Lainaa pienellä korolla

 • Hakemuksen täyttäminen vie 2 minuuttia
 • Palvelumme on ilmainen ja velvoitteeton
 • Lainan korot alkaen 4%
 • Yli 70% saa meiltä lainatarjoukset

20000 
4  vuotta
---
Arvioitu kuukausierä ?
Aloita lainahakemus >>
Lainan maksuaika on väliltä 1 - 15 vuotta, lainasummat 1000 – 60 000 € ja nimelliskorko 4,19 – 20 %. Lainaesimerkki: Kun lainasumma on [Loan amount] €, korko [Nom. interest rate] %, takaisinmaksuaika [Year] vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on [Monthly cost] €, takaisinmaksettava summa on yhteensä [TotalPaymentAmount] € ja lainan todellinen vuosikorko on [EffectiveInterestRate] %.

Lainasi kilpailuttaa:

Me kilpailutamme lainat puolestasi, täysin ilmaiseksi!

Yhteistyössä jopa 25 luotonantajaaYhteistyössä jopa 25 luotonantajaa

Saat lainapäätöksen hetiSaat lainapäätöksen heti

Lainaa jopa 60 000 €Lainaa jopa 60 000 €

Kotimainen palveluKotimainen palvelu

Lainaa pienellä korolla

Kukapa meistä haluaisi maksaa lainastaan turhaan liian korkeaa korkoa.

Kuinka hakija pystyy varmistamaan, että saa lainaa pienellä korolla? Ja mistä ylipäätään tietää, koska lainakorko on kohdillaan? Mitä asioita kannattaa ottaa huomioon, että säästää lainaa hakiessa?

Kokosimme alle vinkit, joiden avulla selvität, voitko saada lainaa pienellä korolla. 

 

Päivitetty: 14,heinäkuu, 2024

Kilpailutamme pankit1. Kilpailuta lainat

Kilpailutamme lainahakemuksesi ilmaiseksi jopa yli 25 eri pankin ja rahoituslaitoksen kesken.

Vertaa lainoja2. Vertaa lainoja

Voit saada useita lainatarjouksia jo muutaman minuutin kuluttua. Vertaa lainoja huolellisesti.

Valitse paras lainatarjous3. Valitse sopivin tarjous

Valitse sinulle sopivin ja paras lainatarjous. Laina maksetaan tilillesi jopa saman päivän aikana.

Mistä löydän lainaa pienellä korolla?

 • Tämä asia riippuu monesta asiasta, koska alhaisella korolla olevaan lainaan vaikuttaa omat henkilötietosi, maksukykysi, velat ja menot. Lisäksi asiaan vaikuttaa paljonko tarvitset lainaa ja kuinka pitkällä maksuajalla. Löytääksesi lainaa pienellä korolla, vertaa lainoja lainavertailun avulla tai pyydä useampi lainatarjous lainojen kilpailutuspalvelumme avulla. VertaaLainaa.fi kilpailuttaa lainahakemuksen monen eri pankin ja rahoitusyhtiön välillä minkä jälkeen voit päästä vertailemaan lainatarjouksia. Mahdollisten lainatarjousten joukosta voit itsenäisesti valita pienikorkoisen lainan parhaimmilla lainaehdoilla.

Auttaako lainan kilpailuttaminen lainan korkoon?

 • Kyllä. Lainamarkkinoilla on kova kilpailu, joten lainan kilpailuttaminen voi auttaa löytämään lainaa netistä pienellä korolla. Kilpailuta laina siihen tarkoitettujen lainapalveluiden avulla kuten meidän palvelumme avulla. Lainahakemuksesi kilpailutetaan noin 25 eri pankin ja rahoitusyhtiön välillä, joten voit saada parhaassa tapauksessa monta varteen otettavaa lainatarjousta vertailtavaksi. Jokainen kilpailutuksessa mukana oleva pankki ja rahoitusyhtiö tietää, että hakijan lainasta kilpailee myös moni muu. Tämä voi antaa hakijalle hyvät mahdollisuudet löytää laina alhaisella korolla.

