Lainaa netistä tarpeesi mukaan - Kilpailuta pankit yhdellä hakemuksella

Aloita lainojen vertailu täyttämällä maksuton lainahakemus, saat yhdellä hakemuksella useita lainatarjouksia

Kuvake1

Vertaa lainoja ilmaiseksi

Kuvake1

100 % kotimainen palvelu

Kuvake1

100 % maksuton palvelu

Kuvake1

Tavoita 25+ luotonmyöntäjää

Täytä lainahakemus – Saat lainapäätöksen heti

Vertaa lainoja 60 000 € asti – maksutta!

Saat lainatarjoukset kumppaneiltamme jopa minuuteissa.

Täytä lainahakemus1. Täytä lainahakemus

Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus. Lainahakemuksen täyttäminen vie vain pari minuuttia.

Kilpailutamme pankit2. Kilpailutamme pankit

Kilpailutamme lainahakemuksesi välittömästi kaikkiaan yli 25 eri pankin ja muun luotonmyöntäjän kesken.

Valitse paras lainatarjous3. Valitse paras lainatarjous

Saat ensimmäiset lainatarjoukset jo minuutin sisällä. Vertaa lainoja ja valitse sinulle sopivin ja paras tarjous.

Lainojen yhdistäminenLainojen yhdistäminen

Yhdistämällä useat päällekkäiset lainat, luotot ja muut osamaksut saat selkeyttä oman talouden hallintaan. Yhdistämällä lainat myös lainakustannukset pienenevät tuntuvasti.

Kilpailuta yhdistelylaina →

VenelainaVene

Veneen hankinta on sijoitus omaan vapaa-aikaan ja hyvinvointiin. Oma vene mahdollistaa nopean arjesta irtautumisen. Palvelussamme kilpailutat venelainan yhdellä hakemuksella.

Kilpailuta venelaina →

AutolainaAuto

Vakuudeton autolaina voi olla autokaupan tarjoamaa rahoitusta edullisempi tapa rahoittaa autonhankinta. Palvelumme avulla kilpailutat autolainan yli 25 eri pankin kesken.

Kilpailuta autolaina →

SisustuslainaSisustaminen

Sisustamalla teet kodistasi tai mökistäsi entistäkin viihtyisämmän. Sisustuslainan avulla voit tehdä pieniä ja suuriakin hankintoja oman makusi mukaan ja toteuttaa unelmiesi kodin.

Kilpailuta sisustuslaina →

RemonttilainaRemontti

Pienikin kodin remontointi nostaa asunnon arvoa ja lisää asumismukavuutta. Palvelumme kautta voit hakea kilpailuttaa vakuudettoman remonttilainan kaikkiin tilanteisiin.

Kilpailuta remonttilaina →

HäälainaHäät

Häät ovat aina ikimuistoiset juhlat, jotka muistetaan koko loppuelämän ajan.  Häälainan avulla voitte järjestää mieleisenne juhlat, ilman että joutuisitte tinkimään tarjoilusta.

Kilpailuta häälaina →

VertaaLainaa.fi  /  Laina

 

Laina netistä ilman vakuuksia 

Palvelumme kautta voit hakea  lainaa netistä ilman vakuuksia ja saada rahat tilillesi jo 24 tunnin sisällä.

Lainan käyttökohteella ei ole meille merkitystä, sillä meidän tehtävämme on etsiä juuri sinun tarpeeseesi sopiva laina ja edullinen laina.

Olemme yksi Suomen kattavimmista lainojen kilpailuttamiseen erikoistuneista palveluista ja me pystymme kilpailuttamaan yli 25 pankkia ja muuta rahalaitosta puolestasi.

Tutustu palveluumme, pyydä maksuttomat lainatarjoukset ja vertaa lainoja juuri silloin, kun se sinulle parhaiten sopii. Lainatarjousten pyytäminen ja pankkien kilpailuttaminen on aina täysin maksutonta.

Palvelustamme löytyy myös monipuolinen lainalaskuri, jonka avulla pystyt laskemaan miten lainan kiinteät kulut vaikuttavat lainan todelliseen vuosikorkoon.

 

Kilpailuta lainat kotimaisessa VertaaLainaa.fi palvelussa

VertaaLainaa.fi palvelun edut sinulle:

• NOPEA – Saat rahat tilillesi jopa saman päivän aikana
• ILMAINEN – Lainan hakeminen on täysin ilmaista ja päätät itse, hyväksytkö saamasi lainatarjouksen.
• EDULLISET KOROT – Etsimme sinulle sopivan lainan valikoimastamme.
• EI VAKUUKSIA – Et tarvitse vakuuksia tai takaajia.
• TURVALLINEN – Tietosi ovat aina turvassa.

 

VertaaLainaa.fi vertailupalvelussa voit:

 • Vertailla ja kilpailuttaa kymmeniä eri pankkeja ja muita lainapalveluita.
 • Pyytää yhdellä hakemuksella valmiiksi kilpailutetut lainatarjoukset.
 • Saada selkeän kuvan kulutusluottojen ja muiden lainojen kuluista.

