Täytä ilmainen lainahakemus

 • Hakemuksen täyttäminen vie 2 minuuttia
 • Palvelumme on ilmainen ja velvoitteeton
 • Lainan korot alkaen 4%
 • Yli 70% saa meiltä lainatarjoukset

20000 
4  vuotta
---
Arvioitu kuukausierä ?
Aloita lainahakemus >>
Lainan maksuaika on väliltä 1 - 15 vuotta, lainasummat 1000 – 60 000 € ja nimelliskorko 4,19 – 20 %. Lainaesimerkki: Kun lainasumma on [Loan amount] €, korko [Nom. interest rate] %, takaisinmaksuaika [Year] vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on [Monthly cost] €, takaisinmaksettava summa on yhteensä [TotalPaymentAmount] € ja lainan todellinen vuosikorko on [EffectiveInterestRate] %.

Lainasi kilpailuttaa:

Me kilpailutamme lainat puolestasi, täysin ilmaiseksi!

Yhteistyössä jopa 25 luotonantajaaYhteistyössä jopa 25 luotonantajaa

Saat lainapäätöksen hetiSaat lainapäätöksen heti

Lainaa jopa 60 000 €Lainaa jopa 60 000 €

Kotimainen palveluKotimainen palvelu

VertaaLainaa.fi palvelun kautta voit saada nopeasti lainatarjoukset

Vertaa lainoja täyttämällä yllä oleva maksuton hakemuksella. Lisää hakemukseen tarvittavat tiedot ja lähetä lainahakemus. Voit saada henkilökohtaiset lainatarjoukset muutamassa minuutissa ja pääset vertailemaan lainoja. Jos löydät sopivan lainan, voit allekirjoittaa lainasopimuksen valitsemasi lainantarjoajan kanssa ja laina maksetaan tilillesi jopa saman päivän aikana.

Lainaa ilman vakuuksia voit hakea 1000 – 60 000 euroa 1 – 15 vuoden laina-ajalla. Lainaa varten et tarvitse takaajia tai vakuuksia, mutta halutessasi voit hakea lainaa yhdessä yhteisvastuullisen hakijan kanssa.

 

Hakemuksen avulla tavoitat noin 25 pankkia ja rahoituslaitosta

Yksi täytetty ja lähetetty lainahakemus tavoittaa hetkessä noin 25 pankkia ja rahalaitosta. VertaaLainaa.fi välittää hakemuksesi heti kaikille kilpailutuksessa mukana oleville lainantarjoajille. Sinun tehtäväksi jää ainoastaan hakemuksen huolellinen täyttäminen, lainatarjousten vastaanottaminen ja lainavertailu.

Lainan kilpailuttaminen tai lainatarjousten vertailu ei maksa sinulle mitään eikä sido mihinkään, joten lainatarjoukset kannattaa pyytää VertaaLainaa.fi kautta, jotta pääset tarkastelemaan lainantarjoajien välisiä eroja lainojen kuluissa.

 

Lainan kilpailuttaminen ja lainavertailu paljastaa lainojen korkoerot

Kilpailuttamalla lainan mahdollisimman laajasti pystyt vertailemaan eri lainoja ja näkemään, mistä pankista tai rahoituslaitoksesta voit saada lainaa pienimmällä korolla ja parhaimmilla lainaehdoilla.

Kilpailuta laina VertaaLainaa.fi palvelun kautta nopeasti ja vaivattomasti. Pääset jo saman päivän aikana vertailemaan useamman lainantarjoajan lainatarjouksia ja valitsemaan lainan, joka sopii lainatarpeeseesi sekä tämän hetkiseen elämäntilanteeseesi.

Vertaa lainatarjouksia todellisen vuosikoron, lainasumman ja laina-ajan mukaan ja valitse sinulle sopiva laina.

Hakemuksen voit lähettää kilpailutettavaksi, koska vain. Hakemuksia otetaan vastaan 24/7.

 

Mitä tietoja lainahakemuksessa kysytään?

