Lainaa netistä

 • Hakemuksen täyttäminen vie 2 minuuttia
 • Palvelumme on ilmainen ja velvoitteeton
 • Lainan korot alkaen 4%
 • Yli 70% saa meiltä lainatarjoukset

20000 
4  vuotta
---
Arvioitu kuukausierä ?
Aloita lainahakemus >>
Lainan maksuaika on väliltä 1 - 15 vuotta, lainasummat 1000 – 60 000 € ja nimelliskorko 4,19 – 20 %. Lainaesimerkki: Kun lainasumma on [Loan amount] €, korko [Nom. interest rate] %, takaisinmaksuaika [Year] vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on [Monthly cost] €, takaisinmaksettava summa on yhteensä [TotalPaymentAmount] € ja lainan todellinen vuosikorko on [EffectiveInterestRate] %.

Lainasi kilpailuttaa:

Me kilpailutamme lainat puolestasi, täysin ilmaiseksi!

Yhteistyössä jopa 25 luotonantajaaYhteistyössä jopa 25 luotonantajaa

Saat lainapäätöksen hetiSaat lainapäätöksen heti

Lainaa jopa 60 000 €Lainaa jopa 60 000 €

Kotimainen palveluKotimainen palvelu

Hae lainaa netistä 1000 – 60 000 euroa

Palvelumme kautta lainan hakeminen netistä on selkeää ja turvallista. Kauttamme voit hakea lainaa netistä jopa 60 000 euroon asti ilman vakuuksia ja takaajia. Palvelussamme kilpailutat lainan yhdellä hakemuksella yli 25 eri pankilla ja rahalaitoksella. Lainan haku verkkohakemuksella takaa, että lainahakemus käsitellään nopeasti, voit saada lainatarjoukset heti vertailtavaksi ja voit allekirjoittaa lainasopimuksen pankkitunnuksillasi.

 

Lainatarjoukset hetkessä, jos tietosi ovat kunnossa

Kun haet lainaa netistä sinun ei tarvitse varata aikaa, vaan voit jättää oman lainahakemuksesi milloin vain. Sinun ei myöskään tarvitse asettaa omaa omaisuuttasi lainan vakuudeksi tai etsiä henkilötakaajia. Lainapäätöksenkin voit saada netissä välittömästi lainahakemuksen täyttämisen jälkeen, jos tietosi ovat kunnossa ja maksuvarasi riittävä.

Lainaa voi hakea netistä niin puhelimella, tabletilla, kuin tietokoneellakin. Voit siis hoitaa koko lainaprosessin alusta loppuun ihan missä tahansa. Lainapalveluita toimii verkossa kymmenittäin ja se on tuonut alalle kovaa kilpailua ja tämä näkyy kuluttajalle kilpailukykyisempinä lainoina ja koska kilpailu on laajaa lainantarjoajien kesken, on hakijalla hyvät mahdollisuudet lainatarjousten saamiseen, jos tiedot ovat kunnossa. Lisäksi maksuttomien kilpailutuspalveluiden saama suosio on tehnyt lainojen kilpailuttamisesta entistä yksinkertaisempaa.

Vertaa lainoja palvelumme avulla ja valitse mahdollisesti saamiesi lainatarjousten joukosta sinulle sopivin tarjous. Palvelumme kautta haettuihin lainoihin et myöskään tarvitse vakuuksia tai takaajia. Tutustu maksuttomaan palveluumme ja kilpailuta laina vaikka heti.

 

Miksi laina kannattaa hakea netistä?

Kun haet lainaa netistä, voit tehdä sen silloin kun se sinulle parhaiten sopii. Sinun ei tarvitse varailla mitään aikoja, vaan riittää kun sinulla on esimerkiksi älypuhelin jolla pääsee nettiin. Netistä haettavien lainojen käsittelyajat ovat lyhyitä, eikä lainapäätöksiä tarvitse odotella muutamia minuutteja kauempaa. Et myöskään tarvitse vakuuksia tai takaajia. Hakiessasi lainaa netistä voit kilpailuttaa yhdellä hakemuksella useita pankkeja ja rahalaitoksia. Näin laaja lainojen kilpailuttaminen on mahdollista vain netissä.

