Mikä rahalaitos tarjoaa sopivimman lainan?

 • Hakemuksen täyttäminen vie 2 minuuttia
 • Palvelumme on ilmainen ja velvoitteeton
 • Lainan korot alkaen 4%
 • Yli 70% saa meiltä lainatarjoukset

20000 
4  vuotta
---
Arvioitu kuukausierä ?
Aloita lainahakemus >>
Lainan maksuaika on väliltä 1 - 15 vuotta, lainasummat 1000 – 60 000 € ja nimelliskorko 4,19 – 20 %. Lainaesimerkki: Kun lainasumma on [Loan amount] €, korko [Nom. interest rate] %, takaisinmaksuaika [Year] vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on [Monthly cost] €, takaisinmaksettava summa on yhteensä [TotalPaymentAmount] € ja lainan todellinen vuosikorko on [EffectiveInterestRate] %.

Lainasi kilpailuttaa:

Me kilpailutamme lainat puolestasi, täysin ilmaiseksi!

RahalaitosYhteistyössä jopa 25 luotonantajaa

Rahalaitos - Lainaa hetiSaat lainapäätöksen heti

Rahalaitos myöntää lainaa ilman vakuuksiaLainaa jopa 60 000 €

Rahalaitos myöntää lainaa ilman takaajiaKotimainen palvelu

Vertaile pankkien ja rahalaitosten tarjouksia VertaaLainaa.fi avulla

VertaaLainaa.fi palvelussa lainahakemuksesi kilpailutetaan yli 25 pankin ja rahalaitoksen välillä. Vertaa lainoja heti lainan kilpailuttamisen jälkeen ja valitse, minkä rahalaitoksen tarjouksen haluat vastaanottaa. Lainan kilpailuttaminen ja lainatarjousten vastaanottaminen ei maksa sinulle mitään eikä sido mihinkään.

Aloita rahalaitosten ja pankkien kilpailuttaminen ja tutki lainantarjoajien mahdollisia eroja.

Päivitetty: 23,heinäkuu, 2024

Kilpailutamme pankit1. Kilpailuta lainat

Kilpailutamme lainahakemuksesi ilmaiseksi jopa yli 25 eri pankin ja rahoituslaitoksen kesken.

Vertaa lainoja2. Vertaa lainoja

Voit saada useita lainatarjouksia jo muutaman minuutin kuluttua. Vertaa lainoja huolellisesti.

Valitse paras lainatarjous3. Valitse sopivin tarjous

Valitse sinulle sopivin ja paras lainatarjous. Laina maksetaan tilillesi jopa saman päivän aikana.

Rahalaitos – tehtävät ja toimenkuvat

Rahalaitokset jaetaan Suomessa kolmeen eri sektoriin:

 • Keskuspankki
 • Pankit
 • Rahalaitokset

Suomen keskuspankki sijaitsee Helsingissä ja sen tehtävä on laskea liikkeelle rahaa sekä säilyttää rahan sisäinen ja ulkoinen arvo. Keskuspankin tärkeimpiin tehtäviin kuuluu myös seurata inflaation kehitystä, valuutan vakautta ja toteuttaa rahapolitiikkaa Suomessa. Keskuspankki lainaa valuttaa pankeille ja valtiolle ja on oikeutettu elvytystarkoituksessa ostamaan pankin omistamia lainoja turvatakseen kotimaisen maksuvalmiuden. Suomen Pankki vastaa rahoitusjärjestelmän yleisvalvonnasta sekä arvioi rahoitusjärjestelmän riskejä yhdessä Finanssivalvonnan kanssa. Finanssivalvonta puolestaan valvoo mm. pankkeja, rahalaitoksia, vakuutus- ja eläkeyhtiöitä sekä muita vakuutusalalla toimivia, sijoituspalveluyrityksiä, rahastoyhtiöitä ja pörssiä.

Pankkien keskeisimpiä tehtäviä on talletusten vastaanottaminen ja luottojen myöntäminen. Pankeilla on erilaisia lainatuotteita, niin yksityis- kuin yritysasiakkaille. Näiden lisäksi pankeille kuuluu maksuliikennepalveluiden kehittäminen ja tarjoaminen sekä erilaiset sijoitus – ja varallisuudenhoitopalvelut. Suomessa pankkien ja rahalaitosten keskeinen rooli on tarjota muun muassa kotitalouksille asuntolainaa tai muuhun tarkoituksen tulevaa rahoitusta. Pankit myös mielellään neuvovat sijoituksiin ja säästämiseen liittyvissä asioissa. Pankit Suomessa ovat vakavaraisia ja palveluiltaan monipuolisia.

