Kulutusluotto - Valitse vertailun edullisin kulutusluotto

Me kilpailutamme kulutusluottosi yli 25 pankin ja muun luotonmyöntäjän kesken

Kuvake1

Vertaa lainoja ilmaiseksi

Kuvake1

100 % kotimainen palvelu

Kuvake1

100 % maksuton palvelu

Kuvake1

Tavoita 25+ luotonmyöntäjää

Täytä lainahakemus – Saat lainapäätöksen heti

Vertaa lainoja 60 000 € asti – maksutta!

Saat lainatarjoukset kumppaneiltamme jopa minuuteissa.

Täytä lainahakemus1. Täytä lainahakemus

Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus. Lainahakemuksen täyttäminen vie vain pari minuuttia.

Kilpailutamme pankit2. Kilpailutamme pankit

Kilpailutamme lainahakemuksesi välittömästi kaikkiaan yli 25 eri pankin ja muun luotonmyöntäjän kesken.

Valitse paras lainatarjous3. Valitse paras lainatarjous

Saat ensimmäiset lainatarjoukset jo minuutin sisällä. Vertaa lainoja ja valitse sinulle sopivin ja paras tarjous.

VertaaLainaa.fi  /  Kulutusluotto

 

Kulutusluotto ilman vakuuksia

Kulutusluotto on kertaluontoisesti tilille maksettava laina, joka myönnetään tyypillisesti kuluttamista ja suurempia hankintoja varten. Lainaa varten yksityishenkilö ei tarvitse vakuuksia tai takausta, mutta rinnalle saa ottaa toisen yhteisvastuullisen hakijan. Haettavat lainasummat ovat 1000 – 60 000 euroa. Laina-aika on 1 – 15 vuotta.

Palvelussamme esitellään kattava valikoima netissä toimivia pankkeja ja rahoitusyhtiöitä joiden lainatuote on vakuudeton kulutusluotto.

Palvelussamme voit:

 • Pyytää yhdellä hakemuksella valmiit lainatarjoukset.
 • Vertailla kymmenien pankkien ja rahoitusyhtiöiden lainatarjouksia.
 • Saada selkeän kuvan kulutusluottojen ja muiden lainojen kuluista.
 • Hakea lainaa netistä mihin vuorokauden aikaan tahansa päivään katsomatta.
 • Saada kaiken tarvittavan hyödyn lainojen kilpailuttamisesta ja kulutusluottovertailusta.

Palvelumme käyttäminen on ilmaista, eikä lainatarjousten vastaanottaminen sido mihinkään.

Jos tarvitset apua tai haluat tietää enemmän toiminnastamme, saat lisätietoa tietoa meistä -sivultamme.

Kulutusluotto


Kulutusluottovertailut + muuta hyödyllistä


 

Kysymyksiä kulutusluotoista

Alla yleisimpiä kysymyksiä kulutusluottoja koskien:

Kenelle kulutusluotto voidaan myöntää?

Kulutusluoton hakijan tulee olla vähintään 18 vuotias Suomen kansalainen, jolla on puhtaat luottotiedot. Hakijalla tulee olla käytössään matkapuhelinliittymä, suomalainen pankkitili ja omat henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset.

Mikä on kulutusluotto?

Kulutusluotto on kertalaina, jota voidaan hakea 1000 – 60.000 euroa, 1 – 15 vuoden maksuajalla. Kulutusluottoa varten ei tarvitse vakuuksia tai henkilötakaajaa. Myönteisen kulutusluottopäätöksen jälkeen lainanhakija voi käyttää lainan parhaaksi katsomallaan tavalla. Tyypillisesti kulutusluotto otetaan johonkin suurempaan hankintaan kuten remonttiin, auton tai veneen ostoon, lomamatkaan tai kodin huoneiden sisustamiseen. Kulutusluotosta voidaan käyttää nimikettä; autolaina, remonttilaina tai esimerkiksi sisustuslaina.

Täytyykö kulutusluotto maksaa takaisin?

Kyllä täytyy. Kun allekirjoitat luottosopimuksen, sitoudut siihen että maksat nostamasi kulutusluoton kuluineen ja korkoineen takaisin. Kulutusluottoa tulee ottaa vain sen verran kuin oma taloudellinen tilanne sallii. Sen vuoksi on aina tärkeää tehdä tarkempi kulutusluottovertailu sekä tarvittaessa laskea itse miten tarvittava kulutusluotto valitulla laina-ajalla vaikuttaa lainan kuukausierään sekä lainan kokonaiskustannuksiin. Ota tähän avuksesi palvelumme maksuton lainalaskuri.

Kuinka paljon voin saada kulutusluottoa?

Palvelumme kautta haettu kulutusluotto on 1000 eurosta aina 60.000 euroon saakka. Kulutusluotto on laina, joka maksetaan lainanhakijan tilille yhtenä kertamaksuna. Muista vertailla kulutusluottoja lainavertailu -sivullamme ennen lainasopimuksen allekirjoittamista.