Voit hakea pientä lainaa netistä tai suurempaa lainaa – molemmissa vaihtoehdoissa laina kilpailutetaan aina kaikkien VertaaLainaa- palvelun lainankilpailutuksessa mukana olevien lainantarjoajien kesken. Kun laina on kilpailutettu, saat rauhassa tutustua, vaikka kotisohvallasi mahdollisesti saamiisi lainatarjouksiin ja valita lainan, joka sopii tämän hetkiseen lainatarpeeseesi. Lainan hyväksymisen jälkeen saat valitsemaltasi pankilta tarkemmat ohjeet lainasopimuksen allekirjoittamiseen. Hyvin monelle pankille sopii, että haet lainaa netistä pankkitunnuksillasi eli lainasopimuksen allekirjoittaminen onnistuu henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillasi.

Päivitetty: 14,heinäkuu, 2024

Kilpailutamme pankit1. Kilpailuta lainat

Kilpailutamme lainahakemuksesi ilmaiseksi jopa yli 25 eri pankin ja rahoituslaitoksen kesken.

Vertaa lainoja2. Vertaa lainoja

Voit saada useita lainatarjouksia jo muutaman minuutin kuluttua. Vertaa lainoja huolellisesti.

Valitse paras lainatarjous3. Valitse sopivin tarjous

Valitse sinulle sopivin ja paras lainatarjous. Laina maksetaan tilillesi jopa saman päivän aikana.

 

Lainan kilpailuttaminen voi auttaa selvittämään, mistä saat lainaa netistä edullisesti

Nykyään on yksinkertaista hakea lainaa netistä, mutta miten varmistaa, että löydät edullisen lainatarjouksen? Lainan kilpailuttaminen on yksi tehokas tapa löytää sopiva laina netistä. Lainan kilpailuttaminen tarkoittaa sitä, että haet lainatarjouksia eri lainantarjoajilta ja vertaat niitä keskenään. Jos saat useita tarjouksia, voit valita niistä sen, joka sopii sinulle parhaiten. Lainan kilpailuttaminen on selkeää, ja voit tehdä sen kätevästi netissä VertaaLainaa.fi palvelun avulla.

Ennen kuin aloitat lainan kilpailuttamisen, on tärkeää tietää, minkä suuruista lainaa tarvitset ja millaisilla ehdoilla haluat sen ottaa. Lainan kilpailuttaminen on hyvä tapa löytää sopiva laina, mutta se ei ole ainoa tapa. Muutkin tekijät, kuten laina-aika, takaisinmaksuehdot ja lainan korko vaikuttavat siihen, kuinka edullinen laina sinulle voidaan lopulta mahdollisesti myöntää.

Jos saat lainatarjoukset VertaaLainaa.fi kautta, voit vertailla niitä keskenään ja valita niistä sen, joka sopii sinulle parhaiten. Huomioi kuitenkin, että lainatarjousten vertailuun vaikuttaa myös lainojen yksilöllisyys. On siis tärkeää, että vertailet saman suuruisia lainoja samalla takaisinmaksuajalla ja muilla yksilöllisillä ehdoilla, jotta saat mahdollisimman tarkan vertailun.

Lainan kilpailuttaminen voi kannattaa, sillä se voi auttaa löytämään matalakorkoisimman lainan netistä. Saatat myös säästää kuluissa, kun vertailet eri lainantarjoajien tarjouksia keskenään. Lisäksi lainan kilpailuttaminen on vaivatonta, sillä voit tehdä sen kätevästi netissä, milloin haluat.

 

Mitä pitää ottaa huomioon, kun hakee lainaa netistä?

 1. Vertaa lainojen ehtoja ja kuluja. Palvelumme kautta tavoitat useita pankkeja ja muita lainapalveluita, jotka tarjoavat vakuudetonta lainaa netissä. Palvelumme kilpailuttaa lainahakemuksesi yli 25 pankin ja rahoitusyhtiön välillä. Sinun tehtäväksi jää lainatarjousten vastaanottaminen ja niiden tarkempi lainavertailu.
 2. Tarvitsetko lainaa heti. Varmista että täytät lainahakemuksen arkipäivänä ja mielellään aikaisin aamulla. Näin voit saada lainatarjoukset mahdollisimman nopeasti saman päivän aikana hakemuksen täyttämisestä.
 3. Valitse oikea lainatuote. Netissä toimivia lainapalveluita on kymmenittäin, joten myös tarjottavia lainatuotteita on useita. Valitse siis juuri sinun tarpeeseesi soveltuvin lainatuote.

