Asuntolainan kilpailuttaminen

Vertaile lainoja ja kilpailuta asuntolaina

VertaaLainaa.fi auttaa sinua löytämään edullisimman asuntolainan.

Asuntolainan kilpailutus on helppoa ilmaisella nettihakemuksella.

Asuntolainan kilpailuttaminen tuo säästöä

Oman asunnon ostaminen on yksi elämän suurimmista päätöksistä ja siihen halutaan panostaa monella tapaa. Asuntolaina on monen lainanottajan suurin laina, jota maksetaan takaisin jopa 15 – 25 vuotta. Laskelmien mukaan suuremman asuntolainan kulut ja korko nousevat jopa kymmeniin tuhansiin euroihin laina-aikana. Kalleimman ja halvimman asuntolainan välillä voi olla tuhansien eurojen ero. Tästä syystä on paikallaan asuntolainan kilpailuttaminen usean lainantarjoajan välillä ennen asuntolainan ottamista.

Asuntolainan kilpailuttamiseen on monta eri tapaa eikä ole yhtä oikeaa, mutta tärkeintä on että vertaa lainoja sekä tekee tarkempaa lainavertailua ennen suuremman lainan ottamista. Näin säästät jatkossa huomattavasti lainan kuluissa ja korkomaksuissa eikä sinun tarvitse myöhemmin miettiä, olisitko voinut saada lainaa edullisemmin muualta.

Kilpailuta myös nykyinen lainan noin parin vuoden välein. Pyydä maksuttomat lainatarjoukset useammasta pankista ja ilmoita myös nykyiseen pankkiisi, että kilpailutat lainan uudelleen. Harva pankki haluaa päästää asiakastaan kilpailijalle, joten sinulla on hyvät mahdollisuudet saada nykyisestä pankista edullisempi asuntolainatarjous.

Kysymyksiä ja vastauksia

Miksi asuntolaina kannattaa kilpailuttaa?

Asuntolaina on yksi ihmisen suurimmista lainoista, mikä tulee elämän aikana otettua. Lainaa myös maksetaan useita kymmeniä vuosia. Tästä syystä on erittäin tärkeää, että ennen lainan ottamista kilpailuttaa asuntolainan monen pankin ja rahoitusyhtiön välillä selvittääkseen mistä löytyy markkinoiden halvin laina esimerkiksi asunnon ostoa varten. Suuressa lainassa korko ja kulumaksut nousevat pientä lainaa suuremmaksi, ja kuka haluaisi maksaa näitä kuluja liikaa, kuin mitä tarvitse vaatii. Ainoa asia varmistaa, että kulut pysyvät maltillisella tasolla, on kilpailuttaa asuntolaina. Asuntolainan kilpailutus onnistuu sähköisellä hakemuksella muutamassa minuutissa.

Miten asuntolaina kilpailutetaan?

Tässä neljä helppoa ohjetta, joilla kilpailutat asuntolainan hetkessä:

  • Mieti kuinka paljon tarvitset asuntolainaa?
  • Laske kyseiselle summalle lainalaskurin avulla sopiva laina-aika?
  • Täytä netissä maksuton asuntolainatarjoushakemus.
  • Lisää hakemukseen tarvittavat tiedot.
  • Saat hetken kuluttua monta kilpailukykyistä lainatarjousta vertailtavaksi.

Maksaako asuntolainan kilpailuttaminen?

Ei, asuntolainan kilpailuttaminen netissä on 100 % maksutonta.

Hakemuksen lähettäminen ja tarjouksen vastaanottaminenkaan ei sido hakijaa mihinkään lainasopimukseen.

Pyydä asuntolaina tarjoukset rohkeasti ilman riskiä.

Vain tarjoukset pyytämällä näet tarkat suositukset oman asuntolainasi kuluista.

Saanko lainaa ilman vakuuksia?

Kyllä saat, sillä mikään lainapalvelu joita tällä sivulla esittelemme, ei vaadi hakijoilta vakuuksia tai takaajia.

