uuden lainasopimuksen nykyisille lainoillesi palvelumme kautta. Vanhojen lainojen kilpailuttaminen on hyvä tehdä säännöllisesti, koska lainamarkkinoilla tapahtuu muutoksia. Tämän hetkinen lainan korko voi olla puolen vuoden kuluttua pienempi tai vastaavasti korkeampi – vain kilpailuttamalla lainan uudelleen voit varmistaa nykyisen korkotason.

Tavoitat jopa 25 pankkia ja muuta lainantarjoajaa, jotka ovat mukana kilpailutuksessa. Täytä hakemus palvelussamme, jonka jälkeen me kilpailutamme sen puolestasi. Saat pian useita lainatarjouksia, joista voit vapaasti valita edullisimman lainan vanhan ja kalliin lainan tilalle. Ellei mikään lainatarjouksista pystyy vastaamaan nykyisen lainan korkoon, ei sinun tarvitse hyväksyä mitään lainatarjouksista. Tällöin olet kuitenkin varmistanut hyvin pienellä vaivalla, maksatko nykyisistä lainoistasi nykyisellä lainasopimuksella korkeaa korkoa.

Palvelumme on täysin maksuton, eikä tarjousten vastaanottaminen tarkoita, että sinun olisi pakko hyväksyä joku annetuista lainoista. Voit siis vapaasti myös hylätä kaikki tarjoukset, mikäli jostain syystä et saa parempaa tarjousta vanhan lainan tilalle.

 

Mistä tunnistan luotettavan lainapalvelun?

On totta, että netissä toimii kymmeniä lainavertailupalveluita, joten mistä sitten voi tietää että mihin palveluun voi luottaa?

Lainan hakeminen netin kautta on varsin yleistä, mutta aina siinä voi kuitenkin käydä mielessä se, että mihin vertailupalveluun voi todella luottaa. Luotettavuuden merkkejä on kuitenkin varsin helppo tarkistaa esimerkiksi googlettamalla kyseisen lainapalvelun nimen ja katso mitä siitä kirjoitetaan netissä.

Tässä muutama asia jotka kannattaa aina tarkistaa, ennen palvelun käyttöä:

 • Tarkista etusivun alaosasta palvelun yhteystiedot. Jos yhteystietoja ei ole, kannattaa miettiä todella tarkkaan haluatko antaa tietojasi kyseiselle palvelulle. Jos tiedot löytyvät, suosittelemme aina ensisijaisesti käyttämään vain kotimaisia palveluita, sillä asiakaspalvelu ja muu yhteydenpito johonkin toiseen maahan voi olla vaikeaa tai hidasta.
 • Tarkista että palvelulla on suomenkielinen asiakaspalvelu.
 • Tarkista mikä yritys vertailupalvelun taustalla on ja löytyykö heidän tiedot sivustolta? Palvelun omistajan tietojen esillä pitäminen tuo avoimuutta ja kertoo siitä, että heillä ei ole mitään salattavaa.
 • Lue myös palvelun käyttöehdot ja tietosuojaselosteet. Jos sivustolta ei löydy käyttöehtoja ja tietoturvaselostetta, emme suosittele antamaan sinne omia tietojaan.

Me täytämme kaikki edellä mainitut vaatimukset ja olemme palvelleet jo yli 400.000 suomalaista heidän lainantarpeessaan.

Valitsemalla kotimaisen palvelun takaat helpon, nopean ja luotettavan asioinnin. Jos haluat lisää tietoa palvelustamme tai haluat antaa parannusehdotuksen, voit milloin vain ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme: info(at)vertaalainaa.fi
Petri / VertaaLainaa.fiPetri / VertaaLainaa.fi

 

Usein kysytyt kysymykset lainaamisesta:

Kuka voi hakea lainaa?

Lainaa voidaan myöntää vain täysi-ikäisille Suomen kansalaisille, joilla on puhtaat luottotiedot ja säännölliset tulot. Lisäksi lainan saamisen edellytyksenä voi olla oman puhelinliittymän tai verkkopankkitunnusten omistaminen. Jokainen lainantarjoaja määrittelee itse omat ehtonsa lainanhakijalle.

Mitä kuluja lainaan kohdistuu?

Lainan kulut koostuvat pääosin lainan koroista, mutta koron lisäksi lainassa voi olla myös muita maksuja kuten avausmaksu, nostokulu ja laskutuslisä. Vertailemalla lainoja palvelussamme, näet kaikkien lainapalveluiden kulut ja korot eriteltyinä.

Kuinka pitkä maksuaika lainassa on?

