Mökkilaina – toteuta haaveet omasta mökistä

Mökkilaina

Suomalaiseen mielenmaisemaan liittyy tyyni järvi, kaunis kesäilta ja sauna. Kaikki nämä elementit tiivistyvät omaan kesämökkiin, millaisen jo monet suomalaiset omistavat. Mökkikauppa käy aina kesäisin vilkkaana, varsinkin alkukesän aikaan. Monella on haave viettää kesä yhdessä perheen, ystävien ja lähisuvun kanssa mökillä saunoen, uiden, kalastaen ja ulkoillen.

Aikaisemmin kesämökit olivat varustetasoltaan melko vaatimattomia ja mökillä vietettiin aikaa vain kesäisin. Nykyään ihmisten vaatimustaso vapaa-ajan asunnosta on selvästi muuttunut. Kesämökkiä pidetään usein jopa kakkoskotina. Mökiltä odotetaan hyvää varustetasoa, missä on kaikki samat ominaisuudet kuin kotona. Tällä tarkoitetaan usein sisävessaa, kodinkoneita, suihkua sekä mahdollisimman paljon avaraa tilaa. Mökin tulisi lisäksi olla ison järven rannalla, mihin on hyvät kulkuyhteydet. Mökiltä käsin tehdään usein myös etätöitä, jolloin nettiyhteyden tulee olla hyvä.

 

Mökkilainaa vapaa-ajan rakentamiseen tai remontoimiseen

Mökkilaina haetaan samalla tavoin kuin mikä tahansa muukin laina. Mökkilainan voi ottaa kokonaan tai osittain uuden mökin ostamiseen tai olemassa olevan mökin kunnostamiseen.

VertaaLainaa.fi kautta voit hakea mökkilainaa aina 60.000 euroon saakka ilman vakuuksia tai takausta. Mökki voi toki hinnaltaan olla kalliimpi kuin netin kautta tarjottava 60.000 euron vakuudeton laina, mutta kyseiseen rahoitusratkaisuun hakija ei tarvitse laisinkaan omarahoitusosuutta ja näin ollen lainansaaja voi ostaa mökin ilman käsirahaa. Lainan voi käyttää myös vapaa-ajan asunnon remontoimiseen ja samalla vaikka veneen hankintaan.

 

Mökkilaina ilman vakuuksia tai henkilötakausta

Mökkilainaan ei tarvitse hakijan hankkia vakuuksia tai takausta, mutta halutessaan lainanhakija voi ottaa rinnalleen toisen yhteisvastuullisen lainanhakijan. Mökkilainan myöntämisen perusteena ovat hakijan tulot, maksukyky ja haettava lainasumma. Jos hakijalla on haun yhteydessä osoittaa lainalle toinen yhteisvastuullinen hakija, paranee lainanhakijan lainansaantimahdollisuudet. Kun lainalla on kaksi hakijaa, puolittuu myös lainantarjoajan luottotappioriski merkittävästi.

Mökkilaina netistä:

  • 60.000 euroon saakka ilman vakuuksia tai henkilötakausta
  • 1 – 20 vuoden maksuajalla
  • alkaen 4,19 % lainakorolla
  • sähköisellä lainahakemuksella mihin vuorokauden aikaan tahansa.

 

Kilpailuta mökkilaina VertaaLainaa kautta

Mökkilaina kannattaa kilpailuttaa ennen lainan ottamista mahdollisimman monen lainantarjoajan välillä. Tässä hakijan apuna toimii helppokäyttöinen ja täysin maksuton lainojen vertailu – ja kilpailutuspalvelu. Kilpailuta laina huolellisesti ennen mökkikaupoille lähtöä.

VertaaLainaa kilpailuttaa hakijan jättämän lainahakemuksen yli 30 pankin ja rahoitusyhtiön välillä, jotka myöntävät vakuudetonta lainaa hyvin monenlaiseen rahoitustarpeeseen. Lainaa on haettu muun muassa lomamatkaan, moottoripyörän hankintaan, kodin remonttiin ja muihin suurempiin ostoksiin. Lainahakemuksen yhteydessä hakijalta ei kysytä sen tarkemmin mihin hän lainan käyttää, mutta lainanhakijalta kuitenkin edellytetään aina lainan vastuullista lainan ottamista ja hyväksytyn lainan järkevää käyttöä.

Lainahakemuksen täyttämisen jälkeen hakemus välitetään kilpailutettavaksi monelle pankille ja rahoitusyhtiölle, joista jokainen tekee hakijalle tarkemman luottokartoituksen. Kartoituksessa katsotaan ettei hakijalla ole liikaa perintävelkaa tai tiedoissaan maksuhäiriömerkintöjä. Lainatarjousten määrään vaikuttaa myös hakijan ikä, tulot ja haettu lainasumma. Jokainen lainantarjoaja pyrkii jättämään hakijalle parhaan mahdollisen lainatarjouksen, jotka välitetään lainanhakijan katsottavaksi jo saman päivän aikana hakemuksen jättämisestä.

Mökkilainan hakija saa tutustua tulleisiin lainatarjouksiin rauhassa kotona ja päättää haluaako valita jonkun tulleista lainatarjouksista osaksi tai kokonaan mökkilainansa rahoittajaksi.

VertaaLainaa.fi
Logo