Tästä syystä lainojen käsittelyajat ovat todella nopeita ja lainan saamista tilille ei tarvitse odotella kauaa.

Suuremmissa asuntolainoissa pankki tai rahoitusyhtiö voi kuitenkin vaatia lainalle yhteisvastuullisen hakijan.

Lainanmyöntäjät myös myöntävät lainaa varmemmin, paremmilla lainaehdoilla, jos hakijoita on kaksi.

Tämä vähentää pankin mahdollista luottotappioriskiä.

Paljonko voin hakea asuntolainaa?

Lähtökohtana on, että asuntolainan lyhennyserän jälkeen rahaa jää myös muuhun elämiseen sekä yllättäviin menoihin. Älä vedä talouttasi liian tiukalle. Sivustolla olevan lainalaskurin avulla sinun on helppo laskea suunta-antava arvioi asuntolainastasi ja kuinka lainan määrä vaikuttaa kuukausierään. Tarkan asuntolaina summan tietää vain jokainen lainanhakija. Asuntolainan määrän vaikuttaa asunnon hinta, mahdolliset asuntoon tulevat remontit sekä huonekalujen hankinta.

Usein kysytyt kysymykset

Asuntolainan kilpailuttaminen

 

Asuntolainan kilpailuttaminen

Asuntolainan kilpailuttaminen: pankki vai netti?

Moni asuntolainan ottaja miettii, onko järkevintä pyytää lainatarjous perinteisestä pankista vai helppokäyttöisellä nettihakemuksella verkosta?

Yleisin ja perinteisin tapa hakea asuntolainaa, on varata aika läheisestä pankkikonttorista. Tämä tapa on monelle selkein ratkaisu, koska hakija saa henkilökohtaista lainapalvelua pankkivirkailijalta. Jos päädyt hakemaan asuntolainaa pankista, muista aloittaa laina-asian hoitaminen muutamaa viikkoa aikaisemmin tarvittavan lainan ajankohtaa. Pankissa asioidessa sopivan ajan löytäminen, lomakkeiden täyttäminen ja takaajien etsiminen vie aikaa.

Yhä useampi nykypäivän lainanhakija on löytänyt tiensä nettiin, oli lainatarve sitten millainen tahansa. Suomalaiset ovat huomanneet kuinka vaivatonta ja luontevaa on hakea lainaa netistä. Nykyään netissä onnistuu minkä tahansa lainan kilpailuttaminen, myös asuntolainan. Asuntolainan kilpailuttaminen onnistuu netissä huomattavasti nopeammin kuin perinteisessä pankissa ja siinä ajassa missä olet pankkikonttorissa kilpailuttanut yhden lainan, olet nettihakemuksella kilpailuttanut jopa 10 – 30 eri pankkia ja rahoituslaitosta.

Alla kerromme kuinka asuntolainan kilpailuttaminen onnistuu verkossa ja minkä luotettavan lainanvälittäjän avulla saat netistä asuntolainaa.

 

Asuntolainan kilpailuttaminen netissä on helppoa

Asuntolainan hakeminen on sähköisen lainahakemuksen avulla tehty hakijalle helpoksi. Lainahakemuksen voi täyttää mihin kellonaikaan tahansa. Aikaa varsinaisen hakemuksen täyttämiseen ei tarvitse varata kuin noin 5 – 10 minuuttia ja saat asuntolainaa tarjoavien pankkien tarjoukset suoraan kotisohvallesi.

Nettihakemuksella voit hakea uutta asuntolainaa tai kilpailuttaa nykyiselle asuntolainallesi edullisemman marginaalin.

Yksi suositummista ja edullisimmista asuntolainan kilpailuttajista netissä on Etua Oy.

Heidän palveluunsa kuuluu kilpailuttaa hakijan asuntolaina täysin ilmaiseksi usean pankin ja rahoitusyhtiön välillä.

Asuntolainaa etsivän hakijan ei tarvitse täyttää Etua.fi palvelussa kuin yksi ainoa hakemus ja hakija saa useita asuntolainatarjouksia suoraan sähköpostiosoitteeseensa tai puhelimitse. Tarjouksen saatuaan hakija pääsee tekemään tarkemmin lainojen vertailun ja valitsemaan itselleen edullisimman asuntolainan.