Onko laina edullisempi, jos haen sitä yhdessä toisen hakijan kanssa?

 • Kyllä, näin on useassa lainapalvelussa, mutta ei toki aina. Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että lainan kulut ovat hieman edullisemmat kun lainalla on kaksi hakijaa. Myös lainan saaminen on todennäköisempää kun sillä on kaksi yhteisvastuullista hakijaa yhden hakijan sijaan. Rinnakkaishakijan kanssa varmistat, että voit todennäköisemmin saada lainaa pienemällä korolla ja hyvillä lainaehdoilla.

Mistä tiedän, onko minulle tarjottu laina edullinen?

 • Jos pyydät vain yhden lainatarjouksen, on toki vaikea sanoa onko laina markkinoiden edullisin. Jos taas pyydät useamman lainatarjouksen, pystyt vertailemaan lainatarjouksia keskenään ja näin ollen päättelemään mikä tarjouksista on pienellä lainakorolla. Halvimman ja kalleimman lainan välillä voi olla huomatta ero. Ainoa keino selvittää asia on – pyytää lainatarjoukset useammalta lainantarjoajalta ja tehdä tarkempi lainavertailu. Lainojen vertailu auttaa löytämään lainan, joka on lainatarpeeseesi sopiva, edullinen laina.
 • VertaaLainaa lainankilpailutuspalvelu ei kata kaikkia pankkeja ja rahoituslaitoksia, vaan kilpailutuksessa on mukana 25 lainantarjoajaa niin Suomesta kuin ulkomaista. Voit saada lainatarjoukset lainantarjoajilta, jotka toimivat useammassa maassa ja heillä on sivuliike Suomessa. Vertaa lainatarjoukset ja valitse laina Virosta, Norjasta, Suomesta tai Ruotsista.

Voiko nopea laina olla myös edullinen?

 • Kyllä voi. Useat lainapalvelut ovat nopeuttaneet lainaprosessiaan, mutta tämä ei tarkoita ettei nopea laina voisi olla myös edullinen. Lainaa voi hyvin saada pienellä korolla, vaikka lainan tilille maksu olisi nopeaa. Lainan korkoon vaikuttaa monet muut asiat, kuten lainanhakijan maksukyky, vanhat lainat sekä tulot. Ennen lainan hakemista kannattaa tehdä tarkempi lainavertailu, se auttaa edullisen lainan löytämisessä.

 

Miten löytää lainaa pienellä korolla?

Lainan ottaminen voi olla välttämätöntä monissa elämäntilanteissa, mutta haluat varmasti löytää lainan, joka on edullinen ja jossa on mahdollisimman alhainen korko. Pohdit varmasti, miten voit löytää lainaa pienellä korolla ja millä keinoilla voit säästää rahaa lainan kustannuksissa?

Toimi seuraavasti, niin parannat mahdollisuuksiasi löytää halpakorkoinen laina: 

Vertaile eri lainantarjoajia

Lainan korot voivat vaihdella huomattavasti eri lainantarjoajien välillä, joten on tärkeää tutkia huolellisesti eri lainantarjoajia ennen lainan hakemista. Voit käyttää apunasi VertaaLainaa.fi-palvelua, joka kilpailuttaa lainan puolestasi ja välittää sinulle henkilökohtaiset lainatarjoukset pankeilta, jo se tietojesi pohjalta on mahdollista. Vertailemalla lainantarjoajia voit löytää edullisimman lainan, joka sopii juuri sinulle.

Harkitse vakuudellista lainaa

Vakuudellinen laina tarkoittaa sitä, että lainalle tarvitaan jokin vakuus, kuten esimerkiksi omaisuutta tai rinnakkaishakija. Tällöin lainanmyöntäjä voi tarjota pienemmän koron, koska vakuus antaa hänelle suojaa, jos lainanottaja ei pysty maksamaan lainaa takaisin sovitun aikataulun mukaisesti.

