Kulutusluotto - Kilpailuta ja valitse vertailun edullisin kulutusluotto

Kilpailutamme kulutusluottosi yli 25 pankin ja muun luotonmyöntäjän kesken. Myönteisen lainapäätöksen jälkeen laina maksetaan tilillesi jopa saman päivän aikana.

Kuvake1

Saat useita lainatarjouksia

Kuvake1

Valitse paras lainatarjous

Kuvake1

Allekirjoita lainasopimus

Kuvake1

Laina maksetaan tilillesi

Täytä ilmainen lainahakemus – Saat lainapäätöksen heti

Tavoitat yhdellä hakemuksella yli 25 eri pankkia ja muuta luotonantajaa!

Saat lainatarjoukset kumppaneiltamme jopa minuuteissa.

10000 
8  vuotta
---
Arvioitu kuukausierä ?
Aloita lainahakemus >>
Lainan maksuaika voi olla väliltä 1 - 15 vuotta, lainasumma 1000 – 60 000 € ja nimelliskorko 4,19 – 20 %. Lainaesimerkki: Kun lainasumma on [Loan amount] €, korko [Nom. interest rate] %, takaisinmaksuaika [Year] vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on [Monthly cost] €, takaisinmaksettava summa [TotalPaymentAmount] € sekä todellinen vuosikorko on [EffectiveInterestRate] %.

Sisällysluettelo

Kulutusluotto on vakuudeton laina

Kulutusluotto on kertaluontoisesti tilille maksettava laina, joka myönnetään tyypillisesti kuluttamista ja suurempia hankintoja varten. Lainaa varten yksityishenkilö ei tarvitse vakuuksia tai takausta, mutta rinnalle voi halutessaan ottaa toisen yhteisvastuullisen hakijan. Haettavat vakuudettomat kulutusluottosummat ovat 1000 – 60 000 euroa ja laina-aika on 1 – 15 vuoden väliltä. Palvelussamme esitellään kattava valikoima pankkeja ja rahoitusyhtiöitä joiden lainatuote on vakuudeton kulutusluotto.

Kulutusluoton saa käyttää parhaaksi katsomallaan tavalla, mihin haluaa. Tyypillisesti kulutusluotto otetaan paikkaamaan arjen yllättäviä, kasvaneita menoja. Tällainen tilanne voi tulla eteen esimerkiksi eläinlääkärikulujen tai hammaslääkärikulujen kohdalla. Kulutusluottoa haetaan usein myös kodinkoneiden ostoon, talvi- tai kesärenkaiden hankintaan, juhlien järjestämiseen, matkusteluun sekä remonttikulujen kattamiseen.

 

Päivitetty: 4,kesäkuu, 2023

Kilpailutamme pankit1. Kilpailuta lainat

Kilpailutamme lainahakemuksesi ilmaiseksi jopa yli 25 eri pankin ja rahoituslaitoksen kesken.

Vertaa lainoja2. Vertaa lainoja

Saat ensimmäiset lainatarjoukset jo muutaman minuutin kuluttua. Vertaa lainoja huolellisesti.

Valitse paras lainatarjous3. Valitse paras lainatarjous

Valitse sinulle sopivin ja paras lainatarjous. Laina maksetaan tilillesi nopeasti, jopa saman päivän aikana.

Kulutusluotot kannattaa vertailla ja kilpailuttaa

Mitä suurempaa luottoa olet hakemassa, sitä enemmän voit säästää lainan koroissa ja kuluissa. Lainapalveluiden välillä voi hinnoitteluissa olla suuriakin eroja, ja ne kasvavat sitä suuremmiksi, mitä isommasta lainasummasta on kyse. Siksi suosittelemme vertaamaan niin montaa lainapalvelua keskenään kuin mahdollista.

Lainojen vertailussa tulisi ottaa huomioon lainojen todelliset vuosikorot sekä yleiset lainaehdot. Lainan todellinen vuosikorko pitää sisällään lainan kokonaiskustannukset. Tällä tarkoitetaan muun muassa lainan avaus – ja palvelumaksuja, käsittelykuluja, ilmoitus -ja laskutuslisää sekä lainan nimelliskorkoa.

EU-direktiivi sekä kuluttajasuojalaki edellyttävät, että lainan todellinen vuosikorko tulee ilmoittaa lainaesimerkkinä mahdollisimman selkeästi. Jokainen lainantarjoaja esittää oman lainaesimerkkinsä sivustollaan, missä on otettu tarkasteluun tietty lainasumma ja maksuaika sekä lainakustannukset. Tämä ei kuitenkaan aina anna lainanhakijalle tarkkaa kuvaa siitä millainen tulisi olemaan hänen lainaansa kohdistuvat kulut. Tästä syystä vertailuun ei voi ottaa pelkkiä lainaesimerkkejä, vaan lainanhakijan kannattaa pyytää vertailtavakseen henkilökohtaiset lainatarjoukset.

VertaaLainaa-palvelun lainahakemuksen täyttäminen ja lainatarjousten vastaanottaminen palvelussamme ei sido sinua ottamaan kulutusluottoa, vaan voit ilman sitoutumista vertailla eri lainatarjouksia keskenään. Kun löydät itsellesi parhaan kulutusluoton kilpailuttamisen kautta, voit hyväksyä lainan. Palvelumme kilpailuttaa lainan noin 25 eri pankin ja rahoituslaitoksen kesken. Kilpailutuksemme ei kata kaikkia Suomen pankkeja tai Suomessa toimivia ulkomaalaisia luotonantajia, mutta tarpeeksi suuren joukon eri lainanmyöntäjiä, jotta kilpailutus olisi kattavaa.

Näin pyydät maksuttomat lainatarjoukset:

 1. Täytä lainahakemus huolellisesti
 2. Henkilökohtaiset lainatarjoukset välitetään sinulle hetkessä
 3. Vertaa lainatarjouksia ja valitse sopivin laina

Kilpailuta kulutusluotto VertaaLainaa.fi palvelumme kautta:

 • Tavoitat yhdellä lainahakemuksella jopa 25 pankkia ja rahoituslaitosta
 • Saat selkeän kuvan kulutusluottojen ja muiden lainojen korkotasosta
 • Lainavertailun avulla sinun on helpointa selvittää, mistä löytyy kilpailutuksen halvin kulutusluotto
 • Voit hakea lainaa heti, kun sinulla on siihen aikaa välittämättä pankkien aukioloajoista
 • Palvelumme käyttäminen on ilmaista, eikä lainatarjousten vastaanottaminen sido mihinkään

Kun haluat tehdä kulutusluoton kilpailuttamisesta helppoa, täytä palvelumme maksuton lainahakemus. Lainojen vertailuun ja kilpailuttamiseen erikoistunut palvelumme kilpailuttaa kulutusluoton maksutta yli 25 pankin ja rahoitusyhtiön välillä. Saat hetkessä useita kulutusluottotarjouksia vertailtavaksesi.

Lainavertailu

Vakuudettomien kuluttajaluottojen vertailu on taloudellisesti järkevää

Vakuudettomien kulutusluottojen vertailu on järkevää monesta syystä. Lainojen vertailu auttaa sinua löytämään parhaan lainatarjouksen, joka sopii sinulle parhaiten.

Tässä muutama syy, miksi kulutusluottojen vertailu on järkevää:

Säästät rahaa. Vertailemalla eri lainantarjoajien tarjouksia, voit löytää alhaisemman koron kulutusluotolle. Näin voit säästää merkittävästi rahaa lainan takaisinmaksussa.

Sopivan suuruinen laina. Vertailemalla eri lainantarjoajien tarjouksia, voit valita sopivan lainan, joka vastaa tarpeitasi. Voit valita lainan, joka tarjoaa sopivan määrän lainaa, sopivan takaisinmaksuajan ja sopivan koron.

Vältät yllätyksiä. Vertailemalla eri lainantarjoajien tarjouksia, voit välttää yllätyksiä, kuten lisämaksuja tai muita kustannuksia, joita et ehkä odottanut. Tämä auttaa sinua pitämään kulutusluoton kokonaiskustannukset kurissa.