Etua.fi on rahoitusalan palvelu, joka kilpailuttaa maksutta hakijan puolesta niin kulutusluotot kuin asuntolainojen kulut ja korot.

Etua on vuosien aikana auttanut jo useita tuhansia suomalaisia löytämään halvimmat tarjoukset omalle asuntolainalleen.

 

Asuntolainan kilpailuttaminen – vertaa lainatarjoukset

Kilpailuta laina seuraavien ohjeiden avulla:

1

Täytä asuntolainahakemus

Hakemuksen täyttämiseen menee arviolta 5 – 10 minuuttia. Hakemukseen tulee määrittää halutun asuntolainan määrä ja sopiva maksuaika. Huom. Hakemuksen täyttäminen ja tarjouksen pyytäminen ei ole sitova lainapäätös. Saat tarkemmat ohjeet tarjouksen yhteydessä miten lainahakemus etenee, jos päätät hyväksyä tarjouksen.

2

Vertaile lainoja

Hakemuksen lähettämisen jälkeen hakemuksesi välitetään useille yhteistyöpankeille, jotka tekevät oman tarjouksensa asuntolainallesi. Saat pankeilta lainatarjoukset sähköpostiisi tai puhelimitse. Vertaile lainoja ja valitse halvin tarjous. Tarkastele lainatarjouksissa muun muassa lainan todellista vuosikorkoa sekä mitä etuuksia lainatarjoajalla on annettavana lainaan.

3

Asuntolainan valinta

Tarkastele asuntolainassa lainan marginaalia, nostopalkkiota tai mahdollisia laskutuslisiä. Jokin tarjous voi olla edullisin hinnoittelultaan, toinen taas saattaa sopia ominaisuuksiltaan paremmin sinulle. Tärkeitä tekijöitä ovat myös ystävällinen asiakaspalvelu sekä palvelun nopeus.

Asuntolainan kilpailuttaminen

 

Paljonko asuntolainaa voi olla?

Lähtökohtana on, että lainaa on sen verran, että lainanhoitokulujen sekä muiden menojen jälkeen rahaa jää myös yllättäviin menoeriin. Kuinka paljon sitten yllättävät tilanteet vaatii rahaa, sitä on kenenkään vaikea sanoa, mutta oleellista olisi ettei talous keikahda heti pienestä vastoinkäymisestä. Kun arvioit itsellesi sopivaa asuntolainaa, käytä apunasi asuntolainalaskuria, joka antaa suuntaa-antavan arvion asuntolainasi kuukausieristä sekä takaisinmaksusta. Ole rehellinen itsellesi, koska mikään laskuri ei voi tarkalleen tietää kulutustottumuksiasi tai tulojasi. Hyvänä laskukaavana toimii, että lainan hoitomenot eivät ylitä 40 prosenttia kotitalouden kuukausinettotuloista.

Lainanhoitokulut kannattaa aina laskea korkeimman korkotason mukaan, niin pienet vaihtelut koron nousussa eivät kaada talouttasi. Muutoksiin kannattaa aina varautua ja tämän hetken korkotaso ei ole pysyvä olotila. Kannattaa myös muistaa, että mitä pidempi maksuaika lainassa on sitä todennäköisemmin korko tulee muuttumaan laina-aikana.

Asuntolaina kannattaa aina kilpailuttaa mahdollisimman monen lainantarjoajan välillä. Näin pääsee tarkemmin vertailemaan mistä löytyy edullisin laina. Lainatarjouksissa kannattaa alkuun kiinnittää huomio lainan todelliseen vuosikorkoon. Mitä pienempi on lainan todellinen vuosikorko, sen edullisemmasta lainasta on silloin kyse. Seuraavaksi kannattaa vertailla lainojen muita ehtoja. Onko lainaa mahdollista saada esimerkiksi lainan takaisinmaksunaika lyhennys- tai maksuvapaata? Tämä ominaisuus voi pidemmän laina-ajan aikana olla tärkeä ominaisuus, jos laina-aikana rahaa tarvitsee johonkin muuhun äkilliseen menoon. Näistä poikkeuksista laina-aikana tulee kuitenkin aina neuvotella lainantarjoajan kanssa.

