Kulutusluotto - Valitse vertailun edullisin kulutusluotto

Me kilpailutamme kulutusluottosi yli 25 pankin ja muun luotonmyöntäjän kesken

Kuvake1

Vertaa lainoja ilmaiseksi

Kuvake1

100 % kotimainen palvelu

Kuvake1

100 % maksuton palvelu

Kuvake1

Tavoita 25+ luotonmyöntäjää

Täytä lainahakemus – Saat lainapäätöksen heti

Kulutusluotto VertaaLainaa.fi palvelun kautta

VertaaLainaa.fi palvelussa esitellään kattava valikoima netissä toimivia pankkeja ja rahoitusyhtiöitä, jotka myöntävät kulutusluottoa.

VertaaLainaa.fi palvelussa voit:

 • Voit vertailla kymmeniä lainapalveluita täysin anonyymina.
 • Voit pyytää lainatarjousta yhdestä tai useammasta lainapalvelusta.
 • Voit pyytää yhdellä hakemuksella valmiit lainatarjoukset.
 • Saat selkeän kuvan kulutusluottojen ja muiden lainojen kuluista.
 • Voit hakea lainaa mihin vuorokauden aikaan tahansa päivään katsomatta.
 • Saat kaiken tarvittavan hyödyn lainojen kilpailuttamisesta ja kulutusluottovertailusta.

Palvelumme käyttäminen on ilmaista, eikä lainatarjousten vastaanottaminen sido mihinkään.

Jos tarvitset apua tai haluat tietää enemmän toiminnastamme, saat lisätietoa tietoa meistä -sivultamme.

Kulutusluotto


Kysymyksiä kulutusluotoista

Alla yleisimpiä kysymyksiä kulutusluttoja koskien.

 

Kenelle kulutusluotto voidaan myöntää?

Kulutusluoton hakijan tulee olla vähintään 18 vuotias Suomen kansalainen. Maksuhäiriömerkintä on aina este lainan saannille.

Hakijalla tulee olla käytössään matkapuhelinliittymä, suomalainen pankkitili ja omat henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset.

Lainapalveluiden vaatimukset voivat vaihdella näistä tiedoista, joten tarkista tiedot aina lainapalvelun sivulta ennen luoton hakemista.

Voit toki täyttää ja lähettää maksuttoman lainahakemuksen ja katsoa mistä saat mahdolliset lainatarjoukset. Kulutusluoton korko määräytyy lainasumman, maksuajan sekä hakijan tietojen perusteella. Henkilökohtaiset kulutusluotto tarjoukset saat täyttämällä lainahakemuksen. Jokainen kilpailutuksessa oleva pankki ja rahoitusyhtiö tekee hakijalle joka tapauksessa riskianalyysi.

 

Mikä on kulutusluotto?

Kulutusluotto on kertalaina, jota voidaan hakea verkosta 100 – 60.000 euroa, 1 – 20 vuoden maksuajalla. Kulutusluottoa varten hakija ei tarvitse vakuuksia tai takausta. Myönteisen kulutusluottopäätöksen jälkeen lainansaaja saa käyttää lainan parhaaksi katsomallaa tavalla mihin haluaa. Tyypillisesti kulutusluotto otetaan johonkin suurempaan hankintaan kuten remonttiin, auton tai veneen ostoon, lomamatkaan tai kodin huoneiden sisustamiseen. Kulutusluotosta voidaan käyttää nimikettä; autolaina, remonttilaina tai esimerkiksi sisustuslaina.

 

Täytyykö kulutusluotto maksaa takaisin?

Kyllä täytyy. Kun allekirjoitat luottosopimuksen, sitoudut siihen että maksat nostamasi kulutusluoton kuluineen ja korkoineen takaisin. Kulutusluottoa tulee ottaa vain sen verran kuin oma taloudellinen tilanne sallii. Sen vuoksi on aina tärkeää tehdä tarkempi kulutusluotto vertailu sekä tarvittaessa laskea itse miten tarvittavat kulutusluotto valitulla laina-ajalla vaikuttaa lainan kuukausierään sekä lainan kokonaiskustannuksiin. Ota avuksesi palvelumme maksuton lainalaskuri.