Hae lainaa jopa 60 000 € sopivalla maksuajalla

Hae lainaa oman tarpeesi mukaan 1000 – 60 000 euroa. Maksuajan voit valita oman tarpeesi mukaan väliltä 1 – 15 vuotta. Saat itse päättää hakemasi lainasumman ja maksuajan, meidän tehtäväksi jää sen perusteellinen kilpailuttaminen.

Valitse lainaasi sen suuruinen kuukausierä, joka sopii juuri sinun taloudelliseen tilanteeseesi. Lainan maksettava kuukausierä on silloin sopivan kokoinen, kun saat rahasi riittämään myös silloin, kun kohdalle osuu joitain muita yllättäviä menoja. Voit myös milloin tahansa maksaa lainaa takaisin ennenaikaisesti ja saada näin säästöä lainan korkokuluihin.

Jos tarvitset apua tai haluat tietää enemmän toiminnastamme, saat lisätietoa tietoa meistä -sivultamme.


 

Kysymyksiä lainoista ja lainaamisesta:

Kuka voi hakea lainaa?

Lainaa voidaan myöntää vain täysi-ikäisille Suomen kansalaisille, joilla on puhtaat luottotiedot ja säännölliset tulot. Lisäksi lainan saamisen edellytyksenä voi olla oman puhelinliittymän tai verkkopankkitunnusten omistaminen. Jokainen lainapalvelu määrittelee itse omat ehtonsa lainanhakijalle.

Mitä kuluja lainassa on?

Lainan kulut koostuvat pääosin lainan koroista, mutta koron lisäksi lainassa voi olla myös muita maksuja kuten avausmaksu, nostokulu ja laskutuslisä. Vertailemalla lainoja palvelussamme, näet kaikkien lainapalveluiden kulut ja korot eriteltyinä.

Voiko laina-aikaa pidentää?

Tämä riippuu paljon siitä lainapalvelusta josta laina on haettu. Suurimmassa osassa lainapalveluista laina-ajan pidentäminen on täysin mahdollista.

Kuinka pitkä maksuaika lainassa on?

Lainan maksuaika riippuu paljon lainan myöntäjästä ja lainatuotteesta. Palvelumme esittelee ja vertailee lainoja joiden maksuaika on 1 – 20 vuotta.

Kuinka nopeasti saan lainapäätöksen?

Nykyään alustavan lainapäätöksen saa välittömästi lainahakemuksen lähettämisen jälkeen. Suurempien lainojen kohdalla sinulta voidaan pyytää liitteitä lainahakemukseen, joten lopullinen lainapäätös voidaan antaa vasta kun liitteet on toimitettu. Yli 90% saa lopullisen lainapäätöksen alle puolessa tunnissa ja pisimmillään lainapäätöksen saaminen voi viedä 1 – 2 päivää.

Voinko saada lainaa myös viikonloppuna?

Osa lainapalveluista palvelee asiakkaitaan vain arkisin, mutta osasta saa lainaa heti tilille myös viikonloppuisin. Suuremmat kulutusluotot ja pankkilainat ovat pääsääntöisesti saatavana vain arkipäivisin.

Kuinka paljon voin hakea lainaa?

Palvelumme esittelee ja vertailee lainapalveluita joista voi hakea lainaa 100 – 60.000 euroa.

Kuinka nopeasti saan lainaa tilille?

Nykyään netistä saa lainaa nopeasti käyttöön. Pienet lainat siirtyvät yleensä asiakkaan tilille alle 15 minuutissa ja suuremmat kulutusluotot alle tunnissa. Saat vinkit nopean lainan saamiseen meidän palvelustamme.

Voiko työtön saada lainaa?

Lainapalvelut vaativat lainanhakijalta säännöllisiä tuloja, joten jos olet työtön mutta saat eläkettä, opinto-tukea tai työttömyyskorvauksia voit hyvinkin saada pientä lainaa netistä. Emme kuitenkaan suosittele lainan hakemista jos olet työttömänä ja sinulla on huono takaisinmaksukyky. Suurempien kulutusluottojen ja pankkilainojen kohdalla lainanhakijalta vaaditaan aina säännöllisiä palkkatuloja.

Miksi lainahakemukseni hylättiin?

Lainahakemuksen hylkäämisen yleisin syy on siinä, että lainahakemukseen on annettu virheellisiä tietoja. Muut syyt kielteiseen lainapäätökseen voivat olla ne, että et täytä lainalle asetettuja ehtoja. Vaikka saat jostain palvelusta kielteisen lainapäätöksen, ei se tarkoita sitä ettetkö voisi kokeilla hakea lainaa jostain toisesta lainapalvelusta.

Voinko saada lainaa jos minulla on merkintä luottotiedoissa?

Kaikki lainapalvelut joita esittelemme palvelussamme vaativat lainanhakijalta puhtaita luottotietoja. Jos sinulla on merkintä luottotiedoissa, suosittelemme että käyt oman pankkisi konttorissa keskustelemassa tilanteestasi.

Mistä lainaa kannattaa hakea?