Lainahakemus ja koko lainaprosessi vaatii tiettyjen tietojen antamista, jotta rahoituslaitokset sekä pankki voivat arvioida hakijan maksukyvyn. Usein lainaa haetaan yksin, mutta tarvittaessa lainanhakija voi ottaa rinnalleen toisen yhteisvastuullisen hakijan. VertaaLainaa.fi palvelussa lainahakemuksen täyttäminen sekä mahdollinen lainansaanti ei edellytä lainalle rinnakkaishakijaa, mutta yhdessä toisen henkilön kanssa lainansaantimahdollisuudet voivat olla paremmat. Kun lainalla on kaksi hakijaa, pienenee lainantarjoajan luotonantoriski, jolloin lainaa voi saada suuremman määrän, pidemmällä maksuajalla sekä pienemmällä korolla.

Rahoitusyhtiöt tarvitsevat lainaa hakevilta henkilöiltä seuraavat tiedot:

 1. Nimi
 2. Henkilötunnus
 3. Osoite
 4. Pankkitili (jonne lainasumma maksetaan)
 5. Yhteystiedot
 6. Palkkatiedot
 7. Tiedot siviilisäädystä ja perheen koosta
 8. Nykyiset lainat ja velvoitteet

Näiden lisäksi hakijan tulee usein antaa tietoja muista tuloistaan. Eläkeläisen on lisäksi liitettävä eläkepäätöksensä (KEVA) hakemukseen. Jos taas hakija on yrittäjä, tulee hänen toimittaa henkilökohtainen verotuspäätös sekä uusin vahvistettu tilinpäätös. Lainaa työttömälle voidaan myös joissain tapauksissa myöntää, mutta tällöin hakijan tulee osoittaa, että hänellä on säännöllisiä tuloja. Tiedot tuloista liitteeksi voi hakea tulorekisteristä.

 

Kuka voi hakea lainaa maksuttomalla lainahakemuksella?

Lainaa voidaan myöntää henkilöille, jotka täyttävät tiettyjä vaatimuksia ja kriteerejä. Lainanhakijan tulee olla vähintään 20-vuotias. Tämä ikäraja on asetettu varmistamaan, että hakija on tarpeeksi vanha kantamaan vastuun lainan takaisinmaksusta. Lainan saamiseksi hakijan tulee olla Suomen kansalainen tai pysyvästi Suomessa asuva henkilö.

Säännölliset tulot ovat myös olennainen vaatimus lainan saamiseksi. Hakijalla tulee olla säännölliset tulot joko palkkatyöstä tai eläkkeestä. Tämä osoittaa, että hakijalla on maksukyky ja taloudelliset edellytykset maksaa laina takaisin sovitun maksuaikataulun mukaisesti. Lisäksi lainanhakijalla tulee olla vakituinen osoite Suomessa. Tämä on tärkeää, jotta lainanantaja voi olla yhteydessä hakijaan tarvittaessa ja lähettää tarvittavat asiakirjat ja laskut oikeaan osoitteeseen.

Hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä. Maksuhäiriömerkintä kertoo lainanantajalle, että henkilöllä on ollut vaikeuksia aiempien velvoitteiden hoitamisessa ja se voi vaikuttaa lainan myöntämiseen. Jokainen lainanantaja arvioi hakijan kyvyn maksaa lainaa takaisin, ja nämä lainahakemuksessa kysytyt tiedot auttavat lainanantajaa tekemään päätöksen lainatarjouksen antamisesta ja lainan myöntämisestä.

 

Miten lainahakemus täytetään?

Voit täyttää lainahakemuksen netissä ja saat hetkessä lainatarjoukset mahdollisesti useammalta eri lainantarjoajalta. Lainahakemuksen täyttämisen jälkeen pankit ja rahoituslaitokset arvioivat tietojasi ja antavat niiden pohjalta oman henkilökohtaisen tarjouksen pyytämästäsi lainasta. Tarkkaa lainatarjousten määrää on vaikeaa arvioida, koska tarjousten määrään vaikuttaa hakijan tulot, nykyiset lainat sekä haettu lainasumma.

Lainahakemus täytetään sähköisesti ja heti hakemuksen lähettämisen jälkeen se välitetään VertaaLainaa.fi vertailupalvelun toimesta kilpailutettavaksi yli 25 pankille ja rahoituslaitokselle.

