Kulutusluottoa jopa 60.000 €

 • Hakemuksen täyttäminen vie 2 minuuttia
 • Palvelumme on ilmainen ja velvoitteeton
 • Lainan korot alkaen 4%
 • Yli 70% saa meiltä lainatarjoukset

20000 
4  vuotta
---
Arvioitu kuukausierä ?
Aloita lainahakemus >>
Lainan maksuaika on väliltä 1 - 15 vuotta, lainasummat 1000 – 60 000 € ja nimelliskorko 4,19 – 20 %. Lainaesimerkki: Kun lainasumma on [Loan amount] €, korko [Nom. interest rate] %, takaisinmaksuaika [Year] vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on [Monthly cost] €, takaisinmaksettava summa on yhteensä [TotalPaymentAmount] € ja lainan todellinen vuosikorko on [EffectiveInterestRate] %.

Lainasi kilpailuttaa:

Me kilpailutamme lainat puolestasi, täysin ilmaiseksi!

Yhteistyössä jopa 25 luotonantajaaYhteistyössä jopa 25 luotonantajaa

Saat lainapäätöksen hetiSaat lainapäätöksen heti

Lainaa jopa 60 000 €

Lainaa jopa 60 000 €

Kotimainen palveluKotimainen palvelu

Sisällysluettelo

Kulutusluotto on vakuudeton laina, joka maksetaan kertaluotoisesti heti tilille

Kulutusluotto on kertaluontoisesti tilille maksettava kertalaina, joka on suunniteltu auttamaan yksityishenkilöitä rahoittamaan erilaisia hankintoja ja tarpeita. Kulutusluoton keskeinen piirre on sen vakuudettomuus. Toisin kuin esimerkiksi asuntolainat, kulutusluottoa hakiessa ei tarvita kiinteää omaisuutta tai muuta vakuutta lainan takaamiseksi. Tämä tekee prosessista yksinkertaisemman ja nopeamman, sillä vakuuksien arvioimiseen liittyvät vaiheet jäävät kokonaan pois.

Kulutusluoton joustavuus näkyy myös siinä, mihin sitä voidaan käyttää. Se on suunniteltu kattamaan monenlaisia yksityishenkilöiden tarpeita, alkaen pienemmistä hankinnoista aina suurempiin investointeihin. Tyypillisesti kulutusluottoa haetaan muun muassa asunnon remontoimiseen, lomamatkan toteuttamiseen, auton rahoittamiseen sekä suurempiin hankintoihin. Kulutusluotolla voidaan myös yhdistää olemassa olevat lainat yhteen.

Kulutusluotto on hyvin monipuolinen ja selkeä rahoitusmuoto, kun henkilö tarvitsee lainaa ilman takaajia. Lainaa voi hakea 1000 – 60 000 euroa 1 – 15 vuoden laina-ajalla mihin vuorokauden aikaan tahansa yksinkertaisen lainahakemuksen avulla. Kun lainahakemus on käsitelty ja olet allekirjoittanut lainasopimuksen valitsemasi pankin kanssa, maksetaan kulutusluotto heti tilillesi, usein jopa saman päivän aikana lainan hakemisesta.

Miksi lainat kannattaa kilpailuttaa VertaaLainaa.fi palvelussa?

 • Tavoitat kauttamme yli 25 eri pankkia ja rahoituslaitosta
 • Kilpailuttamalla saat paremmat lainaehdot ja alhaisemman koron
 • Me kilpailutamme lainat puolestasi, joten säästät merkittävästi omaa aikaasi
 • Palvelumme käyttäminen on maksutonta eikä se sido sinua mihinkään
Täytä lainahakemus

Halvin kulutusluotto voi löytyä kilpailuttamalla ja vertailemalla lainat

Kun harkitset lainan ottamista, on korkojen ja muiden lainakustannusten vertailulla suuri vaikutus säästöösi. Erilaisilla lainantarjoajilla voi olla huomattavia eroja hinnoittelussa, ja nämä erot korostuvat erityisesti suurempien lainasummien kohdalla. Tämän vuoksi on viisasta tarkastella useita lainavaihtoehtoja.

On tärkeää ottaa huomioon lainojen todelliset vuosikorot ja yksityiskohtaiset lainaehdot. Todellinen vuosikorko antaa käsityksen lainan kaikista kuluista, sisältäen avausmaksut, palvelumaksut, tilinhoitomaksut ja nimelliskoron. EU-lainsäädäntö ja kuluttajasuojalaki vaativat lainantarjoajia esittämään todellisen vuosikoron selkeästi. Vaikka jokainen lainantarjoaja tarjoaa oman esimerkkinsä, se ei välttämättä anna tarkkaa kuvaa kaikista kustannuksista juuri sinun lainallesi. Sen sijaan, että luottaisit pelkkiin esimerkkeihin, on suositeltavaa saada useita henkilökohtaisia lainatarjouksia vertailuun. Vain tällä tavoin voit parhaiten selvittää, mistä löytyy asettamillasi ehdoilla sinulle henkilökohtaisesti halvin kulutusluotto.

Täyttämällä VertaaLainaa.fi -palvelun lainahakemuksen voit saada useita lainatarjouksia ilman sitoutumista. Voit vapaasti tarkastella ja vertailla lainoja. Kun olet löytänyt sinulle sopivimman tarjouksen, voit hyväksyä sen. Palvelumme kilpailuttaa lainasi noin 25 eri rahoituslaitoksen ja pankin välillä.

Näin pyydät maksuttomat lainatarjoukset:

 1. Täytä lainahakemus huolellisesti
 2. Henkilökohtaiset lainatarjoukset välitetään sinulle hetkessä
 3. Vertaa lainatarjouksia ja valitse sopivin laina

Päivitetty: 22,huhtikuu, 2024

Kilpailutamme pankit1. Kilpailuta lainat

Kilpailutamme lainahakemuksesi ilmaiseksi jopa yli 25 eri pankin ja rahoituslaitoksen kesken.

Vertaa lainoja2. Vertaa lainoja

Voit saada useita lainatarjouksia jo muutaman minuutin kuluttua. Vertaa lainoja huolellisesti.

Valitse paras lainatarjous3. Valitse sopivin lainatarjous

Valitse sinulle sopivin ja paras lainatarjous. Laina maksetaan tilillesi jopa saman päivän aikana.