Myönnetäänkö kulutusluotto ilman vakuuksia tai takaajia?

Kyllä myönnetään. Palvelumme kautta haettuna kulutusluotto myönnetään ilman vakuuksia tai takaajia. Halutessasi voit ottaa lainaan toisen yhteisvastuullisen lainanhakijan. Kun kulutusluotto haetaan yhdessä toisen yhteisvastuullisen hakijan kanssa laskee myös lainantarjoajan luottotappioriski. Näin ollen he voivat myöntää kulutusluottoa suuremman määrän, pidemmällä maksuajalla ja paremmilla lainaehdoilla. Kulutusluoton korko voi olla myös aavistuksen alhaisempi, kun lainanhakijoita on kaksi.

Kuinka nopeasti kulutusluotto maksetaan tilille?

Tämä riippuu hieman lainapalvelusta ja siitä kuinka suuri kulutusluotto on kyseessä. Saat kulutusluoton nopeasti tilillesi, jos haettu kulutusluotto on euromääräisesti pieni ja tietosi ovat kunnossa. Suuremman kulutusluoton kohdalla voit joutua odottamaan rahojen siirtymistä tilillesi noin 1 – 2 pankkipäivää. Kulutusluotto eroaa joustoluotosta niin, että joustoluottoa voi tarvittaessa nostaa tilille pienemmissä erissä luottorajan puitteissa. Kulutusluotto maksetaan heti kokonaisuudessa myönteisen lainapäätöksen jälkeen lainansaajan tilille.

Onko kulutusluotto mahdollista hakea yhdessä toisen henkilön kanssa?

Kyllä on. Tämä on myös suositeltavaa varsinkin kun haetaan suurempi kulutusluotto. Kun kulutusluoton hakijoita on kaksi, saavat he huomattavasti helpommin kulutusluoton kuin yksi hakija. Kummankin hakijoista tulee aina täyttää lainapalvelun asettamat vaatimukset kulutusluotolle.

Voinko pitää maksuvapaita kuukausia?

Osa pankeista ja muista lainapalveluista myöntää kulutusluoton hakijalle maksuvapaita kuukausia, jolloin sen kuukauden aikana ei joudu maksamaan mitään. Lyhennysvapaa taas tarkoittaa sitä että lainan kuukausierästä tulee maksaa korko, mutta ei lyhennystä.

Voiko työtön saada kulutusluottoa?

Mikäli olet jäänyt työttömäksi jokin aika sitten ja olet aktiivisena työnhakijana työmarkkinoilla, on sinun mahdollista saada kulutusluottoa. Emme kuitenkaan suosittele kulutusluoton hakemista työttömänä.

Kuinka kauan lainapäätöksen saaminen kestää?

Alustavan lainapäätöksen saat usein todella nopeasti lainahakemuksen lähettämisen jälkeen. Lopullisen lainapäätöksen saat kun lainapalvelut käsittelevät lainahakemuksesi loppuun. He voivat pyytää tässä vaiheessa vielä tarvittavia liitteitä mikäli niitä vaaditaan, eikä niitä ole liitetty lainahakemukseen. Lopullisen lainapäätöksenkin saat usein alle tunnissa ja osassa lainapalveluista noin 10 minuutissa.

Kenelle kulutusluotto voidaan myöntää?

Maksuton lainojen vertailu- ja kilpailutuspalvelumme palvelee kaikkia 18 vuotta täyttäneitä Suomen kansalaisia, joilla on puhtaat luottotiedot ja säännölliset tulot. Kaikkien pankkien asiakkaat voivat käyttää palveluamme.

Miksi kulutusluotto kannattaa kilpailuttaa VertaaLainaa.fi palvelun kautta?

Me kilpailutamme lainahakemuksen aina yli 25 pankin ja muun luotonantajan kesken. Saat nopeasti useita lainatarjouksia, joita vertailemalla löydät nopeasti juuri sinulle sopivimman kulutusluoton.

Kuinka paljon voin hakea kulutusluottoa?

Voit hakea kulutusluottoa 100 eurosta aina jopa 60.000 euroon saakka. Lainaa varten et tarvitse takaajia tai vakuuksia.

Mikä on kulutusluoton korko?

Kulutusluoton korko vaihtelee lainantarjoajien välillä ja on alkaen 4,19 %. Kulutusluoton korkoon vaikuttaa haettu lainasumma, laina-aika sekä hakijan maksukyky. Tarkan arvion lainasi korosta saat pyytämällä maksuttomat ja henkilökohtaiset lainatarjoukset. Lainatarjousten pyytäminen ei sido hakijaa mihinkään lainasopimukseen.

 

Hae kulutusluotto kun tarvitset suurempaa lainaa ilman vakuuksia

Kulutusluotto on oikea valinta suurempien hankintojen rahoittamiseen. Nykyään voit saada jopa 60.000 euron kulutusluoton ilman vakuuksia ja takaajia, jos luottotietosi ovat kunnossa.