Kun hakee lainaa, se kannattaa aina kilpailuttaa usealla eri lainapalvelulla. Jokainen lainapalvelu määrittelee omat lainaehtonsa ja hinnastonsa, joihin myös hakijan tiedot vaikuttavat. Yksi ja sama lainapalvelu voi siis myöntää lainaa eri henkilöille täysin eri kuluilla ja koroilla. Tämän vuoksi sen halvimman lainan löytyminen varmistuu vain vertailemalla useiden pankkien ja lainapalveluiden lainatarjouksia.

Miksi laina kannattaa hakea VertaaLainaa.fi palvelun kautta?

Meidän maksuttoman kilpailutuspalvelun kautta tavoitat yli 25 pankkia ja muuta luotonantajaa yhdellä ainoalla hakemuksella. Me siis kilpailutamme pankit puolestasi ja toimitamme sinulle useita valmiiksi kilpailutettuja lainatarjouksia. Käyttämällä palveluamme teet lainojen kilpailuttamisesta helppoa ja nopeaa. Palvelumme käyttäminen ei myöskään sido sinua mihinkään, vaan voit halutessasi hylätä kaikki toimittamamme lainatarjoukset ja etsiä itse toisaalta. Kilpailutuspalvelumme ei kata kaikkia suomessa toimivia pankkeja ja lainapalveluita.

Kuinka paljon lainaa voi hakea?

VertaaLainaa.fi palvelun kautta voit kilpailuttaa minkä tahansa lainan summille 1000 - 60 000 euroa, maksuajan ollessa 1 - 15 vuotta. Me teemme aina kaikkemme että pystymme tarjoamaan sinulle markkinoiden parhaat lainatarjoukset.

Saanko lainaa ilman vakuuksia?

Kyllä saat. Kaikki lainat joita palvelumme kautta voi hakea on täysin vakuudettomia lainoja. Jos haluat varmistaa että saat hyväksyttyjä ja edullisia lainatarjouksia, voit hakea lainaa yhdessä esimerkiksi puolisosi kanssa.

 

Vertaa lainoja ja löydä laina kilpailuttamalla helpommin

Löydät parhaat lainat maksuttoman lainavertailupalvelumme avulla.

Me kilpailutamme lainan puolestasi yli 25 pankin ja muun luotonantajan kesken täysin ilmaiseksi ja ilman sitoutumista.

Täytä maksuton lainatarjouspyyntö, niin me laitamme pankit kilpailemaan sinusta. Saat ensimmäiset lainatarjoukset noin kahden minuutin sisällä.

Voit vertailla saamiasi lainatarjouksia kaikessa rauhassa ja valita niistä sinulle sopivimman.

Paras laina löytyy vain useita lainatarjouksia vertailemalla. Me toimitamme sinulle valmiit lainatarjoukset, joten sinun tehtäväksesi jää niiden vertailu.

Parasta lainaa etsiessä kannattaa kiinnittää huomiota lainan kuluihin, korkoihin ja tietenkin lainan muihin ehtoihin.

 

VertaaLainaa.fi lukuina

25+

Palvelumme avulla tavoitat yli 25 pankkia ja muuta luotonantajaa.

+400 000

Palveluamme on käyttänyt Suomessa jo yli 400 000 tyytyväistä asiakasta.

10 v

Olemme 100% kotimainen palvelu ja olemme toimineet Suomessa jo yli 10 vuoden ajan.

Kenelle lainaa voidaan myöntää?

Laina joudutaan ottamaan tilanteessa, jossa johonkin hankintaan tarvitaan rahoitus.

Lainaa tarvitaan siinä tapauksessa, kun lainanhakijalla ei itsellään ole riittävän suurta rahasummaa tarvitsemaansa käyttökohteeseen.

Laina on lainanhakijan ja rahoituksen myöntäjän välinen sopimus, jossa määritellään lainasumma, lainankorko, sekä lainan takaisinmaksu.

Halutessaan lainanmyöntäjä voi vaatia lainanhakijan hankkimaan lainalle henkilötakauksen tai jonkin muun vakuuden.

Laina voi kuitenkin olla myös vakuudeton laina, jos lainanmyöntäjä katsoo, että lainaa tarvitseva henkilö on kykenevä maksamaan lainan takaisin ilman yhteishakijaa.

Yhteishakijan kanssa haettu laina, on yhteisvastuullinen laina, jolloin takaaja sitoutuu tarvittaessa maksamaan lainan takaisin lainanhakijan puolesta.

Lainanhakijan tulee olla vähintään 20 vuotta täyttänyt Suomen kansalainen, jolla on säännölliset tulot ja puhtaat luottotiedot. Puhtailla luottotiedoilla tarkoitetaan, että henkilöllä joka hakee lainaa ei saa olla merkintöjä luottotiedoissa. Myös mahdollisen takaajan maksukyky ja luottotiedot tulee olla kunnossa.

Vakuudettoman lainan hakeminen netistä on nykyään helppoa ja nopeaa.

Palvelustamme voit hakea lainaa heti 1000 – 60.000 euroa.

 

Lainaa turvallisesti

Lainaa voi halutessaan pyytää pienemmän summan luotettavalta sukulaiselta tai ystävältä. Usein kuitenkin suuremman lainasumman hakemiseen ainoa järkevä vaihtoehto on pankkilaina tai jokin muu kulutusluotto.