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainatarjousten vastaanottaminen

Täyttäessäsi lainahakemusta VertaaLainaa.fi palvelussa ja vastaanottaessasi lainatarjouksia ei sinulle synny kuluja eikä sitoumuksia. Voit rauhassa vertailla ja perehtyä saamiisi lainatarjouksiin useiden päivien ajan ja sen jälkeen päättää, hyväksytkö jonkin tarjouksista vai et. Jos valitset jonkin tarjouksista, solmit lainasopimuksen kyseisen lainantarjoajan kanssa. Jos taas päätät olla hyväksymättä mitään tarjouksista, ei siitä aiheudu sinulle lisäkuluja.

Lainahakemuksessa sinulta kysellään perus- ja taustatietoja, kuten tulotiedot tai eläketodistus, asumistiedot, koulutustaso, mahdolliset aiemmat velat sekä tietysti toivomasi lainasumma ja takaisinmaksuaika. Mikäli et ole varma siitä, miten eri lainasummat ja maksuajat vaikuttavat kuukausierän suuruuteen, suosittelemme käyttämään lainalaskuria ennen hakemuksen täyttöä. Tämä auttaa hahmottamaan, kuinka lainan kesto vaikuttaa kuukausittaisiin maksuihisi.

Pyydä maksuttomat lainatarjoukset vertailupalvelun kautta noin 25 eri pankin ja rahoitusyhtiön kautta. Vertaa kulutusluottoja ja valitse itsellesi sopivin laina.

 

Millainen lainatuote on kulutusluotto?

Ennen lainan hakemista on hyvä tarkastella eri lainatuotteet. Kerromme seuraavaksi lyhyesti, mikä on kulutusluotto?

Kulutusluotto on lainamuoto, joka tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden lainata rahaa monenlaisiin menoihin, kuten esimerkiksi suurempiin hankintoihin, matkoihin, remontteihin tai muihin äkillisiin menoihin. Tämä rahoitusmuoto on suunniteltu auttamaan henkilöitä rahoittamaan hankintojaan silloin, kun omat säästöt eivät riitä kattamaan menoja tai kun halutaan jakaa kustannus pidemmälle ajanjaksolle.

 

Kulutusluoton korko ja muut huomioon otettavat kulut

Vaikka kulutusluoton korko onkin keskeinen osa lainan kustannuksia, on tärkeää ymmärtää myös muiden lainaan liittyvien kulujen merkitys. Kulutusluoton kokonaiskustannuksiin vaikuttavat monet eri tekijät kuten lainasumma, maksuaika, lainanhakijan maksukyky sekä mahdolliset vakuudet.

Nimelliskorko on se korkoprosentti, joka useimmiten mainitaan lainan yhteydessä. Se on pohja, josta lainan kustannuksia lasketaan, mutta se ei kuitenkaan kerro koko totuutta lainan kuluista. Lainan todellinen vuosikorko taas sisältää nimelliskoron lisäksi kaikki lainan muut kustannukset. Vuosikorko antaa kattavan kuvan siitä, kuinka paljon laina todellisuudessa tulee maksamaan. Todelliseen vuosikorkoon lasketaan mukaan esimerkiksi avausmaksut, palvelumaksut ja muut mahdolliset kulut. Monet lainantarjoajat saattavat myös veloittaa avausmaksun, kun laina otetaan käyttöön. Lisäksi kuukausittaiset tilinhoitomaksut voivat lisätä lainan kustannuksia.

Mikäli lainan maksua viivästytetään, saattavat myöhästymis- ja perintäkulut kasvattaa lainan hintaa huomattavasti. Jotkin lainapalvelut saattavat veloittaa lisäkuluja erilaisten palveluiden, kuten lyhennysvapaiden kuukausien tai maksusuunnitelman muutosten, yhteydessä. Kulutusluoton hankkimista suunniteltaessa onkin olennaista katsoa muutakin kuin pelkkää nimelliskorkoa. Todellinen vuosikorko ja muut lainan kustannukset antavat selkeämmän kuvan siitä, kuinka paljon laina todellisuudessa tulee maksamaan. Vertailemalla eri lainantarjoajia ja heidän tarjouksiaan voi löytää itselleen edullisimman ja parhaiten omiin tarpeisiin soveltuvan lainan. Kulutusluoton korko vaihtelee pankkien ja rahoituslaitosten kesken, joten lainan kilpailuttamisen avulla, pääset parhaiten tarkastelemaan, millainen korkotaso eri pankeilla on.

Tässä muutama esimerkki kulutusluottojen kustannuseroista:

Vertailussa 10 000 euron laina 5 vuoden maksuajalla. Halvimman kulutusluoton kokonaiskustannukset koko laina-aikana ovat 11 623 euroa. Kalleimman lainan kokonaiskustannukset ovat 16 046,33 euroa. Erotus halvimman ja kalleimman kulutusluoton välillä on näin ollen jopa 4 423,33 euroa.

Vertailussa 15 000 euron laina 7 vuoden maksuajalla. Halvimman kulutusluoton kokonaiskustannukset koko laina-aikana ovat 18 467,24 euroa. Kalleimman lainan kokonaiskustannukset ovat  28 129, 81 euroa. Erotus halvimman ja kalleimman kulutusluoton välillä on näin ollen jopa 9662,57 euroa.

Kilpailuttamalla kulutusluoton useiden lainantarjoajien kesken voit saada tarvitsemasi lainan pienellä korolla. Näin voit säästää joka kuukausi, kun et joudu maksamaan lainastasi korkeaa korkoa laina-aikana. Lainavertailu auttaa usein juuri löytämään sopivan lainan.

 

Kulutusluottoa ilman vakuuksia 60 000 euroon saakka

Kulutusluotot ovat yleisesti ottaen yksi suosituimmista lainatyypeistä Suomessa. Ne tarjoavat joustavuutta rahoitustarpeisiin ilman tarvetta kiinnittää omaisuutta lainan vakuudeksi. Kun pohdit kulutusluoton ottamista ilman vakuuksia tai takaajia, pyydä maksuttomat lainatarjoukset VertaaLainaa.fi vertailupalvelun kautta. Jättämäsi hakemus kilpailutetaan hetkessä useiden pankkien ja rahoituslaitosten kesken, jotka tarjoavat lainaa ilman takaajia tai vakuuksia jopa 60 000 euroon saakka. Kulutusluottoa ilman vakuuksia myöntävät useat eri lainantarjoajat, joten lainahakemuksen avulla voit saada useita lainatarjouksia joihin lainanhakija ei vaadi takausta tai vakuuksia.