Helpotat lainan takaisinmaksua. Kun valitset sopivan kulutusluoton, joka sopii tarpeisiisi, voit helpottaa lainan takaisinmaksua. Voit valita takaisinmaksusuunnitelman, joka sopii taloudelliseen tilanteeseesi ja auttaa sinua maksamaan lainan takaisin ajallaan.

 

Hae kulutusluotto, kun tarvitset suurempaa lainaa ilman vakuuksia

Kulutusluotto on selkein valinta suurempien hankintojen rahoittamiseen. Voit saada 1000 – 60.000 euron kulutusluoton ilman vakuuksia ja takaajia, jos luottotietosi ovat kunnossa.

Kulutusluotto on merkittävästi edullisempi kuin pikavippi, mutta silti aivan yhtä nopea laina. Nykyään suurin osa netin kulutusluotoista ovat pankkien tarjoamia kulutusluottoja. Kulutusluottojen korot ovat alkaen 4,19 prosenttia. Voit nopeimmillaan saada kulutusluoton tilillesi alle 15 minuutissa. Kaikki kilpailutuksessa mukana olevat pankit ja rahoitusyhtiöt myöntävät kulutusluoton ilman vakuuksia.

Vertaa lainoja, koska sillä tavoin pystyt tarkistamaan, että saat kulutusluoton mahdollisimman edullisesti. Vertaa kilpailutuksemme kautta saatuja lainatarjouksia toisiinsa ja katso mikä pankki tarjoaa sinulle edullisinta kulutusluottoa. Muista myös, että lainan vuosikorko pitää sisällään kaikki lainaan kohdistuvat kulut ja korot, joten todellinen vuosikorko on hyvä mittari kun arvioidaan kulutusluoton edullisuutta muihin vastaaviin lainatarjouksiin.

 

Kulutusluotto ilman vakuuksia

KulutusluottoKorko ja lyhennystapa
Korko alkaen 4,19 %
Todellinen vuosikorko alkaen4,07 %
Lainasummat1000 - 60 000 €
Laina-aika1 - 15 vuotta
LyhennystapaJoustava tai tasaerä

 

Kulutusluotto on lainatuote monenlaiseen käyttötarkoitukseen

Kulutusluotto on kertaluontoinen laina, jota voi hakea muutamista sadoista euroista aina jopa kymmeniin tuhansiin euroihin asti. Kulutusluotto on nimensä mukaisesti tarkoitettu kuluttamiseen, ja sitä yleensä haetaan suurempiin hankintoihin, kuten asunnon remontointiin, elektroniikkalaitteiden hankintaan tai kesämökin kunnostamiseen. Kulutusluotolla voi kuitenkin yhtä hyvin tehdä pieniä ostoksia tai käyttää osan lainasta esimerkiksi juhlien kulujen kattamiseen. Kulutusluotto on mahdollista hakea myös lainojen yhdistämistä varten. Mikäli sinulle on kertynyt useampia pieniä lainoja on monesti järkevää maksaa ne pois yhdellä kulutusluotolla. Lainojen yhdistäminen voi säästää lainojen koroissa ja kuluissa melko suuriakin summia.

Kulutusluotto voi olla vakuudellinen tai vakuudeton. Vakuudellisia kulutusluottoja haetaan useimmiten pankista. Kuitenkin nykyisen kilpailutilanteen kiristyessä ja uuden lainsäädännön myötä netistä haettavien vakuudettomien luottojen hinnat ovat tippuneet ja näin ollen vakuudetonta lainaa saa hyvin maltillisella korolla. Osamaksusopimus on useimmiten korkeakorkoisempi kuin vakuudeton kulutusluotto, joten useat hakevat ennen autoliikkeeseen tai huonekaluostoksille menoa ennakolta kulutusluoton, jonka saa monesti kilpailuttamisen kautta alhaisemmalla korolla kuin osamaksun. Matalakorkoisen kulutusluoton voi käyttää hyvin monenlaiseen hankintaan kuten esimerkiksi auton ostoon tai huonekalujen hankintaan.

Palvelumme kautta sinun on helppo vertailla useat kulutusluottoa myöntävät lainapalvelut, joista voit hakea lainaa ilman vakuuksia tai takaajia. Aloita kulutusluoton kilpailuttaminen maksuttomalla lainahakemuksella, niin saat lainatarjoukset vertailtavaksi jo muutaman minuutin kuluttua.

 

Maksa kulutusluottoa takaisin sopivissa maksuerissä

Lähes kaikissa kulutusluotoissa takaisinmaksu tapahtuu tasaerissä (annuiteettilaina) kuukausittain. Tämä on kuluttajalle selkeä tapa, koska hän näkee heti lainatarjouksesta kuukausierän suuruuden. Kuukausierä pysyy saman suuruisena koko takaisinmaksuajan, jolloin yllättäviä kuluja ei pääse tulemaan.

Kulutusluotoille myönnetään maksuaikaa noin vuodesta aina jopa 15 vuoteen saakka. Takaisinmaksuajan pituus riippuu eniten haetun kulutusluoton suuruudesta. Mitä suurempaa kulutusluottoa olet hakemassa, sitä pidemmän maksuajan voit sille valita.

Maksuaikaa muuttamalla pystyt vaikuttamaan oman kuukausierän suuruuteen. Näin pystyt itse valitsemaan sellaisen kuukausierän, jonka takaisinmaksamisessa ei tule ongelmia. Kuukausierä kannattaa aina valita siten, että kuukausittain jää rahaa myös tarvittava määrä muuhunkin käyttöön, vaikka lyhentäisitkin kulutusluottoasi. Lainalaskurin avulla sinun on helpointa hahmottaa, miten valittu lainasumma ja maksuaika vaikuttaa mm. lainan kuukausierään. Lainan takaisinmaksuajalla on suuri merkitys siihen, kuinka paljon tulet lainastasi maksamaan kuluja ja korkoa laina-aikana, joten sen suunnitteluun kannattaa käyttää hetki aikaa.

Esimerkkilaskelmia kulutusluoton kuukausieristä 

LainasummaKuukausierä alkaen
lainaa 1000 €23,49 €/kk
lainaa 2000 €46,97 €/kk
lainaa 5000 €117,43 €/kk
lainaa 7000 €164,40 €/kk
lainaa 10 000 €234,85 €/kk

Kulutusluoton takaisinmaksu

Kulutusluoton takaisinmaksu on tärkeä asia, jonka huomioiminen on avain onnistuneeseen lainanhakuun. Takaisinmaksuajan pituus ja takaisinmaksusumman suuruus ovat kaksi keskeistä tekijää, jotka on huomioitava kulutusluoton takaisinmaksussa.

Takaisinmaksuaika vaikuttaa siihen, kuinka paljon kuukausittaiset maksut ovat ja kuinka kauan lainan maksaminen kestää. Laina-aika riippuu useista tekijöistä, kuten lainan määrästä, korkotasosta ja hakijan taloudellisesta tilanteesta.

Kulutusluotto suunniteltaessa on myös tärkeä miettiä, minkä verran kuukautta kohden lainaa pystyy maksamaan takaisin. On hyvä määrittää kuukausittainen maksusumma, joka sopii omaan taloudelliseen tilanteeseen. Maksusumman suuruus riippuu useista tekijöistä, kuten lainan määrästä, korkotasosta, laina-ajasta ja hakijan taloudellisesta tilanteesta.

On myös tärkeää huomioida, että kulutusluottoon voi liittyä lisämaksuja, kuten tilinhoitomaksuja tai lainan ennenaikaisen takaisinmaksun maksuja. Nämä maksut tulee ottaa huomioon takaisinmaksua suunnitellessa.