Pankit ja eri rahoituslaitokset myöntävät lainaa hakijalle tarvittavan määrän lainakorkoa ja muita kuluja vastaan. Ennen lopullisen lainapäätöksen tekemistä lainanhakijan kannattaa tutustua tarkasti eri lainapalveluiden korkokuluihin ja muihin kustannuksiin.

Vertaile lainoja niin pääset parhaimpaan lopputulokseen ja saat edullista lainaa selkeillä lainaehdoilla. Lainavertailussa kannattaa katse kiinnittää vuosikorkoihin. Lainan todellinen vuosikorko on hyvä mittari arvioitaessa lainan edullisuutta. Kuluttajasuojalain edellyttämällä tavalla lainantarjoajan tulee ilmoittaa lainailmoituksessaan lainan todellinen vuosikorko sekä lainan kokonaiskustannukset koko laina-ajalle. Nämä lukemat kannattaa ottaa lainatarjousten välillä tarkempaan vertailuun. Muuta huomioitavaa lainatarjouksissa on; mahdollisuus lyhennys- tai maksuvapaaseen tai esimerkiksi eräpäivän siirto.

Lainavertailu on helppoa myös siihen tarkoitettujen työkalujen avulla. Yksi helppo tapa vertailla vaihtoehtoja on käyttää lainalaskuria. Palvelumme monipuolisella lainalaskurilla voit laskea lainan määrän, lainan kulut ja takaisinmaksuaikataulun. Lainalaskurimme antaa sinulle myös mahdollisuuden tallentaa lainan takaisinmaksusuunnitelma omalle koneellesi pdf-muodossa.

Hae lainaa vertailemalla

Kuinka paljon lainaa voi hakea?

Palvelumme kautta on mahdollista hakea vakuudetonta lainaa 100 – 60.000 euroa. Siihen kuinka paljon lainanhakija todellisuudessa voi saada lainaa, vaikuttaa moni eri tekijä.

Lainanhakijan maksukyky vaikuttaa eniten hänelle myönnettävän lainan maksimimäärään. Hyvä maksukyky tarkoittaa sitä, että hakijalla on säännölliset tulot ja tuloihin verrattuna pienet menot.

Mitä suurempi on tulojen ja menojen erotus, sitä parempana hakijan maksukykyä pidetään. Mikäli sinulla on suuret tulot, vähän aiempia velkoja, sekä muuten pienet menot, on mahdollista että saat suurtakin lainaa. Jos lainalle on mahdollista saada henkilötakaus tai muu vakuus parantaa tämä osaltaan lainansaantimahdollisuuksia.

Jokainen pankki ja rahoitusyhtiö tekee hakijalle riskianalyysin, jonka perusteella he jättävät oman lainatarjouksensa.

 

Minkälaista lainaa voin hakea?

Kun haet lainaa netistä, on valittavissa neljä erilaista lainatyyppiä, joista jokainen sopii hieman erilaisiin tarkoituksiin.

 • Kulutusluotto on tämän hetken suosituin lainatuote. Se maksetaan hakemisen jälkeen kerralla hakijan tilille, jonka jälkeen sitä lyhennetään kuukausittain tasaerissä takaisin. Kulutusluotto sopii niin pieniin, kuin suuriinkin tarpeisiin, koska sitä voi hakea aina 60.000 euroon saakka. Voit myös valita maksuaikaa joustavasti aina 20 vuoteen saakka. Näin saat valittua isommallekin lainasummalle sellaisen kuukausierän, jonka maksamisessa ei tule ongelmia.
 • Joustoluotto muistuttaa paljon perinteistä luottokorttia. Siinä hakijalle myönnetään tietyn suuruinen luottoraja, mutta hakija voi käyttää siitä vain sen verran kuin haluaa. Nostoja voi tehdä myös useampia ja luotto on käytössä jatkuvasti, ilman että joka nostoa varten tarvitsee täyttää uutta hakemusta. Joustoluotossa maksetaan kuluja vain siitä luoton osuudesta, mikä nostetaan. Sitä maksetaan takaisin kuukausierissä, jonka suuruus määräytyy käytetyn luoton mukaan. Tämä laina sopii sellaisiin tilanteisiin, kun ei olla täysin varmoja siitä, kuinka suurta lainaa tarvitsee. Esimerkiksi lomamatkaa varten voi olla hyvä avata joustoluotto vararahastoksi. Tarpeen tullen voi kätevästi nostaa luottoa tilille vaikka kännykällä ja laina siirtyy nopeasti tilille.
 • Pankkilaina on perinteinen lainatuote, joka ei varmasti paljon esittelyjä kaipaa. Pankkilaina on kooltaan yleensä hieman suurempi laina. Pankkilainan tunnusmerkkejä on myös edullisempi lainan korko, kuin esimerkiksi joustoluotoissa tai pikavipeissä. Pankkilaina on yleinen rahoitustuote remontointiin, matkustamiseen, häiden tai muiden juhlien järjestämiseen ja auton ostamiseen.
 • Pikavippi on yleisesti kulutusluottoa pienempi laina. Se myös maksetaan kokonaisuudessaan hakijan tilille. Takaisinmaksu voi hieman vaihdella eri lainantarjoajien välillä, ja riippuu myös haetusta lainasummasta. Sitä voidaan maksaa takaisin esimerkiksi kuukausierissä joka kuukausi, tai joissain tapauksissa joka toinen kuukausi. Pikavippi sopii erinomaisesti pieneen ja äkilliseen lainantarpeeseen, kuten auton korjauskulujen tai kodinkoneen uusimisen kustantamiseen.
Kun haet suurempaa pankkilainaa tai kulutusluottoa, kannattaa varata valmiiksi tarvittavat palkkakuitit ja muut talouttasi koskevat tositteet. Näin voit toimittaa pyydetyt liitteet heti lainahakemuksen täyttämisen yhteydessä.
Petri / VertaaLainaa.fiPetri / VertaaLainaa.fi

