Kilpailuta nykyinen laina

Kilpailuta nykyinen laina

Miksi nykyinen laina kannattaa kilpailuttaa?

Suosituksen mukaan laina tulisi kilpailuttaa noin puolen vuoden välein.

Lainamarkkinat muuttuvat ja kilpailu kovenee nopealla vauhdilla. Vasta vuosi sitten otettu laina, voi uuden lainsäädännön valossa olla jopa kallis laina.

Laina-asiat kannattaakin pitää ajan tasalla vertailemalla tasaisin väliajoin omaa lainaansa muihin markkinoilla oleviin lainatarjouksiin.

Ennakkoluulojen perusteella moni suomalainen ajattelee lainan kilpailuttamisen olevan työlästä ja aikaa vievää, joten lainan kilpailuttamista lykätään. Näin ei kuitenkaan ole, VertaaLainaa.fi avulla laina kilpailutetaan hetkessä jopa 30 pankin ja rahalaitoksen kesken.

Kilpailuta nykyinen laina täyttämällä vain lainahakemus tarvittavilla tiedoilla ja hakemus välitetään heti kaikille yhteistyökumppaneille. Lainan kilpailutuksessa olevat lainantarjoajat tietävät, että hakijan lainasta kilpailevat myös monet muut luottolaitokset, joten jokainen pyrkii jättämään parhaan mahdollisen lainatarjouksen omien lainaehtojensa puitteissa.

Tämä kilpailuasetelma antaa hakijalle hyvät mahdollisuudet löytää nykyiselle lainalleen edullisempi lainavaihtoehto. Lainan kilpailuttamisen avulla hakija voi jatkossa säästää useita satoja, jopa tuhansia euroja.

Esimerkki 1: 10 000 euron kulutusluotto, maksuaika 5 vuotta

Lainavertailumme mukaan halvimman kulutusluoton kokonaiskustannukset koko laina-aikana ovat 11 623 euroa. Kalleimman lainan kokonaiskustannukset ovat 16 046,33 euroa. Erotus halvimman ja kalleimman kulutusluoton välillä on näin ollen jopa 4 423,33 euroa. Ero kalleimman ja halvimman lainan välillä on siis huomattava. Kilpailuttamalla oman lainasi uudelleen pääset vertailemaan henkilökohtaisia lainatarjouksia tarkemmin.

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainatarjousten vastaanottaminen ei maksa hakijalle mitään eikä hakijan ole pakko hyväksyä yhtäkään lainatarjousten, ellei mikään tarjouksia ole nykyistä lainaa edullisempi. Lainan kilpailuttaminen VertaaLainaa.fi palvelun kautta on täysin riskitöntä, mutta jos sopiva laina löytyy on hyödyt moninkertaiset.

 

Kilpailuta laina näin:

  1. Laske paljonko sinulla on nykyistä lainaa maksettavana
  2. Lisää kyseinen lainasumma hakemukseen
  3. Valitse lainalle sopiva takaisinmaksuaika
  4. Täytä hakemus loppuun huolellisesti kohta kohdalta
  5. Lähetä hakemus

Saat hetken kuluttua lainatarjouksia kilpailutuksessa mukana olevilta pankeilta ja rahalaitoksilta. Jokainen kilpailutuksessa mukana oleva luotonmyöntäjä pyrkii jättämään hakijalle oman lainatarjouksensa, mutta tarjousten määrään vaikuttaa haettu lainasumma, maksuaika sekä hakijan tiedot. Jokaisella luotonmyöntäjällä on hieman toisistaan poikkeavat lainanantokriteerit, joten tarjousten määrään vaikuttaa ylläolevat seikat.

Hakija saa ensimmäiset lainatarjoukset noin muutaman minuutin kuluttua hakemuksen lähettämisestä. Kun hakija saa tarjouksen hän saa rauhassa vertailla uusia lainatarjouksia nykyiseen lainaansa. Hakijan tulee tässä vaiheessa ottaa huomiota lainan ehtoihin ja lainakustannuksiin. Lainan todellinen vuosikorko kertoo paljonko lainan kustannukset ovat yhteensä. Mitä pienempi on lainan todellinen vuosikorko, sen edullisemmasta lainasta on kyse. Toki todellisen vuosikoron lisäksi lainan muut ominaisuudet vaikuttaa lopulliseen päätökseen. Tarkista mm. on laina-aikana mahdollista pitää maksu- tai lyhennysvapaata kuukautta? Tämä voi pidemmällä maksuajalla olevassa lainassa olla tärkeä ominaisuus, jos jossain elämän vaiheessa perheessä on työttömyyttä, sairastelua tai jotain muuta yllättävää, joka vaikuttaa lainan takaisinmaksuun.