Varmista lainavertailun ja lainalaskurin avulla, että pystyt maksamaan lainan takaisin sovitussa ajassa ja että kuukausittaiset maksut eivät ylittää omaa taloudellista kapasiteettia. Jos mahdollista, pyri maksamaan laina takaisin mahdollisimman nopeasti välttääksesi ylimääräisiä kuluja.


Yksi hakemus, monta lainatarjousta

Tavoitat kauttamme yli 30 pankkia ja muuta luotonantajaa yhdellä hakemuksella

Lainojen kilpailutuspalvelumme ei kata kaikkia Suomessa tarjottavia lainoja. Pitääksemme palvelumme ilmaisena, saamme yhteistyökumppaneiltamme palkkion heille ohjatuista asiakkaista.

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10.000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0-150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee  1-15 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 1000-60.000€.


 

Kulutusluotto kilpailukykyisellä korolla

Kulutusluotto on lainatuote, jota voi hakea hyvin moneen eri tarkoitukseen.

Lähes kaikki netissä toimivat pankit ja muut lainapalvelut myöntävät kulutusluottoa ilman vakuuksia ja takaajia. Kun kulutusluottoon ei vaadita vakuuksia tai takaajia, se takaa kulutusluottohakemuksen lyhyemmän käsittelyajan. Näin ollen saat haettua kulutusluoton netistä huomattavasti nopeammin, kuin perinteisestä pankista. Nopea kulutusluotto on mahdollista, koska lainahakemukset käsitellään sähköisten järjestelmien avulla ja lainasopimuksen voi allekirjoittaa sähköisesti pankkitunnuksilla.

Koska lainantarjoajia on niin paljon, on kilpailu koventunut entisestään. Tämä on kuluttajille ainoastaan hyvä asia, sillä lainapalvelut ovat joutuneet kokoajan laskemaan omien kulutusluottojen hintoja kilpaillessaan asiakkaista. Nykyään netistä haettavat vakuudettomat kulutusluotot ovatkin todella kilpailukykyisiä verrattuna perinteiseen pankkilainaan, sillä kulutusluottojen korot ovat olleet pitkään laskussa.*

*Kaikkien kulutusluottojen nimelliskorolle on laissa määritelty 20% korkokatto. Lainan nimelliskorko ei siis lain mukaan saa olla sitä suurempi. Myös lainan muut kulut on säädelty siten, että ne saavat olla korkeintaan 150 euroa vuodessa. Kuluttajaluottojen korkokattoon on tulossa muutoksia vuoden 2023 aikana. 

 

Kulutusluotto on helppo ja nopea lainatuote

 • Saatavuus
  Kulutusluotto haetaan tyypillisesti suurempaan kertahankintaan. Laina maksetaan aina lainansaajan tilille kertaluontoisesti. Vaihtoehtoja kulutusluottoa hakevalle on paljon, joista yleensä aina löytää juuri itselleen sopivin. Kulutusluotto on nopea hakea netin kautta joko tietokoneella tai puhelimella. Hakemuksen täyttäminen ja lainatarjouksen pyytäminen on nopeaa ja helppoa. Lainatarjouksen pyytäminen ei sido asiakasta ottamaan lainaa, joten tarjousten pyytäminen on täysin riskitöntä.
 • Edullisempi korko
  Kulutusluotot ovat halventuneet merkittävästi vuosien saatossa, jolloin suuremmankin kulutusluoton voi löytää kohtuullisilla koroilla ja kuluilla. Aikaisemmin pankkilaina oli lähes poikkeuksetta halvin laina, mutta netistä haetut vakuudettomat kulutusluotot ovat nostaneet suosiotaan kokoajan ja syksyllä 2019 voimaan astunut korkokattolaki alensi vakuudettomien lainojen korkoa tuntuvasti.
 • Nopeus
  Kulutusluotto netistä haettuna on lähes aina vakuudeton. Tämä tarkoittaa nopeaa lainan käsittelyä ja lainapäätöksen saamista. Usein lainanhakija saa alustavan lainapäätöksen muutamassa minuutissa hakemuksen lähettämisestä. Pankista haetun lainan voi saada tilille vasta usean päivän jälkeen, kun netistä haettu kulutusluotto voi olla hakijan käytettävissä jopa saman päivän aikana.
 • Vapaat käyttötarkoitukset
  Kun haet kulutusluottoa netistä, ei sinulta kysellä mihin olet luottoa käyttämässä. Sinulla on siis täysi vapaus käyttää lainasi juuri siten kuin itse haluat. Lainapalveluita kiinnostaa eniten hakijan takaisinmaksukyky ja jos se on kunnossa, voidaan kulutusluotto myöntää. Kun kulutusluotto siirretään hakijan tilille, on hänellä täysi vapaus kuluttaa se juuri kuten hän itse haluaa. VertaaLainaa.fi haluaa kuitenkin painottaa lainan ottamisessa vastuullisuutta. Lainaa ei koskaan tule ottaa enempää kuin on tarve ja lainan käyttökohteen tulee olla perusteltua ja järkevää.

 

Kulutusluotto sopii moneen eri tarpeeseen

Kulutusluotolla voi olla niin monia käyttötarkoituksia, kuin on sen hakijoitakin. Kulutusluottoa hakevilta ei koskaan kysellä, mihin he kulutusluotto käytetään, vaan he voivat käyttää sen juuri kuten haluavat. Koska kulutusluottoa voidaan hakea muutamista satasista useisiin tuhansiin euroihin, vaihtelee sen käyttötarkoituksetkin sen mukaisesti. Joku voi tarvita pientä kulutusluottoa kodinkoneen ostamiseen, kun taas toinen voi hakea suurempaa luottoa vaikka keittiöremonttia varten.

Tässä muutamia esimerkkejä, joita varten kulutusluotot on ollut sopiva ratkaisu:

 • Auton ostaminen
  Uuden tai käytetyn auton hankintaan tarvitaan monesti autolainaa. Kulutusluotto on tässä kätevä apu, jolla saat hankittua auton haettua heti ja saat tasattua sen maksamisen tuleville kuukausille. Myös auton äkilliseen korjaustarpeeseen kulutusluotto on sopiva. Ei ole väliä kuinka paljon auton korjaus tulee maksamaan, löytyy sille varmasti sopiva kulutusluotto netistä.
 • Kodin remontointi
  Sisustaminen tai remontointi voi olla kallista hommaa, riippuen remontin laajuudesta. Moneltakaan ei löydy säästöstä rahaa esimerkiksi keittiön remonttia varten, vaan se rahoitetaan monesti lainarahalla. Kulutusluoton avulla voit saada itsellesi unelmiesi keittiön juuri silloin kuin itse sen haluat.
 • Lomamatkat
  Varsinkin suurissa perheissä lomamatkat niin kotimaassa, kuin ulkomaillakin voi tulla todella kalliiksi. Monet hakevatkin tähän helpotusta kulutusluotosta, jota voivat sitten maksaa tasaerissä kuukausittain takaisin. Näin koko perhe pääsee nauttimaan lomasta, oli sen kohde sitten missä tahansa.
 • Moneen muuhun tarkoitukseen  Vakuudeton kulutusluotto sopii myös moneen muuhun tarkoitukseen kuin mitä yllä mainitaan. Lainan voi käyttää haluamallaan tavalla, mihin tarkoitukseen tarvitsee.

 

Kulutusluotto ilman vakuuksia auton ostoon

VertaaLainaa.fi on luotettava ja helppokäyttöinen palvelu, jonka avulla voit kilpailuttaa kulutusluoton ilman vakuuksia tai takaajia. Palvelusta voit hakea lainaa 1000 – 60 000 euroa, ja voit käyttää lainan mihin tahansa tarkoitukseen, kuten esimerkiksi auton ostoon. VertaaLainaa.fi auttaa sinua löytämään sopivan lainatarjouksen useiden eri pankkien ja luotonmyöntäjien joukosta, joten voit säästää aikaa ja rahaa lainan kilpailuttamisessa. Hae nyt kulutusluottoa VertaaLainaa.fi:n avulla.