Rahalaitokset lainaavat omaa tai vierasta pääomaa usein yksityishenkilöille. Rahalaitosten tarjoamat lainat ovat tyypillisesti kulutusluottoja, joustoluottoja tai pikalainaa. Verkosta löytyy useita rahalaitoksia, joihin tutustumalla lainanhakija voi hakea lainaa netistä haluamaan ajankohtana. Hakemuksen käsittely on sähköisesti nopeaa ja lainatarjouksen hyväksymisen jälkeen hakija voi allekirjoittaa lainasopimuksen kyseisen rahalaitoksen kanssa henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillaan. Suomessa rahalaitosten ja pankkien toimintaa valvoo Finanssivalvonta. VertaaLainaa-palvelun kilpailutuksessa on mukana rahalaitoksia kotimaasta sekä ulkomailta. Luottolaitoksilta vaaditaan toiminnan aloittamiseksi Finanssivalvonnalta lupa, joka haetaan Euroopan keskuspankilta.

Mikä on rahalaitos?

Rahalaitos on instituutio, joka osallistuu rahaliikenteeseen ja rahoitusmarkkinoiden toimintaan. Rahalaitokset voivat olla esimerkiksi pankkeja, vakuutusyhtiöitä tai rahoituslaitoksia. Pankit ovat tyypillisesti rahalaitoksia, jotka ottavat talletuksia, myöntävät lainoja ja suorittavat maksuliikennepalveluita. Vakuutusyhtiöt tarjoavat erilaisia vakuutuspalveluita, ja rahoituslaitokset voivat tarjota esimerkiksi sijoituspalveluita. Rahalaitosten toimintaa sääntelevät useat lait ja säännökset, ja ne toimivat tiiviissä yhteistyössä keskuspankkien ja muiden valtion rahoitusviranomaisten kanssa.

 

Suomen rahalaitokset

Rahalaitoksista pidetään listaa. Lainaa on turvallista hakea rahalaitokselta, koska yrityksiä koskee tiukat säännöt ja valvonta. Rahalaitoslista on koko Suomen kattava ja siinä näkyy ajan tasalla olevat talletuspankit, luottolaitokset sekä rahamarkkinarahastot. Listauksesta näet kaikki Suomessa toimivat rahalaitokset. Lista päivitetään joka kuukausi. Listauksessa olevilla rahalaitoksilla voi olla toimintaa Suomessa sekä muissa maissa. Jokainen Suomessa toimiva rahalaitos on joko finanssivalvonnan tai aluehallintoviraston valvonnassa (AVI). Kuluttajaluottojen markkinoinnin ja luottosopimusten lainmukaisuutta valvoo myös Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV).

 

Rahalaitosten vastuu

Kuluttaja-asiakas saa rahalaitokselta tietoja sen tarjoamista luottovaihtoehdoista, luoton keskeisistä ehdoista ja luottoon liittyvistä kustannuksista.
Luottoa myöntäessään rahalaitos arvioi käytettävissään olevilla tiedoilla asiakkaan luottokelpoisuuden huolellisesti ja edellyttää asiakkaalta tarpeellisiksi katsomiaan vakuuksia, jos asiakkaan oma maksukyky ei ole riittävät. Asiakas on velvollinen myös itse arvioimaan kykyään selviytyä luotonhoitokustannuksista.

Lainanhakijan tulee täyttää seuraavat ehdot, jotta rahalaitos tai pankki voi myöntää lainaa:

 • hakijan tulee olla vähintään 18 vuotta
 • hakijan tulee olla Suomen kansalainen tai pysyvästi Suomessa asuva henkilö
 • hakijalla ei saa olla tiedoissaan maksuhäiriömerkintöjä tai liikaa perintävelkaa
 • hakijan maksukyvyn tulee olla riittävä
 • hakijalle tulisi olla säännölliset tulot palkkatyöstä tai eläkkeestä

Vakuuksien tai henkilötakauksen saaminen lainanhaun yhteyteen ei kuitenkaan ole pakollinen. Rahalaitos voi myöntää lainaa ilman takaajia tai vakuuksia, jos lainanhakija voi todentaa maksukykynsä riittäväksi.