 

Kuinka paljon voin saada kulutusluottoa?

Palvelumme kautta voi hakea kulutusluottoa 100 eurosta aina 60.000 euroon saakka. Kulutusluotto on laina, joka maksetaan myönteisen lainapäätöksen jälkeen hakijan tilille yhtenä kertamaksuna. Muista vertailla kulutusluottoja lainavertailu -sivullamme ennen lainasopimuksen allekirjoittamista.

 

Tarvitsenko vakuuksia tai takaajia?

Et tarvitse. Kaikki lainapalvelut, jotka tällä sivulla esittelemme, myöntävät kulutusluottoa ilman vakuuksia tai takaajia.

Halutessaan hakija toki voi ottaa lainaan toisen yhteisvastuullisen lainanhakijan. Kun lainaa haetaan yhdessä toisen kanssa laskee myös lainantarjoajan luottotappioriski. Näin ollen he voivat mahdollisesti myöntää lainaa suuremman määrän, pidemmällä maksuajalla ja paremmilla lainaehdoilla. Kulutusluoton korko voi olla myös aavistuksen alhaisempi, kun lainanhakijoita on kaksi.

 

Kuinka nopeasti saan kulutusluottoa?

Tämä riippuu hieman lainapalvelusta ja haetun lainan suuruudesta. Mahdollisesti saat kulutusluoton heti tilillesi, jos haet pientä lainaa ja tietosi ovat kunnossa. Suuremman kulutusluoton kohdalla joudut odottamaan rahojen siirtymistä tilillesi noin 1 – 2 pankkipäivää.

 

Voinko hakea lainaa yhdessä toisen henkilön kanssa?

Kyllä voit. Tämä on myös suositeltavaa varsinkin suurempaa luottoa hakiessa, sillä kun hakijoita on kaksi, saavat he huomattavasti helpommin lainaa kuin yksi hakija.

Kummankin hakijoista tulee aina täyttää lainapalvelun asettamat vaatimukset lainalle.

 

Voinko pitää maksuvapaita kuukausia?

Osa lainapalveluista myöntää hakijalle maksuvapaita kuukausia, jolloin sen kuukauden aikana ei joudu maksamaan mitään.

Lyhennysvapaa taas tarkoittaa sitä, että lainan kuukausierästä tulee maksaa korko, mutta lyhennystä ei.

Näet maksu/lyhennysvapaita myöntävät lainapalvelut helposti sivun yläosassa olevasta taulukosta.

 

Voiko työtön saada kulutusluottoa?

Mikäli olet jäänyt työttömäksi jokin aika sitten ja olet aktiivisena työnhakijana työmarkkinoilla, on sinun mahdollista saada lainaa.

Emme kuitenkaan suosittele lainan ottamista työttömänä.

 

Kuinka kauan lainapäätöksen saaminen kestää?

Alustavan lainapäätöksen saat usein todella nopeasti hakemuksen lähettämisen jälkeen.

Lopullisen lainapäätöksen saat kun lainapalvelu käsittelee hakemuksesi loppuun. He voivat pyytää tässä vaiheessa sinulta vielä tarvittavia liitteitä, mikäli niitä vaaditaan eikä niitä ole liitetty lainahakemukseen.

Lopullisen lainapäätöksenkin saat usein alle tunnissa ja osassa lainapalveluista noin 10 minuutissa.

 

Lisää tietoa kulutusluotoista:

Bank Norwegian kulutusluotto

Bank Norwegian kulutusluotto

Bank Norwegian kulutusluottoa 1000 - 60.000 euroa. Lue lisää monipuolisesta kulutusluotosta....
Halvin kulutusluotto

Halvin kulutusluotto

Miten halvin kulutusluotto löytyy? VertaaLainaa.fi kilpailuttaa lainahakemuksen monen pankin ja rahoitusyhtiön välillä. Näin saat selville mistä löytyy netin halvin kulutusluotto....
Korkolaskuri

