Kilpailuta nykyinen laina

Kilpailuta nykyinen laina

Kilpailuta vanhat lainasi uudelleen

Suosituksen mukaan lainan kilpailutus tulisi tehdä noin puolen vuoden välein. Lainamarkkinat muuttuvat ja kilpailu kovenee nopealla vauhdilla. Vasta vuosi sitten otettu laina, voi uuden lainsäädännön valossa olla jopa kallis laina. Laina-asiat kannattaakin pitää ajan tasalla vertailemalla tasaisin väliajoin omaa lainaansa muihin markkinoilla oleviin lainatarjouksiin.

Ennakkoluulojen perusteella moni suomalainen ajattelee lainan kilpailuttamisen olevan työlästä ja aikaa vievää, joten lainan kilpailuttamista lykätään. Näin ei kuitenkaan ole, vertailupalvelumme VertaaLainaa.fi:n avulla laina kilpailutetaan hetkessä jopa 25 pankin ja rahalaitoksen kesken.

Kilpailuta lainat täyttämällä vain lainahakemus tarvittavilla tiedoilla ja hakemus välitetään heti kaikille kilpailutuksessa mukana oleville pankeille ja rahoituslaitoksille. Lainan kilpailutuksessa olevat lainantarjoajat tietävät, että hakijan lainasta kilpailevat myös monet muut luottolaitokset, joten jokainen pyrkii jättämään parhaan mahdollisen lainatarjouksen omien lainaehtojensa puitteissa.

Tämä kilpailuasetelma antaa hakijalle hyvät mahdollisuudet löytää nykyiselle lainalleen edullisempi lainavaihtoehto. Lainan kilpailuttamisen avulla hakija voi jatkossa säästää useita satoja, jopa tuhansia euroja.

Esimerkki 1: 10 000 euron kulutusluotto, maksuaika 5 vuotta

Lainavertailumme mukaan halvimman kulutusluoton kokonaiskustannukset koko laina-aikana ovat 11 623 euroa. Kalleimman lainan kokonaiskustannukset ovat 16 046,33 euroa. Erotus halvimman ja kalleimman kulutusluoton välillä on näin ollen jopa 4 423,33 euroa. Ero kalleimman ja halvimman lainan välillä on siis huomattava. Kilpailuttamalla oman lainasi uudelleen pääset vertailemaan henkilökohtaisia lainatarjouksia tarkemmin.

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainatarjousten vastaanottaminen ei maksa hakijalle mitään eikä hakijan ole pakko hyväksyä yhtäkään lainatarjousten, ellei mikään tarjouksia ole nykyistä lainaa edullisempi. Lainan kilpailuttaminen VertaaLainaa.fi palvelun kautta on täysin riskitöntä, mutta jos sopiva laina löytyy on hyödyt moninkertaiset. Kilpailutus tavoittaa useat lainapalvelut, jotka tarjoavat lainaa ilman vakuuksia tai takausta jopa 60 000 euroon saakka.

 

Kilpailuta laina näin:

  1. Laske paljonko sinulla on nykyistä lainaa maksettavana
  2. Lisää kyseinen lainasumma hakemukseen
  3. Valitse lainalle sopiva takaisinmaksuaika
  4. Täytä hakemus loppuun huolellisesti kohta kohdalta
  5. Lähetä hakemus

Saat hetken kuluttua lainatarjouksia kilpailutuksessa mukana olevilta pankeilta ja rahalaitoksilta. Jokainen kilpailutuksessa mukana oleva luotonmyöntäjä pyrkii jättämään hakijalle oman lainatarjouksensa, mutta tarjousten määrään vaikuttaa haettu lainasumma, maksuaika sekä hakijan tiedot. Jokaisella luotonmyöntäjällä on hieman toisistaan poikkeavat lainanantokriteerit, joten tarjousten määrään vaikuttaa ylläolevat seikat.

Voit saada ensimmäiset lainatarjoukset noin muutaman minuutin kuluttua hakemuksen lähettämisestä. Kun saat lainatarjoukset voit rauhassa vertailla uusia lainatarjouksia nykyiseen lainaansa. Sinun tulee tässä vaiheessa ottaa huomiota lainan ehtoihin ja lainakustannuksiin. Lainan todellinen vuosikorko kertoo paljonko lainan kustannukset ovat yhteensä. Mitä pienempi on lainan todellinen vuosikorko, sen edullisemmasta lainasta on kyse. Toki todellisen vuosikoron lisäksi lainan muut ominaisuudet vaikuttaa lopulliseen päätökseen. Tarkista mm. on laina-aikana mahdollista pitää maksu- tai lyhennysvapaata kuukautta? Tämä voi pidemmällä maksuajalla olevassa lainassa olla tärkeä ominaisuus, jos jossain elämän vaiheessa perheessä on työttömyyttä, sairastelua tai jotain muuta yllättävää, joka vaikuttaa lainan takaisinmaksuun.

