Aloita ilmainen lainavertailu summille 1000 - 60.000 euroa

Aloita lainavertailu täyttämällä maksuton lainahakemus. Me kilpailutamme lainasi yli 25 eri pankin ja muun luotonantajan kesken.

Kuvake1

Vertaa lainoja ilmaiseksi

Kuvake1

100 % kotimainen palvelu

Kuvake1

100 % maksuton palvelu

Kuvake1

Tavoita 25+ luotonmyöntäjää

Täytä lainahakemus – Saat lainapäätöksen heti

Vertaa lainoja 60 000 € asti – maksutta!

Saat lainatarjoukset kumppaneiltamme jopa minuuteissa.

Päivitetty: 9,elokuu, 2022

Täytä lainahakemus1. Täytä lainahakemus

Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus. Lainahakemuksen täyttäminen vie vain pari minuuttia.

Kilpailutamme pankit2. Kilpailutamme pankit

Kilpailutamme lainahakemuksesi välittömästi kaikkiaan yli 25 eri pankin ja muun luotonmyöntäjän kesken.

Valitse paras lainatarjous3. Valitse paras lainatarjous

Saat ensimmäiset lainatarjoukset jo minuutin sisällä. Vertaa lainoja ja valitse sinulle sopivin ja paras tarjous.

Tiesitkö että halvimman ja kalleimman lainan hintaero voi olla moninkertainen?

Tältä sivulta löydät kaikki lainavertailut, joihin tutustumalla löydät helposti juuri sinulle sopivimman ja edullisimman lainan.

Tutustu laajaan lainavertailuumme.

Vertaa lainoja löytääksesi juuri sinun tarpeeseesi soveltuva laina.

Tutustu alla oleviin lainavertailuihin:

Lainavertailu kannattaa

Netistä voi hakea lainaa nykyään melkein mihin vain. Lainaa haetaan netistä muun muassa uudemman auton hankintaan, paljun ostamiseen, kesämökin remontoimiseen, veneeseen, moottoripyörään ja ihan vain päivittäisen arjen pyörittämiseen.

Netin lainatarjonta kasvaa vuosi vuodelta suuremmaksi ja uusia lainapalveluita tulee markkinoille koko ajan lisää. Uuden korkokattolain myötä verkossa lainantarjoaminen on käynyt yhä turvallisemmaksi ja läpinäkyvämmäksi. Suomen laki määräsi vakuudettomiin lainoihin tiukat ehdot. Lainan nimellinen vuosikorko ei enää syyskuun 1.päivän jälkeen (v.2019) saa olla kuin korkeintaan 20% ja lainan muut kulut yhteensä vuodessa maksimissaan 150 euroa. Tämä lakiuudistus tekee lainavertailusta nopeaa ja turvallista.

Osa netissä toimivista lainapalveluista on jopa edullisempia kuin perinteiset kivijalkapankit, ja uuden lain myötä nettiin on saatu nyt myös paljon perinteisiä pankkeja.

Kaiken kaikkiaan netissä toimii varmasti yli sata erilaista lainapalvelua, joten lainavertailu voi siinä mielessä olla haastavaa.

Me olemme keränneet sivuillemme useat tunnetut ja luotettavat vakuudettomia lainoja myöntävät lainapalvelut, sekä heidän lainatuotteensa. Kaikki sivustollamme toimivat pankit ja rahoituslaitoksen noudattavat uutta korkokattolakia.

Olemme vertailleet kymmenien eri lainapalveluiden lainoja summille 100 – 60.000 euroa.

Lainavertailu on tehty lainapalveluiden antamien esimerkkilainojen perusteella.

Lainavertailu auttaa sinua valitsemaan sinulle sopivimmat lainapalvelut, helposti ja nopeasti.

Vertaile lainat säännöllisesti

Lainavertailu olisi hyvä suorittaa omille lainoilleen vähintään kerran vuodessa.