Tarkista lainan ehdot huolellisesti

On tärkeää lukea lainan ehdot huolellisesti ennen sen hakemista. Tarkista lainan korot, kulut, takaisinmaksuaika ja muut ehdot ennen kuin allekirjoitat sopimuksen. Varmista myös, että ymmärrät kaikki lainan ehdot ja velvoitteet.

Vältä ylimääräisiä kuluja

Jotkut lainantarjoajat voivat veloittaa ylimääräisiä kuluja, kuten avausmaksuja tai tilinhoitomaksuja. Varmista, että tiedät kaikki lainan kulut ennen sen hakemista, jotta voit välttää ylimääräisiä kustannuksia.

 

Voinko saada lainaa pienellä korolla vertailemalla lainatarjouksia?

Pienemmissä lainasummissa hyvä tapa varmistaa itselleen sopiva laina, on tehdä haettavalle lainasummalle tarkempi lainavertailu. Lainavertailu kannattaa aloittaa tarkastelemalla lainatarpeeseen sopivaa lainasummaa laina-aikaan ja vertaamalla lainatarjouksia toisiinsa. Tässä sinua auttaa maksuton VertaaLainaa-palvelumme, joka kilpailuttaa lainan puolestasi yli 25 pankin ja rahoituslaitoksen kesken. Mahdollisesti saamiasi lainatarjouksia tarkastelemalla näet nopeasti, mikä pankki tai rahoituslaitos tarjoaa vertailun perusteella lainaa pienellä korolla.

Aloita ilmaisen lainahakemuksen täyttäminen ja voit saada vertailtavaksesi pian lainatarjoukset.

Lainavertailu

Vertaa lainoja lainavertailun avulla

Esimerkiksi näin:

 1. Tarvitset lainaa 10000 euroa.
 2. Valitse lainavertailu tarvitsemasi lainasumman mukaan ja klikkaa ”lainasumma”-painiketta.
 3. Näet taulukosta lainasumman, maksuajat ja kuukausierät
 4. Kun olet tehnyt lainavertailun, voit klikata kohtaa ”hae lainaa” niin pääset täyttämään varsinaista lainahakemusta.

Muista myös, että VertaaLainaa.fi sivustolla käytössäsi on maksuton lainalaskuri

Pyytämällä omat henkilökohtaiset lainatarjoukset pystyt tarkemmin näkemään millaisen lainatarjouksen kyseinen lainapalvelu voi sinulle antaa. Tämä voi poiketa esimerkkilaskelman lainakorosta joko ylös – tai alaspäin.

Hakemuksen täyttäminen ja tarjouksen vastaanottaminen ei ole sitova päätös, joten tarjouksen voi pyytää ilman mitään riskiä. Näin voit päästä vertailemaan henkilökohtaisia lainatarjouksia tarkemmin.

 

Mitkä tekijät vaikuttavat lainan korkoon?

Lainan koron suuruuteen vaikuttaa useita tekijöitä, jotka voivat vaihdella suuresti lainanmyöntäjästä ja hakijan taloudellisesta tilanteesta riippuen.

 1. Luottoluokitus

Yksi tärkeimmistä tekijöistä, joka vaikuttaa lainan koron suuruuteen, on hakijan maksuvara. Säännölliset tulot ja puhtaat luottotiedot kertovat lainanmyöntäjälle hakijan maksukyvystä ja maksuvalmiudesta. Jos hakijalla on puhtaat luottotiedot ja säännölliset tulot, lainanmyöntäjä voi tarjota lainaa pienellä korolla.

 1. Lainan määrä

Lainan määrä vaikuttaa myös lainan koron suuruuteen. Yleensä suuremmille lainoille tarjotaan korkeampia korkoja, koska lainanmyöntäjä haluaa vakuudet suuremmalle riskille.