Vakuudeton kulutusluotto tarkoittaa lainaa, joka myönnetään ilman erillistä vakuutta tai takaajaa. Vakuudellisessa lainassa lainanantaja vaatii jonkinlaista omaisuutta, kuten asuntoa tai autoa, vakuudeksi lainalle. Vakuudettomissa lainoissa taas lainanantaja ei vaadi tällaista vakuutta, vaan lainapäätös perustuu hakijan taloudelliseen tilanteeseen ja luottotietoihin.

Kulutusluotossa ilman vakuuksia on monia etuja. Hakuprosessi on usein nopeampi, koska lainanantajan ei tarvitse arvioida vakuuksien arvoa tai tarkastella rinnakkaishakijan tietoja. On kuitenkin hyvä muistaa, että vaikka vakuudettomien kulutusluottojen hakeminen on yksinkertaista, saattavat niiden korot ja muut kustannukset olla korkeampia verrattuna vakuudellisiin lainoihin. Tämä johtuu suuremmasta riskistä lainanantajan näkökulmasta. Vakuudettoman kulutusluoton korko on alkaen noin 4 prosenttia ja lainaa voidaan myöntää joustavalla maksuajalla tai tasaerissä.

Kulutusluotto ilman vakuuksia

KulutusluottoKorko ja lyhennystapa
Korko alkaen4,19 %
Todellinen vuosikorko alkaen4,07 %
Lainasummat1000 - 60 000 €
Laina-aika1 - 15 vuotta
LyhennystapaJoustava tai tasaerä

 

Kulutusluotto – monipuolinen rahoitusmuoto

Kulutusluotto on joustava rahoitusmuoto, jolla voi rahoittaa mitä tahansa hankintoja – pienistä ostoksista suuriin investointeihin, kuten remontointiin tai kesämökin päivitykseen. Olipa kyseessä sitten uuden elektroniikkalaitteen hankinta tai erityistilaisuuden järjestäminen, kulutusluotto on monen valinta. Se on myös käytännöllinen rahoitusratkaisu niille, jotka haluavat yhdistää useita pieniä pikalainoja yhdeksi hallittavammaksi kokonaisuudeksi. Lainojen kuten esimerkiksi kulutusluottojen yhdistäminen voi tuoda mukanaan huomattavia säästöjä lainan kokonaiskustannuksissa.

Vakuudelliset kulutusluotot ovat perinteisempiä ja usein ne haetaan pankista, mutta lainan haku netistä on kasvanut viime vuosien aikana ja useat hakevatkin suoraan vakuudettoman lainan netistä. Uudistunut lainsäädäntö ja kasvanut kilpailu ovat tehneet vakuudettomista kulutusluotoista houkuttelevamman vaihtoehdon monille, johtuen niiden kilpailukykyisistä koroista.

Kun tarkastellaan erilaisia rahoitusvaihtoehtoja, on tärkeää huomata, että kulutusluotto saattaa olla edullisempi vaihtoehto kuin esimerkiksi osamaksusopimukset. Monet kuluttajat kilpailuttavat kulutusluottonsa ennen suurempien hankintojen tekemistä, jotta he saavat edullisimman mahdollisen koron. Kulutusluotto voi olla erinomainen vaihtoehto moniin tarpeisiin, kuten uuden auton hankintaan tai kodin sisustukseen.

Käyttämällä palveluamme voit helposti ja nopeasti vertailla eri lainantarjoajien tarjouksia kulutusluotoista, joita voit hakea ilman erillisiä vakuuksia tai takaajia. Täytä ilmainen lainahakemus ja huomaat pian, kuinka nopeasti voit saada vertailtavaksesi useita lainatarjouksia. Lainahakemuksen täyttäminen ei maksa sinulle mitään eikä lainatarjousten vertailu aseta sinua ottamaan lainaa ellei sopivaa löydy. Vertaa lainoja rauhassa ja tee itsenäinen päätös hyväksytkö jonkun lainatarjouksista vai hylkäätkö tulleet tarjoukset. Jos päädyt hyväksymään lainatarjouksen, niin pääset lainantarjoajan ohjeiden mukaan allekirjoittamaan sähköisen lainasopimuksen. Kun kaikki on kunnossa  maksetaan kulutusluotto heti tilille kertaluontoisesti.

 

Kulutusluoton takaisinmaksu sopivissa maksuerissä

Kulutusluottoa maksetaan tyypillisesti tasaerissä, jossa takaisinmaksuerät ovat tasaisia ja kuukausittain maksettavia. Tämä malli tuo selkeyttä kuluttajalle, koska kuukausittain maksettava summa on jatkuvasti sama, mikä helpottaa talouden suunnittelua ja vähentää yllättävien kulujen riskiä.

Kulutusluoton takaisinmaksuun joustoa voivat tuoda lyhennys- ja maksuvapaat kuukauden, joista tulee aina sopia erikseen lainanmyöntäjän kanssa. Lainaa voi mahdollisesti maksaa takaisin myös ennakoitua nopeammin. Lainan ennenaikaisesta takaisinmaksusta tai ylimääräisestä lainanlyhennyksestä on hyvä neuvotella myös ennemmin lainanmyöntäneen tahon kanssa.

Maksuaikaa kulutusluotoissa on yleensä tarjolla yhdestä vuodesta jopa viiteentoista vuoteen. Lainan suuruus vaikuttaa usein suoraan siihen, kuinka pitkän maksuajan voit sille saada. Suuremmille lainasummille on usein mahdollista saada pidempi takaisinmaksuaika.

Valitsemalla itsellesi sopivan maksuajan voit mukauttaa kuukausittaista lyhennyserää oman taloutesi mukaan. On tärkeää, että kuukausittainen lyhennyserä on realistinen ja jättää tilaa myös muille menoille. VertaaLainaa.fi maksuttoman lainalaskurin avulla voit helposti nähdä, kuinka eri lainasummat ja maksuajat vaikuttavat kuukausittaiseen maksuun. Maksuajan pituudella on merkittävä vaikutus lainan kokonaiskustannuksiin, joten sen valintaan kannattaa suhtautua harkiten.

Esimerkkilaskelmia kulutusluoton kuukausieristä 

LainasummaKuukausierä alkaen
lainaa 1000 €23,49 €/kk
lainaa 2000 €46,97 €/kk
lainaa 5000 €117,43 €/kk
lainaa 7000 €164,40 €/kk
lainaa 10 000 €234,85 €/kk

 

Kulutusluoton lyhennyssuunnitelma ja laina-aika

Lyhennyssuunnitelma kertoo, kuinka usein ja kuinka suurissa erissä lainaa lyhennetään. Yleisimpiä lyhennystapoja ovat:

Tasalyhenteinen laina: Tässä mallissa lyhennys pysyy samansuuruisena koko laina-ajan, mutta koron osuus pienenee ajan myötä. Alussa maksuerästä suurempi osa koostuu korosta ja pienempi osa lyhennyksestä, mutta loppua kohden tilanne muuttuu päinvastaiseksi.

