Black Friday

Black Friday

Black Friday lähestyy. Päivää odotellaan jo monessa yrityksessä ja verkkokaupassa kuumeisesti. Tärkeää päivää varten valmistelut ovat monessa liikkeessä aloitettu jo hyvissä ajoin. Tänä vuonna 2021 Black Friday on pe 26.11.

Black Friday päivällä on pitkät perinteet, mutta Suomeen kyseinen musta päivä on rantautunut toden teolla vasta vuonna 2015. Alkuun perjantaina oli kaupoissa satunnaisia tarjouksia, mutta viimeisen viiden vuoden aikana päivä on saanut hurjan suosion, mikä johtuu yritysten panostuksesta päivään. Eri liikkeillä on toistaan parempia tarjouksia.

Aikaisemmin tarjoukset olivat suurelta osin tekstiileissä ja sisustustuotteissa. Nyt tarjouksia löytyy niin matkoista, urheilutarvikkeista, puhelinliittymistä, elektroniikkavälineistä, leluista ja monesta muusta. Suurelle osalle suomalaisista päivä on aloitus jouluun valmistautumisessa. Kyseisenä päivänä ostetaan hyvillä alennuksilla ensimmäiset joululahjat.

 

Black Friday on tullut Suomeen Yhdysvalloista

Black Friday on Yhdysvalloissa vietettävän kiitospäivän jälkeinen päivä eli marraskuun neljännen torstain jälkeinen perjantai, ja sitä pidetään Yhdysvalloissa kauppojen joulusesongin avauspäivänä. Toinen, ehkä hieman vähemmän mainostettu päivä on Cyper Monday, joka ajoittuu heti mustan perjantain jälkeiselle maanantaille. Black Friday on kaupoille vuoden suurin yksittäinen ostospäivä, ja ne myyvät erilaisia tuotteita alennettuun hintaan. Kaupat avaavat ovensa normaalia aikaisemmin, yleensä viideltä tai kuudelta, ja ne pysyvät avoinna jopa puoleen yöhön asti. Black Friday on yleistynyt myös Suomessa erittäin suosittuna kauppapäivänä viimeisten vuosien aikana ja myös Suomessa on nähtävissä kauppojen pidennettyjä aukioloaikoja.

Tänä vuonna 2021 Black Friday on pe 26.11. Enää ei kuitenkaan voida puhua pelkästään yhdestä päivästä, vaan Black Friday on tänäkin vuonna alkanut monissa liikkeissä jo hyvissä ajoin ennen kyseistä perjantaipäivää. Useissa verkkokaupoissa on nähtävillä Black Week tarjouksia.

 

Black Friday ostosten maksaminen luottokortilla

Black Friday päivän tarjoukset vaihtelevat liikkeiden ja tuotteiden välillä 10 prosentista jopa 70 prosenttiin. Päivän tai viikon tarjoukset kannattaa hyödyntää, koska ennen joulua ei enää suurempia tarjouksia ole juurikaan tiedossa. Vasta hyvin lähellä joulua alkaa loppuvuoden alennusmyynnit, mutta kaikkia joululahjaostoksia ei kannata jättää viime tippaan. Pelkona on myös ettei enää silloin lasten ja aikuisten toivelistalla olevia tuotteita ole tarjolla. Tänä vuonna huolen aiheena on myös komponenttipula, joka heijastuu todennäköisesti joulumyyntiin.

Black Friday ei tokikaan ole tarkoitettu ainoastaan joululahjojen ostamista varten, vaan jos hankintalistalla on ollut esimerkiksi kalliimman tuotteen osto, kuten televisio, imuri tai muun suuremman kertaostoksen hankkiminen, on kyseinen päivä hyvä hetki tarjousten hyödyntämiseen.