 • Täytä hakemukseen tarvitsemasi lainasumma
 • Valitse lainalle sopiva maksuaika
 • Täytä hakemus huolellisesti kohta kohdalta loppuun saakka (varaa aikaa n. 5min)
 • Lähetä hakemus ja odottele heti
 • Saat sähköpostiisi nopeasti lainatarjoukset ja pääset vertailemaan niitä
 • Vertaa lainoja ja valitse tarpeeseesi sopiva laina

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainatarjousten vastaanottaminen ei maksa sinulle mitään eikä sido mihinkään. Voit oman harkintasi mukaan valita, jonkun tulleista lainatarjouksista tai vastaavasti olla valitsemalla yhtäkään. Sinä teet aina lopullisen päätöksen lainan ottamisesta.

Miksi lainat kannattaa kilpailuttaa VertaaLainaa.fi palvelussa?

 • Tavoitat kauttamme yli 25 eri pankkia ja rahoituslaitosta
 • Kilpailuttamalla saat paremmat lainaehdot ja alhaisemman koron
 • Me kilpailutamme lainat puolestasi, joten säästät merkittävästi omaa aikaasi
 • Palvelumme käyttäminen on maksutonta eikä se sido sinua mihinkään
Täytä lainahakemus

Kuinka nopeasti lainahakemus tavoittaa pankit?

Verkossa tehty lainahakemus on kätevä ja nopea tapa hakea lainaa verrattuna perinteiseen paperiseen menettelyyn. Internetin kautta suoritettu lainahakemusprosessi mahdollistaa sen, että hakija voi täyttää tarvittavat tiedot lainahakemukseen mihin aikaan tahansa ja missä tahansa, mikä tekee prosessista joustavamman ja tehokkaamman.

Kun lainaa haetaan netissä, hakijan on itse täytettävä hakemus huolellisesti ja oikeellisesti. Tämä tarkoittaa, että hakijan on annettava täsmälliset ja totuudenmukaiset tiedot itsestään, jotta rahoitusyhtiö tai pankki voi suorittaa tarkan arvioinnin hakijan maksukyvystä ja luottokelpoisuudesta. Tämä arviointi on välttämätöntä, sillä sen perusteella rahoituslaitos päättää, myönnetäänkö laina hakijalle vai ei.

Tietojen antaminen verkossa on paitsi nopeampaa, myös ympäristöystävällisempää, kun paperinkulutus vähenee. Samalla se mahdollistaa lainantarjoajan tarkistaa hakijan tiedot nopeammin, mikä takaa nopeamman päätöksen ja lainan siirron.

Kun lainaa haetaan sähköisellä lainahakemuksella netistä tavoittaa hakemus pankit ja rahoituslaitoksen heti. Kun lainahakemus on siirtynyt pankin järjestelmään käsiteltäväksi voidaan hakemus käsitellä jopa muutamassa minuutissa ja mahdollinen lainatarjous on hakijan vertailtavana hyvin nopeasti.

 

Millaista lainaa lainahakemuksella voi hakea?

Lainahakemuksen avulla voit hakea hyvin monenlaista lainaa. VertaaLainaa.fi kilpailuttaa pankit ja rahoituslaitokset, jotka myöntävät vakuudettomia lainoja. Lainaa ilman vakuuksia voi lainahakemuksen avulla hakea oman lainatarpeen mukaan 1000 eurosta aina jopa 60 000 euroon saakka. Kun täytät lainahakemuksen voit saada kulutusluotto-, joustoluotto-, pankkilainatarjouksia.

Lainahakemuksen avulla voit myös hakea yhdistelylainaa olemassa oleville lainoillesi. Lainojen yhdistäminen yhteen suurempaan lainaa voi olla järkevää, jos maksat nykyisistä lainoistasi korkeaa korkoa tai monen pienen lainan hallitseminen on vaikeaa.

 

Miksi lainahakemus hylättiin?

Lainan myöntämisen estävät useat erilaiset tekijät, ja tärkeintä on ymmärtää nämä syyt, jotta voit tehdä tarvittavat muutokset ennen lainan uudelleenhakemista. Tässä on joitakin yleisiä syitä, miksi lainaa ei välttämättä myönnetä:

Maksuhäiriömerkintä on yleinen syy lainahakemuksen hylkäämiselle. Se osoittaa lainanantajalle, että hakijalla on ollut vaikeuksia hoitaa taloudellisia velvoitteitaan aikaisemmin.