Kuka voi hakea lainaa netistä?

Kilpailutamme lainahakemuksesi mahdollisimman monella eri pankilla ja rahalaitoksella, joilla kaikilla on omat kriteerit lainanhakijalle. Jotta voimme toimittaa lainahakemuksesi kilpailutuksessa mukana oleville lainantarjojille, sinun tulee täyttää palvelumme minimivaatimukset, jotka ovat seuraavat:

 • Olet vähintään 20 – vuotias
 • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot
 • Sinulla on puhtaat luottotiedot
 • Suomen kansalaisuus tai pysyvä osoite Suomessa
 • Omistat henkilökohtaisen pankkitilin ja matkapuhelinliittymän

 

Kuinka suuret kulut netistä haetuissa lainoissa on?

Netistä haettavan lainan kulut ovat nykyään varsin maltilliset, sillä vakuudettomien lainojen kuluja ja korkoja säädellään korkokattolailla. Suomen lain mukaan vakuudettoman lainan nimelliskorko saa olla väliltä 0 – 20% ja lainan muut kulut korkeintaan 150 euroa vuodessa.

Kun haet lainaa netistä palvelumme kautta, hakemus kilpailutetaan kymmenien eri pankkien ja rahalaitosten välillä. Palvelumme kautta voit saada useita lainatarjouksia vertailtavaksesi, ja voit itse valita niistä sopivimman lainatarjouksen. Lainojen korot ja kulut vaihtelevat aina lainantarjoajan, haetun lainasumman, valitun maksuajan sekä lainanhakijan ominaisuuksien mukaan.

Alla muutamia esimerkkejä lainojen kuukausieristä neljän vuoden maksuajalla 6 % vuosikorolla:

LainasummaKuukausierä alkaen
lainaa 1000 €23,49 €/kk
lainaa 2000 €46,97 €/kk
lainaa 5000 €117,43 €/kk
lainaa 7000 €164,40 €/kk
lainaa 10 000 €234,85 €/kk

 

Kuinka paljon voin hakea lainaa netistä?

Palvelumme kautta haettavat lainasummat ovat suuruudeltaan 1000 – 60 000 euroa. Voit itse valita haettavan lainasumman 1000 euron tarkkuudella, täysin omien tarpeidesi mukaan. Kilpailutamme lainasi useiden pankkien ja rahoituslaitosten kesken, jotka myöntävät lainaa ilman vakuuksia alkaen 1000 eurosta ylöspäin. Täyttämällä yhden maksuttoman lainahakemuksen tavoitat kaikki lainankilpailutuksessa mukana olevat lainantarjoajat. Myönteisen lainapäätöksen jälkeen saat käyttää lainan heti parhaaksi katsomallasi tavalla. Tyypillisesti lainaa netistä haetaan suurempaan kertaostokseen, auton ostoon, kodin remontoimiseen, kodinkoneiden tai huonekalujen hankintaan tai esimerkiksi juhlien järjestämiseen tai ulkomaanmatkaan. Lainan saa kuitenkin jokainen käyttää juuri siihen tarkoitukseen, mihin haluaa eli lainan käyttöä ei ole millään tavalla rajattu.

 

Kuinka pitkän maksuajan saan?

Voit hakea lainaa 1 – 15 vuoden maksuajalla. Maksuajan pituuden voit valita yhden vuoden tarkkuudella. Haetun lainan voi myös koska vaan maksaa takaisin ennenaikaisesti. VertaaLainaa -palvelusta löytyvällä lainalaskurilla voit laskea, miten valittu lainasumma ja maksuaika vaikuttaa lainan kuukausierään sekä lainan kokonaiskustannuksiin. Lainanlyhennyksen määrä yleensä vaikuttaa päätökseen, minkä verran lainaa haetaan ja minkä pituinen laina-aika lainalle valitaan. Mitä pidempi laina-aika lainassa on, sen enemmän lainasta tulee maksettavaksi koko laina-aikana korkoja ja kuluja, mutta toisaalta lainan maksuerät ovat pienemmät. Sopivan suuruisella maksuajalla on suuri merkitys lainapäätöksessä.