 

Entä, jos lainoja on useampi?

Myös useamman lainan kilpailuttaminen on mahdollista. Usein monen lainan yhdistäminen tuo merkittävän säästön. Tämä siitä syystä, että lainanottaja maksaa jokaisesta otetusta lainastaan erikseen lainan kulut ja korkomaksut. Yhdistämällä lainat yhteen, pääsee lainanottaja eroon lainan päällekkäisistä lainanhoitokustannuksista. Lainojen yhdistäminen on yhtä helppoa kuin yhden nykyisen lainan kilpailuttaminen. Olemassa oleva lainat voivat olla mitä tahansa lainoja.

Esimerkki 2: Hakijalla on autolaina, pikavippi ja luottokorttimaksu. Lainaa yhteensä 15 000 euroa, 7 vuoden maksuajalla. 

Hakija on ottanut lainan ennen 1.9.2019 voimaan astunutta lakimuutosta*. Näin ollen hänen lainansa kulut ovat vanhan lain mukaiset ja lainan kulut sekä korkomaksut ovat yhteensä 31 450 euroa.

Lainan kilpailuttaminen jälkeen hakija saa lainatarjouksen, joista halvin laina on kokonaiskustannuksiltaan 18 467,24 euroa ja kallein lainatarjous uuden lainsäädännön mukaan on 28 129, 81 euroa. Vaikka hakija päätyisi hyväksymään kalleimmankin lainatarjouksen, olisi hänen säästönä lainojen yhdistämisen jälkeen 3320,19 euroa, mutta jos hän hyväksyy halvimman lainatarjouksen on säästö, jopa 12 982, 76 euroa. Ero kalleimman ja halvimman välillä on huima.

 

Uusi kuluttajasuojalaki astui voimaan 1.9.2019

*1.9.2019 astui voimaan uusi vakuudettomia lainoja koskeva laki. Lakimuutos asetti korkokaton lainalle ja muille lisäkuluille. Syyskuun 1. päivän jälkeen vakuudettoman lainan nimellinen vuosikorko ei saa nousta yli 20 % ja lainan muut kulut saavat olla maksimissaan 150 euroa. Lakiuudistus ei koske ennen lakimuutosta otettuja lainoja. Ainoa tapa hyödyntää uusi laki, on kilpailuttaa laina uudelleen. Mikään lainasopimus ei estä hakijaa vaihtamasta nykyistä lainaa uuteen edullisempaan lainaan, jos halvempi lainatarjous löytyy muusta rahoitusyhtiöstä. Hakijan tulee maksaa uudella lainalla vanha laina kokonaisuudessaan pois, niin hän pääsee vanhasta korkeampi korkoisesta lainasta eroon.

Lue lisää myös väliaikaisesta korkokatosta, mikä asetettiin koronapandemian vuoksi.

Katso alla olevasta listauksesta lainapalvelut, joiden välillä hakijan nykyinen laina kilpailutetaan uudelleen. Jokainen listauksessa oleva pankki ja rahoitusyhtiö noudattaa uutta vakuudettomia lainoja koskevaa lakimuutosta.

 

Vertaalainaa.fi on ilmainen ja puolueeton vertailu – ja rahoitustuotteiden kilpailutuspalvelu. Tavoitteenamme on tarjota kuluttajalle tietoa ja vinkkejä laina-asioiden hoitamisessa ja haettavana olevan lainan kilpailuttamisessa. Kilpailuttamalla ja vertailemalla lainat voi kuluttajalle tuleva säästö olla huomattava. Ei ole siis laisinkaan yhdentekevää vertailla lainoja kattavasti.

Sivustolla voit vertailla ja yhdistää lainat. Lainan kilpailuttaminen sekä lainatarjousten vertaileminen on kuluttajalle maksutonta eikä tarjousten vastaanottaminen sido mihinkään. 

Kilpailuta laina maksutta VertaaLainaa.fi palvelussa

Olemme 100% kotimainen palvelu, josta saat lainapäätöksen välittömästi.

Lainatarjoukset saat vain muutamassa minuutissa.

Pyydä lainatarjoukset tästä

Takaisin ylös
VertaaLainaa.fi
Logo