Korkolaskuri

Lainaa ei koskaan kannata ottaa ilman tarkempaa vertailua! Laske korkolaskurin avulla lainasi korko, kuukausierä sekä lainasi kokonaiskustannukset....
Kulutusluotto heti

Kulutusluotto heti

Kulutusluotto on suurempien hankintojen rahoittamiseen tarkoitettu kertaluontoinen laina.Kulutusluotto on suomalaisten suosituin lainatuote ja lähes jokaisella taloudella on jossain elämänsä vaiheessa jokin kulutusluotto....
Kulutusluotto ilman vakuuksia

Kulutusluotto ilman vakuuksia

Netistä löytyy useampi lainapalvelu, joka myöntää kulutusluottoa ilman vakuuksia. Lue millä tavalla löydät itsellesi parhaimman vakuudettoman lainan....
Kulutusluottovertailu

Kulutusluottovertailu

Kulutusluotto on suurempien hankintojen rahoittamiseen tarkoitettu kertaluontoinen laina.Kulutusluotto on Suomalaisten suosituin lainatuote ja lähes jokaisella taloudella on jossain elämänsä vaiheessa jokin kulutusluotto....
Remonttilaina

Remonttilaina

Onko haaveissa kodin kunnostaminen, kenties uusi keittiö tai sauna? Monet haaveilevat unelmiensa remontista, mutta usein kustannukset kasvavat niin suuriksi, ettei niihin ole varaa. Tällöin remonttilaina voi auttaa haaveiden toteuttamisessa....
Suosituin kulutusluotto

Suosituin kulutusluotto

Miksi valita suosituin kulutusluotto? Suosituin kulutusluotto on varmasti saanut hakijoilta arvosteluja ja käyttökokemuksia. Monesti näillä on suuri merkitys, jos hakijalla itsellään ei ole kokemusta kyseisestä lainapalvelusta....

 

Kulutusluotto netistä, kun tarvitset hieman suurempaa lainaa ilman vakuuksia

Kulutusluotto on oikea valinta suurempien hankintojen rahoittamiseen.

Nykyään voit saada jopa 60.000 euron kulutusluoton ilman vakuuksia ja takaajia.

Kulutusluotto on merkittävästi edullisempi kuin pikavippi, mutta silti aivan yhtä nopea laina. Nykyään suurin osa kulutusluotoista netissä ovat pankkien tarjoamia kulutusluottoja. 

Voit nopeimmillaan saada kulutusluoton tilillesi alle 15 minuutissa.

Kaikki esittelemämme lainapalvelut myöntävät lainaa ilman vakuuksia.

Vertaa lainoja, koska sillä tavoin pystyt tarkistamaan, että saat lainaa mahdollisimman edullisesti. 

Vertaa lainatarjouksia toisiinsa ja katso millainen on muun muassa lainan todellinen vuosikorko.

Lainan vuosikorko pitää sisällään kaikki lainaan kohdistuvat kulut ja koron yhteensä, joten todellinen vuosikorko on hyvä mittari , kun arvoidaan lainan edullisuutta muihin vastaaviin lainatarjouksiin. Kulutusluotto vertailu

Vinkki:

Jos haluat tehdä kulutusluoton kilpailuttamisesta helppoa, täytä VertaaLainaa.fi lainahakemus. Lainojen vertailuun ja kilpailuttamiseen erikoistunut palvelu kilpailuttaa lainan maksutta yli 30 pankin ja rahoitusyhtiön välillä. Saat hetkessä lainatarjouksen vertailtavaksesi.

 

Mikä on kulutusluotto?

Kulutusluotto on kertaluontoinen laina, jota voi hakea muutamista sadoista, jopa kymmeniin tuhansiin euroihin saakka.

Tämä laina on nimensä mukaisesti tarkoitettu kuluttamiseen, jolloin sitä monesti haetaankin suurempiin hankintoihin, kuten uuteen autoon tai vaikka asunnon remontointiin.

Kulutusluottoa voi hakea myös lainojen yhdistämistä varten. Mikäli sinulle on kertynyt pieniä lainoja useampia, on monesti järkevää maksaa ne pois yhdellä kulutusluotolla.