 

Maksaako lainatarjousten pyytäminen?

Ei maksa. Lainatarjousten pyytäminen on aina täysin maksutonta, eikä se sido sinua mihinkään. Kun olet vastaanottanut lainatarjoukset, voit tutustua niihin kaikessa rauhassa ja vasta sitten päättää, hyväksytkö jonkun lainatarjouksen vai et. Jos yksikään lainatarjouksista ei houkuttele, voit hylätä ne kaikki. Jos päädyt ottamaan lainan netistä, pääset allekirjoittamaan lainasopimuksen sähköisesti pankkitunnuksillasi. Tämä varmistaa, että saat lainan heti tilille.

 

Koska lainaa voi hakea netistä?

Palvelumme ottaa lainahakemuksia vastaan ympärivuorokauden, joten voit täyttää ja lähettää lainahakemuksen milloin tahansa. Täytettyäsi lainahakemuksen saat lainapäätöksen välittömästi ja mahdolliset lainatarjoukset muutamassa minuutissa. Tutustu lainatarjouksiin rauhassa, vaikka yön yli tai tee lainapäätös (hyväksy/ hylkää).

Jos päädyt hyväksymään lainatarjouksen ja kaikki on kunnossa, voit allekirjoittaa lainasopimuksen valitsemasi pankin tai rahoituslaitoksen kanssa heti. Keskimääri lainoja maksetaan asiakkaiden tileille saman päivän aikana lainan hakemisesta. Sähköisten järjestelmien avulla lainan hakeminen netistä on turvallista.

Nykyään monet pankit Suomessa myöntävät lainaa netistä asiakkailleen. Kuluttajat ovat tottuneet käyttämään sähköisiä palveluja eikä ole laisinkaan epätavallista hakea lainaa netistä. Vakuudetonta lainaa netistä voi saada useammalta lainatarjoajalta nopeasti ja luotettavasti. Verkossa toimii niin suomalaisia pankkeja kuin ulkomaalaisia toimijoita. Suomen kansalainen voi hakea lainaa ulkomailta maltillisella lainan korolla ilman, että lainanhaku aiheuttaisi kielimuuriongelmia.

 

Voinko hakea lainaa netistä ilman luottotietoja?

Et voi. Kaikki pankit ja lainapalvelut tarkistavat jokaisen lainanhakijan luottotiedot automaattisesti lainahakemuksen käsittelyn yhteydessä, jolloin maksuhäiriömerkintä merkitsee automaattista hylkäystä lainahakemukselle.

 

Kun haet lainaa netistä:
 • Voit kilpailuttaa useita pankkeja yhdellä hakemuksella
 • Voit jättää lainahakemuksen milloin tahansa
 • Saat lainapäätöksen välittömästi
 • Et tarvitse vakuuksia tai takaajia
 • Saat lainan nopeasti tilillesi

Kun haet lainaa kivijalkapankista:
 • Lainan hakeminen voi vaatia neuvotteluajan varaamista pankkiin
 • Voit kilpailuttaa vain yhden pankin kerrallaan
 • Joudut odottamaan lainapäätöstä jopa useita päiviä
 • Sinulla täytyy olla lainalle vakuudet tai henkilötakaaja
 • Koko lainaprosessi voi viedä yli viikon

 

Voinko hakea lainaa netistä yhteishakijan kanssa?

Yhteishakija on läheinen henkilö, jonka kanssa laina haetaan yhdessä. Yhteishakija voi olla esimerkiksi avo-tai aviopuoliso tai muu perheenjäsen. Kun hakijoita on kaksi, tuplaantuu hakijoiden takaisinmaksukyky. Tästä syystä lainapalveluiden voi olla helpompi myöntää suurempaa lainaa, koska riskit pienenevät. Kun haette lainaa netistä yhdessä, muistakaa että molempien hakijoiden tulee täyttää lainapalveluiden asettamat kriteerit hakijalle. Molemmilla tulee olla vähintään 20 vuoden ikä, vakituinen osoite Suomessa, puhtaat luottotiedot sekä säännölliset tulot.