 

Kulutusluotto ilman vakuuksia mökkilainaksi

Mökkielämä on monen suomalaisen unelma, mutta sen toteuttaminen vaatii usein suuria taloudellisia panostuksia. Mökki voi olla kallis investointi, joka vaatii merkittävän määrän säästöjä tai lainaa. Kulutusluotto ilman vakuuksia voi olla houkutteleva vaihtoehto, kun mökin hankkiminen on ajankohtaista.

Mökin hankkiminen kulutusluotolla ilman vakuuksia voi olla hyvä vaihtoehto, kun et halua tai et voi asettaa omaisuuttasi vakuudeksi. Tällöin kulutusluotto ilman vakuuksia voi tarjota sinulle joustavan ja nopean rahoitusratkaisun, jonka avulla voit toteuttaa unelmasi mökistä hankinnan.

Kulutusluottojen koroissa on kuitenkin eroja, joten kulutusluoton kilpailuttaminen ja vertailu on usein paikallaan. Muista siis vertailla eri luotonantajien tarjoamia vaihtoehtoja ja valita itsellesi sopivin kulutusluotto. Ennen lainan hakemista on myös hyvä suunnitella lainan takaisinmaksuaika ja varmistaa, että oma taloustilanne kestää lainan takaisinmaksun.

 

Kulutusluotto lomamatkan toteuttamiseen

Lomamatkailu on monelle suomalaiselle tärkeä tapa rentoutua ja irrottautua arjesta. Matkojen hintataso voi kuitenkin olla korkea, mikä voi estää monia matkailijoita lähtemästä matkalle. Kulutusluotto ilman vakuuksia voi olla hyvä vaihtoehto lomamatkan toteuttamiseen. Kulutusluottoa voi käyttää mihin tahansa tarkoitukseen, kuten esimerkiksi lomamatkan rahoittamiseen. Lainan hakeminen onnistuu usein nopeasti ja helposti, ja tarjolla on useita eri luotonantajia, jotka tarjoavat kulutusluottoja kilpailukykyisillä hinnoilla.

Kulutusluoton avulla voit toteuttaa unelmasi lomamatkasta ilman, että tarvitsee säästää suuria summia rahaa ennen matkaa. Lainan avulla voit maksaa matkan kustannukset kerralla ja nauttia lomastasi täysin siemauksin. Kulutusluotto on myös joustava vaihtoehto, sillä voit valita haluamasi laina-ajan ja maksuaikataulun, joka sopii sinulle parhaiten. Lainaa ilman vakuuksia voidaan myöntää 1000 eurosta aina jopa 60 000 euroon saakka 1 – 15 vuoden laina-ajalla. Näin lainan lyhennyserät pystyy jakamaan useammalle kuukaudelle, jolloin kuukautta kohden lainan kuukausierä pysyy alhaisena.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että kulutusluotto on laina, joka tulee maksaa takaisin sovitun aikataulun mukaan. Ennen lainan hakemista on hyvä suunnitella matkan kustannukset ja varmistaa, että oma taloustilanne kestää lainan takaisinmaksun. On myös hyvä muistaa, että lainan kustannukset voivat olla korkeat, joten lainaa hakiessa kannattaa vertailla eri luotonantajien tarjoamia lainaehtoja ja kuluja.

 

Kulutusluotto kodin remontoimiseen

Kodin remontointi voi olla kallis projekti, mutta se voi myös lisätä kodin arvoa ja mukavuutta merkittävästi. Vakuudeton 1000 – 60 000 euron kulutusluotto sopii kodin remontointiin, jos haluat rahoittaa remonttikustannukset ilman vakuuksia tai takaajia. Laina on myös joustava vaihtoehto, sillä voit valita haluamasi laina-ajan ja maksuaikataulun, joka sopii sinulle parhaiten 1 – 15 vuoden maksuajalla. Toki lainan maksuaikaan vaikuttaa oleellisesti myös haettu lainasumma eikä lainan takaisinmaksuaikaa kannatta pitkittää liian pitkäksi, koska tämä vain lisää lainan kokonaiskustannuksia.

Kulutusluoton avulla voit rahoittaa kodin remonttikustannuksia ilman, että sinun tarvitsee säästää suuria summia rahaa etukäteen. Laina mahdollistaa remonttikustannusten maksamisen kerralla ja auttaa sinua saavuttamaan unelmiesi kodin nopeammin. On kuitenkin tärkeä muistaa, että kulutusluotto on laina, joka tulee maksaa takaisin sovitun aikataulun mukaan. Ennen lainan hakemista on hyvä suunnitella remonttikustannukset.

 

Kulutusluotto suurempiin hankintoihin

Kulutusluotto voi olla hyvä vaihtoehto suurempien hankintojen tekemiseen, kuten kodin sisustamiseen, kodinkoneiden hankintaan tai vaikka aurinkopaneeleiden asentamiseen. Kun haluat ostaa jotain isompaa ja et halua käyttää säästöjäsi tai et halua rasittaa talouttasi yhdellä kertaa suurella summalla, kulutusluotto voi olla hyvä ratkaisu.

Kodin sisustaminen on yksi esimerkki suuremmasta hankinnasta, johon kulutusluoton voi käyttää. Uuden kodin sisustaminen tai vanhan kodin uudistaminen voi olla kallis projekti, mutta kulutusluotto voi auttaa sinua rahoittamaan sen. Voit esimerkiksi käyttää kulutusluottoa uuden sohvan, ruokapöydän tai muiden huonekalujen ostamiseen.

Kodinkoneiden hankinta on toinen esimerkki suuremmasta hankinnasta, johon vakuudeton kulutusluotto voi olla selkeä rahoitusvaihtoehto. Kodinkoneiden hankkiminen voi olla kallista, mutta jos esimerkiksi jääkaappi tai pesukone hajoaa, sen korvaaminen voi olla välttämätöntä. Kulutusluotto voi auttaa sinua rahoittamaan uuden kodinkoneen ja välttämään suuria taloudellisia rasitteita yhdellä kertaa.

Aurinkopaneelien hankinta ja asennus voi maksaa 6000 – 10 000 euroa. Vaikka aurinkopaneelien hankinta voi olla kallis investointi, se voi auttaa sinua säästämään sähkölaskussasi pitkällä aikavälillä. Kulutusluotto voi auttaa sinua kattamaan aurinkopaneelien hankintakustannukset ja mahdollistaa näin sähkökustannusten säästöt.

Ennen kuin otat kulutusluoton suurempaan hankintaan, vertaile lainanantajia ja lainaehtoja, jotta löydät parhaan vaihtoehdon tarpeisiisi. Lainavertailuun sinulta ei kulu aikaa kuin muutamia minuutteja, joten vaikka tarvitset kulutusluoton heti, ei sinun kannata unohtaa kulutusluoton kilpailuttamista tai lainavertailua.

 

Kulutusluoton korko on alkaen 4 %

Monet suomalaiset mieltävät netistä haettavan lainan kalliiksi. Menneinä vuosina netissä oli tarjolla paljon korkeakorkoisia pikalainoja, joiden korot tosiaan olivat huimat. Tilanne on kuitenkin muuttunut huomattavasti tuosta ajasta. Vakuudettomiin lainoihin säädettiin korkokattolaki vuonna 2019, jonka myötä lainan nimellinen vuosikorko ei saa nousta yli 20 prosentin. Lainan muut kulut saavat olla korkeintaan 150 euroa vuotta kohden. Tämän lakimuutoksen myötä vakuudettomien lainojen korot ovat hyvin maltilliset, alkaen 4 %. Lainan korko vaihtelee sen mukaan, minkä tyyppistä lainaa haetaan. Esimerkiksi kulutusluotossa on korkeampi korko kuin asuntolainassa.