Riittämätön Tulotaso. Jos hakijan tulot eivät ole riittävät kattamaan lainan takaisinmaksua ja muita kustannuksia, lainahakemus voidaan hylätä.

Liian suuri velkataakka. Jos hakijalla on jo paljon velkaa, kuten muita lainoja tai luottokorttivelkaa, uuden lainan myöntäminen voi olla liian riskialtista pankille.

Ikä. Lainanhakija voi olla liian nuori tai vanha lainan saamiseksi. Usein minimi-ikävaatimus on 20 vuotta.

Puutteelliset tiedot lainahakemuksessa. Jos hakemuksessa vaadittavien tiedot  ovat virheelliset tai puutteelliset voi tämä johtaa hakemuksen hylkäämiseen.

 

Tarvittavat liitteet lainahakemukseen

Ennen lainahakemuksen täyttämistä on olennaista varmistaa, että kaikki mahdollisesti pyydettävät liitteet ovat valmiina toimitettavaksi. Liitteiden toimittaminen sujuvoittaa hakuprosessia ja nopeuttaa lainapäätöksen saamista. Pienempien lainasummien kohdalla liitteitä ei välttämättä tarvita, mutta yleisesti ottaen muutenkin henkilökohtaiset asiakirjat tulee olla asianmukaisesti tallessa ja nopeasti saatavilla.

Nykyään onneksi suurin osa dokumenteista on sähköisessä muodossa, jolloin niiden säilyttäminen ja edelleen lähettäminen on helpompaa ja nopeampaa.

Tarvittavat liitteet lainahakemukseen: 

 • Tuloista todistukseksi palkkakuitti
 • Eläketodistus (KEVA – omat eläketietosi)
 • Ote verottajan tulorekisteristä – www.vero.fi/tulorekisteri/

Dokumenttien valmistelu ja tarkistaminen ennen lainahakemuksen täyttämistä on keskeinen osa lainanhakuprosessia. Se ei ainoastaan nopeuta koko prosessia, vaan varmistaa myös, että lainanantaja saa kaiken tarvitsemansa tiedon tehdäkseen päätöksen lainan myöntämisestä. Lainaa ilman liitteitä voidaan myöntää, jos kyseessä on pieni laina tai lainanhakijan tiedot muutoin täsmäävät.

 

Lainahakemuksella lainatarjoukset vertailtavaksi

Lainahakemuksen avulla saat mahdollisesti vertailtavaksesi useita lainatarjouksia. Niitä tarkastelemalla näet lainasummien maksuajan, kuukausierät, todellisen vuosikoron sekä lainan kokonaiskustannukset. Näiden tietojen pohjalta pystyt päättelemään, onko taloudellinen tilanteesi niin vakaa, että voit hyväksyä jonkun lainatarjouksista.

Ennen lainatarjouksen hyväksymistä olisikin tärkeää tehdä realistinen arvio omista tuloista ja menoista. Tämä kattava laskelma mahdollistaa oman taloudellisen tilanteen ymmärtämisen paremmin ja auttaa määrittämään, kuinka suuren lainan voi ottaa ja maksaa takaisin ilman, että se aiheuttaa taloudellista rasitusta.

Sinun olisi hyvä käydä läpi omat kuukausittaiset tulot, kuten palkka, bonukset ja muut tulot, sekä menot, kuten vuokra, laskut, ruoka, ja vapaa-ajan menot. Tämä antaa selkeän kuvan siitä, paljonko rahaa jää käytettäväksi kuukaudessa lainan takaisinmaksuun.

Kun tiedät, kuinka paljon voit panostaa kuukausittain lainan takaisinmaksuun, voit määrittää toivottavan laina-ajan ja kuukausierän. Pidempi laina-aika tarkoittaa yleensä pienempiä kuukausieriä, mutta se voi myös tarkoittaa suurempia kokonaiskustannuksia korkojen vuoksi.

 

Lainahakemus – lainan korkojen ja ehtojen ymmärtäminen

Lainahakemusprosessin yhteydessä lainan korkojen ja ehtojen ymmärtäminen on keskeistä. Erilaisten lainavaihtoehtojen ja niiden ehtojen huolellinen vertailu auttaa löytämään parhaiten omaan taloudelliseen tilanteeseen ja tarpeisiin sopivan lainan.