Kun olette hakeneet lainan, olette molemmat siitä yhtälailla vastuussa. Molempien tulee siis huolehtia lainan takaisinmaksusta, sekä muihin siihen liittyvistä asioista. Yhdessä haettu laina voi olla edullisempi, kuin yksin haettu laina. Kokeile palvelumme lainalaskuria, niin huomaat miten pienikin muutos lainan korossa voi tehdä suuren summan lainan kokonaiskustannuksissa.

 

Voinko hakea lainaa netistä ilman vakuuksia?

Kyllä. Kun haet lainaa netistä palvelumme kautta, et tarvitse vakuuksia, etkä takaajia. Vakuuksilla tarkoitetaan jonkinlaista pääomaa, jota käytetään lainan takaamiseen. Eli jos lainaa ei jostain syystä pysty maksamaan takaisin, kuitataan sen loppu vakuudella. Kaikki pankit ja lainapalvelut, jotka kilpailutamme puolestasi, myöntävät lainaa ilman vakuuksia. Kun lainalle ei tarvitse etsiä vakuuksia tai takaajia, nopeuttaa se merkittävästi lainan hakuprosessia. Tästä syystä on mahdollista hakea lainaa netistä nopeasti.

 

Millaista lainaa netistä voi hakea?

Lainatuotteita löytyy pääasiassa kolme, jotka ovat:

 1. Pankkilaina sopii sinulle silloin, kun tarvitset kilpailukykyistä ja edullista kertaluontoista lainaa. Pankkilaina maksetaan kerralla lainanhakijan tilille, jonka jälkeen sitä maksetaan osissa takaisin. Pankkilaina netistä sopii hyvin suurempien hankintojen rahoittamiseen.
 2. Joustoluottoa voi hakea yleisesti noin 1000 – 50 000 euroa. Joustoluotossa saat luottorajaa vastaavan summan käyttöösi, mutta voit nostaa siitä vain tarvitsemasi summan. Maksat kulut ja korot vain siitä osuudesta, minkä olet nostanut tilillesi. Mitään kuluja ei kerry, ellet nosta lainaa tilille tai olet maksanut sen kokonaan takaisin. Joustoluottoa maksetaan takaisin kuukausierissä, jonka suuruus riippuu käytetyn lainan määrästä.
 3. Kulutusluotto on suomalaisten suosituin lainatuote, jota haetaan hieman suurempaan lainan tarpeeseen. Kulutusluottoa voi hakea netistä aina 60 000 euroon saakka. Kulutusluotto maksetaan kerralla lainanhakijan tilille, jonka jälkeen sitä lyhennetään kuukausittain tasaerissä.

 

Lainaa netistä sähköisellä lainahakemuksella

Lainan hakeminen netistä on yleistynyt viime vuosina, ja sähköinen lainahakemus on yksi nopeimmista tavoista hakea lainaa netistä. Sähköinen lainahakemus on kätevä vaihtoehto, sillä sen avulla voit hakea lainaa missä ja milloin tahansa, ja lainapäätös on yleensä saatavilla muutamassa tunnissa tai päivässä. Lainapäätöksen jälkeen laina allekirjoittaminen onnistuu verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Myönteisen lainapäätöksen ja lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen laina maksetaan heti ilmoittamallesi pankkitilille.

Toimi näin: 

 • Aloita lainahakemuksen täyttäminen valitsemalla lainasumma ja laina-aika
 • Täytä tarvittavat kohdat huolellisesti ja lähetä hakemus
 • Voit saada lainatarjoukset katsottavaksesi hetkessä
 • Vertaile lainatarjouksia ja valitse sopiva laina
 • Hyväksy lainasopimus pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella
 • Laina maksetaan tilillesi heti, usein jo saman päivän aikana.