Tasaerälaina: Tässä mallissa koko maksuerä, joka sisältää sekä lyhennyksen että koron, on samansuuruinen koko laina-ajan. Alussa lyhennys on pienempi ja korkokulut suurempia, mutta ajan myötä lyhennyksen osuus kasvaa ja koron osuus pienenee.

Annuiteettilaina: Laina-aika ja maksuerä ovat kiinteät, ja maksuerä sisältää sekä koron että lyhennyksen. Maksuerä lasketaan niin, että laina tulee maksetuksi takaisin sovitussa ajassa.

Laina-aika taas kertoo, kuinka kauan lainan takaisinmaksu kestää. Lyhyempi laina-aika tarkoittaa suurempia kuukausilyhennyksiä, mutta vähemmän maksettavaa korkoa kokonaisuudessaan. Pidempi laina-aika puolestaan jakaa lyhennykset pienemmiksi kuukausieriksi, mutta koron kertyminen pidemmän ajan yli voi nostaa lainan kokonaiskustannuksia. Kun mietitään sopivaa laina-aikaa, on tärkeää arvioida omaa taloustilannetta ja miettiä, minkä suuruinen kuukausierä on realistinen maksaa takaisin. Myös mahdolliset muutokset tulevaisuuden taloustilanteessa, kuten työttömyys tai suuret menot, kannattaa ottaa huomioon.

 

Kulutusluotto pienellä korolla? – Ota nämä huomioon lainavertailussa

Lainavertailu on tehokas tapa nähdä markkinoiden eri lainatarjoukset rinnakkain. Oikeanlainen vertailu voi auttaa sinua löytämään edullisimman kulutusluoton, joka vastaa tarpeitasi ja taloudellista tilannettasi.

Todellinen vuosikorko on avainasemassa, sillä se ottaa huomioon lainan kaikki kustannukset – korot, maksut ja muut lisäkulut. Vertaillessasi eri lainojen todellisia vuosikorkoja saat selkeämmän kuvan, mikä laina tarjoaa parhaan hinta-laatusuhteen.

Laina-ajan pituus voi vaikuttaa merkittävästi lainan kokonaiskustannuksiin. Vaikka pidempi laina-aika saattaa tarkoittaa pienempää kuukausierää, se voi nostaa lainan kokonaiskustannuksia. Lyhyemmällä laina-ajalla kuukausierä voi olla suurempi, joten on tärkeää miettiä, mikä summa sopii omaan budjettiisi.

Lainapalveluilla ja eri lainantarjoajilla on myös omat ehtonsa ja lainahinnoittelunsa. Korkea korko saatetaan kompensoitua pienemmillä palvelumaksuilla, kun taas toisilla palvelumaksut saattavat olla korkeammat, mutta korko matalampi.

Tutki tarkasti lainan maksuehdot. Selvitä, tarjoaako laina joustoa takaisinmaksuun, kuten lyhennysvapaita kuukausia, tai voiko lainan maksaa takaisin aikaisemmin ilman ylimääräisiä kuluja. On myös hyvä muistaa, että kulutusluotto ei aina ole se taloudellisesti järkevin valinta. Vaihtoehtoisia lainamuotoja, kuten joustoluottoa tai pankkilainaa, kannattaa myös harkita ja vertailla.


VertaaLainaa.fi mediassa:

Iltalehti

MTV3

Inarilainen

Autotalli.com

Enontekiön sanomat

Kittilälehti

Kotikulmilta

Pietarsaaren Sanomat

Perhonjokilaakso

Konepörssi

Hämeen Sanomat

Ylä-Kainuu

Kainuun Sanomat

Sotkamo-lehti

Kuhmolainen

Länsi-Suomi

 

Kulutusluotto pankista ilman takausta

Kulutusluotto on hyvin usein vakuudeton laina, jota lainanhakijat voivat käyttää monenlaisiin menoihin, kuten kodin remontointiin, lomamatkaan, opiskeluun, tai muihin henkilökohtaisiin tarpeisiin. Kun kulutusluottoa haetaan pankista, prosessi sisältää useita vaiheita ja seikkoja, jotka potentiaalisen lainanhakijan on hyvä tietää ja huomioida.

Kulutusluotto pankista voi lainaprosessiltaan olla hieman hitaampi kuin, jos lainaa hakisi nettihakemuksella vertailupalvelusta. Lainanhakijan tulee myös täyttää pankin vaatiman lainahakemuksen, jossa kysytään yleensä perustietoja hakijasta, hänen taloudellisesta tilanteestaan, sekä lainan käyttötarkoituksesta. Pankki tarkistaa myös hakijan luottotiedot varmistaakseen, että hakija on maksukykyinen ja täyttää lainanmyöntökriteerit.

Prosessi on hyvin samanlainen kuin, jos haet lainaa VertaaLainaa.fi kautta. Erona vain on, että palvelumme kilpailuttaa puolestasi yhden pankin sijaan useat kymmenet eri pankit ja lainaprosessi on hyvin tehokas. Yhden selkeän lainahakemuksen jälkeen pääset parhaassa tapauksessa vertailemaan useiden eri pankkien lainatarjoukset.

 

Kulutusluotto heti tilille – jopa saman päivän aikana

Kun lainanhakija on allekirjoittanut lainasopimuksen, rahoituslaitos ryhtyy suorittamaan lopullisia tarkistuksia ennen lainan myöntämistä. Tämä voi tarkoittaa hakijan viimeisimpien luottotietojen tarkistamista sekä muiden lainasopimuksessa mainittujen ehtojen varmentamista. Kun kaikki tarkistusvaiheet on suoritettu ja rahoituslaitos on varma hakijan kyvystä noudattaa sopimusehtoja, lainasumma hyväksytään maksettavaksi. Seuraavaksi rahat siirretään lainanhakijan antamalle pankkitilille. Tyypillisesti laina maksetaan tilillesi heti saman päivän aikana, mutta joskus rahan siirto tilille voi kestää 1 – 3 pankkipäivää. Jos tarvitset kulutusluottoa heti tilille, hae lainaa päivällä ja valitse pankki, johon lainan maksu onnistuu nopeasti.