 1. Lainatyyppi

Lainatyyppi voi myös vaikuttaa lainan koron suuruuteen. Vakuudettomille lainoille voidaan tarjota korkeampia korkoja, koska niissä ei ole vakuutta, joka suojaisi lainanmyöntäjää, jos lainanottaja ei pysty maksamaan lainaa takaisin. Vakuudellisissa lainoissa lainanmyöntäjä voi tarjota pienemmän koron, koska vakuus antaa hänelle suojaa.

 1. Takaisinmaksuaika

Takaisinmaksuaika vaikuttaa myös lainan koron suuruuteen. Yleensä pidemmän takaisinmaksuajan lainoille tarjotaan korkeampia korkoja, koska lainan riski kasvaa, kun laina-aika pitenee.

 1. Markkinatilanne

Lainan koron suuruuteen voi vaikuttaa myös markkinatilanne. Jos markkinakorot ovat korkeat, myös lainan korot voivat olla korkeammat. Markkinatilanteen lisäksi myös lainanmyöntäjän oma tilanne voi vaikuttaa lainan koron suuruuteen.

 

Yhdessä haetun lainan voi saada pienemmällä korolla

Lähes kaikki netistä löytyvät lainapalvelut myöntävät lainaa heti ilman vakuuksia. Lainaa hakiessa kannattaa kuitenkin muistaa, että useat lainapalvelut mielellään kannustavat lainanhakijaa ottamaan rinnalleen tasavertaisen takaajan. Kun lainaa hakee yhden henkilön sijaan kaksi yhteisvastuullista hakijaa madaltaa tämä pankin näkökulmasta riskiä, sillä lainan takaisinmaksusta on vastuussa kaksi henkilöä. Näin tarvittavan lainan voi saada alhaisemmalla lainakorolla ja pidemmällä maksuajalla.

 

Huolellisesti täytetty lainahakemus on aina hakijan etu

Lainaa hakiessa jokaisen hakijan tulotiedot tarkistetaan ja laina myönnetään aina hakijalle tehdyn riskianalyysin perusteella. Lainan korkoon vaikuttaa paljonko hakijalla on vanhaa velkaa maksamatta, millaiset tulot ja menot hakijalla on sekä haetaanko lainaa yksin vai yhdessä yhteisvastuullisen henkilön kanssa.

Hakemus kannattaa aina täyttää huolellisesti ja rehellisesti. Huolimattomasti täytetty hakemus tai puutteelliset tiedot voivat tarkoittaa hakemuksen hylkäämistä. Pankki toki pyytää hakijalta puutteelliset tiedot, mutta saadaksesi mahdolliset lainatarjoukset sinun on hyvä panostaa hakemukseen vielä muutamilla lisätiedoilla:

 • Lähetä tarvittavat tositteet/ asiakirjat hakemuksen liitteeksi.
 • Jos tulosi ovat muuttuneet edellisestä verotuspäätöksestä, varmista että pankilla on ajantasainen tieto tuloistasi.
 • Ilmoita jos olet opiskelija tai eläkeläinen.
 • Osa lainapalveluista mahdollistaa myös vanhojen olemassa olevien lainojen yhdistämisen uuteen lainaan.

Lainahakemuksen täyttämisen jälkeen voit saada lainaa ilman liitteitä, mutta hakijan tiedot tarkistetaan muulla tavoin. Lainantarjoajalta saat tähän tarkemmat ohjeet.

 

Vakuudellinen vai vakuudeton laina – kumpi on edullisempi vaihtoehto?

Lainaa hakiessa tärkeä kysymys on, kannattaako valita vakuudellinen vai vakuudeton laina. Vakuudellinen laina edellyttää jonkin omaisuuden tai arvopaperin panttaamista lainan vakuudeksi tai henkilötakaajan saamista, kun taas vakuudettomassa lainassa ei ole tätä vaatimusta. Vakuudettoman lainan kohdalla lainaa saa ilman vakuuksia tai takausta.