Miksi lainat kannattaa kilpailuttaa VertaaLainaa.fi palvelussa?

  • Tavoitat kauttamme yli 25 eri pankkia ja rahoituslaitosta
  • Kilpailuttamalla saat paremmat lainaehdot ja alhaisemman koron
  • Me kilpailutamme lainat puolestasi, joten säästät merkittävästi omaa aikaasi
  • Palvelumme käyttäminen on maksutonta eikä se sido sinua mihinkään
Täytä lainahakemus

Entä, jos lainoja on useampi?

Myös useamman lainan kilpailuttaminen on mahdollista. Usein monen lainan yhdistäminen tuo merkittävän säästön. Tämä siitä syystä, että lainanottaja maksaa jokaisesta otetusta lainastaan erikseen lainan kulut ja korkomaksut. Yhdistämällä lainat yhteen, pääsee lainanottaja eroon lainan päällekkäisistä lainanhoitokustannuksista. Lainojen yhdistäminen on yhtä helppoa kuin yhden nykyisen lainan kilpailuttaminen. Olemassa oleva lainat voivat olla mitä tahansa lainoja.

Esimerkki 2: Hakijalla on autolaina, pikavippi ja luottokorttimaksu. Lainaa yhteensä 15 000 euroa, 7 vuoden maksuajalla. 

Lainan kilpailuttaminen jälkeen hakija saa lainatarjouksen, joista halvin laina on kokonaiskustannuksiltaan 18 467,24 euroa ja kallein lainatarjous uuden lainsäädännön mukaan on 28 129, 81 euroa. Vaikka hakija päätyisi hyväksymään kalleimmankin lainatarjouksen, olisi hänen säästönä lainojen yhdistämisen jälkeen 3320,19 euroa, mutta jos hän hyväksyy halvimman lainatarjouksen on säästö, jopa 12 982, 76 euroa. Ero kalleimman ja halvimman välillä on huima.

 

Miksi nykyiset lainat kannattaa kilpailuttaa?

Lainojen uudelleenkilpailuttaminen on toiminto, joka usein jää vaille huomiota lainanottajilta, vaikka se voi tarjota merkittäviä säästöjä ja taloudellista hyötyä pitkällä aikavälillä. Kilpailuttamisen ydinajatus on hakea parempia lainaehtoja ja korkotasoja, jolloin lainan kustannukset saattavat laskea. Tässä artikkelissa käsitellään syitä, miksi nykyiset lainat kannattaa kilpailuttaa uudelleen.

Rahoitusmarkkinat elävät jatkuvassa muutoksessa. Korkotasot voivat vaihdella merkittävästi lainan alkuperäisestä nostohetkestä, ja uudelleenkilpailuttamalla voi hyötyä alentuneista koroista.

Uudet lainantarjoajat ja tuotteet saapuvat markkinoille säännöllisesti, ja niillä voi olla houkuttelevampia ehtoja ja etuja. Kilpailuttamalla voi löytää lainapalveluita, jotka tarjoavat parempia ehtoja, kuten joustavampia takaisinmaksuaikoja tai alhaisempia kuluja.

Elämän aikana taloudellinen tilanne voi muuttua. Jos tulot ovat kasvaneet tai menot pienentyneet, on mahdollista neuvotella lainan ehtoja uudelleen tai vaihtaa lainan tarjoajaa paremman diilin saamiseksi.

Useiden lainojen yhdistäminen yhdeksi lainaksi – jolla on yksi kuukausierä, yksi korko ja yhdet lainaehdot – voi tehdä talouden hallinnasta yksinkertaisempaa ja usein myös edullisempaa.

Jatkuvasti kilpailuttamalla ja tarkkailemalla lainojen ehtoja voit hallita velkaantumisen tasoa ja estää taloudellisten ongelmien syntymisen. Järkevät lainaratkaisut auttavat ylläpitämään taloudellista vakautta. Eri lainapalvelut tarjoavat myös erilaisia asiakaskokemuksia. Kilpailuttamalla voi löytää palvelun, joka vastaa omiin tarpeisiin ja toiveisiin sekä tarjoaa laadukasta ja asiakaslähtöistä palvelua.

 

Mistä tiedän, mikä lainatarjouksista on edullisempi kuin nykyinen lainani?

Nykyisten lainojen kilpailuttaminen voi avata silmät monenlaisille tarjouksille ja vaihtoehdoille, mutta kuinka tietää, mikä näistä on se kaikkein edullisin?

Kun puhutaan lainan edullisuudesta, ensimmäinen asia, joka usein tulee mieleen, on korko. Alhaisempi korko ei kuitenkaan aina automaattisesti tarkoita edullisempaa lainaa, sillä myös laina-aika vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin. Lainan kokonaiskustannukset kertovat sinulle, paljonko maksat lainaasi takaisin kokonaisuudessaan – se on se summa, joka todella merkitsee.