Lainan korkoon voi itse vaikuttaa jonkin verran kilpailuttamalla lainan mahdollisimman monen eri lainantarjoajan välillä. Palvelumme kautta hakijan laina kilpailutetaan yli 25 pankin ja rahoitusyhtiön kesken, ja jokainen kilpailutuksessa mukana oleva lainantarjoaja tietää, että hakijan lainasta kilpailee samanaikaisesti myös moni muu. Lainan korkoon pystyy vaikuttamaan myös hankkimalla toinen yhteisvastuullinen lainanhakija. Kun lainaa haetaan yhdessä toisen henkilön kanssa, pienentää tämä luotontarjoajan luottotappioriskiä ja näin ollen laina voidaan myöntää alhaisemmalla korolla.

Lainan korkoon vaikuttaa mm:

 • Haettava lainasumma 
 • Mahdolliset vakuudet tai takaus
 • Nykyiset velat
 • Tulot

Jokainen luotontarjoaja tekee riskianalyysin lainanhakijalle ja korko määräytyy lainanhakijan maksukyvyn mukaan. Päätökseen vaikuttaa myös haettava lainasumma sekä takaisinmaksuaika.

 

Lainaa pienellä korolla – Ota nämä huomioon kun vertailet kulutusluottoja

Kun etsit kulutusluottoa pienellä korolla, on tärkeää huomioida muutamia asioita, jotta löydät sinulle sopivan ja edullisen lainan.

Tässä muutamia vinkkejä:

Vertaile eri lainojen todellisia vuosikorkoja – Todellinen vuosikorko kertoo lainan kokonaiskustannukset, mukaan lukien korot, palkkiot ja muut kulut. Kun vertaat eri lainojen todellisia vuosikorkoja, saat paremman käsityksen siitä, mikä laina on edullisin.

Huomioi laina-aika ja kuukausierän suuruus – Laina-aika vaikuttaa suoraan lainan kokonaiskustannuksiin, joten pidempi laina-aika tarkoittaa yleensä suurempia kustannuksia. Toisaalta lyhyempi laina-aika tarkoittaa suurempaa kuukausierää, joten sinun tulee huomioida oma taloudellinen tilanteesi ja varmistaa, että pystyt maksamaan kuukausierän ilman ongelmia.

Vertaa eri lainapalveluiden ehtoja ja palvelumaksuja – Erilaiset lainapalvelut voivat tarjota erilaisia ehtoja ja palvelumaksuja, joten on tärkeää vertailla eri palveluiden tarjontaa. Esimerkiksi joillain lainapalveluilla voi olla korkeampi korko, mutta pienemmät palvelumaksut, kun taas toisilla voi olla alhaisempi korko, mutta korkeammat palvelumaksut.

Tarkista lainan takaisinmaksuehdot – Kun otat lainaa, tarkista huolellisesti lainan takaisinmaksuehdot. Tarkista erityisesti, onko lainassa mahdollisuus lyhennysvapaisiin kuukausiin tai mahdollisuus maksaa laina takaisin ennenaikaisesti ilman lisäkuluja.

Muista vertailla myös muita lainatyyppejä – Kulutusluotto ei välttämättä aina ole se edullisin vaihtoehto. On tärkeää vertailla myös muita lainatyyppejä, kuten joustoluottoja tai pankkilainoja, ja valita niistä omaan taloudelliseen tilanteeseesi sopivin vaihtoehto.

Kulutusluottovertailu paljastaa lainatarjousten erot. Vertailemalla eri lainavaihtoehtoja, löydät todennäköisesti edullisen kulutusluoton pienellä korolla ja sopivilla ehdoilla.

 

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainatarjousten vastaanottaminen ei ole sitova lainapäätös

Hakemuksen täyttäminen ja lainatarjousten vastaanottaminen ei aiheuta sinulle mitään kuluja tai riskiä. Saat rauhassa tutustua tulleisiin lainatarjouksiin useamman päivän ajan, ja päättää lainan hyväksymisestä tai hylkäämisestä. Jos päädyt ottamaan lainan, teet lainasopimuksen sen lainantarjoajan kanssa, jonka lainatarjouksen hyväksyt. Jos hylkäät kaikki lainatarjoukset, ei tästä aiheudu sinulle minkäänlaisia kustannuksia.

Lainahakemuksessa kysytään perustiedot, palkkatiedot tai eläkepäätös, asumismuoto, koulutus, nykyiset velat yms. sekä haettava lainasumma sekä maksuaika. Ellet osaa arvioida miten lainasumma ja maksuaika vaikuttaa muun muassa kuukausierän suuruuteen, laske ennen hakemuksen täyttämistä lainalaskurin avulla lainan kuukausierä. Laske maksuttomalla lainalaskurilla miten maksuajan pituus vaikuttaa lainan kuukausierän suuruuteen.

 

Vakuudeton kulutusluotto löytyy vertailemalla

Lähes jokainen suomalainen päätyy ottamaan lainaa jossain elämänvaiheessa. Haetut lainasummat kuitenkin vaihtelevat hyvinkin paljon. Joku voi tarvita lainaa vain muutaman tuhat euroa, toiselle monen sadantuhannen euron lainan ottaminen on ajankohtaista esimerkiksi mökkikauppojen yhteydessä.

Eikä lainan ottamisessa ole mitään väärää, kunhan muistaa vastuullisen lainan ottamisen ja lainan takaisinmaksamisen sovitusti. Keskimäärin kulutusluottoa otetaan 1001 – 60.000 euron väliltä ja lainan takaisinmaksuaika vaihtelee lainasummasta riippuen välillä 1- 15 vuotta. Koska lainan ottaminen on melko yleistä ja ihmiset ovat nykyään hyvin hintatietoisia, voidaan päätellä että todennäköisesti suosituin kulutusluotto on myös hinnoittelultaan edullinen ja lainaehdoiltaan joustava. Mistä sitten tunnistaa edullisen ja suositun kulutusluoton ja miten omiin lainatarpeisiin sopiva kulutusluotto löytyy?

Lainan valinta kannattaa alkuun aloittaa ottamalla käyttöön maksuton lainalaskuri. Lainalaskurin avulla pystyy hahmottamaan kuinka paljon lainaa ylipäätään kannattaa ottaa omaan talouteen nähden. Tämän jälkeen laina kannattaa kilpailuttaa usean lainantarjoajan välillä, jotta lainatarjouksia on vertailtavana tarpeeksi monta. Saatuasi lainatarjoukset kannattaa vertailla lainoja ja niiden ehtoja huolellisesti, ennen varsinaisen lainapäätöksen tekemistä.

 

Kulutusluotoissa on hintaeroja

Kun tarkempi kustannusarvio tulevalle lainalle on mietittynä, on aika alkaa miettimään sopivaa rahoitusta.

Kertaluontoisesti tilille maksettava kulutusluotto on ehdottomasti suosituin lainaratkaisu, kun lainaa tarvitaan kerralla tietty määrä. Kulutusluotto voi olla vakuudeton laina tai vakuudellinen laina, joita usein haetaan suurempien hankintojen rahoittamiseen, kuten esimerkiksi remonttilainaan tai autolainaan.

Kulutusluottojen nimelliset vuosikorot vaihtelevat noin 4,19 % – 20 % välillä ja lainapalveluita löytyy satoja lainamarkkinoilta. Pyydä maksuttomat lainatarjoukset palvelustamme ja vertaa lainoja ja niiden ehtoja huolellisesti, ennen lainasopimuksen allekirjoittamista.

Vakuudettoman kulutusluoton vertaileminen on tärkeää, jotta voit löytää parhaan lainatarjouksen tarpeisiisi. On kuitenkin tärkeää tietää, mitä vertailla ja mistä löytää parhaat tarjoukset.

Ensimmäinen askel vakuudettoman kulutusluoton vertailussa on määrittää lainan tarve. Mieti, kuinka paljon lainaa tarvitset ja mihin tarkoitukseen sitä käytetään. Tämä auttaa sinua löytämään sopivan lainasumman ja vertailemaan tarjouksia, jotka vastaavat tarpeitasi.