Varojen siirtämiseen kuluva aika saattaa vaihdella. Jos lainanhakija ja rahoituslaitos käyttävät samaa pankkia, rahat saattavat siirtyä jopa heti. Kuitenkin, jos kyseessä ovat eri pankit, siirrossa saattaa kulua muutama päiviä. On myös mahdollista, että rahoituslaitos tarvitsee lisäasiakirjoja tai tietoja ennen kuin laina voidaan siirtää, mikä saattaa hidastaa prosessia. Siksi on ensiarvoisen tärkeää, että lainanhakija pysyy aktiivisesti yhteydessä rahoituslaitokseen ja huolehtii, että kaikki tarvittavat tiedot ovat saatavilla. Tarvittavat kannattaakin katsella jo valmiiksi, jotta liitteiden lähettäminen tapahtuisi joutuisasti.

Tuloista todistukseksi käyvät palkkakuitti, eläketodistus (Keva – omat eläketietosi ) tai ote verottajan tulorekisteristä (www.vero.fi/tulorekisteri/).

 

Kulutusluotto yhdessä toisen yhteisvastuullisen hakijan kanssa

Kun lainalla on kaksi yhteisvastuullista lainanhakijaa, se usein pienentää lainanantajan riskiä myöntää lainaa. Molemmat hakijat ovat yhteisvastuullisia lainan takaisinmaksusta, joten jos toinen hakijoista ei pysty hoitamaan velvoitteitaan, toinen hakija on vastuussa lainasta. Tämän vähentyneen riskin myötä monet rahoituslaitokset saattavat tarjota lainaa pienemmällä korolla. Jos mahdollista lainaa kannattaa hakea rinnakkaishakijan kanssa, joka voi olla esimerkiksi avo-tai aviopuoliso tai joku muu lähiomainen. Yhdessä toisen yhteisvastuullisen hakijan kanssa hakiessanne saatatte olla oikeutettuja paitsi parempaan korkoon myös joustavampiin lainaehtoihin. Esimerkiksi lainan määrä saattaa olla suurempi tai maksuaika pidempi kuin mitä yksittäiselle hakijalle myönnettäisiin. Yhteishakijan kanssa lainapäätöksen voi myös saada nopeasti ja tarvittaessa pankki voi maksaa kulutusluoton heti lainanhakijan ilmoittamalle pankkitilille.

Yhteislaina on laina, jonka kaksi tai useampi henkilö ottaa yhdessä. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki lainan hakijat ovat yhdessä vastuussa lainan takaisinmaksusta. Yhteislainalla on sekä etuja että haittoja, ja se on suosittu vaihtoehto monissa eri tilanteissa, kuten auton ostossa, suuremman kulutusluoton hakemisessa tai esimerkiksi yhteisen liiketoiminnan rahoittamisen yhteydessä.

 

Kulutusluoton kilpailuttaminen pankkien kesken paljastaa lainojen korkoerot

Kulutusluotto on yleinen rahoitusmuoto, jonka avulla monet yksityishenkilöt rahoittavat isompia hankintojaan tai yllättäviä menojaan. Kuten minkä tahansa lainan kohdalla, myös kulutusluottojen kohdalla korko ja muut lainaehdot voivat vaihdella merkittävästi eri lainanantajien välillä. Siksi kulutusluoton kilpailuttaminen on tärkeä osa lainanhakuprosessia.

Eri pankit ja rahoituslaitokset arvioivat lainanhakijoiden riskit eri tavoin. Ne voivat myös hinnoitella tuotteensa eri kriteerien mukaisesti riippuen esimerkiksi markkinatilanteesta, omista lainanhakuvaatimuksistaan ja hinnoittelustaan.

Kulutusluoton kilpailuttaminen on tehokas keino saada selville, mitkä pankit ja rahoituslaitokset tarjoavat parhaat ehdot juuri sinulle. Korkoerot voivat olla merkittäviä, ja pieneltäkin tuntuvat eroavaisuudet korossa voivat ajan mittaan kasvaa suuriksi summiksi. Siksi jokaisen lainanhakijan kannattaa käyttää hieman aikaa ja vaivaa lainan kilpailuttamiseen ennen lopullisen päätöksen tekemistä.

 

VertaaLainaa.fi kilpailuttaa luotettavat pankit ja rahoituslaitokset

Suomessa kulutusluottojen tarjoaminen on säädeltyä ja valvottua toimintaa. Finanssivalvonta huolehtii pankkien ja niiden yhteydessä toimivien rahoitusyhtiöiden valvonnasta. Toisaalta luotonmyöntäjät, jotka eivät kuulu Finanssivalvonnan piiriin, on velvoitettu rekisteröitymään Etelä-Suomen Aluehallintoviraston ylläpitämään luotonantajarekisteriin. Tällä hetkellä valvontarekistereissä on yli 300 eri toimijaa, ja monet näistä tarjoavat kulutusluottoja asiakkailleen.

Täysin suomalainen VertaaLainaa.fi on toiminut lainamarkkinoilla jo yli kymmenen vuoden ajan ja on hyvin tarkka toiminnastaan. Vertailupalvelu kilpailuttaa ja vertailee lainat vain luotettavien lainantarjoajien kesken. Kilpailutuksessa on mukana pankkeja niin Suomesta kuin ulkomailta ja jokainen lainanmyöntäjä noudattaa lakia ja asetuksia, jotka kohdistuvat vakuudettomien kuluttajaluottojen myöntämiseen.

Suomen lainsäädäntö asettaa tiukat raamit kulutusluottojen ja muiden kuluttajalainojen myöntämiselle. Laki vaatii, että pankit ja muut rahoituslaitokset toimivat hyvän luotonantotavan mukaisesti. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että luotonhakijan taloudellinen tilanne tulee arvioida huolellisesti ja luoton kokonaiskustannukset on esitettävä selkeästi.

Kulutusluottojen historiaa

2000 -luvulla vakuudettomat, nopeat lainat olivat pikavippejä, joita pystyi hakemaan ja nostamaan vuorokauden ympäri. Pikavippien korko pystyi olemaan lähes, mitä vain ja lainan koron määrittelivät pikavippifirmat.

2000-luvulla kuluttajaluottojen markkinat kasvoivat edelleen, ja erilaisia ​​lainatuotteita tuli tarjolle yhä enemmän. Erilaiset verkkopalvelut kehittyivät kuluttajaluottojen hakemisessa ja myöntämisessä entistä helpommaksi ja nopeammaksi.