Ennen suurempien ostosten tekemistä täytyy kuitenkin miettiä, millä ostokset maksaa. Muutaman tuhannen euron ostoksia ei välttämättä makseta tililtä, eikä usein kannatakaan. Kun ostokset maksaa luottokortilla saa kortilla maksettuihin tuotteisiin usein vakuutuksen. Kaikissa luottokorteissa ei tätä ominaisuutta ole, mutta jos olet esimerkiksi OP:n asiakas, löytyy heidän luottokortistaan Tuoteturvavakuutus. Tuoteturva korvaa muun muassa, jos luottokortilla maksettu televisio särkyy matkalla tai myöhemmin kotona. Omavastuu on 75 euroa ja yksittäisestä esineestä korvataan maksimissaan 2000 euroa. Oman luottokortin ehdot tulee kuitenkin aina tarkistaa kaikilta osin.

Luottokortin etuna on myös, että jos maksat ostokset netissä luotolla etkä koskaan saa verkkokaupasta tilaamaasi tavaraa tai se on virheellinen voit pyytää korvausta luottokorttiyhtiöltä. Eri palautusoikeudet esimerkiksi aletuotteiden kohdalla tulee kuitenkin selvittää ennen ostoa.

 

Black Friday ostosten maksaminen joustoluotolla

Joustoluotolla maksettuihin ostoksiin saat tarvittavaa joustoa. Voit hakea joustoluottoa hankintojen mukaan esimerkiksi 1000 – 10.000 euroa. Kun joustoluotto on sinulle myönnetty voit nostaa lainaa tilillesi tarvitsemasi määrän. Luoton kulut ja korko tulee maksettavaksi aina sen mukaan mitä nostat lainaa käyttöösi. Joustoluoton takaisinmaksu tapahtuu erissä kerran kuukaudessa avoimena olevan saldon mukaan.

Joustoluotto on hyvä ratkaisu tilanteissa, kun et tarkalleen tiedä ostostesi loppusummaa. Hankintalistalla voi olla esimerkiksi televisio, kännykkä, imuri, vaatteita, leluja yms. mutta ennen tarjouspäivää on vaikea tarkalleen tietää, löytyykö tarjouksista kaikki mitä on ajatellut vai jopa enemmän. Maksa tuotteet verkossa tai ota laskulle. Hyvin usein alennustuotteille saa 14 päivän palautusoikeuden, mutta tarkista asia vielä verkkokaupan sivuilta ennen tuotteen ostamista.

Black Friday päivään on hyvä varautua vähän suuremmalla summa, jos vastaan tuleekin tarjouksia, jotka on syytä hyödyntää. Mieti hankintalistalla olevat tuotteet valmiiksi ja ota joustoluotto käyttöösi ennen alennuspäivää.

 

Black Friday tarjouksia useissa liikkeissä ja verkkokaupoissa

Black Friday on saanut viime vuosina niin suuren kannatuksen Suomessa, että epäilemättä jokainen verkkokauppa ja kivijalkaliike pyrkii panostamaan päivään.

Huikeita tarjouksia löytyy huonekaluliikkeistä, matkatoimistojen sivuilta, puhelinoperaattoreilta, urheiluvälineliikkeistä sekä monesta muusta paikasta. Nyt on oikea hetki alkaa miettimään, mitä tarvittavia hankintoja olisi hyvä tehdä aleprosentit hyödyntäen. Jos sinulla tai perheelläsi on tarvetta paremmille puhelinliittymille, löytyy Vertaaliittymät.fi sivustolta neljän suurimman teleoperaattorin liittymätarjoukset. Jos taas hankintalistalta löytyy työkalujen uusimista kannattaa katsoa tarjouksessa olevat työkalut.

Tässä mainittuna vain muutamat. Netti on täynnä tulevia tarjouksia sekä jo voimassaolevia Black Friday tarjouksia. Hyödynnä tarjoukset niiltä osin, mitä tarvitset.

Kilpailuta laina maksutta VertaaLainaa.fi palvelussa

Olemme 100% kotimainen palvelu, josta saat lainapäätöksen välittömästi.

Lainatarjoukset saat vain muutamassa minuutissa.

Pyydä lainatarjoukset tästä

Takaisin ylös
VertaaLainaa.fi