Lähes kaikki ihmiset kilpailuttavat vakuutuksensa, sähkö- ja matkapuhelinliittymänsä noin kerran vuodessa.

Harva kuitenkaan kilpailuttaa lainojaan kertaakaan sen jälkeen, kun lainasopimus on allekirjoitettu. Suositus on, että lainavertailu kannattaisi tehdä jo vuoden kuluttua lainan ottamisesta. Viime vuosien aikana kilpailu lainamarkkinoilla on kasvanut rajusti, joten vuosi sitten saatu laina ei välttämättä ole enää alkuunkaan edullisin.

Lainavertailu kannattaisi myös suorittaa rutiininomaisesti vähintään kerran vuodessa, sillä lainojen korot ja eri lainapalveluiden kilpailutilanteet muuttuvat kokoajan. Esimerkiksi vuoden 2019 sekä 2020 aikana on tullut lainamarkkinoilla jo kaksi suurempaa muutosta lainakorkoon. Edullisin laina vuonna 2019 ei ole enää halvin laina 2020, vaan lainan todellinen vuosikorko voi olla jo muutaman prosentin korkeampi edellisvuoteen verraten. Jos esimerkiksi nyt haet lainaa netistä 10.000 euroa ja lainan todellinen vuosikorko on 15 %, voisit saada vuoden kuluttua saman lainan 8 % korolla. Muutos voi olla melko suuri ja niin myös säästö – lainojen tarkemmat lainavertailut siis kannattaa.

Lainavertailuun löytyy myös maksuton lainalaskuri, joka tekee lainojen korkojen vertailusta entistä helpompaa.

Lainavertailu on helppoa ja täysin maksutonta, joten se ei vaadi kuin hetken sinun aikaasi.

 

Lainavertailu on helppoa sivustomme avulla

Me tiedämme sen että lainavertailun aloittaminen ja suorittaminen loppuun saakka voi olla hermoja raastavaa, sekä aikaa vievää.

Tämän vuoksi haluammekin olla tukenasi ja apunasi aina kun haluat vertailla tai kilpailuttaa pientä tai suurta lainaa.

Me annamme sinulla ilmaisia neuvoja, ohjeita ja vinkkejä, emmekä koskaan pyydä sinulta mitään palvelumaksuja tai muitakaan korvauksia.

Sivustomme lainavertailut pyritään pitämään aina ajan tasalla ja niitä päivitetäänkin useita kertoja viikossa.

Pelkkien esimerkkilaskelmien tarkastelu ei anna täyttä kuvaa siitä, onko kyseinen laina juuri se sinulle edullisin.

Jokainen laina on hieman erilainen ja pankit tekevät lainanhakijalle oman riskianalyysinsä ja tarjouksena siitä, millä korolla ja lainaehdoilla he henkilölle myöntävät lainaa.

Lainatarjoukset ovat aina henkilökohtaiset. Tästä syystä jokaisen, joka haluaa vertailla henkilökohtaiset lainatarjoukset tulee täyttää ja lähettää maksuton lainahakemus.

Lainavertailu on fiksua

Lainavertailu avuksi sopivan lainan löytämiseen

VertaaLainaa.fi kilpailuttaa jättämäsi lainahakemuksen hetkessä useiden kymmenien lainantarjoajien välillä ja saat jo muutamassa minuutissa ensimmäiset lainatarjoukset vertailtavaksi.

Lainojen vertailu onnistuu avullamme nopeasti ja turvallisesti.

Näet lainatarjouksista muun muassa seuraavat tiedot:

 • lainasumma ja lainan takaisinmaksuaika
 • lainan kuukausierä
 • lainan todellinen vuosikorko
 • lainan avausmaksu
 • tilinhoitomaksu
 • lainan nimelliskorko
 • lainan kokonaiskustannukset koko laina-ajalle

Lainahakemuksen täyttäminen palvelussamme ei maksa mitään eikä lainatarjousten vastaanottaminen sido sinua mihinkään sopimukseen. Voit rauhassa tutustua pankkien sekä rahoitusyhtiöiden antamiin lainatarjouksiin ja tehdä tarkemman lainavertailun. Jos päädyt hyväksymään jonkun tarjouksista allekirjoitat lainasopimuksen kyseisen lainanmyöntäjän kanssa.