Vuonna 2013 pikavippien korkoon tuli tiukennuksia eikä lainan nimellinen vuosikorko saanut nousta enää yli 50 prosentin alle 2000 euron lainoissa.

Vuonna 2019 vakuudettomien kuluttajaluottojen korkokattoa tiukennettiin entisestään ja nimellinen vuosikorko rajattiin 20 prosenttiin. Koronan aikana korkokatto rajattiin väliaikaisesti 10 prosenttiin, mutta se palautettiin vuoden 2021 aikana uudelleen 20 prosenttiin.

Vuoden 2023 aikana kuluttajaluottojen korkokattoon tehdään muutoksia ja uuden kuluttajasuojalain mukaan kuluttajaluottojen korkokattoa seurattaisiin ja valvottaisiin nykyistä tarkemmin. Tämä mahdollistaisi paremman korkokaton noudattamisen ja sen varmistamisen, että kuluttajat eivät joutuisi kohtuuttoman korkotaakan alle. Lisäksi hallituksen linjaama säädös velvoittaa kuluttajaluottojen korkokaton alentamisesta 15 prosenttiin nykyisen 20 prosentin sijaan ja jos kuluttajan on sopimuksen mukaan maksettava muita luottokustannuksia, näiden määrä ei saa ylittää 150 euroa vuodessa.

 

Kulutusluotot vuonna 2023

Suomen kuluttajaluottomarkkinat ovat kehittyneet samansuuntaisesti kuin muualla maailmassa. Nykyään kuluttajaluotot ovat monille välttämättömyys, mutta niiden käyttöön liittyy myös riskejä, jotka kannattaa tiedostaa ennen lainan hakemista. Suomessa kuluttajansuoja on kuitenkin erittäin korkealla tasolla, ja lainan hakijan oikeudet ovat vahvasti turvattuina.

Suomessa kuluttajansuojalaki on keskeisin kuluttajansuojaa koskeva lainsäädäntö. Lain tarkoituksena on suojella kuluttajia virheellisiltä tai harhaanjohtavilta kaupallisilta käytännöiltä, edistää reilua kauppaa ja parantaa kuluttajien oikeuksia. Kuluttajaluottojen korkokatto ja seuranta ovat tärkeitä asioita kuluttajansuojan näkökulmasta, ja siksi niihin kohdistuvat lainsäädäntömuutokset ovat merkittäviä.

Kulutusluotot vuonna 2023 ovat pääosin pankkien tai vakavaraisen rahoitusyhtiöiden myöntäviä vakuudettomia kuluttajaluottoja, joiden korko noudattaa korkokattosäädöksiä. Lainan nimellinen vuosikorko saa olla korkeintaan 15 % + viitekorko (kuitenkin niin ettei lainan korko saa ylittää 20 %) ja lainan muut kulut vuodessa maksimissaan 150 euroa.

 

Kokemuksia kulutusluoton hakemisesta VertaaLainaa.fi kautta

VertaaLainaa.fi on vertailupalvelu, jonka tavoitteena on auttaa kuluttajia löytämään itselleen parhaiten sopiva laina monien eri tarjoajien joukosta. Yksi palvelun keskeisimmistä arvoista on tarjota kuluttajille avointa, selkeää ja luotettavaa tietoa eri lainavaihtoehdoista, lainaamisesta, säästämisestä ja taloudenhallinnasta.

Jotta palvelu voisi jatkuvasti kehittyä ja vastata asiakkaidensa tarpeisiin, asiakaskokemukset ja palaute ovat ensisijaisen tärkeitä. Ne tarjoavat arvokasta tietoa siitä, miten palvelua voitaisiin parantaa ja minkälaisia toiveita ja odotuksia käyttäjillä on.

VertaaLainaa.fi arvostaa jokaista saamaansa palautetta – niin positiivista kuin rakentavasti kriittistäkin. Positiiviset kokemukset vahvistavat, että palvelu on onnistunut tehtävässään ja auttaa käyttäjiään saavuttamaan tavoitteensa. Kriittinen palaute puolestaan antaa mahdollisuuden tarkastella ja uudistaa toimintatapoja sekä kehittää palvelua entistä paremmaksi. Lisäksi palvelun läpinäkyvyys on avainasemassa. Asiakaskokemukset ja palautteet voivat toimia oppaana muille käyttäjille, jotka harkitsevat lainan hakemista tai vertailevat eri lainavaihtoehtoja.

”Kun päätin vihdoin päivittää vanhan keittiöni, tiesin, että tarvitsisin lainaa remonttiin. Kaverini suositteli VertaaLainaa.fi -palvelua. Olin yllättynyt siitä, kuinka helppoa lainojen vertailu oli palvelussa. Syötin vain haluamani lainasumman ja määräajan, ja minulle tarjottiin useita eri lainavaihtoehtoja eri rahoituslaitoksilta. Valitsin edullisimman tarjouksen, ja prosessi oli sujuva”. -Anniina-

”Kun suunnittelimme häämatkaamme, huomasimme, että tarvitsisimme hieman ylimääräistä rahaa matkan toteuttamiseksi. VertaaLainaa.fi tuli avuksemme. Palvelun kautta löysimme erinomaisen lainatarjouksen, joka sopi budjettiimme”. – Mikko ja Viivi-

 

Kulutusluottojen vertailu koettiin helpoksi VertaaLainaa.fi palvelussa

VertaaLainaa.fi tavoitteena on luoda luottamuksellinen kokemus lainan hakemisen helppouteen. Ja jotta tämä tavoite voitaisiin saavuttaa, palvelun on kuunneltava asiakkaidensa toiveita, tarpeita ja kokemuksia. Se on avain jatkuvaan kehitykseen ja asiakaslähtöiseen toimintaan. Useiden kokemukset perusteella kulutusluottojen vertailu ja lainan haku koettiin VertaaLainaa.fi kautta helpoksi. Prosessi oli vain muutama vaihe ja lainatarjoukset oli katsottavana monen hakijan kohdalla jo muutaman minuutin kuluttua lainahakemuksen täyttämisestä.

”Kun aloin etsimään kulutusluottoa netistä, törmäsin moniin erilaisiin lainavertailusivustoihin ja -palveluihin. Joidenkin sivut oli monimutkaiset ja sekavat, mutta VertaaLainaa.fi kautta lainan haku oli helppoa”.