Kulutusluotto on merkittävästi edullisempi kuin pikavippi, mutta silti aivan yhtä nopea laina. Nykyään suurin osa netin kulutusluotoista ovat pankkien tarjoamia kulutusluottoja. Kulutusluottojen vuosikorot ovat alkaen 4,19 prosentista noin 20 prosenttiin.

Voit nopeimmillaan saada kulutusluoton tilillesi alle 15 minuutissa. Kaikki esittelemämme pankit ja muut lainapalvelut myöntävät kulutusluoton ilman vakuuksia.

Vertaa lainoja, koska sillä tavoin pystyt tarkistamaan sen, että saat kulutusluoton mahdollisimman edullisesti.  Vertaa lainatarjouksia toisiinsa ja katso minkä pankin tarjoaman kulutusluoton todellinen vuosikorko on edullisin.

Lainan vuosikorko pitää sisällään kaikki lainaan kohdistuvat kulut ja korot, joten todellinen vuosikorko on hyvä mittari kun arvioidaan kulutusluoton edullisuutta muihin vastaaviin lainatarjouksiin.

Jos haluat tehdä kulutusluoton kilpailuttamisesta helppoa, täytä palvelumme maksuton lainahakemus. Lainojen vertailuun ja kilpailuttamiseen erikoistunut palvelumme kilpailuttaa kulutusluoton maksutta yli 25 pankin ja rahoitusyhtiön välillä. Saat hetkessä useita kulutusluottotarjouksia vertailtavaksesi.
Petri / VertaaLainaa.fiPetri / VertaaLainaa.fi

 

Mikä on kulutusluotto?

Kulutusluotto on kertaluontoinen laina, jota voi hakea muutamista sadoista euroista aina jopa kymmeniin tuhansiin euroihin asti.

Kulutusluotto on nimensä mukaisesti tarkoitettu kuluttamiseen, ja sitä yleensä haetaan suurempiin hankintoihin, kuten uuteen autoon tai vaikka asunnon remontointiin.

Kulutusluotto on mahdollista hakea myös lainojen yhdistämistä varten. Mikäli sinulle on kertynyt pieniä lainoja useampia, on monesti järkevää maksaa ne pois yhdellä kulutusluotolla.

Lainojen yhdistäminen voi säästää lainojen koroissa ja kuluissa melko suuriakin summia.

Kulutusluotto voi olla niin vakuudellinen, kuin vakuudetonkin. Vakuudellisia kulutusluottoja haetaan useimmiten pankista. Kuitenkin nykyisen kilpailutilanteen kiristyessä ja lainsäädännön myötä netistä haettavien vakuudettomien luottojen hinnat ovat tippuneet ja näin ollen lainaa saa hyvin maltillisella korolla.

Palvelumme kautta sinun on helppo vertailla useat kulutusluottoa myöntävät lainapalvelut, joista voit hakea lainaa netistä ilman vakuuksia tai takaajia.

Kulutusluotto on Suomalaisten suosituin ja haetuin laina.
Petri / VertaaLainaa.fiPetri / VertaaLainaa.fi

 

Miten kulutusluotto maksetaan takaisin?

Lähes kaikissa kulutusluotoissa takaisinmaksu tapahtuu tasaerissä (annuiteettilaina) kuukausittain. Tämä on kuluttajalle selkeä tapa, koska hän näkee heti lainatarjouksesta kuukausierän suuruuden. Kuukausierä pysyy saman suuruisena koko takaisinmaksuajan, jolloin yllättäviä kuluja ei pääse tulemaan.

Kulutusluotoille myönnetään maksuaikaa muutamista kuukausista aina jopa 20 vuoteen saakka. Takaisinmaksuajan pituus riippuu eniten haetun kulutusluoton suuruudesta. Mitä suurempaa kulutusluottoa olet hakemassa, sitä pidemmän maksuajan voit sille valita.

Maksuaikaa muuttamalla pystyt vaikuttamaan oman kuukausierän suuruuteen. Näin pystyt itse valitsemaan sellaisen kuukausierän, jonka takaisinmaksamisessa ei tule ongelmia.

Kuukausierä kannattaa aina valita siten, että kuukausittain jää rahaa myös tarvittava määrä muuhunkin käyttöön, vaikka lyhentäisitkin kulutusluottoasi. Lainalaskurin avulla sinun on helpointa hahmottaa, miten valittu lainasumma ja maksuaika vaikuttaa mm. lainan kuukausierään.

 

Kulutusluotto ilman vakuuksia

Kulutusluotto on lainatuote, jota voi hakea mihin tarkoitukseen vain, mutta toki lainanhakijalla on aina vastuu kulutusluoton järkevästä käytöstä. Kulutusluottoa ei myöskään ole syytä hakea yhtään sen enempää kuin on todella tarve.

Lähes kaikki netissä toimivat pankit ja muut lainapalvelut myöntävät kulutusluottoa ilman vakuuksia ja takaajia. Kun kulutusluottoon ei vaadita vakuuksia tai takaajia, se takaa kulutusluottohakemuksen lyhyemmän käsittelyajan. Näin ollen saat haettua kulutusluoton  netistä huomattavasti nopeammin, kuin perinteisestä pankista.