Lainanhakija voi ennen lainanhakua arvioida itse oman maksukykynsä maksuttoman lainalaskurin avulla. Lainalaskuriin lisätään haettava lainasumma sekä arvioitu maksuaika, niin laskuri näyttää miten lukemat vaikuttavat lainan kuukausierään, korkoon ja lainan kokonaiskustannuksiin. Suuntaa antavan laskelman perusteella lainanhakija voi arvioida, onko hänellä taloudellista maksukykyä kyseisen lainan takaisinmaksamiseen? Lainalaskurin käytön jälkeen voit vertailla lainoja VertaaLainaa.fi palvelun kautta. Laina kilpailutetaan hetkessä yli 25 pankin ja rahalaitoksen kesken. Jokainen mahdollisesti saamasi lainatarjous on henkilökohtainen.

 

Rahalaitosten tarjoamat lainatuotteet

Kuluttajalle kerrotaan selkeästi eri lainavaihtoehdoista. Verkosta haettavat lainat ovat pääsääntöisesti kulutustarkoitukseen haettavia vakuudettomia lainoja.

Käyttötarkoitus lainalle on usein auton, veneen, moottoripyörän tai mopoauton osto. Lainaa haetaan myös kesämökin tai oman kodin remontoimiseen tai huonekalujen hankintaan sekä muuhun suurempaan hankintaan/tapahtumaan kuten häiden tai ylioppilasjuhlien järjestämiseen. Luottoa tarvitaan usein tilapäisesti myös lemmikin eläinlääkärikulujen kattamiseen, uuden kodinkoneen ostoon tai sairaalakuluihin. Syyt lainan ottamiseen ovat hyvin moninaiset eikä rahalaitosten tehtävä ole kysellä, mihin henkilö lainan tarvitsee. Usein lainan käyttötarkoitus kysytään rahalaitoksen omaa tilastointia varten tai jos kyseessä on lainojen yhdistäminen.

Kulutusluotto on rahalaitosten eniten myöntämä lainatuote. Kulutusluottoa voi rahalaitoksesta riippuen saada 1000 eurosta aina jopa 60 000 euroon saakka. Maksuaika vaihtelee 1 – 15 vuoden välillä. Kulutusluottoa varten lainanhakija ei tarvitse vakuuksia tai takausta. Myönteisen lainapäätöksen jälkeen valittu rahalaitos tai pankki maksaa lainan heti asiakkaan tilille.

Rahalaitosten kautta myönnetään myös joustoluottoa, joka poikkeaa hieman kulutusluotosta. Joustoluotossa lainansaajalle määritellään luottoraja, jonka puitteissa hän voi nostaa lainaa. Luoton voi nostaa joko kokonaan tilille tai pienemissä erissä aina oman rahatarpeen mukaan. Joustoluotossa lainan kulut ja korko määräytyy nostojen mukaan. Kun luottoa on käyttänyt, tulee kerran kuukaudessa lainaa maksaa takaisin vähintään sopimuksessa ilmoitettu vähimmäissumma. Joustoluotto on jatkuva luotto, joka toimii samalla tavoin kuin luottokortti.

 

Rahalaitokset toimivat verkossa

Suomessa toimii useita kotimaisia ja ulkomaisia rahalaitoksia. Teknologian kehittymisen myötä maan rajat eivät ole enää olleet este liiketoiminnan aloittamiseen. Tämä on nähtävillä monella alalla, niin myös rahoitusmarkkinoilla. Rahalaitokset ovat usein kansainvälisiä yrityksiä, joilla on sivuliikkeitä useassa maassa. Suurin osa Suomessa toimivista ulkomaalaisista rahalaitoksista tulee Tanskasta, Ruotsista, Virosta ja Norjasta. Kilpailutilanne on haastanut perinteiset kivijalkapankit uuden tilanteen eteen, koska kustannustehokkaalla toiminnallaan ja ketteryydellään rahalaitokset pystyvät myöntämään lainaa jo saman päivän aikana hakemuksen täyttämisestä. Lainaa ulkomailta voi saada hieman edullisemmin. Kilpailuta laina VertaaLainaa-palvelun kautta, niin voit päästä vertailemaan lainat kotimaan pankkien ja ulkomaalaisen pankkien välillä.

