Kilpailuta laina nopeasti - Lainan kilpailutus vie vain 2 minuuttia

Me kilpailutamme lainat puolestasi, täysin ilmaiseksi

Kuvake1

Vertaa lainoja ilmaiseksi

Kuvake1

100 % kotimainen palvelu

Kuvake1

100 % maksuton palvelu

Kuvake1

Tavoita 25+ luotonmyöntäjää

Täytä lainahakemus – Saat lainapäätöksen heti

Uusien lainojen nimelliskorko 4,5-10% 30.9.2021 asti. 1.10.2021 alkaen lainasopimuksen mukainen.

VertaaLainaa.fi  /  Kilpailuta laina

Kilpailuta laina palvelussamme

Kilpailuta lainat ilmaiseksi aina 60 000 € asti, alkaen vain 4,19 % korolla.

Me kilpailutamme lainat puolestasi, täysin ilmaiseksi.

 

Täytettyäsi lainahakemuksen saat lainapäätöksen välittömästi.

Hyväksytyn lainapäätöksen jälkeen toimitamme sinulle mahdollisimman monen pankin lainatarjoukset.


Kilpailuta laina yhdellä hakemuksella

Voit jättää yhden maksuttoman lainatarjouspyynnön lainanvälityspalvelumme välitettäväksi ja saat pian useiden pankkien ja rahoitusyhtiöiden lainatarjoukset.

Palvelumme välityksellä voit hakea lainaa 100 – 60.000 euroa ilman vakuuksia ja takaajia.

Lainanvälityspalvelumme käyttäminen on näin helppoa: pyydä lainatarjoukset, vertaa lainoja ja valitse sopivin.

Kilpailuta laina helposti ja vaivattomasti maksuttoman palvelun avulla.

Lainan kilpailuttaminen VertaaLainaa – palvelussa on:

  • Maksutonta – lainojen kilpailuttaminen ei maksa sinulle mitään
  • Vaivatonta – saat hetkessä useita lainatarjouksia vertailtavaksesi
  • Luotettavaa – palvelussa kerrotaan kaikki lainaan liittyvät asiat selkeästi ja rehellisesti

 

Hyödyntämällä maksuttoman lainojen vertailuun- ja kilpailuttamiseen erikoistuneen palvelumme, saat helposti jopa kymmenien pankkien lainatarjoukset.*

*Lainahakemuksen täyttäminen ja lainan kilpailuttaminen on hakijalle aina maksutonta ja riskitöntä. Lainan kilpailutus ei sido hakijaa mihinkään lainasopimukseen. Vasta lainansopimuksen allekirjoittamisen jälkeen lainansaaja on velvollinen maksamaan lainan sopimuksen mukaisesti lainan myöntäneelle pankille. 

Kilpailuta laina VertaaLainaa.fi

Kysymyksiä lainan kilpailuttamisesta

Miksi laina kannattaa kilpailuttaa?

  • Nykyisin avautuu uusia lainapalveluita melko tiheään tahtiin, joka lisää kilpailua nykyisten lainapalveluiden välillä. Tämä johtaa siihen, että lainapalvelut alentavat lainojen kustannuksia kilpaillessaan asiakkaista. Jokainen kilpailutuksessa mukana oleva lainantarjoaja pyrkii tekemään asiakkaalle parhaan mahdollisen lainatarjouksen, jos vain heidän hakukriteerinsä sen sallivat. Tästä syystä sinun kannattaa kilpailuttaa lainasi tasaisin väliajoin, sillä esimerkiksi vuosi sitten otettu laina voi olla todella kallis verrattuna tämän päivän hintoihin. Lainojen kilpailutus on kasvanut viimeisen vuoden aikana merkittävästi. Tähän muutoksen on vaikuttanut uusi korkokattolaki, jonka myötä lainan nimellinen vuosikorko laskettiin.

Maksaako lainan kilpailuttaminen?