Vakuudellinen laina

Vakuudellinen laina voi tarjota pienemmän koron, koska se tarjoaa lainanmyöntäjälle suojaa, jos lainanottaja ei pysty maksamaan lainaa takaisin sovitun aikataulun mukaisesti. Lainan vakuutena voi olla esimerkiksi asunto, auto tai muu omaisuus. Vakuudellisen lainan etuna on, että se voi olla edullisempi kuin vakuudeton laina. Vakuudellinen laina voi myös tarjota suuremman lainasumman, pidemmän takaisinmaksuajan ja paremmat lainaehdot.

Vakuudellisen lainan haittapuolena on se, että se voi olla riskialttiimpi lainanottajalle, jos hän ei pysty maksamaan lainaa takaisin sovitun aikataulun mukaisesti. Lainan vakuutena oleva omaisuus tai arvopaperit voidaan menettää, jos lainanottaja ei pysty maksamaan lainaa takaisin.

Vakuudeton laina

Vakuudeton laina on lainatuote, joka ei edellytä minkään omaisuuden tai arvopaperin panttaamista vakuudeksi. Vakuudettoman lainan etuna on, että se on helpompi saada kuin vakuudellinen laina. Lainaa voi hakea ilman omaisuutta, arvopapereita tai henkilötakauksen saamista.

Vakuudettoman lainan haittapuolena on, että se voi olla kalliimpi kuin vakuudellinen laina. Lainanmyöntäjä voi tarjota korkeamman koron, koska vakuudeton laina ei tarjoa hänelle suojaa, jos lainanottaja ei pysty maksamaan lainaa takaisin sovitun aikataulun mukaisesti.

 

Kilpailuta ja yhdistä nykyiset lainat

Vanhat lainat vaikuttavat oleellisesti uuden lainan myöntämiseen. Jos sinulla on esimerkiksi vanhaa lainaa 5000 euroa joustoluotolla, tämä vaikuttaa uuden lainan hakemiseen, vaikka et olisi kyseistä joustoluottoa käyttänyt kuin muutaman sata euroa. Jos nyt olet hakemassa uutta lainaa ja toivot lainalle matalaa korkoa, kannattaa harkita lainojen yhdistämistä.

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa useiden eri lainojen yhdistämistä yhdeksi isommaksi lainaksi. Tämä voi olla hyödyllistä silloin, kun on vaikea hallita useita eri lainoja ja niiden maksuaikoja. Lainojen yhdistämisen avulla voi myös säästää rahaa, koska yhdistelylainan korko voi olla alhaisempi kuin useiden eri lainojen korkojen yhteissumma. Lainojen yhdistäminen edellyttää puhtaita luottotietoja ja säännöllisiä tuloja, koska yhdistelylaina on suurempi laina ja edellyttää hakijalta maksukykyä. Lainojen yhdistämisen jälkeen et enää maksa useasta lainasta päällekkäisiä korko – ja kulumaksuja. Taloudenhallintasi voi näin ollen selkeytyä.

 

Yhdistelylainaa pienellä korolla

Yhdistelylaina on laina, jolla yhdistetään useita pienempiä lainoja yhdeksi isommaksi lainaksi. Yhdistelylainan tarkoituksena on yksinkertaistaa lainojen hallintaa ja vähentää lainojen hoitokuluja, kun useita eri lainoja ei tarvitse hoitaa erikseen. Yhdistelylainaa hakiessa tärkeä kysymys on, miten löytää edullinen yhdistelylaina.

Lainojen vertailu on tärkeää yhdistelylainaa hakiessa. Vertaile eri pankkien ja rahoituslaitosten tarjouksia ja etsi edullisin yhdistelylaina. Voit käyttää VertaaLainaa.fi -palvelua, joka kilpailuttaa pankit ja rahoituslaitokset puolestasi, jotta sinun on olisi selkeäpää löytää nykyisille lainoillesi uusi laina pienemmällä korolla.