Lainojen yhdistäminen tällä tavalla voi säästää lainojen koroissa ja kuluissa melko suuriakin summia.

Kulutusluotto voi olla niin vakuudellinen, kuin vakuudetonkin. Vakuudellisia kulutusluottoja haetaan useimmiten pankista. Kuitenkin nykyisen kilpailutilanteen kiristyessä ja lainsäädännön myötä, netistä haettavien vakuudettomien luottojen hinnat tippuneet ja näin ollen lainaa ilman vakuuksia saa hyvin maltillisella korolla.

VertaaLainaa.fi palvelun kautta sinun on helppo vertailla useat kulutusluottoa myöntävät lainapalvelut, joista voit hakea lainaa netistä ilman vakuuksia tai takaajia.

 

Miten kulutusluotto maksetaan takaisin?

Lähes kaikissa kulutusluotoissa takaisinmaksu tapahtuu tasaerissä kuukausittain. Tämä on kuluttajalle selkeä tapa, koska hän näkee heti lainatarjouksesta kuukausierän suuruuden. Kuukausierä pysyy saman suuruisena koko takaisinmaksuajan, jolloin yllättäviä kuluja ei pääse tulemaan.

Maksuaikaa kulutusluotolle myönnetään muutamista kuukausista aina jopa 20 vuoteen saakka. Takaisinmaksuajan pituus riippuu eniten haetun kulutusluoton suuruudesta. Mitä suurempaa kulutusluottoa olet hakemassa, sitä pidemmän maksuajan voit sille valita.

Maksuaikaa muuttamalla pystyt vaikuttamaan oman kuukausierän suuruuteen. Näin pystyt itse valitsemaan sellaisen kuukausierän, jonka takaisinmaksamisessa ei tule ongelmia.

Kuukausierä kannattaa aina valita siten, että kuukausittain jää rahaa myös tarvittava määrä muuhunkin käyttöön, vaikka lyhentäisitkin kulutusluottoasi. Lainalaskurin avulla sinun on helpointa hahmottaa, miten valittu lainasumma ja maksuaika vaikuttaa mm. lainan kuukausierään.

 

Kulutusluotto ilman vakuuksia

Kulutusluotot netistä voi hakea mihin tarkoitukseen vain, mutta toki lainanottajalla on aina vastuu lainan järkevästä käytöstä. Lainaa ei myöskään ole syytä ottaa yhtäään sen enempää kuin on tarve.

Lähes kaikki netissä toimivat lainapalvelut myöntävät kulutusluottoa täysin ilman vakuuksia.

Kun haet vakuudetonta kulutusluottoa, voit saada sen nopeasti tilille.

Kun lainaan ei vaadita vakuuksia tai takaajia, takaa sen lyhyemmän käsittelyajan lainalle ja sinulle annetaan kulutusluottopäätös heti. Näin ollen saat netistä haettua huomattavasti nopeammin lainaa, kuin perinteisestä pankista.

Koska lainantarjoajia on niin paljon, on kilpailu koventunut entisestään. Tämä on kuluttajille ainoastaan hyvä asia, sillä lainapalvelut ovat joutuneet kokoajan laskemaan omien kulutusluottojen hintoja kilpaillessaan asiakkaista.

Nykyään netistä haettavat vakuudettomat lainat onkin todella kilpailukykyisiä verrattuna perinteiseen pankkilainaan, sillä kulutusluottojen korot ovat olleet pitkään laskussa.

 