  • Ei maksa. Voit kilpailuttaa kaikki lainasi pyytämällä lainatarjoukset. Palveluumme jätetty lainahakemus kilpailutetaan usean pankin ja lainantarjoajan välillä asiakkaan puolesta täysin maksutta. Lainatarjousten pyytäminen ei maksa mitään, eikä sido sinua ottamaan lainaa. Voit siis täysin riskittömästi kokeilla, löytyisikö edullisempi laina nykyisen tilalle. Muista, että sinulla voi olla myös useampi laina, jotka voit kilpailuttaa uudelleen. Lainojen yhdistäminen onnistuu siis useammalle olemassa olevalle lainalle.

Kuinka suuria lainoja voin kilpailuttaa?

  • Voit kilpailuttaa niin pienet kuin suurekin lainat, sillä sinun on mahdollista kilpailuttaa lainasi aina 60.000 euroon saakka. Kilpailuta laina maksutta ja tutustu lainatarjouksiin rauhassa kotona.

Kuinka pitkän maksuajan voin valita uudelle lainalle?

  • Lainapalvelut tarjoavat maksuaikoja vaihtelevasti 1 – 15 vuoden välillä. Mitä suurempaa lainaa olet kilpailuttamassa, sitä pidempää maksuaikaa sille on mahdollista saada.

Tarvitsenko vakuuksia tai takaajia?

  • Et tarvitse. Kaikki tällä sivulla esiteltävät lainapalvelut myöntävät lainaa ilman vakuuksia ja takaajia. Kunhan täytät lainapalveluiden muut vaatimukset niin voit saada lainaa. Halutetaan lainanhakijan saa ottaa rinnalleen toisen yhteisvastuullisen hakijan. Tällöin molemmat ovat yhteisvastuullisia lainasta.

Sitooko tarjousten pyytäminen minut ottamaan lainaa?

  • Ei sido. Voit huoletta pyytää lainatarjoukset vertailtavaksesi. Mitä useampia tarjouksia saat, sitä suuremmalla todennäköisyydellä löydät edullisemman lainan nykyisin tilalle. Vertaa laina aina muihin tarjouksiin, niin huomaat missä lainassa on mm. edullisin lainakorko ja muut kulut sekä mikä lainatarjouksista myöntää parhaimmat lainaehdot.

 

Lue lisää erilaisten lainojen kilpailuttamisesta

Asuntolainalaskuri

Asuntolainalaskuri

Haaveissa oman kodin osto? Asuntolainalaskuri kannattaa ottaa heti tässä vaiheessa käyttöön, niin pääset hyvään alkuun lainan etsinnässä, kun tiedät minkä suuruista lainaa lähdet jatkossa kilpailuttamaan....
Asuntolainan kilpailuttaminen

Asuntolainan kilpailuttaminen

Haaveissa oma koti? Ennen asuntolainan ottamista muista asuntolainan kilpailuttaminen - Se voi tuoda säästöä jopa tuhansia euroja....
Autolainalaskuri

Autolainalaskuri

Autolainalaskuri auttaa sinua laskemaan kuukausierän ja kokonaiskulujen suuruudet eri lainasummille ja maksuajoille. Tutustu nyt ja testaa laskuria ilmaiseksi! Lue lisää...
Jälleenrahoitus

Jälleenrahoitus

Jälleenrahoitus tarkoittaa, että haet lainallesi uutta, edullisempaa rahoitusta. Netistä löytyy useampi lainapalvelu, joka auttaa sinua kilpailuttamaan lainan....
Kilpailuta laina Bank Norwegianin avulla

Kilpailuta laina Bank Norwegianin avulla

Kilpailuta vanha laina Bank Norwegianissa ja voit säästää suuriakin summia. Tiesitkö, että vanhat laina kannattaisi kilpailuttaa tasaisin väliajoin? Älä maksa turhasta vaan hae edullisempi laina! Lue lisää...
Rahoituslaskuri

Rahoituslaskuri

Rahoituslaskuri on erinoimainen lainan arvioinnin apuväline. Kun sopiva lainasumma on selvillä, voit hakea lainaa VertaaLainaa.fi hakukoneen avulla....

 

Mitä hyötyä on lainan kilpailuttamisesta?

Lainan kilpailutus tarkoittaa sitä, että lainanhakija pyytää lainatarjouksia mahdollisimman monelta lainapalvelulta. Koska lainatarjousten pyytäminen ei sido hakijaa ottamaan lainaa netistä, voi lainatarjouksia huoletta pyytää niin monesta paikasta kuin haluaa.