Vinkki: Aina ei ole helppo tehdä päätös mistä lainan kannattaisi ottaa. Lue VertaaLainaa.fi lainavertailu kokemuksia sekä eri lainantarjoajista saatuja palautteita, niin saat paremman vahvistuksen päätöksellesi.

 

Kattava lainavertailu auttaa sinua säästämään korkokuluissa

Vaikka olisit hakemassa vain pientä pikalainaa, ei sitä koskaan kannata hakea hätiköiden. Pienissäkin lainasummissa voit säästää selvää rahaa, kun vertailet kaikki lainapalvelut huolellisesti.

Mitä suurempiin lainasummiin sitten siirrymme, kasvaa mahdollisen säästön määräkin samaan tahtiin. Jos mietimme yli 5000 euron kulutusluottoa, voi lainavertailun avulla säästetty summa nousta jopa tuhansiin euroihin.

Lainavertailu on helppoa sivumme kautta, joten emme keksi mitään syytä hakea lainaa ilman kattavaa lainavertailua.

Sinäkin varmasti keksit mahdollisesti säästetyille euroille muuta käyttöä kuin korkojen ja kulujen maksaminen?

Tässä muutama esimerkkilaina, siitä kuinka suuri ero kalleimman ja halvimman lainan välillä voi olla.

Esimerkki 1: Lainaa 10 000 euroa, maksuaika 5 vuotta

VertaaLainaa.fi lainavertailun mukaan halvimman lainan kokonaiskustannukset ovat koko viiden vuoden maksuaikana 11 623 euroa. Kalleimman lainan kokonaiskustannukset ovat 16 046,33 euroa. Erotus halvimman ja kalleimman lainan välillä on näin ollen jopa 4 423,33 euroa.

Esimerkki 2: Lainaa 15 000 euroa, maksuaika 7 vuotta

Halvin laina on lainavertailun perusteella kokonaiskustannuksiltaan 18 467,24 euroa ja kallein laina 28 129, 81 euroa. Erotus halvimman ja kalleimman lainan välillä on jopa 12 982, 76 euroa.

Yllä mainitut lainaesimerkit ovat lainavertailun pohjalta annettuja laskelmia. Parhaiten saat selville omat henkilökohtaiset lainatarjoukset täyttämällä maksuttoman lainahakemuksen ja hakemalla lainaa sen mukaan mitä tarvitset.

Tyypillisesti lainaesimerkki esitetään seuraavasti:

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. 

 

Vertaa lainat 100 eurosta aina 60 000 euroon saakka

Lainat voi ottaa vertailuun 100 – 60 000 euron väliltä.

Mieti alkuun paljonko tarvitset lainaa ja mikä olisi lainalle sopivan maksuaika? Jos asian hahmottaminen on hankalaa, ota avuksesi maksuton lainalaskurimme, jonka avulla pystyt arvioimaan lainan takaisinmaksuajan, kuukausierän sekä lainan kokonaiskustannukset koko laina-ajalle.

Mieti seuraavaksi budjettisi. Tällä tarkoitetaan, että laske paljonko kyseiseen hankintaan, remonttiin tai muuhun tarkoitukseen tarvitset lainaa? Käyttökohteesi voi olla esimerkiksi auton osto, kesämökin remontoiminen, veneen hankinta, lomamatka tai vaikka kylpyhuoneremontti. Kannattaa laskea arvioi hankinnan kuluista, jotta lainaa tulee otettua oikea määrä. Liian pieni, mutta toisaalta liian suurikaan lainasumma ei ole hyvä taloudellisesti.