Kulutusluotto on helppo ja nopea lainatuote

 • Saatavuus
  Kulutusluotto haetaan tyypillisesti suurempaan kertahankintaan. Laina maksetaan aina lainansaajan tilille kertaluontoisesti.  Vaihtoehtoja kulutusluottoa hakevalle on paljon, joista yleensä aina löytää juuri itselleen sopivin. Kulutusluotto on nopea hakea netin kautta joko tietokoneella tai puhelimella. Hakemuksen täyttäminen ja lainatarjouksen pyytäminen on nopeaa ja helppoa. Lainatarjouksen pyytäminen ei sido asiakasta ottamaan lainaa, joten tarjousten pyytäminen useasta paikasta on täysin riskitöntä.
 • Halventuneet hinnat
  Kulutusluotot ovat halventuneet merkittävästi vuosien saatossa, jolloin suuremmankin kulutusluoton voi löytää kohtuullisilla koroilla ja kuluilla. Ennen pankkilaina oli halvin laina, mutta netistä haetut vakuudettomat kulutusluotot ovat nostaneet suosiotaan kokoajan ja sykyllä 2019 voimaan astunut korkokattolaki alensi vakuudettomien lainojen korkoa tuntuvasti.
 • Nopeus
  Kulutusluotto netistä haettuna on lähes aina vakuudeton. Tämä tarkoittaa nopeaa lainan käsittelyä ja lainapäätöksen saamista, sekä sitä että saat lainaa heti käyttöösi. Usein lainanhakija saa alustavan lainapäätöksen muutamassa minuutissa hakemuksen lähettämisestä. Pankista haetun lainan voi saada tilille vasta usean päivän jälkeen, kun netistä haettu kulutusluotto voi olla hakijan käytettävissä jopa saman päivän aikana.
 • Vapaat käyttötarkoitukset
  Kun haet kulutusluottoa netistä, ei sinulta koskaan kysellä mihin olet luottoa käyttämässä. Sinulla on siis täysi vapaus käyttää lainasi juuri siten, kuin itse haluat. Lainapalveluita kiinnostaa eniten hakijan takaisinmaksukyky, ja jos se on kunnossa, voidaan luotto myöntää. Kun kulutusluotto siirretään hakijan tilille, on hänellä täysi vapaus kuluttaa se juuri kuten hän itse haluaa. VertaaLainaa.fi kuitenkin painottaa lainan ottamisessa vastuullisuutta. Lainaa ei koskaan tule ottaa enempää kuin on tarve ja lainan käyttökohteen tulee olla perusteltua ja järkevää.

 

Kulutusluotto sopii moneen eri tarpeeseen

Kulutusluotolla voi olla niin monia käyttötarkoituksia, kuin on sen hakijoitakin. Kulutusluottoa hakevilta ei koskaan kysellä, mihin he ovat kulutusluottoa käyttämässä, vaan he voivat käyttää sen juuri kuten haluavat. Koska kulutusluottoa voidaan hakea muutamista satasista useisiin tuhansiin euroihin, vaihtelee sen käyttötarkoituksetkin sen mukaisesti. Joku voi tarvita pientä luottoa kodinkoneen ostamiseen, kun taas toinen voi hakea suurempaa lainaa vaikka keittiöremonttia varten.

Tässä muutamia esimerkkejä, joita varten kulutusluotot on ollut sopiva ratkaisu:

 • Auton ostaminen
  Uuden tai käytetyn auton hankintaan tarvitaan monesti lainaa. Kulutusluotto on tässä kätevä apu, jolla saat auton haettua heti, ja saat tasattua sen maksamisen tuleville kuukausille, sen sijaan että se täytyisi heti maksaa. Myös auton äkilliseen korjaustarpeeseen kulutusluotto on sopiva. Ei ole väliä kuinka paljon auton korjaus tulee maksamaan, löytyy sille varmasti sopiva kulutusluotto netistä.
 • Kodin remontointi
  Sisustaminen tai remontointi voi olla kallista hommaa, riippuen remontin laajuudesta. Moneltakaan ei löydy säästöstä rahaa esimerkiksi keittiön remonttia varten, vaan se rahoitetaan monesti lainarahalla. Kulutusluoton avulla voit saada itsellesi unelmiesi keittiön juuri silloin kuin itse sen haluat.
 • Lomamatkat
  Varsinkin suurissa perheissä lomamatkat niin kotimaassa, kuin ulkomaillakin voi tulla todella kalliiksi. Monet hakevatkin tähän helpotusta kulutusluotosta, jota voivat sitten maksaa tasaerissä kuukausittain takaisin. Näin koko perhe pääsee nauttimaan lomasta, oli sen kohde sitten missä tahansa.

 

Kulutusluotot kannattaa vertailla ja kilpailuttaa

Mitä suurempaa summaa olet hakemassa, sitä enemmän voit säästää lainan koroissa ja kuluissa, kun vertaa lainoja ennen lainan hakemista.