Lainan kilpailuttaminen edellyttää lainatarjousten huolellista läpikäymistä. Lainatarjouksista verrataan eri asioita, kuten lainan todellista vuosikorkoa, kuukausierää, sekä muita lainatarjoukseen kuuluvia ehtoja.

Tällä tavalla lainanhakija pystyy hylkäämään kalliit lainat ja hyväksymään itselleen sopivimman. Lainaa hakevalla on myös täysi oikeus hylätä vaikka kaikki lainatarjoukset, jos hän ei löydä sopivaa lainatarjousta. Lainatarjousten hylkäämisestä ei aiheudu hakijalle mitään kuluja.

Lainan kilpailuttamisen idea on löytää omaan tarpeeseen se kaikkein halvin laina.

Lainojen kilpailuttaminen kannattaa tehdä aina, oli kyse sitten minkä suuruisesta lainasummasta tahansa. Pienilläkin summilla voi hinnoittelussa olla suuriakin eroja eri lainapalveluiden välillä.

Mitä suurempaa lainaa ollaan hakemassa, sitä suurempia summia kilpailuttamisella voi säästää.

Tässä vertailun vuoksi esimerkki siitä millaisia eroja lainan koroissa ja kuluissa voi olla. Esimerkin avulla huomaat kuinka paljon lainan kilpailuttaminen voi tuoda säästöä.

Lainavertailussa 10 000 euron laina viiden vuoden maksuajalla.

Tekemämme lainavertailun mukaan halvin kulutusluotto on kokonaiskustannuksiltaan 11.623 € ja kallein on kokonaiskustannuksiltaan 16.046,33 €.

Ero halvimman ja kalleimman lainan välillä on jopa 4423,33 €.

Omalle lainalle saat tehtyä tarkemman lainavertailun pyytämällä omat henkilökohtaiset lainatarjoukset. Lainatarjousten pyytäminen ja lainan kilpailuttaminen monen eri lainantarjoajan välillä ei maksa mitään, eikä sido mihinkään lainasopimukseen lainatarjousten vertailun aikana.

 

Muista tämä ennen lainan kilpailuttamista

Ennen lainatarjousten tekemistä, kannattaa aina miettiä tarkkaan lainasumma jonka todella tarvitsee. Lainaa ei kannata hakea enempää, kuin on todella tarve.

Oma maksukyky kannattaa miettiä myös huolellisesti. Laske kuinka suurta kuukausierää pystyt realistisesti maksamaan niin, ettei siitä koidu ongelmia.

Kun tiedät millaista kuukausierää pystyt maksamaan, osaat arvioida tarvitsemasi takaisinmaksuajan eri lainasummille.

Palvelumme lainalaskurilla pystyt laskemaan alustavasti eri lainasummille haluamasi kuukausierät. Mitä pidempi maksuaika, sitä pienempi on lainan kuukausierä.

Muista kuitenkin, että pidempi maksuaika lisää myös lainan kokonaiskustannuksia, koska lainalle ehtii kertymään enemmän korkoa ja kuluja.

Lainan kilpailuttamisen tarkoitus kun kuitenkin on se, ettei lainasta joutuisi maksamaan liian paljoa turhia kuluja tai korkoja – vertaa lainoja siis tarkoin.

Lainan käyttökohde kannattaa myös miettiä muutamaan kertaan. Onko se jokin sellainen asia mitä välttämättä tarvitset? Vai oletko kenties yhdistämässä lainoja?

Kun olet laskenut tarkan lainasumman, jonka tarvitset, voit aloittaa lainojen kilpailuttamisen.

 

Lainan kilpailuttaminen tuo säästöä

Kilpailuttamalla lainan monen eri lainantarjoajan välillä, pystyy paremmin arvioimaan myös tulevan säästön. Lainatarjousten välillä saattaa olla jopa satojen eurojen ero lainan kokonaiskustannuksia vertailtaessa. Säästö on usein sitä suurempi, mitä suuremman lainan ottaa. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että suuremmassa lainassa lainan takaisinmaksuaika on pitkä ja pidemmällä aikavälillä lainan korkoa ja kuluja joutuu luonnollisesti maksamaan kauemmin suhteessa pieneen lainaan.