Kun olet tehnyt tarkemmat laskelmat voit siirtyä täyttämään maksuttoman lainahakemuksen. Ensimmäiset lainatarjoukset saat vertailtavaksi jo muutamassa minuutissa ja pääset vertailemaan eri lainatarjouksia keskenään.

 

Kenelle lainavertailu sopii?

Lainavertailu sopii kenelle vain, joka on kiinnostunut selvittämään, mistä voisi saada lainan mahdollisimman edullisesti.

Saadakseen lainatarjoukset hakijan tulee täyttää seuraavat ehdot:

 • hakijan tulee olla vähintään 18 – vuotias
 • hakijalla ei saa olla tiedoissaan maksuhäiriömerkintöjä
 • hakijalla tulee olla säännölliset ja riittävät tulot
 • hakijan tulee olla Suomen kansalainen tai pysyvästi Suomessa asuva henkilö.

 

Voiko olemassa olevia lainoja verrata uuteen lainaan?

Kyllä voi. Jos sinulla on lainaa, niin kannattaa pyytää palvelumme kautta uudet lainatarjoukset samalle lainasummalle, mitä sinulla on lainaa maksettavana.

Näin pääset vertaamaan uusia lainatarjouksia olemassa olevaan lainasopimukseesi. Jos uusi laina on nykyistä lainaasi edullisempi, voit ottaa uuden lainan ja maksaa sillä vanhan lainan kokonaan pois.

Näin saat uuden lainan edullisemmalla korolla ja säästät jatkossa joka kuukausi.

 

Mitä asioita lainavertailussa tulee ottaa huomioon?

Lainavertailu on oleellinen osa sopivan lainan löytämistä.

Vertailussa tulee ottaa huomioon monet tekijät, kuten lainan luottokustannukset ja lainasopimuksen ehdot.

Eroja eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden välillä on, joten on tärkeä tehdä laajempi kartoitus ennen lainan ottamista.

Jos olet päättänyt hakea lainaa ilman takaajia tai vakuuksia, muista että vakuudettomassa lainassa on aina hieman korkeampi korko kuin vakuudellisessa lainassa.

Tämä johtuu siitä, että kun lainaa haetaan ilman vakuuksia tai henkilötakausta nousee luotontarjoajan luottotappioriski. Jos lainalla on kaksi yhteysvastuullista lainanhakijaa, pystyy luotontarjoaja myöntämään lainaa suuremman summan, pidemmällä maksuajalla ja alhaisemmalla korolla.

Ota tarkasteluun lainan todellinen vuosikorko. Kyseinen prosenttiluku sisältää lainaan kohdistuvat korko ja muut kulut yhteensä. Todellisen vuosikoron tarkoitus onkin helpottaa lainojen korkojen vertailua.

Usein kysytyt kysymykset lainojen vertailusta:

Miksi lainoja kannattaa vertailla?

Lainojen hinnoissa on suuria eroja, aivan kuten kaikissa muissakin tuotteissa ja palveluissa. Laina on yleensä hankinta, jonka kulut jakautuvat monelle vuodelle, joten myös kuluja kertyy usean vuoden ajan. Pieni ero korossa voi tuntua pieneltä, kun sitä katsotaan kuukausikohtaisesti, mutta sitten kun otetaan huomioon koko laina-aika, ero onkin jo todella suuri. Lainojen kulut ja korot ovat kuitenkin vain yksi asia joita kannattaa vertailla, sillä myös lainaehdoissa ja lainan joustavuudessa takaisinmaksun osalta on suuria eroja lainapalveluita vertaillessa.

Miksi lainoja kannattaa vertailla VertaaLainaa.fi palvelussa?