Kun olet määrittänyt lainatarpeesi, aloita lainan kilpailuttaminen VertaaLainaa.fi palvelun avulla. Kulutusluotto kilpailutetaan hetkessä yli 25 pankin ja rahoituslaitoksen kesken, jonka jälkeen sinä pääset vertailemaan henkilökohtaisia lainatarjouksia.

Kun olet löytänyt muutamia sopivia lainatarjouksia, tarkista niiden ehdot huolellisesti. Tarkista, että lainan korko, takaisinmaksuaika ja muut ehdot sopivat sinulle.

Lopuksi, kun olet vertaillut eri lainantarjoajien tarjouksia, tee päätös, mikä lainatarjous sopii sinulle parhaiten. Valitse laina, joka tarjoaa alhaisimman koron ja sopivan laina-ajan, ja varmista, että voit maksaa lainan takaisin sovitussa ajassa.

 

Miksi valita kulutusluotto?

 • Kulutusluotto on vakuudeton laina

Useat lainanhakijat eivät halua tai löydä lähipiiristä ketään sopivaa takaajaa. Laina halutaan ottaa omiin nimiin ilman vakuuksia tai henkilötakausta. Vakuudeton laina siirtyy myös hakijan käyttöön nopeammin.

 • Kulutusluotto tulee saada nopeasti tilille

Kun suunnitelma jonkin projektin aloittamisesta tai suuremman hankinnan ostamisesta on tehty, halutaan hankinta tehdä hyvin pian. Jos vaihtoehtona on lainan tilille odottaminen parin viikon ajan tai jo seuraavana päivä, aika moni päätyy nopeaan lainan maksuun tilille.

 • Kulutusluottoa jopa 60.000 euroa

Yleensä kun päädytään kulutusluottoon on rahoitustarve noin 1000 – 60.000 euroa. Hakijalle on tärkeää, että hän saa rahoitusta juuri niin paljon kuin tarvitsee, eikä joudu säästelemään turhaan mm. remontissa tai auton ostossa.

 • Lainojen yhdistäminen onnistuu kulutusluotolla

Lainaa hakiessa monet hakijat ovat samalla yhdistäneet vanhat lainat uuteen kulutusluottoon. Kilpailuttamalla nykyiset lainat ja yhdistämällä ne yhteen, säästää jatkossa huomattavan summan, koska jokaisesta lainasta hakija joutuu erikseen maksamaan mm. lainanhoitokulut. Lainojen yhdistäminen myös selkeyttää lainanhakijan taloutta ja jatkossa maksettavana on vain yksi laina.

 • Mahdollisuus lainan korotukseen

Koskaan ei voi varmuudella tietää riittääkö arvioitu budjetti kattamaan kaikkia kuluja. Ei ole kiva, jos remontti jää pienestä kiinni tai unelmien vapaa-ajan asunto on muutaman tuhannen euron päässä. Tällöin hakijan on hyvä tietää, että tarvittaessa lainapalvelun kautta on mahdollista korottaa nykyistä lainaa. Tämä asia kannattaa kuitenkin selvittää jo lainasopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä. Jokaisella lainanmyöntäjällä on hieman toisistaan poikkeavat lainaehdot.

 • Maksu- tai lyhennysvapaat lainan takaisinmaksussa

Elämässä kun ei koskaan tiedä mitä sattuu ja tapahtuu, niin on hyvä tietää, että tiukan paikan tullen lainapalvelu joustaa kuukausierien maksussa. Lainanlyhennykset maksamatta jättämisestä tiettynä kuukautena tulee kuitenkin aina neuvotella lainanmyöntäjän kanssa.

 • Laina- aika

Talouttaan ei kannata laittaa liian tiukalle. Lainansaaja haluaa lainalleen joustavan ja tarpeeksi pitkän maksuajan, että kuukaudessa rahaa jää myös muuhun elämiseen. On hyvä ennen lainan hakemista laskea esimerkiksi lainalaskurilla, miten lainasumma ja maksuaika vaikuttaa lainan kuukausierään.

 • Lainan korko ja kulut

Kukapa haluaa lainaa liian korkealla korolla tai muilla kuluilla. Kulutusluotossa tulee olla kohtuullinen korko sekä selkeä, läpinäkyvä hinnoittelu, joka ei jätä mitään arvailujen varaan. Parhaiten hakija saa selville mistä hänelle löytyy lainatarpeeseen sopiva laina, on kilpailuttaa laina mahdollisimman monen lainantarjoajan välillä.

 

Lainavertailu apuna, kun etsit edullisinta kulutusluottoa

Netistä löytyy kulutusluottoja laidasta laitaan ja kalleimman sekä halvimman kulutusluoton välillä on suuria eroja. Tämän vuoksi lainojen vertailu on järkevää ja mitä suuremmasta lainasummasta on kyse, sitä selkeämmin erot korkomaksuissa näkyvät. Helpointa lainanhakijalle toki olisi, että sanoisimme mistä halvin kulutusluotto löytyy, mutta valitettavasti asia ei ole aivan näin yksinkertainen.

Halvimman lainan löytymiseen vaikuttaa:

 • Paljonko tarvitset lainaa?
 • Millaisen maksuajan haluat lainallesi ottaa?
 • Haluatko asettaa lainallesi muita ehtoja, kuten mahdollisuus maksuvapaaseen kuukauteen kolme kertaa vuodessa.
 • Haluatko ottaa lainaan yhteisvastuullisen lainanhakijan?
 • Vai haluatko lainaa ilmaan vakuuksia ja henkilötakausta?

Koska lainatarjonta on suurta, teimme selkeyden vuoksi lainanhakijan avuksi lainavertailun. Kaikki lainavertailut on päivitetty kuukausittain ja vertailusta löytyy kyseisellä lainasummalla lainaa myöntävät lainapalvelut. VertaaLainaa.fi vertailun mukaan halvimman ja kalliimman kulutusluoton välillä voi olla huomattava ero.

Tässä muutama esimerkki kulutusluottojen kustannuseroista:

Vertailussa 10 000 euron laina 5 vuoden maksuajalla. Halvimman kulutusluoton kokonaiskustannukset koko laina-aikana ovat 11 623 euroa. Kalleimman lainan kokonaiskustannukset ovat 16 046,33 euroa. Erotus halvimman ja kalleimman kulutusluoton välillä on näin ollen jopa 4 423,33 euroa.

Vertailussa 15 000 euron laina 7 vuoden maksuajalla. Halvimman kulutusluoton kokonaiskustannukset koko laina-aikana ovat 18 467,24 euroa. Kalleimman lainan kokonaiskustannukset ovat  28 129, 81 euroa. Erotus halvimman ja kalleimman kulutusluoton välillä on näin ollen jopa 9662,57 euroa.

 

Lainalaskuri apuna halvimman kulutusluoton löytämisessä

Lainalaskuri toimii hyvänä apuvälineenä, kun etsin edullista kulutusluottoa. Palvelussamme on selkeä lainalaskuri, jonka avulla voit nopeasti laskea lainan kuukausierän suuruudet, 1 – 20 vuoden maksuajoilla. Lainalaskurin käyttäminen on turvallista ja helppoa, koska hakijan ei tarvitse antaa itsestään mitään tietoja eikä rekisteröityä mihinkään palveluun.

Jos haluat enemmän kuin pelkkiä esimerkkilaskelmia, voit lähettää lainalaskurin tiedot palvelumme yhteistyökumppaneille. Yhteistyökumppanimme antavat tämän jälkeen oman lainatarjouksensa, joka perustuu lainalaskuriin syötettyihin tietoihin.

Lainatarjousten pyytäminen ja vastaanottaminen on aina riskitöntä, koska sen pyytäminen ei velvoita hakijaa mihinkään sopimukseen. Ainoastaan pyytämällä lainatarjoukset pystyt selvittämään mistä sinulle pystytään tarjoamaan halvin kulutusluotto.