Keskimäärin lainan kilpailuttaminen on tuonut asiakkaille säästöä 800 – 1000 euroa. Suuremmissa lainoissa säästä on vieläkin enemmän. Summa on suuri, joten lainan kilpailuttaminen on pieni vaiva säästöön nähden.

 

Apua lainan kilpailuttamiseen

Mikäli et itse halua hoitaa lainan kilpailuttamista alusta loppuun, voit käyttää siihen meidän monipuolista palveluamme.

Palvelussamme lainan kilpailuttaminen tapahtuu siten, että täytät vain yhden lainahakemuksen. Tämän jälkeen me kilpailutamme lainahakemuksesi omilla yhteistyökumppaneillamme.

Lainan kilpailuttaminen palvelumme avulla on ilmaista, eikä lainatarjousten pyytäminen tässäkään tapauksessa sido sinua ottamaan lainaa.

Voit siis täysin ilmaiseksi ja riskittömästi käyttää palveluamme avuksesi lainan kilpailuttamisessa.

Me kilpailutamme lainan puolestasi, sinun tehtäväksi jää lainatarjouksiin tutustuminen ja lainojen vertaileminen. 

 

Miten valita paras lainatarjous?

Monet erehtyvät tutkimaan lainatarjouksista vain kuukausierän suuruutta ja valitsemaan sen perusteella itselleen sopivimman lainan. Tämä ei kuitenkaan ole niin yksinkertaista, jos haluaa löytää halvimman lainan.

Lainatarjouksista kannattaa ehdottomasti vertailla lainan kustannuksia. Lainan todellinen vuosikorko on paras mittari kertomaan lainan todellisista kustannuksista.

Kannattaa huomioida, ettei nyt puhuta nimelliskorosta, joka on täysin eri asia kuin lainan todellinen vuosikorko.

Lainan todelliseen vuosikorkoon on sisällytetty nimelliskoron lisäksi myös muut lainan kulut, kuten avausmaksu, tilinhoitopalkkio,  nostopalkkio, sekä muut mahdolliset kulut.

Lue myös: Finanssivalvonta – Korot, marginaalit, lyhennystapa

Tilinhoitopalkkio on kuukausittainen, lainanlyhennyksen yhteydessä perittävä laskutuslisä. Suuruudeltaan tilinhoitopalkkio on muutamia euroja per kuukausi. Se voi vaihdella hieman eri lainasummien välillä.

Avausmaksu on kulu, joka laskutetaan lainan käyttöönotosta. Avausmaksun suuruus riippuu myös lainasumman suuruudesta. Mitä suurempi lainasumma, sitä suurempi avausmaksu.

Nostopalkkio tulee kyseeseen varsinkin joustoluotto-tyyppisissä lainoissa, jota voi nostaa tililleen aina tarpeen mukaan. Koska nostoja voi tehdä oman luottorajan puitteissa niin monta kuin haluaa, perii lainapalvelu usein noston yhteydessä nostopalkkion. Sen suuruus on tietty prosenttimäärä noston suuruudesta.

Lainatarjouksesta kannattaa myös tarkistaa muita ehtoja, kuten esimerkiksi sen miten lainapalvelu auttaa sinua maksuvaikeuksien yllättäessä.

Voit tarkistaa, onko sinun mahdollista muuttaa eräpäivääsi tai vaikka pitää maksuvapaata kuukautta jos joskus tuleekin yllättäviä menoja.

 

Miksi kilpailuttaa laina?

Lainan kilpailuttaminen on aina kannattaa, olipa lainantarpeesi kulutusluotto, tai suurempi pankkilaina.

Alle 200 euron lainoissakin voi olla usean kymmenen euron eroja, jotka eivät välttämättä kuulosta suurelta, mutta prosentuaalisesti lainasummaan suhteutettuna muuttuvatkin erot melko suuriksi.