 

Asuntolainojen lyhennystavat

Asuntolainahakemus voi tuntua vaikealta täyttää, mutta sitä se ei missään nimessä ole. Lainahakemuksen täyttämiseen saa myös aina tarvittaessa apua, jos jokin kohta tuntuu hankalalta.

Tässä alla selitettynä muutamia sanoja, jotka saattavat tulla esiin asuntolainaa hakiessa.

  • Annuiteettilaina:

Laina-aika ei muutu, vaikka korkotaso muuttuisi. Maksuerä jaetaan korkoon sekä lyhennyserään. Korkotason aleneminen pienentää kuukausierää ja koron nousu vastaavasti nostaa sitä.

  • Tasaerälaina:

Korkotason muutokset vaikuttavat laina-aikaan. Maksuerä pysyy samana. Laina-aika muuttuu korkotason vaihtuessa. Maksuerä pysyy samansuuruisena koko takaisinmaksuajan.

[loan-calculator sum_of_credit=”250000″ duration_in_months=”3″ percentage_rate=”5″ duration_units_render=”year” sum_of_credit_min=”1000″ sum_of_credit_max=”500000″ sum_of_credit_step=”500″ duration_in_months_min=”1″ duration_in_months_max=”360″]

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä asuntolainan kilpailuttaminen:

Miksi asuntolaina kannattaa kilpailuttaa?

Asuntolaina on yksi suurimmista lainoista mitä otetaan, myös lainan maksuajat ovat pitkiä. Jo pienikin muutos asuntolainan marginaalissa voi tarkoittaa huomattavaa säästöä. Asuntolaina kannattaa kilpailuttaa siinä missä mikä tahansa muukin laina, koska kilpailu lainasektorilla muuttuu ja lainaehdot vaihtuu. Myös oma taloudellinen tilanteesi on voinut muuttua parempaan suuntaa vuosien saatossa, mikä vaikuttaa asuntolainatarjouksesi korkotasoon.

Kuka voi kilpailuttaa asuntolainan?

Asuntolainan voi kilpailuttaa uutta asuntolainaa etsivä lainanhakija tai henkilö, jolla on jo asuntolaina, mutta hän haluaa tarkistaa ettei maksa nykyisestä asuntolainastaan liian korkeaa korkoa.

Miten asuntolaina kilpailutetaan?

Asuntolainatarjoukset kannattaa pyytää useammasta pankista. Näin saat tarpeeksi kattavat vertailukohteet. Jos sinulla on jo olemassa oleva asuntolaina, pyydä lainatarjous myös asiointipankistasi. Voi olla, että oma pankkisi ei halua päästää sinua kilpailijalle ja he pyrkivät tekemään sinulle uuden paremmilla lainaehdoilla oleva asuntolainatarjouksen.

Miten asuntolainan määrä vaikuttaa lainan kuukausierään?

Lainasumma ja maksuaika vaikuttaa lainan kuukausierään paljonkin. Asuntolainan hakijan kannattaa olla tarkkana, että ottaa lainaa vain sen verran kuin mitä oma talous kestää. Asuntolainasummat ovat suuria, joten lainan kuukausilyhennyksen suuruus saattaa tulla yllätyksenä. Ota avuksesi VertaaLainaa.fi maksuton asuntolainalaskuri, niin sinun on helppo hahmottaa miten lainasumma ja takaisinmaksuaika vaikuttaa muun muassa kuukausierään sekä asuntolainan kokonaiskustannuksiin koko laina-aikana

Tarvitsetko asuntolainaa pienempää lainaa?

Kauttamme voit kilpailuttaa jopa noin 30 eri pankkia ja luotonantajaa yhdellä hakemuksella.

Hae lainatarjoukset


VertaaLainaa.fi
Logo