Koska lainantarjoajia on niin paljon, on kilpailu koventunut entisestään. Tämä on kuluttajille ainoastaan hyvä asia, sillä lainapalvelut ovat joutuneet kokoajan laskemaan omien kulutusluottojen hintoja kilpaillessaan asiakkaista.

Nykyään netistä haettavat vakuudettomat kulutusluotot ovatkin todella kilpailukykyisiä verrattuna perinteiseen pankkilainaan, sillä kulutusluottojen korot ovat olleet pitkään laskussa.*

*Kaikkien kulutusluottojen nimelliskorolle on laissa määrätty 20% korkokatto. Lainan nimelliskorko ei siis lain mukaan saa olla sitä suurempi. Myös lainan muut kulut on säädelty siten, että ne saavat olla korkeintaan 150 euroa vuodessa.
Petri / VertaaLainaa.fiPetri / VertaaLainaa.fi

 

Kulutusluotto on helppo ja nopea lainatuote

 • Saatavuus
  Kulutusluotto haetaan tyypillisesti suurempaan kertahankintaan. Laina maksetaan aina lainansaajan tilille kertaluontoisesti.  Vaihtoehtoja kulutusluottoa hakevalle on paljon, joista yleensä aina löytää juuri itselleen sopivin. Kulutusluotto on nopea hakea netin kautta joko tietokoneella tai puhelimella. Hakemuksen täyttäminen ja lainatarjouksen pyytäminen on nopeaa ja helppoa. Lainatarjouksen pyytäminen ei sido asiakasta ottamaan lainaa, joten tarjousten pyytäminen on täysin riskitöntä.
 • Halventuneet hinnat
  Kulutusluotot ovat halventuneet merkittävästi vuosien saatossa, jolloin suuremmankin kulutusluoton voi löytää kohtuullisilla koroilla ja kuluilla. Aikaisemmin pankkilaina oli lähes poikkeuksetta halvin laina, mutta netistä haetut vakuudettomat kulutusluotot ovat nostaneet suosiotaan kokoajan ja syksyllä 2019 voimaan astunut korkokattolaki alensi vakuudettomien lainojen korkoa tuntuvasti.
 • Nopeus
  Kulutusluotto netistä haettuna on lähes aina vakuudeton. Tämä tarkoittaa nopeaa lainan käsittelyä ja lainapäätöksen saamista. Usein lainanhakija saa alustavan lainapäätöksen muutamassa minuutissa hakemuksen lähettämisestä. Pankista haetun lainan voi saada tilille vasta usean päivän jälkeen, kun netistä haettu kulutusluotto voi olla hakijan käytettävissä jopa saman päivän aikana.
 • Vapaat käyttötarkoitukset
  Kun haet kulutusluottoa netistä, ei sinulta kysellä mihin olet luottoa käyttämässä. Sinulla on siis täysi vapaus käyttää lainasi juuri siten kuin itse haluat. Lainapalveluita kiinnostaa eniten hakijan takaisinmaksukyky ja jos se on kunnossa, voidaan kulutusluotto myöntää. Kun kulutusluotto siirretään hakijan tilille, on hänellä täysi vapaus kuluttaa se juuri kuten hän itse haluaa. VertaaLainaa.fi haluaa kuitenkin painottaa lainan ottamisessa vastuullisuutta. Lainaa ei koskaan tule ottaa enempää kuin on tarve ja lainan käyttökohteen tulee olla perusteltua ja järkevää.

Kulutusluotto sopii moneen eri tarpeeseen

Kulutusluotto sopii moneen eri tarpeeseen

Kulutusluotolla voi olla niin monia käyttötarkoituksia, kuin on sen hakijoitakin. Kulutusluottoa hakevilta ei koskaan kysellä, mihin he kulutusluotto käytetään, vaan he voivat käyttää sen juuri kuten haluavat. Koska kulutusluottoa voidaan hakea muutamista satasista useisiin tuhansiin euroihin, vaihtelee sen käyttötarkoituksetkin sen mukaisesti. Joku voi tarvita pientä kulutusluottoa kodinkoneen ostamiseen, kun taas toinen voi hakea suurempaa luottoa vaikka keittiöremonttia varten.