”Palvelu tarjosi laajan valikoiman eri lainantarjoajia, mutta silti vertailu oli tehty selkeäksi. Kulutusluottojen korkotiedot oli esitetty ymmärrettävästi, joten pystyin helposti vertailemaan eri vaihtoehtoja keskenään”.

”VertaaLainaa.fi palvelun oli helppokäyttöinen. Jo etusivulta oli helppo hakea tarvitsemaansa lainaa”.

 

Kulutusluottojen yhdistäminen voi selkeyttää lainojen takaisinmaksua

Kulutusluottojen yhdistämisessä useat pienemmät lainat ja velat kootaan yhdeksi suuremmaksi lainaksi, jonka tarkoitus on yksinkertaistaa taloudenhoitoa, vähentää lainojen kokonaiskustannuksia ja usein myös alentaa kuukausittaisia lainanhoitokuluja. Se on prosessi, joka voi parantaa talouden hallintaa ja mahdollisesti säästää rahaa pitkällä aikavälillä.

Kulutusluottojen yhdistäminen voi olla tehokas keino hallita ja yksinkertaistaa omaa taloutta ja lainojen hoitoa, kunhan prosessiin suhtaudutaan vastuullisesti ja lainaehtoja sekä omaa taloutta seurataan aktiivisesti. Ennen uuden lainan ottamista on tärkeää vertailla tarjouksia ja laskea, onko lainojen yhdistäminen taloudellisesti järkevää omassa tilanteessa.

Aloittaaksesi nykyisten kulutusluottojesi yhdistämisen listaa alkuun kaikki lainasi jotka haluat yhdistää. Tämän jälkeen hae lainaa, joka kattaa kaikkien nykyisten kulutusluottojen ja muiden pienten lainojen yhteissumman. Vertaile eri lainatarjoajien ehtoja, korkoja ja muita kuluja huolellisesti, kun olet saanut lainatarjoukset ja valitse sopiva laina. Kun yhdistelylaina on myönnetty, vanhat lainat maksetaan pois ja jatkossa maksat vain yhtä lainaa.

 

Kulutusluoton kilpailuttamisen hyödyt VertaaLainaa:fi palvelussa

Kun puhutaan lainojen kilpailuttamisesta, monille ensimmäisenä mieleen tulevat suuret mahdollisuudet säästää rahaa. Yksi merkittävimmistä hyödyistä VertaaLainaa.fi vertailupalvelussa on mahdollisuus löytää pienempi korko kulutusluottoon.

Toinen selkeä etu on paremmat ja joustavammat lainaehdot. Ei ole itsestään selvää, että jokainen lainantarjoaja tarjoaisi samanlaisia ehtoja. VertaaLainaa.fi:n kautta voi helposti nähdä, mikä lainantarjoaja tarjoaa esimerkiksi mahdollisuuden lyhennysvapaisiin kuukausiin tai eräpäivän siirtoon. Joustavuus voi olla erityisen tärkeää, jos elämässä tapahtuu yllättäviä muutoksia, kuten työttömyyttä tai muita odottamattomia menoja.

Ehkäpä suurin hyöty pitkällä aikavälillä on kuitenkin taloudellinen. Kun lainan korko on edullisempi ja ehdot joustavat, lainasta kertyy vähemmän kuluja ja korkoa maksettavaksi. Tämä tarkoittaa, että laina tulee maksamaan vähemmän kokonaisuudessaan ja voit säästää lainan korkokuluissa pidemmällä aikavälillä. Kilpailuta laina ja pyydä maksuttomat lainatarjoukset vertailtavaksesi, niin pääset tarkastelemaan missä lainassa on sinulle sopivimmat ehdot ja voidaanko sinulle myöntää edullinen kulutusluotto.

 

Miksi kulutusluotoissa on korkoeroja?

Kulutusluotoissa esiintyvät korkoerot ovat monen tekijän summa. Ne heijastelevat sekä yleistä taloustilannetta että lainanantajien omaa liiketoimintapolitiikkaa ja riskinarviointia. Korko on yksi keskeisimmistä tekijöistä, kun puhutaan lainojen kustannuksista. Se voi muodostaa huomattavan osan lainan kokonaiskustannuksista, erityisesti pitkällä aikavälillä. Tästä syystä onkin erittäin tärkeää vertailla eri lainanantajien tarjoamia korkoja ja muita ehtoja ennen lainapäätöksen tekemistä, jotta voi löytää itselleen edullisimman ja sopivimman kulutusluoton.


Yksi hakemus, monta lainatarjousta

Tavoitat kauttamme yli 25 pankkia ja muuta luotonantajaa yhdellä hakemuksella

Lainojen kilpailutuspalvelumme ei kata kaikkia Suomessa tarjottavia lainoja. Pitääksemme palvelumme ilmaisena, saamme yhteistyökumppaneiltamme palkkion heille ohjatuista asiakkaista.

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10.000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0-150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee  1-15 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 1000-60.000€.


Usein kysyttyjä kysymyksiä kulutusluotosta:

Mikä on kulutusluotto?

Kulutusluotto on kertalaina, jota voidaan hakea 1000 – 60.000 euroa, 1 – 15 vuoden maksuajalla. Kulutusluottoa varten ei tarvitse vakuuksia tai henkilötakaajaa. Myönteisen kulutusluottopäätöksen jälkeen lainanhakija voi käyttää lainan parhaaksi katsomallaan tavalla. Tyypillisesti kulutusluotto otetaan johonkin suurempaan hankintaan kuten remonttiin, auton tai veneen ostoon, lomamatkaan tai kodin huoneiden sisustamiseen. Kulutusluotosta voidaan käyttää nimikettä; autolaina, remonttilaina tai esimerkiksi sisustuslaina.

Kenelle kulutusluotto voidaan myöntää?

Kulutusluoton hakijan tulee olla vähintään 18 vuotias Suomen kansalainen, jolla on puhtaat luottotiedot. Hakijalla tulee olla käytössään matkapuhelinliittymä, suomalainen pankkitili ja omat henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset.

Täytyykö kulutusluotto maksaa takaisin?

Kyllä täytyy. Kun allekirjoitat luottosopimuksen, sitoudut siihen että maksat nostamasi kulutusluoton kuluineen ja korkoineen takaisin. Kulutusluottoa tulee ottaa vain sen verran kuin oma taloudellinen tilanne sallii. Sen vuoksi on aina tärkeää tehdä tarkempi kulutusluottovertailu sekä tarvittaessa laskea itse miten tarvittava kulutusluotto valitulla laina-ajalla vaikuttaa lainan kuukausierään sekä lainan kokonaiskustannuksiin. Lainaa tulee aina ottaa vastuullisesti oma taloudellinen tilanne huomioon ottaen.