 

Mihin tarkoitukseen lainaa voi hakea?

Jokaisella hakijalla on erilaiset käyttötarkoituksen lainalle, eikä kukaan voi vaatia lainaa käytettävän vain johonkin tiettyyn hankintaan. Laina myönnetään aina vastuullisesti henkilölle, jonka luottotiedot ovat kunnossa ja hänellä on riittävä maksukyky. Tämän jälkeen hakija saa vapaasti käyttää saadun lainan yhteen tai useampaan ostokseen.

Useat käyttäjistä ovat tarvinneet lainaa mm. uudemman auton hankintaan, kodin remontointiin, kesähäihin tai vaikka unelmamatkaan. Kuten huomaat lainalla voi olla hyvin erilaisia tarkoitusperiä ja jokainen tekee omat valintansa itse mihin laina on järkevintä käyttää. Toiselle lomamatkan rahoittaminen voi olla typerää velkarahalla, toiselle se voi olla pitkän ajan haave ja näin ollen elämänlaatua parantava vaikutus. Häiden järjestäminen tai kodin remontoiminen voi myös olla yllättävän kallista, eikä joka kuukausi palkasta muutaman satasen sivuun laitettava summa kasvata kovin nopeasti säästökassaa. Lainan jokainen saa käyttää parhaaksi katsomallaan tavalla, mutta toivottavaa on että jokainen lainaa harkitseva miettisi mihin oma palkka riittää ja ottaisin lainaa harkitusti.

Suosituksena on, että ennen lainan ottamista jokainen katsoisi lainalaskurin avulla millainen kuukausierä hänelle parhaiten sopii ja kilpailuttaisi lainan huolellisesti.

 

Vaatimukset lainanhakijalle

Rahoituslaitosten sekä pankkien tarjoamissa vakuudettomissa lainoissa on aika saman tyyppiset lainakriteerit.

Osa lainapalveluista myöntää lainaa 18 vuotiaalle, mutta yleisin ikäraja on 20 vuotta.

Muita vaatimuksia ovat säännölliset tulot tai riittävä maksukyky, sekä asuinpaikka Suomessa.

Tarkemman laskelman lainasi kuluista ja se voidaanko sinulle myöntää lainaa, saat pyytämällä maksuttomat lainatarjoukset lainapalvelustamme.

Palvelumme avulla lainan hakeminen on turvallista ja helppoa, sillä saat heti *useiden pankkien ja muiden lainapalveluiden lainatarjoukset vertailtavaksesi.

Vertailemalla lainatarjouksia näet selkeästi sen, missä palvelussa on pienin todellinen vuosikorko.

Lainahakemuksen täyttäminen ei koskaan maksa hakijalle mitään, eikä lainatarjousten pyytäminen sido hakijaa mihinkään lainasopimukseen.

Lainahakemuksen täyttämisen jälkeen saat alustavan lainatarjouksen heti, jossa selviää myös täytätkö lainapalveluiden hakukriteerit.

Tyypilliset syyt lainahakemuksen hylkäämiseen voivat olla maksuhäiriömerkintä hakijan tiedoissa, epäsäännölliset tai riittämättömät tulot, liian paljon olemassa olevaa velkaa tai puutteellisesti täytetty lainahakemus.

*Kilpailutuspalvelumme ei kata kaikkia Suomessa toimivia pankkeja ja rahoitusyhtiöitä. Pyrimme kuitenkin toimittamaan asiakkaillemme aina mahdollisimman monta lainatarjousta.

Lainaa

 

Miten laina kilpailutetaan?

Riittää kun täytät yhden lainahakemuksen palvelussamme niin me kilpailutamme sen puolestasi noin 25 eri pankin ja rahoituslaitoksen välillä. Kilpailuttamisen jälkeen toimitamme saapuneet lainatarjoukset vertailtavaksesi vain muutamassa minuutissa.

Kaikki saamasi lainatarjoukset ovat täysin samanlaisia, kuin jos olisit itse hakenut lainaa suoraan kyseisiltä pankeilta ja lainanmyöntäjiltä. Maksuton palvelumme tekee kaiken työn puolestasi täysin ilmaiseksi, asiantuntevan tiimimme avulla.

Kilpailuta laina palvelussamme ja aloita lainatarjousten tarkempi lainavertailu.

 

Miten toimin, kun tarvitsen lisää lainaa?