Tässä muutamia esimerkkejä, joita varten kulutusluotot on ollut sopiva ratkaisu:

 • Auton ostaminen
  Uuden tai käytetyn auton hankintaan tarvitaan monesti autolainaa. Kulutusluotto on tässä kätevä apu, jolla saat hankittua auton haettua heti ja saat tasattua sen maksamisen tuleville kuukausille. Myös auton äkilliseen korjaustarpeeseen kulutusluotto on sopiva. Ei ole väliä kuinka paljon auton korjaus tulee maksamaan, löytyy sille varmasti sopiva kulutusluotto netistä.
 • Kodin remontointi
  Sisustaminen tai remontointi voi olla kallista hommaa, riippuen remontin laajuudesta. Moneltakaan ei löydy säästöstä rahaa esimerkiksi keittiön remonttia varten, vaan se rahoitetaan monesti lainarahalla. Kulutusluoton avulla voit saada itsellesi unelmiesi keittiön juuri silloin kuin itse sen haluat.
 • Lomamatkat
  Varsinkin suurissa perheissä lomamatkat niin kotimaassa, kuin ulkomaillakin voi tulla todella kalliiksi. Monet hakevatkin tähän helpotusta kulutusluotosta, jota voivat sitten maksaa tasaerissä kuukausittain takaisin. Näin koko perhe pääsee nauttimaan lomasta, oli sen kohde sitten missä tahansa.
Lainan käyttökohteista voit lukea lisää blogistamme: Lainan käyttökohteet
Petri / VertaaLainaa.fiPetri / VertaaLainaa.fi

 

Kulutusluotto kannattaa vertailla ja kilpailuttaa

Mitä suurempaa luottoa olet hakemassa, sitä enemmän voit säästää lainan koroissa ja kuluissa.

Lainapalveluiden välillä voi hinnoitteluissa olla suuriakin eroja, ja ne kasvavat sitä suuremmiksi, mitä isommasta summasta on kyse.

Siksi suosittelemme vertaamaan niin montaa lainapalvelua keskenään kuin mahdollista.

Lainojen vertailussa tulisi ottaa huomioon lainojen todellisen vuosikorot, sekä yleisesti lainojen lainaehdot. Lainan todellinen vuosikorko pitää sisällään lainan kokonaiskustannukset. Tällä tarkoitetaan muun muassa lainan avaus – ja palvelumaksuja, käsittelykulut, ilmoitus ja laskutuslisän sekä lainan nimelliskoron.

EU-direktiivi sekä kuluttajasuojalaki edellyttävät, että lainan todellinen vuosikorko tulee ilmoittaa lainatarjouksessa mahdollisimman selkeästi. Jokainen lainantarjoaja esittää oman lainaesimerkkinsä, missä on otettu tarkasteluun tietty lainasumma ja maksuaika sekä sen lainakustannukset. Tämä ei kuitenkaan anna lainanhakijalle tarkkaa kuvaa siitä millainen tulisi olemaan hänen lainaansa kohdistuvat kulut. Tästä syystä vertailuun ei voi ottaa pelkkiä lainaesimerkkejä, vaan lainanhakijan kannattaa ottaa vertailtavakseen henkilökohtaiset lainatarjoukset.

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainatarjousten vastaanottaminen palvelussamme ei sido sinua ottamaan kulutusluottoa, vaan voit näin vertailla eri lainatarjouksia keskenään. Kun löydät itsellesi parhaan tarjouksen, voit hyväksyä sen ja hylätä kaikki muut.

 

Kulutusluoton korko on alkaen 4,19 %

Monet suomalaiset mieltävät netistä haettavan lainan kalliiksi.

Menneinä vuosina netissä oli tarjolla paljon korkeakorkoisia pikalainoja, joiden korot tosiaan olivat huimat. Tilanne on kuitenkin muuttunut huomattavasti tuosta ajasta.

Vakuudettomiin lainoihin säädettiin korkokattolaki vuonna 2019, jonka myötä lainan nimellinen vuosikorko ei saa nousta yli 20 prosentin. Lainan muut kulut saavat olla korkeintaan 150 euroa vuotta kohden. Tämän lakimuutoksen myötä vakuudettomien lainojen korot ovat hyvin maltilliset, alkaen 4,19 %.

Lainan korko vaihtelee sen mukaan, minkä tyyppistä lainaa haetaan. Esimerkiksi kulutusluotossa on korkeampi korko kuin asuntolainassa.

Lainan korkoon voi itse vaikuttaa jonkin verran kilpailuttamalla lainan mahdollisimman monen eri lainantarjoajan välillä. Palvelumme kautta hakijan laina kilpailutetaan yli 25 pankin ja rahoitusyhtiön kesken, ja jokainen kilpailutuksessa mukana oleva lainantarjoaja tietää, että hakijan lainasta kilpailee samanaikaisesti myös moni muu.

Lainan korkoon pystyy vaikuttamaan myös hankkimalla toinen yhteisvastuullinen lainanhakija. Kun lainaa haetaan yhdessä toisen henkilön kanssa, pienentää tämä luotontarjoajan luottotappioriskiä ja näin ollen laina voidaan myöntää alhaisemmalla korolla.

Jokainen luotontarjoaja tekee riskianalyysin lainanhakijalle ja korko määräytyy lainanhakijan maksukyvyn mukaan. Päätökseen vaikuttaa myös haettava lainasumma sekä takaisinmaksuaika.

 

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainatarjousten vastaanottaminen ei ole sitova päätös

Hakemuksen täyttäminen ja lainatarjousten vastaanottaminen ei aiheuta sinulle mitään kuluja tai riskiä. Saat rauhassa tutustua tulleisiin lainatarjouksiin useamman päivän ajan, ja päättää lainan hyväksymisestä tai hylkäämisestä.