Enää kuluttajalle ei välttämättä tärkein kriteeri ole henkilökunnan kohtaaminen pankkiasioinnin yhteydessä, vaan lainan hakemiseen ja rahoitukseen liittyvän asioinnin yksinkertaisuus. Rahalaitokset toimivat verkossa niin, että koko lainaprosessi alusta loppuun onnistuu sähköisesti. Lainasopimuksen allekirjoittamisen voi hoitaa ketterästi henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla.

Näin kilpailuta lainan palvelussamme:

 1. Täytä maksuton lainahakemus, joka välitetään noin 25 pankille ja rahalaitokselle
 2. Odotat hetken ja voit saada sähköpostiisi linkin, minkä kautta pääset vertailemaan lainatarjouksia
 3. Valitset sopivan lainan ja allekirjoitat lainasopimuksen sähköisesti
 4. Laina maksetaan tilillesi

 

VertaaLainaa.fi kilpailuttaa rahalaitokset

Jos lainaa lähtee itse etsimään netistä törmää nopeasti siihen tosiasiaan, että rahalaitoksia on useita kymmeniä. Mistä voi löytää luotettavan rahalaitoksen, joka tarjoaa sopivan lainan sinulle? Tämä on itse tehtynä pitkä prosessi, koska jokaiselta rahalaitokselta tulee pyytää erikseen lainatarjous, jotta voi vertailla kattavasti tarjouksia.

Tilanteeseen löytyy myös toinen vaihtoehto; VertaaLainaa.fi vertailupalvelussa on mukana useita pankkeja ja rahoituslaitoksia, joiden kautta lainahakemus voidaan lähes reaaliaikaisesti kilpailuttaa. Sinun tehtäväksi jää vain yhden lainahakemuksen täyttäminen ja lähettäminen niin loppu hoituu VertaaLainaa.fi kautta. Kun laina on kilpailutettu (mikä vie muutaman minuutin) voit saada lainatarjoukset vertailtavaksi. Jos sopiva rahalaitos tai pankki löytyy, voit halutessasi hyväksyä heidän lainatarjouksensa. Ellei mikään tarjouksista miellytä sinua, voit jatkaa etsintää ilman, että kilpailuttamisesta aiheutui sinulle kuluja.

Kotimainen Vertaalainaa.fi palvelumme ei pelkästään kilpailuta uusia lainoja, vaan palvelussamme voit yhdistää jo olemassa olevat lainasi yhteen edullisempaan kokonaisuuteen. Tämä tapahtuu lainahakemuksen avulla, mihin lisätään vain nykyisten lainojen yhteenlaskettu summa. Lainahakemus kilpailutetaan rahalaitosten välillä, jotka voivat myöntää yhdistelylainaa.

Yhdistettävät lainat voivat olla muun muassa osamaksuja, luottokorttivelkaa, pikalainoja, kulutusluottoja, autolainaa tai joustoluottoja. Kilpailuta laina tai aloita olemassa lainojen yhdistäminen jo tänään. Palvelumme on avoinna vuorokauden jokaisena tuntina.

 

Miten vertailen eri lainatarjouksia rahalaitosten kesken VertaaLainaa.fi palvelussa?

Lainojen vertailu voi olla haastavaa, sillä eri lainantarjoajat tarjoavat erilaisia lainaehtoja. Lainan korko vaihtelee myös eri pankkien ja rahalaitosten välillä.

VertaaLainaa.fi palvelu kilpailuttaa yli 25 lainantarjoajaa ja voit päästä vertailemaan ei rahalaitosten lainatarjouksia.

Toimi näin: 

Täytät lainahakemus, jonka jälkeen laina kilpailutetaan useiden lainantarjoajien kesken.

Jos saat kilpailuttamisen jälkeen eri lainatarjouksia, on tärkeää vertailla niitä keskenään huolellisesti. Lainatarjouksia vertaillessa kannattaa kiinnittää huomiota eri tekijöihin, kuten korkoon ja laina-aikaan. Korko vaikuttaa suoraan lainan kokonaiskustannuksiin, joten haluat varmasti löytää lainan pienellä korolla. Laina-aika vaikuttaa myös lainan kokonaiskustannuksiin, sillä pidemmän laina-ajan aikana maksetaan enemmän korkoja. On tärkeää valita laina-aika, joka sopii sinulle parhaiten.