 

Lainaa turvallisesti VertaaLainaa.fi palvelun avulla

Lainan hakeminen voi olla monimutkaista ja turhauttavaa, mutta VertaaLainaa.fi -palvelun avulla voit löytää sopivan lainan vaivattomasti ja turvallisesti. Palvelu on lainavertailupalvelu, joka auttaa sinua vertailemaan eri lainavaihtoehtoja ja löytämään sopivimman lainatarjouksen. Palvelun avulla voit vertailla eri pankkien ja rahoituslaitosten tarjoamia lainoja ja näin mahdollisesti löytää sopivan lainan omiin tarpeisiisi. Lisäksi VertaaLainaa.fi -palvelu on ilmainen eikä lainatarjousten vastaanottaminen sido sinua mihinkään.

VertaaLainaa.fi -palvelu on hyvä vaihtoehto, kun etsit sopivaa ja kilpailukykyistä lainaa. Muista kuitenkin arvioida oma taloudellinen tilanne ja vertailla eri lainatarjouksia ennen lainan hakemista. VertaaLainaa.fi -palvelun avulla voit löytää sopivan lainan ja säästää aikaa.

Lainavertailu


Yksi hakemus, monta lainatarjousta

Tavoitat kauttamme yli 25 pankkia ja muuta luotonantajaa yhdellä hakemuksella

Lainojen kilpailutuspalvelumme ei kata kaikkia Suomessa tarjottavia lainoja. Pitääksemme palvelumme ilmaisena, saamme yhteistyökumppaneiltamme palkkion heille ohjatuista asiakkaista.

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10.000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0-150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee  1-15 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 1000-60.000€.


 

Hae netistä yhdistelylainaa ja yhdistä nykyiset lainat

Lainojen yhdistäminen voi olla järkevä taloudellinen ratkaisu, joka voi auttaa vähentämään kuukausittaisia lainanlyhennyksiä ja säästämään korkokustannuksissa.

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa useamman lainan yhdistämistä yhdeksi lainaksi. Tämä tarkoittaa, että useat pienet lainat tai luottokorttivelat yhdistetään yhdeksi lainaksi, jolloin kuukausittaiset lyhennykset ja korkokustannukset vähenevät. Lainojen yhdistämisessä otetaan uusi laina, jolla maksetaan vanhat lainat pois. Uusi laina yhdistää kaikki aiemmat lainat yhdeksi suuremmaksi lainaksi, jolloin kuukausittainen lyhennyssumma ja korkokustannukset ovat pienemmät. Lainojen yhdistäminen voi auttaa säästämään rahaa, kun lyhennyssummat ja korkokustannukset ovat pienemmät.

Lainojen yhdistäminen voi auttaa säästämään rahaa, sillä usein pienet lainat ja luottokorttivelat kerryttävät korkeita korkokuluja, joita maksetaan useiden vuosien ajan. Yhdistämällä lainat yhdeksi lainaksi, säästyy usein korkokuluissa ja maksaa vain yhtä kuukausittaista lyhennystä. Lainojen yhdistäminen voi myös parantaa taloudellista tilannetta, kun lainanhoitokulut vähenevät ja maksut helpottuvat.

Lainojen yhdistäminen voi kannattaa, kun on useampi pieni laina tai luottokorttivelka, jotka tuottavat korkokuluja. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä, jos lyhennykset ovat hankalia taloudellisesti. Lainojen yhdistäminen voi kannattaa myös, jos haluaa helpottaa talouden hallintaa yhdellä kuukausittaisella maksulla.

Lainojen yhdistämiseen tarkoitettua lainaa voit hakea netistä. VertaaLainaa.fi palvelun maksuttoman hakemuksen avulla tavoitat jopa 30 pankkia ja rahoituslaitosta, jotka tarjoavat yhdistelylainaa. Voit hakea lainaa netistä lainojen yhdistämistä varten ilman takaajia tai vakuuksia 1000 – 60 000 euroa 1 – 15 vuoden laina-ajalla.

 

Mihin netistä haetun lainan saa käyttää?

Vakuudettoman lainan avulla voi rahoittaa monenlaisia kuluja ja hankintoja. Tässä muutamia esimerkkejä, mihin netistä haetun lainan voit käyttää.