Lainan maksuaika riippuu paljon lainan myöntäjästä ja lainatuotteesta. Palvelumme esittelee ja vertailee lainoja joiden maksuaika on 1 – 20 vuotta

Kuinka nopeasti saan lainapäätöksen?

Lainatarjouksen saat välittömästi lainahakemuksen lähettämisen jälkeen. Suurempien lainojen kohdalla sinulta voidaan pyytää liitteitä lainahakemukseen, joten lopullinen lainapäätös voidaan antaa vasta kun liitteet on toimitettu. Yli 90% saa lopullisen lainapäätöksen alle puolessa tunnissa ja pisimmillään lainapäätöksen saaminen voi viedä 1 – 2 päivää.

Kuinka paljon voin saada vakuudetonta lainaa?

VertaaLainaa.fi palvelu kilpailuttaa ja vertailee pankit ja rahoituslaitokset, joista voi saada vakuudetonta lainaa 1000 – 60.000 euroa.

Kuinka nopeasti saan lainaa tilille?

Pienet lainat siirtyvät yleensä asiakkaan tilille alle 15 minuutissa ja suuremmat kulutusluotot jopa saman päivän aikana lainan hakemisesta. Lainan siirtymiseen tilille vaikuttaa monet tekijät, kuten paljonko haet lainaa? Minkä pankit lainatarjouksen hyväksyt? Kuinka nopeasti teet lainapäätöksen ja allekirjoitat lainasopimuksen?

Voiko työtön saada lainaa?

Pankit ja rahoituslaitokset vaativat lainanhakijalta säännöllisiä tuloja, joten jos olet työtön mutta saat eläkettä, opinto-tukea tai työttömyyskorvauksia voit hyvinkin saada pientä lainaa netistä. Lainaa työttömälle voidaan myöntää, jos hänen maksuvaransa on hyvä. Emme kuitenkaan suosittele lainan hakemista jos olet työttömänä ja sinulla on huono takaisinmaksukyky. Suurempien kulutusluottojen ja pankkilainojen kohdalla lainanhakijalta vaaditaan aina säännöllisiä palkkatuloja.

Hain lainaa, mutta lainahakemukseni hylättiin?

Lainahakemuksen hylkäämisen yleisin syy on siinä, että lainahakemukseen on annettu virheellisiä tietoja. Muut syyt kielteiseen lainapäätökseen voivat olla ne, että et täytä lainalle asetettuja ehtoja. Vaikka saat jostain palvelusta kielteisen lainapäätöksen, ei se tarkoita sitä ettetkö voisi kokeilla hakea lainaa jostain toisesta lainapalvelusta.

Voinko saada lainaa jos minulla on merkintä luottotiedoissa?

Kaikki pankit ja rahoitusyhtiöt, jossa kilpailutamme lainan vaativat lainanhakijalta puhtaita luottotietoja. Jos sinulla on merkintä luottotiedoissa, suosittelemme että käyt oman pankkisi konttorissa keskustelemassa tilanteestasi. Lainaa ilman luottotietoja ei voida myöntää nettihakemuksen välityksellä.

Mistä lainaa kannattaa hakea?

Kun hakee lainaa, se kannattaa aina kilpailuttaa usean eri pankin ja rahoituslaitoksen kesken. Jokainen lainantarjoaja määrittelee omat lainaehtonsa ja lainan koron. Tämän vuoksi halvimman lainan löytyminen varmistuu vain vertailemalla useiden pankkien ja lainapalveluiden lainatarjouksia. VertaaLainaa.fi kilpailuttaa lainat jopa yli 30 lainantarjoajan kesken.

Miksi laina kannattaa hakea VertaaLainaa.fi palvelun kautta?

VertaaLainaa.fi kilpailutuspalvelun kautta tavoitat yli 30 pankkia ja muuta luotonantajaa yhdellä hakemuksella. Me siis kilpailutamme pankit puolestasi ja toimitamme sinulle useita valmiiksi kilpailutettuja lainatarjouksia. Käyttämällä palveluamme teet lainojen kilpailuttamisesta helppoa ja nopeaa. Palvelumme käyttäminen ei myöskään sido sinua mihinkään, vaan voit halutessasi hylätä kaikki toimittamamme lainatarjoukset ja etsiä itse toisaalta. Kilpailutuspalvelumme ei kata kaikkia suomessa toimivia pankkeja ja lainapalveluita.

Voinko saada lainaa ilman vakuuksia?

Kyllä, lainat joita palvelumme kautta voit hakea on täysin vakuudettomia lainoja. Lainaa ilman vakuuksia jopa 60 000 euroon saakka.

Lue lisää blogistamme:

Takaisin ylös
VertaaLainaa.fi
Logo