Kuinka paljon voin saada kulutusluottoa?

VertaaLainaa.fi lainankilpailutuspalvelun kautta voit hakea kulutusluottoa 1000 – 60 000 euroa ilman takaajia tai vakuuksia. Palvelu kilpailuttaa lainan jopa 30 pankin ja rahoituslaitoksen kesken vain muutamassa minuutissa. Kulutusluotto on laina, joka maksetaan lainanhakijan tilille yhtenä kertamaksuna.

Myönnetäänkö kulutusluotto ilman vakuuksia tai takaajia?

Kyllä myönnetään. Palvelumme kautta haettuna kulutusluottoa myönnetään ilman vakuuksia tai takaajia jopa 60 000 euroon saakka. Halutessasi voit ottaa lainaan toisen yhteisvastuullisen lainanhakijan. Kun kulutusluotto haetaan yhdessä toisen yhteisvastuullisen hakijan kanssa laskee myös lainantarjoajan luottotappioriski. Näin ollen he voivat myöntää kulutusluottoa suuremman määrän, pidemmällä maksuajalla ja paremmilla lainaehdoilla. Kulutusluoton korko voi olla myös aavistuksen alhaisempi, kun lainanhakijoita on kaksi.

Onko kulutusluotto mahdollista hakea yhdessä toisen henkilön kanssa?

Kyllä on. Tämä on myös suositeltavaa varsinkin kun haetaan suurempi kulutusluotto. Kun kulutusluoton hakijoita on kaksi, saavat he huomattavasti helpommin kulutusluoton kuin yksi hakija. Kummankin hakijoista tulee aina täyttää lainapalvelun asettamat vaatimukset kulutusluotolle. Esimerkiksi päähakijan sekä rinnakkaishakijan luottotiedot tulee olla kunnossa.

Miksi kulutusluotto kannattaa kilpailuttaa VertaaLainaa.fi palvelun kautta?

VertaaLainaa.fi on lainojen kilpailuttamiseen ja vertailuun erikoistunut palvelu. Palvelu kilpailuttaa lainan jopa yli 30 pankin ja muun luotonantajan kesken ilmaiseksi vain muutamassa minuutissa. Saat nopeasti useita lainatarjouksia, joita vertailemalla löydät juuri sinulle sopivimman kulutusluoton.

Mistä pankista edullisin kulutusluotto?

Edullisimman kulutusluoton löytäminen vaatii vertailua, sillä korot ja ehdot voivat vaihdella suuresti eri pankkien ja rahoituslaitosten välillä. Kilpailuttamalla lainat VertaaLainaa.fi kautta voit saada selville, mistä saat lainaa juuri sinulle sopivimmilla ja edullisimmilla ehdoilla.

Mikä on kulutusluoton korko?

Kulutusluoton korko vaihtelee lainantarjoajien välillä ja on alkaen noin 4 %. Kulutusluoton korkoon vaikuttaa haettu lainasumma, laina-aika sekä hakijan maksukyky. Tarkan arvion lainasi korosta saat pyytämällä maksuttomat ja henkilökohtaiset lainatarjoukset. Lainatarjousten pyytäminen ei sido hakijaa mihinkään lainasopimukseen.

Kuinka nopeasti kulutusluotto maksetaan tilille?

Tämä riippuu pankista tai rahoituslaitoksesta ja siitä kuinka suuri kulutusluotto on kyseessä. Saat kulutusluoton nopeasti tilillesi, jos haettu kulutusluotto on euromääräisesti pieni ja tietosi ovat kunnossa. Vakuudeton kulutusluotto voidaan maksaa tilillesi jopa saman päivän aikana sen hakemisesta. Suuremman kulutusluoton kohdalla voit joutua odottamaan rahojen siirtymistä tilillesi noin 1 – 2 pankkipäivää. Kulutusluotto maksetaan heti kokonaisuudessa myönteisen lainapäätöksen jälkeen ilmoittamallesi pankkitilille.

Voiko työtön saada kulutusluottoa?

Mikäli olet jäänyt työttömäksi jokin aika sitten ja olet aktiivisena työnhakijana työmarkkinoilla, on sinun mahdollista saada kulutusluottoa. Lainaa työttömälle voidaan myöntää, jos hänellä on säännöllisiä tuloja. Emme kuitenkaan suosittele kulutusluoton hakemista työttömänä.

Kuinka kauan kulutusluottopäätöksen saaminen kestää?

Lainatarjoukset pankeilta ja rahoituslaitoksilta saat todella nopeasti lainahakemuksen lähettämisen jälkeen. Lopullisen lainapäätöksen saat kun pankit käsittelevät lainahakemuksesi loppuun. He voivat pyytää tässä vaiheessa vielä tarvittavia liitteitä mikäli niitä vaaditaan, ellei niitä ole liitetty lainahakemukseen. Lainatarjouksia vertailemalla teet itse lopullisen päätöksen siitä, minkä pankin tai rahalaitoksen lainatarjouksen hyväksyt. Tarvittaessa sinulla on oikeus olla ottamalla lainaa laisinkaan.

Voiko useamman kulutusluoton yhdistää?

Kyllä, voit yhdistää olemassa olevat lainasi yhteen. Lainat, jotka voit yhdistää voivat olla esimerkiksi luottokorttivelat, kulutusluotot, pikavipit ja muut nykyiset lainasi.

Voiko nykyisen kulutusluoton kilpailuttaa uudelleen?

Kyllä voi, kilpailuta nykyinen kulutusluottosi ilmaiseksi VertaaLainaa.fi palvelun kautta. Voit kulutusluoton kilpailuttamisen myötä saada lainaasi pienemmän lainakoron ja paremmat lainaehdot.

Miten kulutusluotto maksetaan takaisin?

Kulutusluotto maksetaan takaisin sovituissa kuukausierissä, jotka sisältävät sekä lainan lyhennyksen että koron. Maksuaikataulu ja erien suuruus sovitaan lainasopimuksessa. Kulutusluoton takaisinmaksuaika on 1 – 15 vuotta.

Voinko maksaa kulutusluoton takaisin ennenaikaisesti?

Useimmat luotonantajat mahdollistavat lainan ennenaikaisen takaisinmaksun. Ota yhteyttä lainantarjoajaan, jos suunnittelet lainan ennenaikaista maksua.

VertaaLainaa.fi
Logo