Arjen kulut

Vakuudeton laina voi auttaa rahoittamaan arjen kuluja, kuten asumiskustannuksia, ruokaostoksia, vaatteita tai muita päivittäisiä tarpeita. Joskus elämässä tulee eteen yllättäviä menoja, kuten auton korjauskuluja tai lääkärilaskuja, jotka voi hoitaa vakuudettomalla lainalla.

Remontointi ja kodin parannukset

Vakuudeton laina voi auttaa rahoittamaan remontointi- tai kodin parannusprojekteja. Tällaiset hankkeet voivat olla kalliita, mutta vakuudeton laina voi auttaa hankkimaan tarvittavat varat. Parannukset voivat lisätä kotisi arvoa ja parantaa sen asumismukavuutta.

Matkustaminen

Matkustaminen on monille tärkeä osa elämää, mutta se voi olla kallista. Vakuudeton laina voi auttaa rahoittamaan matkoja, kuten lomamatkoja tai opiskelumatkoja, joihin tarvitaan enemmän rahaa kuin mitä säästöjä on.

Nykyisten lainojen yhdistämiseen

Jos sinulla on useita velkoja eri lainanantajilta, vakuudeton laina voi auttaa maksamaan ne kaikki kerralla pois. Yhdistämällä velat yhteen lainaan, voit helpottaa velkojen hallintaa ja välttää korkeita korkoja ja muita maksuja.

 

Lainaa netistä – edut ja haitat

Lainan ottaminen voi olla kannattava ratkaisu moniin taloudellisiin tarpeisiin. Laina voi auttaa rahoittamaan unelmia, kuten asunnon ostoa tai remonttia tai selviytymään yllättävistä taloudellisista haasteista. Lainan ottamisessa on kuitenkin myös riskejä ja haittapuolia. Käymme seuraavaksi läpi, miksi lainaa netistä kannattaa ottaa ja milloin lainan ottamisesta voi olla haittaa.

Lainan edut

 1. Nopea rahoitus – Laina voi tarjota rahoitusratkaisun, kun tarvitset lainaa netistä heti tilille. Esimerkiksi kodinkonehankintoja varten tai auton korjauskuluihin.
 2. Unelmien rahoittaminen- Laina voi auttaa rahoittamaan unelmia, kuten uuden asunnon ostoa tai lomamatkaa.
 3. Taloudellinen joustavuus- Laina voi tarjota taloudellista joustavuutta esimerkiksi yllättävien menojen tai elämänmuutosten yhteydessä.
 4. Lainalla voit jakaa kulut pienempiin eriin – Säästöt tai palkkatulot eivät läheskään aina riitä kattamaan kaikkia kuluja kerralla. Lainan avulla voit jakaa kulut pienempiin eriin ja maksaa lainaa takaisin sinulle sopivissa takaisinmaksuerissä.

Lainan haitat

 1. Lisääntynyt velka –  Laina voi lisätä velkaa ja heikentää taloudellista tilannetta. Lainan maksaminen voi myös viedä aikaa ja resursseja muilta taloudellisilta tavoitteilta.
 2. Maksuvaikeudet – Laina voi tuoda mukanaan maksuvaikeuksia, jos taloudellinen tilanne muuttuu. Maksuvaikeuksista voi seurata maksuhäiriömerkintä ja lisääntyvä velka.

 

Lainaa netistä pienellä korolla

Lainan ottaminen netistä voi olla selkeä ratkaisu, kun tarvitset rahoitusta esimerkiksi remonttiin, lomamatkaan, ulkoporeammeeseen, auton hankintaan tai johonkin muuhun. Kun etsit rahoitusta tarvitsemaansa hankintaan, haluaa saada lainaa netistä pienellä korolla. Tästä syystä lainan kilpailuttaminen voi olla tärkeä osa lainan hankintaa, jos haluat löytää mahdollisimman edullisen lainan.

VertaaLainaa.fi on lainavertailupalvelu, joka kilpailuttaa lainan jopa 25 pankin ja rahoituslaitoksen kesken. Palvelun avulla voit löytää lainan pienellä korolla ja saatat säästää kuluissa. Lainahakemuksen täyttämisen jälkeen hakemus kilpailutetaan useiden lainantarjoajien kesken. Näin ollen lainavertailusivuston avulla voit vertailla nopeasti eri pankkien ja rahoituslaitosten tarjoamia lainoja ja löytää sopivan lainan omiin tarpeisiin.