Tämän ei pitäisi useinkaan olla este uuden lainan ottamiseen. Jos luottotietosi ovat kunnossa ja tiedoissasi ei ole maksuhäiriömerkintöjä, voit hakea lisää lainaa.

Kannattaa kuitenkin miettiä olisiko järkevintä yhdistää jo olemassa oleva laina uuden lainan kanssa yhteen? Palvelumme auttaa lainanhakijaa yhdistämään jo olemassa olevan lainan uuteen lainaan.

Palvelumme kautta voit yhdistää myös kaikki pikavipit, kulutusluotot, luottokorttivelat tai vaikka osamaksusi yhteen edullisempaan ja selkeämpään kokonaisuuteen.

Lainojen yhdistäminen tuo talouteesi selkeyttä ja säästöä. Me voimme kilpailuttaa lainasi useiden pankkien ja rahoitusyhtiöiden välillä ja auttaa sinua näin löytämään oikean yhdistelylainan.

Lainojen yhdistämisen jälkeen sinulla on vain yksi laina maksettavana, johon kilpailuttamisen kautta olet varmasti saanut matalan koron ja sopivan pitkän maksuajan.

Emme suosittele hakemaan kerralla kuin yhden lainan. Jos maksettavia lainoja on useampi, niistä kertyy myös enemmän kuluja. Jos sinulla on kuitenkin sellainen tilanne, jossa lisälainan saaminen on välttämätöntä, suosittelemme että yhdistäisit jo olemassa olevan lainan uuteen lainaasi. Näin maksaisit kulut ja korot jatkossakin vain yhdestä lainasta. Lue lisää lainojen yhdistämisestä sivultamme: Lainojen yhdistäminen
Petri / VertaaLainaa.fiPetri / VertaaLainaa.fi

 

Millä aikataululla lainaa maksetaan takaisin?

Lainan takaisinmaksuaika riippuu hakemastasi lainasummasta ja osittain lainatuotteesta. Laina-aika kannattaa aina mitoittaa realistisesti omaan maksukykyyn. Ennen lainan ottamista on hyvä tarkastella omaa taloudellista tilannetta ja miettiä lainalle sopivaa maksuaikaa. Takaisinmaksuaika on kulutusluotossa yleensä 1- 20 vuotta ja pienissä pikalainoissa muutamasta kuukaudesta muutamaan vuoteen.

Joustoluotto on jatkuva laina, joka on hakijan käytössä uudelleen takaisinmaksun jälkeen. Eli käytännössä joustoluotto toimii niin, että maksettuasi käyttämääsi luottoa takaisin, on se heti uudelleen käytössäsi ilman uuden lainahakemuksen täyttämistä.

Useat lainapalvelut tarjoavat hakijan käyttöön maksutonta lainalaskuria, jonka avulla hakija voi suunnitella itselleen sopivan kuukausierän. Tarkan laskelman kuukausierästäsi saat pyytämällä lainatarjouksen. Tärkeintä on miettiä, kuinka paljon lainaa tarvitset ja kestääkö taloutesi lainan takaisinmaksun?

Missään tapauksessa ei kannata laittaa itseään liian tiukalle lainantakaisinmaksun kanssa. Monet lainapalvelut tarjoavat tarvittaessa lainaan maksu – tai lyhennysvapaata. Tämä asia kannattaa ottaa huomioon valitessaan sopivaa lainapalvelua.

 

Voinko saada lainaa ilman vakuuksia?

Palvelumme kautta voit hakea lainaa ilman vakuuksia ja takaajia. Halutessasi voit kuitenkin hakea lainaa myös yhdessä toisen yhteisvastuullisen hakijan kanssa, jolloin saatte paremman lainansaanti mahdollisuuden.

 

Onko lainan hakeminen netistä turvallista?

Lainan hakeminen netistä on nykyään nopeaa ja turvallista. Kiitos tästä menee jatkuvasti kehittyvälle tekniikalle ja yhä luotettavammalle internetille. Ennen internetin olemassa oloa kaikki lainat neuvoteltiin omassa pankissa, ennalta sovittuna ja varattuna ajankohtana. Lainan tarpeesta käytiin tarkkaakin keskustelua ja lainaan liittyviä asiapapereita täytyi täyttää useita. Lainapäätöksen saaminen vei monia päiviä ja siitä ilmoitettiin perinteisesti puhelimitse tai tavallisena paperipostina.

Nykyaikana lainan hakeminen on siis merkittävästi nopeampaa, sillä sen voi tehdä kotoa käsin ilman mitään ajanvarausta ja kelloon katsomatta.

Koko ajan kehittyvä internet ja tieturva lisäävät lainan hakemisen turvallisuutta. Lainan hakeminen netistä onkin vuosi vuodelta turvallisempaa ja yleisempää. Tämä näkyy myös jopa siinä, että monelta pienemmältä paikkakunnalta on kivijalkapankkien aukioloaikoja leikattu merkittävästi.
Petri / VertaaLainaa.fiPetri / VertaaLainaa.fi

 

Miten lainaa haetaan netistä?