VertaaLainaa.fi mediassa:

MTV3

Kainuun Sanomat

Sotkamo-lehti

Autotalli.com

Kuhmolainen

Länsi-Suomi

Pietarsaaren Sanomat

Ylä-Kainuu

Perhonjokilaakso

Konepörssi

Hämeen Sanomat

Keskipohjanmaa

Sydän-Hämeen Lehti

Oriveden Sanomat

Akaan Seutu

Ylöjärven uutiset

Kilpailuta laina ja löydä halvin kulutusluotto

Jos usean lainahakemuksen täyttäminen ja lähettäminen tuntuu työläältä ja aikaa vievältä, voit kulutusluottosi kilpailuttamisen kokonaan meidän tehtäväksi. Lainan kilpailuttaminen siihen tarkoitetun palvelumme avulla onnistuu täyttämällä yksi ainoa hakemus, jonka jälkeen kilpailuttamme lainasi jopa 25 eri pankin ja rahoituslaitoksen välillä – tämä tapa säästää huomattavasti aikaasi ja hermojasi. Parhaassa tapauksessa saat monta lainatarjousta nähtäville, joista saat valita itsellesi halvimman kulutusluoton.

Kilpailuta laina helposti lainojen kilpailuttamiseen erikoistuneen palvelumme avulla. Hyödyntämällä maksutonta kilpailutuspalveluamme saat helposti, jopa kymmenien pankkien lainatarjoukset ja voit vertailla lainatarjouksista, mikä niistä on edullisin kulutusluotto.

 

Kulutusluoton ei tarvitse olla suuri – ota pieni kulutusluotto

Kulutusluotto on siitä erinomainen ettei sitä tarvitse ottaa suurta summaa. Voit ottaa vakuudetonta kulutusluottoa alkaen 1000 euroa, kun tarvitse lainaa vähän, mutta omat tulot tai säästöt eivät riitä kaikkiin menoihin.

Pieni kulutusluotto sopii hyvin esimerkiksi kodinkonelainaksi, huonekalujen hankintaan, äkillisiin kuluihin sekä moneen muuhun pieneen, nopeaan lainatarpeeseen.

Hae pieni kulutusluotto heti tilille täyttämällä maksuton lainahakemus. Lähettämisen jälkeen laina kilpailutetaan hetkessä noin 30 pankin ja rahoituslaitoksen kesken ja saat lainatarjoukset vertailtavaksesi.

Pieni kulutusluotto voidaan usein maksaa tilille jo saman päivän aikana lainasopimuksen allekirjoittamisesta.

 

Kulutusluoton hyödyt ja haitat

Lainaamiseen liittyy aina riskinsä. Jokaisen lainanhakijan on hyvä tunnistaa myös lainaamiseen liittyvät haitat, jotta ongelmilta pystyisi välttymään.

Kulutusluotto on lainatuote, joka mahdollistaa erilaisten hankintojen rahoittamisen ilman omaisuuden panttaamista vakuudeksi. Vaikka kulutusluotolla on monia etuja, on myös tärkeää ottaa huomioon sen haitat ennen lainan hakemista.

Hyödyt:

 1. Nopeus: Kulutusluottoa voi saada nopeasti, jopa samana päivänä. Tämä on hyödyllistä, jos tarvitset rahaa nopeasti esimerkiksi yllättävien menojen kattamiseen.
 2. Joustavuus: Kulutusluottoa voi käyttää erilaisiin tarkoituksiin, kuten kodin remontointiin, auton ostoon tai lomamatkan rahoittamiseen.
 3. Helppous: Kulutusluoton hakeminen on yleensä helppoa ja vaivatonta.

Haitat:

 1. Korot: Kulutusluottojen korot ovat yleensä korkeampia kuin muiden lainatuotteiden, kuten asuntolainojen. Korkeammat korot voivat johtaa korkeampiin kuukausierien maksuihin, mikä voi olla haastavaa taloudellisesti.
 2. Lisämaksut: Kulutusluottoon voi liittyä erilaisia lisämaksuja, kuten avausmaksuja, tilinhoitomaksuja tai lainan ennenaikaisen takaisinmaksun maksuja. Nämä maksut voivat lisätä lainan kokonaiskustannuksia.
 3. Velkaantuminen: Kulutusluoton ottaminen voi johtaa velkaantumiseen, jos lainaa ei pysty maksamaan takaisin sovitussa ajassa. Velkaantuminen voi vaikuttaa luottokelpoisuuteen ja hankaloittaa tulevien lainojen saamista.

 

Kokemuksia kulutusluoton kilpailuttamisesta VertaaLainaa-palvelun avulla

“Asuntoomme on tulossa isompi remontti. Päätimme hakea 8 000 euron kulutusluoton remonttikuluihin. Uskon, että osan lainasta pystymme lisäksi käyttämään uusien huonekalujen ostamiseen”.

“Lainan kilpailuttaminen ja sopivan kulutusluoton löytäminen palvelunne kautta sujui hienosti. Laina maksettiin tililleni jo seuraavana päivänä lainasopimuksen allekirjoittamisesta”.

“Suosittelen lainankilpailutuspalvelua. Nopea ja luotettava”.

“Sain kolme lainatarjousta, mutta en hyväksynyt niistä mitään. Haen lainaa vielä omasta asiointipankistani”.

“Lainahakemuksen täyttäminen oli helppoa. Sain lainatarjoukset heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Sähköisen lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen laina oli nopeasti maksettu ilmoittamalleni pankkitilille”.

“Yllättävän alhainen lainakorko”.

 

Kulutusluottojen historiaa

2000 -luvulla vakuudettomat, nopeat lainat olivat pikavippejä, joita pystyi hakemaan ja nostamaan vuorokauden ympäri. Pikavippien korko pystyi olemaan lähes, mitä vain ja lainan koron määrittelivät pikavippifirmat.

2000-luvulla kuluttajaluottojen markkinat kasvoivat edelleen, ja erilaisia ​​lainatuotteita tuli tarjolle yhä enemmän. Erilaiset verkkopalvelut kehittyivät kuluttajaluottojen hakemisessa ja myöntämisessä entistä helpommaksi ja nopeammaksi.

Vuonna 2013 pikavippien korkoon tuli tiukennuksia eikä lainan nimellinen vuosikorko saanut nousta enää yli 50 prosentin alle 2000 euron lainoissa.

Vuonna 2019 vakuudettomien kuluttajaluottojen korkokattoa tiukennettiin entisestään ja nimellinen vuosikorko rajattiin 20 prosenttiin. Koronan aikana korkokatto rajattiin väliaikaisesti 10 prosenttiin, mutta se palautettiin vuoden 2021 aikana uudelleen 20 prosenttiin.

Vuoden 2023 aikana kuluttajaluottojen korkokattoon suunnitellaan jälleen muutoksia ja uuden kuluttajasuojalain mukaan kuluttajaluottojen korkokattoa seurattaisiin ja valvottaisiin nykyistä tarkemmin. Tämä mahdollistaisi paremman korkokaton noudattamisen ja sen varmistamisen, että kuluttajat eivät joutuisi kohtuuttoman korkotaakan alle. Lisäksi hallituksen linjaama säädös velvoittaa kuluttajaluottojen korkokaton alentamisesta 15 prosenttiin nykyisen 20 prosentin sijaan ja jos kuluttajan on sopimuksen mukaan maksettava muita luottokustannuksia, näiden määrä ei saa ylittää 150 euroa vuodessa.

 

Kulutusluotot vuonna 2023

Suomen kuluttajaluottomarkkinat ovat kehittyneet samansuuntaisesti kuin muualla maailmassa. Nykyään kuluttajaluotot ovat monille välttämättömyys, mutta niiden käyttöön liittyy myös riskejä, jotka kannattaa tiedostaa ennen lainan hakemista. Suomessa kuluttajansuoja on kuitenkin erittäin korkealla tasolla, ja lainan hakijan oikeudet ovat vahvasti turvattuina.