Jos päädyt valitsemaan jonkun lainatarjouksen, pääset solmimaan lainasopimuksen valitsemasi rahalaitoksen tai pankin kanssa. Myönnetty laina maksetaan ilmoittamallesi pankkitilille jopa saman päivän aikana.

Rahalaitos kilpailuttaa lainat


Yksi hakemus, monta lainatarjousta

Tavoitat kauttamme yli 25 pankkia ja muuta luotonantajaa yhdellä hakemuksella

Lainojen kilpailutuspalvelumme ei kata kaikkia Suomessa tarjottavia lainoja. Pitääksemme palvelumme ilmaisena, saamme yhteistyökumppaneiltamme palkkion heille ohjatuista asiakkaista.

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10.000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0-150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee  1-15 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 1000-60.000€.


Rahalaitos kokemuksia asiakkailtamme

”Täytin lainahakemuksen palvelussanne. Sain heti hakemuksen lähettämisen jälkeen viisi lainatarjousta, joiden vertaileminen oli helppoa. Valitsin ensimmäisen lainatarjouksen ja allekirjoitin sen valitsemani rahalaitoksen ohjeiden mukaan sähköisesti. Laina maksettiin tililleni seuraavana päivänä”.

”Hain lainaa välityksellänne. Pankkien lainatarjoukset olivat aavistuksen korkeakorkoisempia kuin rahalaitosten”.

”Rahalaitos maksoi lainan nopeasti tililleni. Kaikki sujui hyvin”.

”Olemme perheen kanssa suunnittelemassa ulkomaamatkaa, mutta emme ole saaneet säästöön tarvittavaa summaa, reissu yhdessä perheen kanssa olisi kuitenkin mukava vihdoin toteuttaa. Päätimme hakea lainaa lomamatkaa varten VertaaLainaa-palvelun kautta. Saimme kaikkiaan neljä lainatarjousta eri rahalaitoksilta ja olemme melko varmoja, että hyväksymme yhden lainatarjouksista ennen lomamatkan toteuttamista”.

Rahalaitos – Usein kysyttyjä kysymyksiä

Mikä on rahalaitoksen tehtävä?

Rahalaitoksen keskeinen tehtävä on rahoituksen järjestäminen rahoitusta tarvitsevalle henkilölle. Usein yksittäiset kotitaloudet ovat lainantarvitsijoita, mutta lainaa voi hakea myös yritykset.

Voiko mikä tahansa rahalaitos toimia Suomessa?

Ei voi. Pankkiliikennetoimintaa säädellään Suomessa tarkasti eri säädöksin ja viranomaismääräyksin. Rahalaitoksia koskee yleislakina luottolaitoslaki. Suomen pankki ylläpitää rahalaitoslistaa, josta löytää kaikki suomalaiset sekä Suomessa toimivat luvan saaneet rahalaitokset.

Millaista lainaa voin rahalaitoksen kautta saada?

Rahalaitoksen kautta voit hakea vakuudetonta lainaa jopa 60.000 euroon saakka.

Miten voin kilpailuttaa eri rahalaitokset?

VertaaLainaa.fi -palvelu tarjoaa täysin maksuttoman palvelun, jonka kautta voit kilpailuttaa minkä tahansa lainan summille 1000 – 60.000 euroa. Kun annat meidän kilpailuttaa lainasi, me toimitamme hakemuksesi yli 25 eri pankille ja muulle rahalaitokselle. Näistä jokainen rahalaitos tekee oman luottopäätöksen, jonka pohjalta he antavat oman lainatarjouksensa. Valmiit lainatarjoukset toimitetaan nähtäväksesi ja vertailtavaksesi.

Mitkä ovat rahalaitoksen edut?

Rahalaitosten vakuudettomien lainojen edut ovat kilpailukykyinen korkotaso, nopea ja helppo hakuprosessi, laaja valikoima erilaisia lainoja sekä henkilökohtainen asiakaspalvelu.

Lue lisää blogistamme:

VertaaLainaa.fi
Logo