Lainapalveluiden välillä voi hinnoitteluissa olla suuriakin eroja, ja ne kasvavat aina sitä suuremmiksi, mitä isommasta summasta puhumme.

Siksi suosittelemme vertaamaan niin montaa lainapalvelua keskenään kuin mahdollista – tämä onnistuu VertaaLainaa.fi palvelussa täyttämällä vain yksi lainahakemus.

Lainahakemuksen tekeminen ei sido sinua ottamaan lainaa, vaan voit näin helposti vertailla eri lainatarjouksia keskenään. Kun löydät itsellesi parhaan tarjouksen, voit hyväksyä sen ja hylätä kaikki muut.


Usein kysyttyjä kysymyksiä kulutusluotosta:

Kuka voi hakea kulutusluottoa VertaaLainaa.fi palvelusta?

Maksuton lainojen vertailu- ja kilpailutuspalvelu palvelee kaikkia 18 vuotta täyttäneitä Suomen kansalaisia, joilla on puhtaat luottotiedot ja säännölliset tulot. Kaikkien pankkien asiakkaat voivat käyttää palveluamme.

Miksi kulutusluotto kannattaa kilpailuttaa VertaaLainaa.fi palvelun kautta?

Me kilpailutamme lainahakemuksen aina yli 30 pankin ja muun luotonantajan kesken. Saat nopeasti useita lainatarjouksia, joita vertailemalla löydät nopeasti juuri sinulle sopivimman kulutusluoton.

Kuinka paljon voin hakea kulutusluottoa?

Voit hakea kulutusluottoa 100 eurosta aina jopa 60.000 euroon saakka. Lainaa varten et tarvitse takaajia tai vakuuksia.

Mikä on kulutusluoton korko?

Kulutusluoton korko vaihtelee lainantarjoajien välillä ja on alkaen 4,19 %. Kulutusluoton korkoon vaikuttaa haettu lainasumma, laina-aika sekä hakijan maksukyky. Tarkan arvion lainasi korosta saat pyytämällä maksuttomat ja henkilökohtaiset lainatarjoukset. Lainatarjousten pyytäminen ei sido hakijaa mihinkään lainasopimukseen.


Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10.000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0-150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee  1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100 – 60.000 €.


Yhteistyökumppaneitamme

Lainojen kilpailutuspalvelumme ei kata kaikkia Suomessa tarjottavia lainoja. Palvelumme kautta voit kilpailuttaa lainan noin 30 pankin ja muun luotonantajan kesken. Pitääksemme palvelumme täysin ilmaisena, saamme yhteistyökumppaneiltamme palkkion heille ohjatuista asiakkaista. Tämän välityspalkkion suuruus vaikuttaa lainapalveluiden esittelyjärjestykseen.


 

Arvostele sivu

Oliko Kulutusluotto -sivusta sinulle hyötyä? Anna oma arviosi sivusta:

Ole hyvä ja odota...

Kirjoittanut: Petri

PetriToimin kotimaisen lainojen kilpailutuspalvelun VertaaLainaa.fi:n maajohtajana ja olen kiinnostunut taloudesta, säästämisestä ja tuotteiden sekä palveluiden hintavertailusta. Haluan antaa hyödyllistä tietoa palvelumme käyttäjille, jotta he voivat tehdä fiksumpia taloudellisia päätöksiä. Olen opiskellut finanssi- ja talousasiantuntijan alaa joka tarjoaa laajan finanssialan osaamiskokonaisuuden, jossa rahoituksen ja laskentatoimen aineopintojen lisäksi painotetaan asiakaspalveluosaamista, kieli-, viestintä- ja vuorovaikutustaitoja sekä tietojenkäsittelytaitoja. Palvelemme Sinua myös sivustoilla VertaaHintaa.fi & VertaaLiittymät.fi josta löytyy mm. laaja matkapuhelinliittymien hintavertailu. Kaikki palvelumme ovat sinulle täysin maksuttomia.

Takaisin ylös
VertaaLainaa.fi