Mistä löytyy halvin autolaina?

halvin autolaina

Auton osto on monella edessä jossain vaiheessa elämää ja silloin haluttaisiin löytää markkinoiden halvin autolaina. Auton hankinta/vaihto tulee yleensä ajankohtaiseksi työpaikan vaihduttua, perheen kasvaessa tai muuton edessä. Koventunut kilpailu kulutusluottomarkkinoilla on lisännyt erilaisia rahoitusmuotoja ja kuluttajalle on tarjolla monenlaista rahoitusratkaisua auton ostoon. Niitä selvittelemme tarkemmin tässä artikkelissa. 

 

Löytyykö pankista halvin autolaina?

Autojen hinnat vaihtelevat muutamasta tuhannesta eurosta, aina kymmeniin tuhansiin euroihin, joten jo pelkästään auton hinta voi vaikuttaa siihen millainen rahoitus autoon hankitaan. Toinen tekijä on se, kuinka paljon autolle on käyttöä.

Perinteisesti autolaina on totuttu hakemaan pankista ja tämä on varsin hyvä vaihtoehto. Pankki vaatii yleensä autolainaan vakuuden tai henkilötakaajan. Vakuutena voi toimia ostettava auto tai jokin muu omaisuus. Henkilötakaajana voi toimia avo- tai aviopuoliso, ystävä tai joku muu lähipiirin henkilö. Nykyisin pankeilla on tarjottavanaan asiakkailleen myös vakuudetonta lainaa, minkä voi käyttää kulutusluonteisesti pienempiin tai suurempiin hankintoihin. Tähän lukeutuu muun muassa auton osto, veneen hankinta tai vaikka kylpyhuoneremontti. Vakuudeton laina on korkokuluiltaan hieman vakuudellista lainaa kalliimpi, mutta etuna on, että vakuudettoman lainan saa nopeasti käyttöön.

Autolaina kannattaa neuvotella jo ennen autokaupoille lähtöä. Näin autorahoitus on kunnossa jo hyvissä ajoin. Auton hintaluokan pystyy myös miettimään tarkemmin, kun tietää millaisen autolainan on saanut neuvoteltua.

 

Löytyykö autoliikkeestä halvin autolaina?

Autorahoituksen voi ottaa suoraan autoliikkeen kautta. Lähes kaikki autoliikkeet ovat solmineet sopimuksen yksittäisen rahalaitoksen tai pankin kanssa. Tämä on helppo ja nopea tapa rahoittaa auton osto, koska auton oston yhteydessä hoituu myös rahoitussopimuksen solmiminen.

Rahoitusyhtiöiden lainakorko on hieman pankkilainaa korkeampi, mutta toisaalta lainaa varten ei tarvitse erikseen sopia neuvotteluaikaa, eikä lainaa varten tarvitse takaajia tai vakuuksia. Jos lainan ottamisessa ja autokauppojen syntymisessä arvostaa vaivattomuutta, on autoliikkeen rahoitus hyvä vaihtoehto nopeille autokaupoille.

Ota selvää jo autoa etsiessä millaisia rahoitusvaihtoehtoja autoliikkeillä on tarjottavanaan. Useasti autoliikkeet houkuttelevat asiakkaita kaupoille muun muassa tarjoamalla rahoituksen korottomalla maksuajalla tai muulla tarjouksella.

Katso myös netin tarjonta. Varaa auton etsintään riittävästi aikaa ja vertaile eri vaihtoehtoja.

 

Yksityisleasing – vaihtoehto oman auton ostolle

Leasing tarkoittaa auton vuokrausta pidemmäksi aikaa. Vuokasopimus kyseiseen autoon tehdään keskimäärin 2 – 4 vuodeksi. Yksityisleasingissä henkilö ottaa vuokraamansa auton omaan käyttöönsä. Sopimuskauden aikana autoliike vastaa vakuutuksesta, huolloista ja renkaanvaihdoista. Autoleasing vaihtoehto sopii hyvin henkilölle, joka tarvitsee auton käyttöönsä vain tietyksi aikaa ja vuokraushinnalla saa melko uudenkarhean menopelin käyttöönsä. Henkilön ei tarvitse vuokrauksen aikana miettiä miten auton jälleenmyyntiarvo säilyy tai miten auton saa myöhemmin myytyä. Autoliike hoitaa kaiken sopimuksen päättymisen jälkeen.

Yksityisleasing on houkutteleva ja riskitön tapa hankkia auto, mutta sopimuksen päättymisen jälkeen auto siirtyy kokonaisuudessaan auton vuokranneelle autoliikkeelle. Vuokrauksen päätyttyä henkilö voi ottaa tarvittaessa autoliikkeestä uuden auton käyttöönsä uudella sopimuksella.

Yksityisleasing on hyvä vaihtoehto oman auton ostolle ja lainan ottamiselle. Yksityisleasing- mallin sekä oman auton oston välinen vaihtoehtojen puntarointi on sama kuin miettisi ostanko oman talon vai asunko vuokra-asunnossa? Kenties päätökseen vaikuttaa lopulta henkilön ja hänen perheensä elämäntilanne ja kuinka pitkäaikainen hankinta auto on.

Yhteenveto autorahoituksista

Yhteenvetona voidaan sanoa, että ei ole yhtä oikeaa tapaa rahoittaa auton osto. Jokainen rahoitusratkaisuaan etsivä henkilö osaa päätellä eri vaihtoehtojen hyvät ja huonot puolet sekä miettiä millainen ratkaisu hänelle sopii. Tärkeää on kuitenkin arvioida ja tarkastella millaiset kustannukset tarvittavaan lainaan kohdistuu ja mitkä ovat lainan sopimusehdot. Kilpailu kulutusluottomarkkinoilla on kiristynyt viimeisten parin vuoden aikana eikä voida enää yksiselitteisesti sanoa, että pankin tarjoama laina olisi aina se edullisin ratkaisu. Sen vuoksi lainan kilpailuttaminen on hyvin tärkeää monen eri lainantarjoajan välillä. Tällä tavoin pystyy selvittämään mikä pankki tai rahoitusyhtiö pystyy tarjoamaan parhaan lainakoron sekä muut lainaehdot.

Ota avuksesi VertaaLainaa.fi palvelun maksuton lainojen vertailu – ja kilpailutuspalvelu niin saat hyvät lähtökohdat sopivan lainan löytämiseen mutkattomalla tavalla. VertaaLainaa.fi kilpailuttaa jättämäsi lainahakemuksen hetkessä yli 30 pankin ja rahoitusyhtiön välillä. Sinun tehtäväksi jää vain tulleiden lainatarjouksen vastaanottaminen ja lainavertailu. Kilpailuttamisen kautta moni autonlainan etsijä on löytänyt kilpailukykyisen lainan.

Autolainalaskurin avulla voit laskea miten lainasumma ja maksuaika vaikuttaa muun muassa lainan kuukausierään ja autolainan kokonaiskustannuksiin. Henkilökohtaiset lainatarjoukset antamillasi tiedoilla saat pyytämällä lainatarjoukset hakemuksen avulla.

Lue lisää:

VertaaLainaa.fi
Logo