Korko – Lainan korko on yksi tärkeimmistä seikoista lainaa valittaessa. Korko määrittää, kuinka paljon maksat lainasta ylimääräistä. Korot voivat olla kiinteitä tai vaihtuvia. Kiinteä korko pysyy muuttumattomana koko laina-ajan, kun taas vaihtuva korko voi muuttua markkinakorkojen mukaan.

Muut Kulut – Lainan kokonaiskustannuksiin vaikuttavat myös muut kulut, kuten avausmaksut, nostopalkkiot ja tilinhoitomaksut. Nämä kulut tulee ottaa huomioon korkoprosentin lisäksi.

Laina-aika – Laina-ajan pituus vaikuttaa kuukausittaisiin maksueriin ja lainan kokonaiskustannuksiin. Pidempi laina-aika tarkoittaa pienempiä kuukausieriä, mutta korkeampia kokonaiskustannuksia.

Lyhennystapa – Lyhennystavat voivat vaihdella. Tasaerälyhennyksessä maksuerä on aina sama, kun taas annuiteettilyhennyksessä maksuerä koostuu korosta ja lyhennyksestä, ja eräsuuruus muuttuu laina-ajan kuluessa.

Vertailun avulla voit valita juuri sinun tarpeisiisi ja taloudelliseen tilanteeseesi sopivimman lainan ja välttää yllättävät kustannukset ja ehdot. Muista myös, että lainaa haettaessa tulee olla realistinen oman maksukyvyn suhteen ja varmistaa, että laina on mahdollista maksaa takaisin sovitun aikataulun mukaisesti.

Usein kysyttyä lainahakemuksesta:

Mikä on lainahakemus?

Lainahakemus on asiakirja, jolla henkilö tai yritys hakee lainaa pankilta tai muulta rahoituslaitokselta. Hakemus voi olla paperinen tai sähköinen, ja se on ensimmäinen vaihe lainan saamiseksi.

Kuinka kauan lainahakemuksen käsittely yleensä kestää?

Lainahakemuksen käsittelyaika vaihtelee eri lainanantajien välillä. Usein lainatarjous ja jopa lainapäätös voidaan antaa samana päivänä lainahakemuksen lähettämisestä.

Mitä tietoja minun tulee toimittaa lainahakemuksessa?

Lainahakemuksessa tulee ilmoittaa perustietoja itsestä (lainanhakijasta) kuten nimi, henkilötunnus, osoite, yhteystiedot, palkka- tai muut tulotiedot, sekä tiedot nykyisistä veloista.

Kuinka suuren lainan voin hakea lainahakemuksella?

Lainan suuruus riippuu useista tekijöistä, kuten tuloistasi, menoistasi, luottotiedoistasi ja lainanantajan kriteereistä. Vakuudetonta lainaa voit hakea maksuttomalla lainahakemuksella 1000 – 60 000 euroa.

Voinko hakea lainaa yhdessä toisen henkilön kanssa?

Kyllä, voit hakea lainaa yhdessä toisen hakijan, kuten puolison tai läheisen henkilön kanssa. Tämä voi parantaa mahdollisuuksiasi lainan saamiseen ja mahdollistaa suuremman lainasumman.

Miksi lainahakemus hylättiin?

Syyt miksi lainahakemus mahdollisesti hylättiin olivat puutteelliset tai virheelliset tiedot lainahakemuksessa. Saattoi myös olla, että tiedoissasi oli jotain, miksi pankki ei voinut antaa lainatarjousta. Yleisimmät syyt voivat olla; merkintä luottotiedoissa, epäsuhtainen lainasumma suhteessa laina-aikaan tai liian suuret velat.

Miksi lainahakemus on tärkeä täyttää huolellisesti?

Lainahakemuksen perusteella lainanantaja arvioi hakijan luottokelpoisuuden ja tekee päätöksen lainan myöntämisestä, sen ehdoista ja korosta.

Sitooko lainahakemus?

Lainahakemus ei sido lainan ottamiseen. Voit täyttää maksuttoman lainahakemus ja tarkastella lainatarjouksia rauhassa. Vertailun pohjalta pääset tekemään päätöksen, hyväksytkö jonkun lainatarjouksista vai et.

VertaaLainaa.fi
Logo