Jos päädyt ottamaan lainan, teet lainasopimuksen sen lainantarjoajan kanssa, jonka lainatarjouksen hyväksyt.

Jos hylkäät kaikki lainatarjoukset, ei tästä aiheudu sinulle minkäänlaisia kustannuksia.

Lainahakemuksessa kysytään perustiedot, palkkatiedot tai eläkepäätös, asumismuoto, koulutus, nykyiset velat yms. sekä haettava lainasumma sekä maksuaika.

Ellet osaa arvioida miten lainasumma ja maksuaika vaikuttaa muun muassa kuukausierän suuruuteen, laske ennen hakemuksen täyttämistä lainalaskurin avulla lainan kuukausierä.

Laske maksuttomalla lainalaskurilla miten maksuajan pituus vaikuttaa lainan kuukausierän suuruuteen.
Petri / VertaaLainaa.fiPetri / VertaaLainaa.fi

 

Suosituin kulutusluotto löytyy vertailemalla

Lähes jokainen suomalainen päätyy ottamaan lainaa jossain elämänvaiheessa.

Haetut lainasummat kuitenkin vaihtelevat hyvinkin paljon. Joku voi tarvita lainaa vain muutaman tuhat euroa, toiselle monen sadantuhannen euron lainan ottaminen on ajankohtaista esimerkiksi mökkikauppojen yhteydessä.

Eikä lainan ottamisessa ole mitään väärää, kunhan muistaa vastuullisen lainan ottamisen ja lainan takaisinmaksamisen sovitusti.

Keskimäärin kulutusluottoa otetaan 100 – 60.000 euron väliltä ja lainan takaisinmaksuaika vaihtelee lainasummasta riippuen välillä 1- 20 vuotta.

Koska lainan ottaminen on melko yleistä ja ihmiset ovat nykyään hyvin hintatietoisia, voidaan päätellä että todennäköisesti suosituin kulutusluotto on myös hinnoittelultaan edullinen ja lainaehdoiltaan joustava.

Mistä sitten tunnistaa edullisen ja suositun kulutusluoton ja miten omiin lainatarpeisiin sopiva kulutusluotto löytyy?

Lainan valinta kannattaa alkuun aloittaa ottamalla käyttöön maksuton lainalaskuri. Lainalaskurin avulla pystyy hahmottamaan kuinka paljon lainaa ylipäätään kannattaa ottaa omaan talouteen nähden.

Tämän jälkeen laina kannattaa kilpailuttaa usean lainantarjoajan välillä, jotta lainatarjouksia on vertailtavana tarpeeksi monta. Saatuasi lainatarjoukset kannattaa vertailla lainoja ja niiden ehtoja huolellisesti, ennen varsinaisen lainapäätöksen tekemistä.

 

Kulutusluotoissa on hintaeroja

Kun tarkempi kustannusarvio tulevalle lainalle on mietittynä, on aika alkaa miettimään sopivaa rahoitusta.

Kertaluontoisesti tilille maksettava kulutusluotto on ehdottomasti suosituin lainaratkaisu, kun lainaa tarvitaan kerralla tietty määrä.

Kulutusluotto voi olla vakuudeton laina tai vakuudellinen laina, joita usein haetaan suurempien hankintojen rahoittamiseen, kuten esimerkiksi remonttilainaan tai autolainaan.

Kulutusluottojen nimelliset vuosikorot vaihtelevat noin 4,19 % – 20 % välillä ja lainapalveluita löytyy satoja lainamarkkinoilta. Pyydä maksuttomat lainatarjoukset palvelustamme ja vertaa lainoja ja niiden ehtoja huolellisesti, ennen lainasopimuksen allekirjoittamista.

Kulutusluottojen hintaero

Mistä tunnistaa hakijoiden suosimat kulutusluotot?

VertaaLainaa.fi sivuston analyysin mukaan suosittu kulutusluotto erottuu joukosta seuraavilla ominaisuuksilla:

 • Kulutusluotto on vakuudeton laina

Useat lainanhakijat eivät halua tai löydä lähipiiristä ketään sopivaa takaajaa. Laina halutaan ottaa omiin nimiin ilman vakuuksia tai henkilötakausta. Vakuudeton laina siirtyy myös hakijan käyttöön nopeammin.

 • Kulutusluotto tulee saada nopeasti tilille

Kun suunnitelma jonkin projektin aloittamisesta tai suuremman hankinnan ostamisesta on tehty, halutaan hankinta tehdä hyvin pian. Jos vaihtoehtona on lainan tilille odottaminen parin viikon ajan tai jo seuraavana päivä, aika moni päätyy nopeaan lainan maksuun tilille.

 • Kulutusluottoa jopa 60.000 euroa

Yleensä kun päädytään kulutusluottoon on rahoitustarve noin 1000 – 60.000 euroa. Hakijalle on tärkeää, että hän saa rahoitusta juuri niin paljon kuin tarvitsee, eikä joudu säästelemään turhaan mm. remontissa tai auton ostossa.