Muita huomioon otettavia seikkoja ovat kuukausierän suuruus ja laina-aika. Pienempi kuukausierä voi houkutella, mutta pitkä laina-aika voi tarkoittaa suurempia kokonaiskuluja pitkällä aikavälillä. Samoin lyhyt laina-aika voi olla taloudellisesti järkevää, mutta suuremmat kuukausierät voivat rasittaa kuukausibudjettia.

Lainatarjouksessa voi myös olla erilaisia kuluja, kuten avausmaksu tai tilinhoitomaksu, jotka vaikuttavat lainan hintaan. Toisaalta jotkut tarjoukset voivat sisältää myös lisäominaisuuksia, kuten maksuvapaita kuukausia, jotka voivat olla arvokkaita joustoa kaipaavalle lainanottajalle.

Huomioi myös, tarvitseeko uusi laina vakuuksia tai takaajia. Vakuudeton laina voi olla kalliimpi kuin vakuudellinen, mutta toisaalta vakuudellisen lainan hakeminen voi olla monimutkaisempaa ja aikaa vievää.

 

VertaaLainaa.fi – kilpailuta nykyiset lainat maksutta

Vertaalainaa.fi on ilmainen ja puolueeton vertailu – ja rahoitustuotteiden kilpailutuspalvelu. Tavoitteenamme on tarjota kuluttajalle tietoa ja vinkkejä laina-asioiden hoitamisessa ja haettavana olevan lainan kilpailuttamisessa. Kilpailuttamalla ja vertailemalla lainat voi kuluttajalle tuleva säästö olla huomattava. Ei ole siis laisinkaan yhdentekevää vertailla lainoja kattavasti.

Sivustolla voit vertailla ja yhdistää lainat. Lainan kilpailuttaminen sekä lainatarjousten vertaileminen on kuluttajalle maksutonta eikä tarjousten vastaanottaminen sido mihinkään.

Kokemuksia nykyisten lainojen kilpailuttamisesta VertaaLainaa.fi palvelussa

”Elämässä tulee vastaan yllätyksiä, ja minulle niitä tuli useamman lainan ja luottokorttivelan muodossa. Lopulta velkojen hallinnointi alkoi tuntua ylivoimaiselta ja stressaavalta. VertaaLainaa.fi:n mainos osui silmiini juuri oikeaan aikaan. Täytin hakemuksen ja huokaisin helpotuksesta, kun näin, kuinka moni lainantarjoaja oli valmis auttamaan minua yhdistämään lainani yhdeksi hallittavammaksi kokonaisuudeksi. Nyt minulla on yksi kuukausierä, yksi korko ja ennen kaikkea – yksi huoli vähemmän!” -Markus-

”Matkustaminen on intohimoni, ja kun löysin täydellisen matkapaketin, en halunnut jättää tilaisuutta käyttämättä. Ongelma oli, että matka oli kallis, ja oma talouteni ei juuri sillä hetkellä mahdollistanut sen kustantamista. VertaaLainaa.fi tuli avukseni! Yhden yksinkertaisen hakemuksen jälkeen sain lainatarjouksia, joista valitsin itselleni sopivimman. Pääsin unelmieni matkalle, ja takaisinmaksu on sujunut suunnitelmieni mukaan joustavasti ja ilman yllätyksiä!” -Tintti-

UKK – Nykyisten lainojen uudelleen kilpailuttaminen

Miksi nykyiset lainat kannattaa kilpailuttaa?

Lainaehtojen, kuten korkojen ja muiden kulujen, vertaileminen voi auttaa löytämään edullisemman vaihtoehdon. Voit säästää rahaa, parantaa lainaehdot ja mahdollisesti lyhentää laina-aikaasi kilpailuttamalla nykyiset lainasi.

Onko lainan kilpailuttaminen maksullista?

Useimmat lainanvälityspalvelut ovat kuluttajille maksuttomia, koska ne saavat palkkionsa pankilta tai muulta rahoituslaitokselta. On kuitenkin tärkeää lukea palvelun ehdot huolellisesti varmistaakseen, ettei prosessiin liity piilokuluja. VertaaLainaa.fi vertailupalvelu on täysin maksuton ja palvelussa voit kilpailuttaa nykyiset lainat jopa 60 000 euroon saakka.

Kuinka usein lainat kannattaa kilpailuttaa?

Ei ole tiettyä sääntöä sille, kuinka usein laina tulisi kilpailuttaa, mutta yleinen suositus on tarkistaa lainaehdot säännöllisesti ja kilpailuttaa laina aina, kun markkinoilla tapahtuu muutoksia, tai oma taloudellinen tilanne muuttuu.

Mitä nykyisten lainojen kilpailuttaminen tarkoittaa?

Nykyisten lainojen kilpailuttaminen tarkoittaa olemassa olevien lainaehtojen vertailemista muihin markkinoilla oleviin lainatarjouksiin, jotta voit varmistua siitä, että nykyinen lainasi on sinulle edullisin vaihtoehto.

VertaaLainaa.fi
Logo