Lainan ehdot kannattaa tarkistaa huolellisesti ennen yhdistelylainan valitsemista. Tarkista lainan korot, kulut, takaisinmaksuaika ja muut ehdot ennen kuin allekirjoitat sopimuksen.

Jos löydät yhdistelylainan edullisemmalla lainan korolla kuin mitä maksat nykyisistä lainoistasi, voit laatia lainasopimuksen pankin tai rahoituslaitoksen kanssa. Kun rahat ovat siirtyneet tilillesi, pääset maksamaan korkeakorkoisemmat lainat pois.

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta: lainaa pienellä korolla

Mitä tarkoittaa lainan korko?

Lainan korko on se osuus, joka maksetaan lainanantajalle lainan käytöstä. Korko määritetään usein prosentteina lainasummasta ja laina-ajasta.

Mitä tarkoittaa lainan viitekorko?

Lainan viitekorko on korko, johon lainan korko perustuu. Se on yleensä kansainvälinen korko, joka määritetään rahoitusmarkkinoilla. Viitekorko toimii pohjana sille, kuinka paljon lainan korko voi vaihdella ajan myötä. Lainan viitekorko voi olla esimerkiksi Euribor tai Prime.

Mitkä tekijät vaikuttaa lainan korkoon?

Lainan korkoon vaikuttaa useita tekijöitä, kuten lainan suuruus, takaisinmaksuaika, lainatyyppi ja lainanhakijan taloudellinen tilanne.

Voinko saada lainaa pienellä korolla?

Maksuton VertaaLainaa.fi on lainojen vertailu- ja kilpailutuspalvelu, joka palvelee kaikkia 20 vuotta täyttäneitä Suomen kansalaisia, joilla on puhtaat luottotiedot ja säännölliset tulot. Kaikkien pankkien asiakkaat voivat käyttää palveluamme ja etsiä tätä kautta lainaa pienellä korolla. Koska lainahakemus kilpailutetaan yli 25 pankin ja rahoitusyhtiön välillä on sinulla hyvät mahdollisuudet saada pienikorkoinen laina.

Mistä tiedän mikä laina on pienikorkoisin?

Kilpailuttamalla ja vertailemalla lainat näet, mikä laina voi olla edullisin. Edullisen lainan tunnusmerkit ovat alhainen korko, pienet lainanhoitokustannukset sekä kohtuullinen takaisinmaksuaika. Vertaa lainoissa vuosikorkoa. Lainan todellinen vuosikorko on hyvä mittari vertailussa, koska se pitää sisällään lainan kaikki kulut yhteensä.

Mistä saan lainaa pienellä korolla?

Tähän kysymykseen ei ole suoraan vastausta. Voit kuitenkin itse selvittää asian kilpailuttamalla lainan usean eri pankin ja rahoitusyhtiön välillä VertaaLainaa.fi palvelussa. Mahdollisesti saamasi lainatarjoukset ovat henkilökohtaiset ja räätälöity jättämäsi lainahakemuksen mukaan. Lainatarjouksia vertailemalla pystyt selvittämään mistä voi löytyä laina pienellä korolla.

Mitä tarkoittaa lainan todellinen vuosikorko?

Laina todellinen vuosikorko on laskennallinen korko, joka kuvaa lainan todellista vuotuista kustannusta. Se sisältää kaikki lainan kulut, kuten avausmaksut, tilinhoitomaksut ja korot. Laina todellinen vuosikorko ilmaistaan prosentteina ja se auttaa vertailemaan eri lainojen kustannuksia. Todellinen vuosikorko onkin tärkeä mittari lainan kustannusten selvittämisessä.

Onko vakuudellinen laina aina edullisempi kuin vakuudeton laina?

Vakuudellinen laina voi olla edullisempi kuin vakuudeton laina, mutta tämä ei ole aina totta. Lainan koron suuruus riippuu useista tekijöistä, kuten lainamäärästä, takaisinmaksuajasta ja lainanhakijan maksukyvystä.

VertaaLainaa.fi
Logo