Kun mietimme usean tuhannen euron kulutusluottoja, puhumme jo tuhansien eurojen mahdollisesta säästöstä. 5000 euron kulutusluoton kilpailuttamisella voit helposti säästää jopa useita tuhansia, kun valitset lainan kilpailuttamisen jälkeen halvimman vaihtoehdon, kalleimman vaihtoehdon sijasta.

Joten mitä suurempaa summaa olet hakemassa, sitä enemmän lainan kilpailuttamisella voit säästää. Miksi siis maksaa hurjia summia vuosittain aivan turhaan, kun pienellä vaivalla saat nekin rahat säästettyä ja käytettyä johonkin miellyttävämpään asiaan.

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä lainasta:

Miksi laina kannattaa kilpailuttaa?

Lainan kilpailuttaminen kannattaa tehdä sen vuoksi, että viimeisen vuoden aikana kilpailu lainamarkkinoilla on kiristynyt. Lainan kilpailuttamisesta on tehty hakijalle myös entistä helpompaa. Esimerkiksi VertaaLainaa.fi palvelussa lainanhakijan tarvitse täyttää vain yksi lainahakemus, mikä kilpailutetaan hakijan puolesta yli 30 pankin ja lainantarjoajan välillä.

Mitkä lainat voi kilpailuttaa uudelleen?

Lainat mitkä on mahdollista kilpailuttaa uudelleen, voivat olla mitä tahansa lainoja. Tällä tarkoitetaan, että maksettavana olevat lainat voivat olla muun muassa kulutusluottoja, osamaksusopimuksia, luottokorttivelkaa, joustoluottoa tai vaikka pikavippejä. Kaikki lainat on mahdollista kilpailuttaa.

Kuka voi kilpailuttaa lainat?

Hakijan tulee olla vähintään 18 vuotta täyttänyt Suomen kansalainen tai pysyvästi Suomessa asuva henkilö. Henkilöllä ei saa olla liikaa perintävelkaa eikä tiedoissa laisinkaan maksuhäiriömerkintöjä.

Onko lainan kilpailutus netissä vaikeaa?

Ei. Lainan kilpailuttaminen voi tuntua vaikealta, mutta sitä se ei ole. Kilpailuttamisesta on tehty hakijalle hyvin helppoa siihen tarkoitetun palvelun avulla. Lasket vain yhteen nykyiset lainasi, mitkä haluat yhdistää ja täytät yksinkertaisen lainahakemuksen. Lainahakemus kilpailutetaan hetkessä useiden pankkien ja rahoitusyhtiöiden välillä. Pääset jo saman päivän aikana vertailemaan lainatarjouksia.

Esimerkki lainojen kuluista ja tarkempaa tietoa lainoista

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10.000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0-150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee  1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100 – 60.000 €.


Tavoitat meidät yhdellä hakemuksella:

Yhteistyökumppanit

Lainojen kilpailutuspalvelumme ei kata kaikkia Suomessa tarjottavia lainoja. Palvelumme kautta voit kilpailuttaa lainan noin 30 pankin ja muun luotonantajan kesken. Pitääksemme palvelumme täysin ilmaisena, saamme yhteistyökumppaneiltamme palkkion heille ohjatuista asiakkaista.


Kirjoittanut: Petri – Kirjoittanut: PetriToimin kotimaisen lainojen kilpailutuspalvelun VertaaLainaa.fi:n maajohtajana ja olen kiinnostunut taloudesta, säästämisestä ja tuotteiden sekä palveluiden hintavertailusta. Haluan antaa hyödyllistä tietoa palvelumme käyttäjille, jotta he voivat tehdä fiksumpia taloudellisia päätöksiä. Olen opiskellut finanssi- ja talousasiantuntijan alaa joka tarjoaa laajan finanssialan osaamiskokonaisuuden, jossa rahoituksen ja laskentatoimen aineopintojen lisäksi painotetaan asiakaspalveluosaamista, kieli-, viestintä- ja vuorovaikutustaitoja sekä tietojenkäsittelytaitoja. Palvelemme Sinua myös sivustolla VertaaLiittymät.fi josta löytyy netin laajin ja paras matkapuhelinliittymien hintavertailu. Kaikki palvelumme ovat sinulle täysin maksuttomia.


 

Takaisin ylös
VertaaLainaa.fi