Lainaa voi hakea netistä kahdella eri tavalla. Voit joko itse kilpailuttaa pankin tai muun rahoitusyhtiön yksi kerrallaan, tai sitten voit käyttää apunasi maksutonta lainojen kilpailuttamiseen erikoistunutta palveluamme. Kun käytät lainan kilpailutuspalveluamme, tavoitat yhdellä hakemuksella noin 25 pankkia ja muuta lainapalvelua ja säästät merkittävästi omaa aikaasi. Saat myös täysin vastaavat lainatarjoukset, kuin jos olisit itse kilpailuttanut yhden palvelun kerrallaan.

Itse lainan hakeminen on varsin helppoa ja nopeaa. Riittää kun täytät sivullamme olevan lainatarjouspyynnön, jonka jälkeen tiimimme välittää sen yli 25 pankin ja muun luotonmyöntäjän kilpailutettavaksi. Kaikki kilpailuttamiseen liittyvä on automatisoitu erittäin pitkälle, joten lainatarjousten saapuminen ei vie kuin muutaman minuutin. Saatuasi lainatarjoukset sinulla on jopa 7 – 30 päivää aikaa tutustua niihin ja etsiä niistä sinulle sopivin lainatarjous.

Ota nämä huomioon, kun haet lainaa:

 • Laske tulosi ja menosi. Hae lainaa vain sen verran mitä tarvitset
 • Laske lainalaskurimme avulla, miten valittu lainasumma ja maksuaika vaikuttaa lainan kuukausierään
 • Selviäisitkö lainan takaisinmaksusta, jos joutuisit yllättäen esimerkiksi työttömäksi?
 • Jos sinulla on jo ennestään lainaa, mieti olisiko järkevää yhdistää lainat yhdeksi lainaksi
 • Olisiko sinulla mahdollisuus hakea lainaa toisen henkilön kanssa, riski lainanottamisessa olisi pienempi
 • Valitse lainalle mieluummin pitkä maksuaika kuin liian lyhyt – näin selviät lainanlyhennyksistä hyvin koko laina-ajan
 • Älä ota lainaa ensimmäisestä vastaantulevasta lainapalvelusta, vaan tee tarkempi lainavertailu palvelumme kautta
 • Lainahakemuksen täyttäminen ja lainatarjousten vastaanottaminen palvelussamme ei maksa mitään, eikä sido mihinkään.

Kilpailukykyinen laina

Mikä on kilpailukykyinen laina?

Paras laina on aina sellainen, joka sopii juuri sinun taloudelliseen tilanteeseen. Matalat korot ja pienet kulut ovat tärkeimpiä tunnusmerkkejä parasta lainaa etsiessä. Lainan korkoon vaikuttaa monet eri tekijät, joihin on hyvä tutustua ennen lainan ottamista.

Lainan tulee kuitenkin olla kilpailukykyinen myös muiltakin ominaisuuksiltaan, kuin pelkästään kuluiltaan ja koroiltaan. Esimerkiksi lainan takaisinmaksun joustavuus on yksi erittäin tärkeistä asioista, joka tulee ottaa huomioon lainoja vertaillessa.

Kun haet lainan maksuttoman lainapalvelumme kautta, me hoidamme yhteistyökumppaneinamme olevien pankkien ja muiden rahoituslaitosten kilpailuttamisen puolestasi.

Sinulle jää tehtäväksi toimittamiemme lainatarjousten vertailu. 

Kilpailutuspalvelumme ei kata kaikkia suomessa toimivia luotonantajia, mutta kilpailutamme asiakkaittemme lainat aina mahdollisimman monella lainantarjoajalla, saadaksemme mahdollisimman monta lainatarjousta.

 

Lainojen korkokatto palasi normaaliksi syksyllä 2021

Korona pandemiaan vedoten suomessa määrättiin 10% korkokatto vuoden 2020 heinäkuussa. Tämä oli väliaikainen laki, jonka piti olla voimassa vuoden 2020 loppuun saakka. Juuri ennen vuoden vaihdetta eduskunta päätti kuitenkin jatkaa tätä korkokattoa 30.9.2021 asti.

Väliaikaisen korkokaton aikana haettujen lainojen nimelliskorko sai olla korkeintaan 10%. Monessa lainassa korko saatettiin kuitenkin rajata 10% suuruiseksi vain siihen saakka, kun väliaikainen laki oli voimassa. Tämän takia kannattaa tarkistaa oman lainan sopimusehdot ja tarvittaessa kilpailuttaa laina uudelleen.
Petri / VertaaLainaa.fiPetri / VertaaLainaa.fi

 

Vuoden 2019 lakimuutos laski lainojen korkoa ja kuluja

2019 syyskuussa astui voimaan uusi laki koskien vakuudettomia lainoja. Se määritti että lainojen nimelliskorko saa olla enintään 20%. Muita kuluja rajoitettiin siltä osin, etteivät ne saa ylittää 150 euroa vuodessa.

Ennen tätä lakimuutosta, vain alle 2000 euron lainoissa oli voimassa 50% enimmäiskorko. Yli 2000 euron lainojen korkoja ei oltu rajoitettu mitenkään. Silloin monet lainantarjoajat luopuivatkin pienistä lainoista ja alkoivat myöntää lainaa vain 2000 eurosta ylöspäin. Näin he pystyivät määrittämään lainoilleen suurimmillaan jopa satojen prosenttien korot.