Lainan korkoon vaikuttaa oleellisesti lainanhakijan maksukyky, haettu lainasumma, laina-aika ja mahdolliset vakuudet lainalle. Pyydä maksuttomat lainatarjoukset vertailtavaksesi maksuttoman lainahakemuksen avulla, niin voit saada hetkessä henkilökohtaiset lainatarjoukset vertailtavaksesi.

 

Miksi en saa lainaa netistä?

Yleisin syy kielteiseen lainapäätökseen on se, että lainahakemus on täytetty huolimattomasti tai siinä on annettu vääriä tietoja.

Jokainen pankki ja lainapalvelu määrittelee omat lainaehtonsa ja kriteerinsä, joiden perusteella tehdään luottokelpoisuuden arviointi ja päätös siitä voidaanko lainaa myöntää. Jos lainanhakijalla on maksuhäiriömerkintä luottotiedoissa, ei lainaa voi saada mistään pankista tai muustakaan lainapalvelusta.

Yleisimmät syyt kielteisen lainapäätöksen saamiseen ovat:

 • Huolimattomasti täytetty lainahakemus
 • Merkintä luottotiedoissa
 • Liian pienet kuukausitulot
 • Liian epäsäännölliset tulot
 • Liikaa velkaa jo ennestään.

Lainaa netistä: Usein kysytyt kysymykset

Mikä on lainan korko?

Lainan korko on rahamäärä, joka lainanantaja veloittaa lainan käytöstä. Se ilmaistaan yleensä prosentteina lainan pääomasta. Lainan korkoon vaikuttaa haettu lainasumma sekä pankin tekemä luottokartoitus. Kilpailuta laina VertaaLainaa.fi palvelussa niin saat nopeasti henkilökohtaiset lainatarjoukset, joista näet muun muassa lainan koron.

Tarvitsenko liitteitä, kun haen lainaa netistä?

Lainaa voi hakea ilman liitteitä, mutta osa lainantarjoajista saattaa vaatia ennen lopullista lainapäätöstä liitteeksi viimeisimmän palkkakuitin. Tositteen voit ladata Verottaja ylläpitämästä luottorekisteristä.

Kuinka nopeasti voin saada lainaa netistä tilille?

Lainahakemuksen täyttämisen jälkeen voit saada lainatarjoukset vertailtavaksesi. Jos päädyt hyväksymään jonkun lainatarjouksista, pääset allekirjoittamaan lainasopimuksen nopeasti. Heti lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen laina maksetaan tilillesi.

Miten lainasopimus allekirjoitetaan?

Lainasopimuksen allekirjoittaminen onnistuu henkilökohtaisilla pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella.

Mitä tarkoittaa todellinen vuosikorko?

Todellinen vuosikorko on lainan kokonaiskustannus prosentteina lainasummasta, mukaan lukien korot ja muut lainan kulut.

Voinko hakea lainaa netistä, jos minulla on maksuhäiriöitämerkintä?

Et voi, pankit ja rahoituslaitokset ovat hyvin tarkkoja siitä, että henkilö jolla on tiedoissaan maksuhäiriömerkintä ei voi saada lainaa netistä eikä kivijalkapankista.

Voinko maksaa lainan takaisin ennenaikaisesti?

Useimmat lainanantajat sallivat lainan takaisinmaksun ennenaikaisesti ilman lisäkustannuksia. Joillakin lainanantajilla voi kuitenkin olla ennenaikaisen takaisinmaksun maksuja, joten on tärkeää tarkistaa lainaehdot ennen lainan hakemista.

Miksi laina kannattaa hakea VertaaLainaa.fi palvelun kautta?

Kun haet lainaa VertaaLainaa.fi palvelun kautta, se kilpailutetaan puolestasi yli 25 eri pankin ja muun luotonantajan kesken. Voit saada useita lainatarjouksia vertailtavaksesi, mikä helpottaa sinua löytämään sopivimman lainatarjouksen.

Lue lisää blogistamme:

VertaaLainaa.fi
Logo