Olemme 100 % maksuton lainavertailupalvelu, jonka tarkoituksena on auttaa kuluttajia löytämään itselleen edullisen lainan. Palvelumme avulla voit esimerkiksi pyytää meitä kilpailuttamaan minkä tahansa lainan puolestasi. Riittää kun täytät yhden maksuttoman lainahakemuksen, niin me kilpailutamme sen puolestasi yli 30 pankin ja muun rahoitusyhtiön kesken. Näin saat nopeasti useita lainatarjouksia, joiden vertaileminen keskenään on helppoa ja nopeaa.

Kuinka paljon lainojen kilpailuttaminen maksaa?

Palvelumme käyttäminen on aina täysin maksutonta. Voit siis pyytää lainatarjoukset palvelustamme milloin tahansa. Lainatarjousten pyytäminen ei myöskään sido sinua mihinkään, vaan voit halutessasi hylätä kaikki saamasi lainatarjoukset.

Mitä pitää ottaa huomioon lainavertailussa?

Lainavertailu alkaa siitä että hankitaan useita lainatarjouksia, joita voidaan vertailla toisiinsa. Nämä lainatarjoukset saat palvelustamme täysin ilmaiseksi. Saatuasi lainatarjoukset vertaa niissä tarjottujen maksuaikojen pituuksia ja karsi pois ne, jotka eivät sovi sinulle. Vertaa tämän jälkeen jäljelle jääneiden lainatarjousten kuluja ja korkoja. Lainatarjouksissa esitetään lainan todellinen vuosikorko, joka kertoo suoraan sen, kuinka kalliista lainasta on kyse. Karsi jäljellä olevista lainatarjouksista kalleimmat vaihtoehdot pois. Tämän jälkeen vertaile jäljelle jääneiden lainatarjousten muita laina-ehtoja, kuten sitä voiko lainassa pitää lyhennysvapaita kuukausia, tai voiko maksuaikaa tarvittaessa muuten pidentää. Kun olet löytänyt parhaat lainatarjoukset, voit valita niistä mielestäsi sinulle sopivimman.


VertaaLainaa.fi mediassa:

MTV3

Kainuun Sanomat

Sotkamo-lehti

Autotalli.com

Kuhmolainen

Länsi-Suomi

Pietarsaaren Sanomat

Ylä-Kainuu

Perhonjokilaakso

Konepörssi

Hämeen Sanomat

Keskipohjanmaa

Sydän-Hämeen Lehti

Oriveden Sanomat

Akaan Seutu

Ylöjärven uutiset


Tavoitat meidät yhdellä hakemuksella:

Yhteistyökumppanit 2022

Lainojen kilpailutuspalvelumme ei kata kaikkia Suomessa tarjottavia lainoja. Palvelumme kautta voit kilpailuttaa lainan noin 30 pankin ja muun luotonantajan kesken. Pitääksemme palvelumme täysin ilmaisena, saamme yhteistyökumppaneiltamme palkkion heille ohjatuista asiakkaista.

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10.000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0-150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee  1-15 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 1000-60.000 €.


 

Kirjoittanut: Petri – Kirjoittanut: PetriToimin kotimaisen lainojen kilpailutuspalvelun VertaaLainaa.fi:n maajohtajana ja olen kiinnostunut taloudesta, säästämisestä ja tuotteiden sekä palveluiden hintavertailusta. Haluan antaa hyödyllistä tietoa palvelumme käyttäjille, jotta he voivat tehdä fiksumpia taloudellisia päätöksiä. Olen opiskellut finanssi- ja talousasiantuntijan alaa joka tarjoaa laajan finanssialan osaamiskokonaisuuden, jossa rahoituksen ja laskentatoimen aineopintojen lisäksi painotetaan asiakaspalveluosaamista, kieli-, viestintä- ja vuorovaikutustaitoja sekä tietojenkäsittelytaitoja. Palvelemme Sinua myös sivustolla VertaaLiittymät.fi josta löytyy netin laajin ja paras matkapuhelinliittymien hintavertailu. Kaikki palvelumme ovat sinulle täysin maksuttomia.

Takaisin ylös
VertaaLainaa.fi