 • Lainojen yhdistäminen onnistuu kulutusluotolla

Lainaa hakiessa monet hakijat ovat samalla yhdistäneet vanhat lainat uuteen kulutusluottoon. Kilpailuttamalla nykyiset lainat ja yhdistämällä ne yhteen, säästää jatkossa huomattavan summan, koska jokaisesta lainasta hakija joutuu erikseen maksamaan mm. lainanhoitokulut. Lainojen yhdistäminen myös selkeyttää lainanhakijan taloutta ja jatkossa maksettavana on vain yksi laina.

 • Mahdollisuus lainan korotukseen

Koskaan ei voi varmuudella tietää riittääkö arvioitu budjetti kattamaan kaikkia kuluja. Ei ole kiva, jos remontti jää pienestä kiinni tai unelmien vapaa-ajan asunto on muutaman tuhannen euron päässä. Tällöin hakijan on hyvä tietää, että tarvittaessa lainapalvelun kautta on mahdollista korottaa nykyistä lainaa. Tämä asia kannattaa kuitenkin selvittää jo lainasopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä. Jokaisella lainanmyöntäjällä on hieman toisistaan poikkeavat lainaehdot.

 • Maksu- tai lyhennysvapaat lainan takaisinmaksussa

Elämässä kun ei koskaan tiedä mitä sattuu ja tapahtuu, niin on hyvä tietää, että tiukan paikan tullen lainapalvelu joustaa kuukausierien maksussa. Lainanlyhennykset maksamatta jättämisestä tiettynä kuukautena tulee kuitenkin aina neuvotella lainanmyöntäjän kanssa.

 • Laina- aika

Talouttaan ei kannata laittaa liian tiukalle. Lainansaaja haluaa lainalleen joustavan ja tarpeeksi pitkän maksuajan, että kuukaudessa rahaa jää myös muuhun elämiseen. On hyvä ennen lainan hakemista laskea esimerkiksi lainalaskurilla, miten lainasumma ja maksuaika vaikuttaa lainan kuukausierään.

 • Lainan korko ja kulut

Kukapa haluaa lainaa liian korkealla korolla tai muilla kuluilla. Kulutusluotossa tulee olla kohtuullinen korko sekä selkeä, läpinäkyvä hinnoittelu, joka ei jätä mitään arvailujen varaan. Parhaiten hakija saa selville mistä hänelle löytyy lainatarpeeseen sopiva laina, on kilpailuttaa laina mahdollisimman monen lainantarjoajan välillä.

 

Halvin kulutusluotto netistä ilman takaajia tai vakuuksia

Usein lainaa lähdetään etsimään siinä vaiheessa, kun arvio lainan määrästä on mietitty ja suunnittelusta päästään toteutusvaiheeseen.

Tässä kohtaa monella herää kysymys, mistä hakea kulutusluottoa ja mistä löytyy nimenomaan halvin kulutusluotto?

Kukaan tuskin haluaa maksaa lainastaan turhaan liian korkeaa korkoa tai muita kuluja, vaan kaikki haluaa mieluiten lainan pienillä kuluilla ja koroilla.

Aluksi on tärkeintä tutustua eri lainapalveluihin ja aloittaa lainojen vertailu – näin löytyy sinulle sopiva ja samalla halvin kulutusluotto.

Vertailu on helpointa aloittaa lainavertailulla tai kilpailuttamalla laina usean eri pankin ja lainantarjoajan välillä.

 

Lainavertailu apuna, kun etsit halvinta kulutusluottoa

Netistä löytyy kulutusluottoja laidasta laitaan ja kalleimman sekä halvimman kulutusluoton välillä on suuria eroja.

Tämän vuoksi lainojen vertailu on järkevää ja mitä suuremmasta lainasummasta on kyse, sitä selkeämmin erot korkomaksuissa näkyvät.

Helpointa lainanhakijalle toki olisi, että sanoisimme mistä halvin kulutusluotto löytyy, mutta valitettavasti asia ei ole aivan näin yksinkertainen.

Halvimman lainan löytymiseen vaikuttaa:

 • Paljonko tarvitset lainaa?
 • Millaisen maksuajan haluat lainallesi ottaa?
 • Haluatko asettaa lainallesi muita ehtoja, kuten mahdollisuus maksuvapaaseen kuukauteen kolme kertaa vuodessa.
 • Haluatko ottaa lainaan yhteisvastuullisen lainanhakijan?
 • Vai haluatko lainaa ilmaan vakuuksia ja henkilötakausta?

Koska lainatarjonta on suurta, teimme selkeyden vuoksi lainanhakijan avuksi lainavertailun.

Kaikki lainavertailut on päivitetty kuukausittain ja vertailusta löytyy kyseisellä lainasummalla lainaa myöntävät lainapalvelut.