Suomessa kuluttajansuojalaki on keskeisin kuluttajansuojaa koskeva lainsäädäntö. Lain tarkoituksena on suojella kuluttajia virheellisiltä tai harhaanjohtavilta kaupallisilta käytännöiltä, edistää reilua kauppaa ja parantaa kuluttajien oikeuksia. Kuluttajaluottojen korkokatto ja seuranta ovat tärkeitä asioita kuluttajansuojan näkökulmasta, ja siksi niihin kohdistuvat lainsäädäntömuutokset ovat merkittäviä.

Kulutusluotot vuonna 2023 ovat pääosin pankkien tai vakavaraisen rahoitusyhtiöiden myöntäviä vakuudettomia kuluttajaluottoja, joiden korko noudattaa korkokattosäädöksiä. Lainan nimellinen vuosikorko saa olla korkeintaan 20 prosenttia ja lainan muut kulut vuodessa maksimissaan 150 euroa. Perinteisiä korkeakorkoisia pikavippejä ei lainamarkkinoilta enää löydy, vaikka media toisinaan muuta väittääkin.

Usein kysyttyjä kysymyksiä kulutusluotosta:

Mikä on kulutusluotto?

Kulutusluotto on kertalaina, jota voidaan hakea 1000 – 60.000 euroa, 1 – 15 vuoden maksuajalla. Kulutusluottoa varten ei tarvitse vakuuksia tai henkilötakaajaa. Myönteisen kulutusluottopäätöksen jälkeen lainanhakija voi käyttää lainan parhaaksi katsomallaan tavalla. Tyypillisesti kulutusluotto otetaan johonkin suurempaan hankintaan kuten remonttiin, auton tai veneen ostoon, lomamatkaan tai kodin huoneiden sisustamiseen. Kulutusluotosta voidaan käyttää nimikettä; autolaina, remonttilaina tai esimerkiksi sisustuslaina.

Kenelle kulutusluotto voidaan myöntää?

Kulutusluoton hakijan tulee olla vähintään 18 vuotias Suomen kansalainen, jolla on puhtaat luottotiedot. Hakijalla tulee olla käytössään matkapuhelinliittymä, suomalainen pankkitili ja omat henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset.

Täytyykö kulutusluotto maksaa takaisin?

Kyllä täytyy. Kun allekirjoitat luottosopimuksen, sitoudut siihen että maksat nostamasi kulutusluoton kuluineen ja korkoineen takaisin. Kulutusluottoa tulee ottaa vain sen verran kuin oma taloudellinen tilanne sallii. Sen vuoksi on aina tärkeää tehdä tarkempi kulutusluottovertailu sekä tarvittaessa laskea itse miten tarvittava kulutusluotto valitulla laina-ajalla vaikuttaa lainan kuukausierään sekä lainan kokonaiskustannuksiin. Lainaa tulee aina ottaa vastuullisesti oma taloudellinen tilanne huomioon ottaen.

Kuinka paljon voin saada kulutusluottoa?

VertaaLainaa.fi lainankilpailutuspalvelun kautta voit hakea kulutusluottoa 1000 – 60 000 euroa ilman takaajia tai vakuuksia. Palvelu kilpailuttaa lainan jopa 30 pankin ja rahoituslaitoksen kesken vain muutamassa minuutissa. Kulutusluotto on laina, joka maksetaan lainanhakijan tilille yhtenä kertamaksuna.

Myönnetäänkö kulutusluotto ilman vakuuksia tai takaajia?

Kyllä myönnetään. Palvelumme kautta haettuna kulutusluottoa myönnetään ilman vakuuksia tai takaajia jopa 60 000 euroon saakka. Halutessasi voit ottaa lainaan toisen yhteisvastuullisen lainanhakijan. Kun kulutusluotto haetaan yhdessä toisen yhteisvastuullisen hakijan kanssa laskee myös lainantarjoajan luottotappioriski. Näin ollen he voivat myöntää kulutusluottoa suuremman määrän, pidemmällä maksuajalla ja paremmilla lainaehdoilla. Kulutusluoton korko voi olla myös aavistuksen alhaisempi, kun lainanhakijoita on kaksi.

Kuinka nopeasti kulutusluotto maksetaan tilille?

Tämä riippuu pankista tai rahoituslaitoksesta ja siitä kuinka suuri kulutusluotto on kyseessä. Saat kulutusluoton nopeasti tilillesi, jos haettu kulutusluotto on euromääräisesti pieni ja tietosi ovat kunnossa. Vakuudeton kulutusluotto voidaan maksaa tilillesi jopa saman päivän aikana sen hakemisesta. Suuremman kulutusluoton kohdalla voit joutua odottamaan rahojen siirtymistä tilillesi noin 1 – 2 pankkipäivää. Kulutusluotto maksetaan heti kokonaisuudessa myönteisen lainapäätöksen jälkeen ilmoittamallesi pankkitilille.

Voiko työtön saada kulutusluottoa?

Mikäli olet jäänyt työttömäksi jokin aika sitten ja olet aktiivisena työnhakijana työmarkkinoilla, on sinun mahdollista saada kulutusluottoa. Lainaa työttömälle voidaan myöntää, jos hänellä on säännöllisiä tuloja. Emme kuitenkaan suosittele kulutusluoton hakemista työttömänä.

Onko kulutusluotto mahdollista hakea yhdessä toisen henkilön kanssa?

Kyllä on. Tämä on myös suositeltavaa varsinkin kun haetaan suurempi kulutusluotto. Kun kulutusluoton hakijoita on kaksi, saavat he huomattavasti helpommin kulutusluoton kuin yksi hakija. Kummankin hakijoista tulee aina täyttää lainapalvelun asettamat vaatimukset kulutusluotolle. Esimerkiksi päähakijan sekä rinnakkaishakijan luottotiedot tulee olla kunnossa.

Kuinka kauan kulutusluottopäätöksen saaminen kestää?

Lainatarjoukset pankeilta ja rahoituslaitoksilta saat todella nopeasti lainahakemuksen lähettämisen jälkeen. Lopullisen lainapäätöksen saat kun pankit käsittelevät lainahakemuksesi loppuun. He voivat pyytää tässä vaiheessa vielä tarvittavia liitteitä mikäli niitä vaaditaan, ellei niitä ole liitetty lainahakemukseen. Lainatarjouksia vertailemalla teet itse lopullisen päätöksen siitä, minkä pankin tai rahalaitoksen lainatarjouksen hyväksyt. Tarvittaessa sinulla on oikeus olla ottamalla lainaa laisinkaan.

Miksi kulutusluotto kannattaa kilpailuttaa VertaaLainaa.fi palvelun kautta?

VertaaLainaa.fi on lainojen kilpailuttamiseen ja vertailuun erikoistunut palvelu. Palvelu kilpailuttaa lainan jopa yli 30 pankin ja muun luotonantajan kesken ilmaiseksi vain muutamassa minuutissa. Saat nopeasti useita lainatarjouksia, joita vertailemalla löydät juuri sinulle sopivimman kulutusluoton.

Mikä on kulutusluoton korko?

Kulutusluoton korko vaihtelee lainantarjoajien välillä ja on alkaen noin 4 %. Kulutusluoton korkoon vaikuttaa haettu lainasumma, laina-aika sekä hakijan maksukyky. Tarkan arvion lainasi korosta saat pyytämällä maksuttomat ja henkilökohtaiset lainatarjoukset. Lainatarjousten pyytäminen ei sido hakijaa mihinkään lainasopimukseen.

Voiko useamman kulutusluoton yhdistää?

Kyllä, voit yhdistää olemassa olevat lainasi yhteen. Lainat, jotka voit yhdistää voivat olla esimerkiksi luottokorttivelat, kulutusluotot, pikavipit ja muut nykyiset lainasi.

Voiko nykyisen kulutusluoton kilpailuttaa uudelleen?

Kyllä voi, kilpailuta nykyinen kulutusluottosi ilmaiseksi VertaaLainaa.fi palvelun kautta. Voit kulutusluoton kilpailuttamisen myötä saada lainaasi pienemmän lainakoron ja paremmat lainaehdot.

Takaisin ylös
VertaaLainaa.fi
Logo