 

Ennen lakimuutosta haettujen lainojen hinnat eivät muutu

Jos sinulla on ennen vuoden 2019 syyskuuta haettu laina, ei sen hinnat muutu lakimuutoksen johdosta, vaan ne pysyvät ennallaan. Tästä syystä nyt olisi varsin järkevää miettiä vanhan lainan kilpailuttamista. Tällöin voisit hakea uuden edullisemman lainan nykyisellä korolla ja kuluilla, ja maksaa sillä vanhan kalliin lainan pois.

Voit hakea uutta lainaa palvelumme kautta. Tavoitat jopa 25 pankkia ja muuta lainantarjoajaa, joista kaikki ovat laskeneet korot ja kulut lain vaatimalle tasolle. Täytä hakemus palvelussamme, jonka jälkeen me kilpailutamme sen puolestasi. Saat pian useita lainatarjouksia, joista voit vapaasti valita edullisimman lainan vanhan ja kalliin lainan tilalle.

Palvelumme on täysin maksuton, eikä tarjousten vastaanottaminen tarkoita, että sinun olisi pakko hyväksyä joku annetuista lainoista. Voit vapaasti myös hylätä kaikki tarjoukset, mikäli jostain syystä et saa parempaa tarjousta vanhan lainan tilalle.

 

Valitse reilu ja luotettava vertailupalvelu

On totta että netissä toimii kymmeniä lainavertailupalveluita, joten mistä sitten voi tietää että mihin palveluun voi luottaa?

Lainan hakeminen netin kautta on varsin yleistä, mutta aina siinä voi kuitenkin käydä mielessä se, että mihin vertailupalveluun voi todella luottaa?

Luotettavuuden merkkejä on kuitenkin varsin helppo tarkistaa esimerkiksi googlettamalla kyseisen lainapalvelun nimen ja katso mitä siitä kirjoitetaan netissä.

Tässä muutama asia jotka kannattaa aina tarkistaa, ennen palvelun käyttöä:

 • Tarkista etusivun alaosasta palvelun yhteystiedot. Jos yhteystietoja ei ole, kannattaa miettiä todella tarkkaan haluatko antaa tietojasi kyseiselle palvelulle. Jos tiedot löytyvät, suosittelemme aina ensisijaisesti käyttämään vain kotimaisia palveluita, sillä asiakaspalvelu ja muu yhteydenpito johonkin toiseen maahan voi olla vaikeaa tai hidasta.
 • Tarkista että palvelulla on suomenkielinen asiakaspalvelu.
 • Tarkista mikä yritys vertailupalvelun taustalla on ja löytyykö heidän tiedot sivustolta? Palvelun omistajan tietojen esillä pitäminen tuo avoimuutta ja kertoo siitä, että heillä ei ole mitään salattavaa.
 • Lue myös palvelun käyttöehdot ja tietosuojaselosteet. Jos sivustolta ei löydy käyttöehtoja ja tietoturvaselostetta, emme suosittele antamaan sinne omia tietojaan.

Me täytämme kaikki edellä mainitut vaatimukset ja olemme palvelleet jo yli 400.000 suomalaista heidän lainantarpeessaan.

Valitsemalla kotimaisen palvelun takaat helpon, nopean ja luotettavan asioinnin. Jos haluat lisää tietoa palvelustamme tai haluat antaa parannusehdotuksen, voit milloin vain ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme: info(at)vertaalainaa.fi
Petri / VertaaLainaa.fiPetri / VertaaLainaa.fi

Lainaesimerkki:

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10.000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0-150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee  1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100 – 60.000 €.


Tavoitat meidät yhdellä hakemuksella:

Yhteistyökumppanit 2022

Lainojen kilpailutuspalvelumme ei kata kaikkia Suomessa tarjottavia lainoja. Palvelumme kautta voit kilpailuttaa lainan noin 30 pankin ja muun luotonantajan kesken. Pitääksemme palvelumme täysin ilmaisena, saamme yhteistyökumppaneiltamme palkkion heille ohjatuista asiakkaista.


Kirjoittanut: Petri – Kirjoittanut: PetriToimin kotimaisen lainojen kilpailutuspalvelun VertaaLainaa.fi:n maajohtajana ja olen kiinnostunut taloudesta, säästämisestä ja tuotteiden sekä palveluiden hintavertailusta. Haluan antaa hyödyllistä tietoa palvelumme käyttäjille, jotta he voivat tehdä fiksumpia taloudellisia päätöksiä. Olen opiskellut finanssi- ja talousasiantuntijan alaa joka tarjoaa laajan finanssialan osaamiskokonaisuuden, jossa rahoituksen ja laskentatoimen aineopintojen lisäksi painotetaan asiakaspalveluosaamista, kieli-, viestintä- ja vuorovaikutustaitoja sekä tietojenkäsittelytaitoja. Palvelemme Sinua myös sivustolla VertaaLiittymät.fi josta löytyy netin laajin ja paras matkapuhelinliittymien hintavertailu. Kaikki palvelumme ovat sinulle täysin maksuttomia.

Takaisin ylös
VertaaLainaa.fi