VertaaLainaa.fi vertailun mukaan halvimman ja kalliimman kulutusluoton välillä voi olla huomattava ero.

Tässä muutama esimerkki:

Vertailussa 10 000 euron laina 5 vuoden maksuajalla. Halvimman kulutusluoton kokonaiskustannukset koko laina-aikana ovat 11 623 euroa. Kalleimman lainan kokonaiskustannukset ovat 16 046,33 euroa. Erotus halvimman ja kalleimman kulutusluoton välillä on näin ollen jopa 4 423,33 euroa.

Vertailussa 15 000 euron laina 7 vuoden maksuajalla. Halvimman kulutusluoton kokonaiskustannukset koko laina-aikana ovat 18 467,24 euroa. Kalleimman lainan kokonaiskustannukset ovat  28 129, 81 euroa. Erotus halvimman ja kalleimman kulutusluoton välillä on näin ollen jopa 9662,57 euroa.

Lainavertailu

Lainalaskuri apuna halvimman kulutusluoton löytämisessä

Lainalaskuri toimii hyvänä apuvälineenä, kun etsin edullista kulutusluottoa.

Palvelussamme on selkeä lainalaskuri, jonka avulla voit nopeasti laskea lainan kuukausierän suuruudet, 1 – 20 vuoden maksuajoilla.

Lainalaskurin käyttäminen on turvallista ja helppoa, koska hakijan ei tarvitse antaa itsestään mitään tietoja eikä rekisteröityä mihinkään palveluun.

Jos haluat enemmän kuin pelkkiä esimerkkilaskelmia, voit lähettää lainalaskurin tiedot palvelumme yhteistyökumppaneille. Yhteistyökumppanimme antavat tämän jälkeen oman lainatarjouksensa, joka perustuu lainalaskuriin syötettyihin tietoihin.

Lainatarjousten pyytäminen ja vastaanottaminen on aina riskitöntä, koska sen pyytäminen ei velvoita hakijaa mihinkään sopimukseen. Ainoastaan pyytämällä lainatarjoukset pystyt selvittämään mistä sinulle pystytään tarjoamaan halvin kulutusluotto.

 

Kilpailuta laina ja löydä näin halvin kulutusluotto

Jos usean lainahakemuksen täyttäminen ja lähettäminen tuntuu työläältä ja aikaa vievältä, voit kulutusluottosi kilpailuttamisen kokonaan meidän tehtäväksi.

Lainan kilpailuttaminen siihen tarkoitetun palvelumme avulla onnistuu täyttämällä yksi ainoa hakemus, jonka jälkeen kilpailuttamme lainasi jopa 25 eri pankin ja rahoituslaitoksen välillä – tämä tapa säästää huomattavasti aikaasi ja hermojasi.

Parhaassa tapauksessa saat monta lainatarjousta nähtäville, joista saat valita itsellesi halvimman kulutusluoton.

Kilpailuta laina helposti lainojen kilpailuttamiseen erikoistuneen palvelumme avulla.

Hyödyntämällä maksutonta lainanvälityspalveluamme, saat helposti jopa kymmenien pankkien lainatarjoukset ja löydät näin vaivattomasti halvimman kulutusluoton.

Voit milloin tahansa kilpailuttaa kulutusluoton palvelussamme. Palvelumme on avoinna 24 tuntia vuorokaudessa ja 7 päivää viikossa.
Petri / VertaaLainaa.fiPetri / VertaaLainaa.fi

Lainaesimerkki:

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10.000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0-150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee  1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100 – 60.000 €.


Tavoitat meidät yhdellä hakemuksella:

Yhteistyökumppanit 2022

Lainojen kilpailutuspalvelumme ei kata kaikkia Suomessa tarjottavia lainoja. Palvelumme kautta voit kilpailuttaa lainan noin 30 pankin ja muun luotonantajan kesken. Pitääksemme palvelumme täysin ilmaisena, saamme yhteistyökumppaneiltamme palkkion heille ohjatuista asiakkaista.


Kirjoittanut: Petri – Kirjoittanut: PetriToimin kotimaisen lainojen kilpailutuspalvelun VertaaLainaa.fi:n maajohtajana ja olen kiinnostunut taloudesta, säästämisestä ja tuotteiden sekä palveluiden hintavertailusta. Haluan antaa hyödyllistä tietoa palvelumme käyttäjille, jotta he voivat tehdä fiksumpia taloudellisia päätöksiä. Olen opiskellut finanssi- ja talousasiantuntijan alaa joka tarjoaa laajan finanssialan osaamiskokonaisuuden, jossa rahoituksen ja laskentatoimen aineopintojen lisäksi painotetaan asiakaspalveluosaamista, kieli-, viestintä- ja vuorovaikutustaitoja sekä tietojenkäsittelytaitoja. Palvelemme Sinua myös sivustolla VertaaLiittymät.fi josta löytyy netin laajin ja paras matkapuhelinliittymien hintavertailu. Kaikki palvelumme ovat sinulle täysin maksuttomia.

Takaisin ylös
VertaaLainaa.fi