Mikä rahalaitos tarjoaa edullisimman lainan? Kilpailuta yli 25 rahalaitosta ilmaiseksi ja hae lainaa 1000 - 60.000 €

Rahalaitosten kilpailuttaminen kannattaa aina. VertaaLainaa.fi palvelussa teet sen nopeasti ja vaivattomasti. Saat aina useita lainatarjouksia.

Kuvake1

Vertaa lainoja ilmaiseksi

Kuvake1

100 % kotimainen palvelu

Kuvake1

100 % maksuton palvelu

Kuvake1

Tavoita 25+ luotonmyöntäjää

Täytä lainahakemus – Saat lainapäätöksen heti

Vertaa lainoja 60 000 € asti – maksutta!

Saat lainatarjoukset kumppaneiltamme jopa minuuteissa.

Täytä lainahakemus1. Täytä lainahakemus

Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus. Lainahakemuksen täyttäminen vie vain pari minuuttia.

Kilpailutamme pankit2. Kilpailutamme pankit

Kilpailutamme lainahakemuksesi välittömästi kaikkiaan yli 25 eri pankin ja muun luotonmyöntäjän kesken.

Valitse paras lainatarjous3. Valitse paras lainatarjous

Saat ensimmäiset lainatarjoukset jo minuutin sisällä. Vertaa lainoja ja valitse sinulle sopivin ja paras tarjous.

VertaaLainaa.fi  /  Laina  /  Rahalaitos

 

Vertaile eri pankkien ja rahalaitosten tarjouksia helposti ja nopeasti

VertaaLainaa palvelussa lainahakemuksesi kilpailutetaan yli 25 pankin ja rahalaitoksen välillä. Pääset nopeasti vertailemaan lainatarjouksia ja valitsemaan, minkä rahalaitoksen tarjouksen haluat vastaanottaa. Lainan kilpailuttaminen ja lainatarjousten vastaanottaminen ei maksa sinulle mitään eikä sido mihinkään. Miksi käyttäisit aikaa monen eri rahalaitoksen hakemuksen täyttämiseen, kun voit hoitaa kaiken yhdeltä istumalta muutamassa minuutissa palvelumme kautta?

Palvelumme käytön etuja sinulle on:

 • Lainasi kilpailutetaan kymmenien eri pankkien ja rahalaitosten välillä.
 • Saat lainatarjoukset nopeasti vertailtavaksi.
 • Valitset luotontarjoajien väliltä parhaan rahalaitoksen.
 • Voit hakea lainaa netistä ilman vakuuksia tai henkilötakausta.
 • Kilpailutilanne antaa sinulle hyvät lähtökohdat edullisen lainan löytämiselle.

 

Rahalaitos – tehtävät ja toimenkuvat

Rahalaitokset jaetaan Suomessa kolmeen eri sektoriin:

 • Keskuspankki
 • Pankit
 • Rahalaitokset

Suomen keskuspankki sijaitsee Helsingissä ja sen tehtävä on laskea liikkeelle rahaa sekä säilyttää rahan sisäinen ja ulkoinen arvo. Keskuspankin tärkeimpiin tehtäviin kuuluu myös seurata inflaation kehitystä, valuutan vakautta ja toteuttaa rahapolitiikkaa Suomessa. Keskuspankki lainaa valuttaa pankeille ja valtiolle ja on oikeutettu elvytystarkoituksessa ostamaan pankin omistamia lainoja turvatakseen kotimaisen maksuvalmiuden. Suomen Pankki vastaa rahoitusjärjestelmän yleisvalvonnasta sekä arvioi rahoitusjärjestelmän riskejä yhdessä Finanssivalvonnan kanssa. Finanssivalvonta puolestaan valvoo mm. pankkeja, rahalaitoksia, vakuutus- ja eläkeyhtiöitä sekä muita vakuutusalalla toimivia, sijoituspalveluyrityksiä, rahastoyhtiöitä ja pörssiä.

Pankkien keskeisimpiä tehtäviä on talletusten vastaanottaminen ja luottojen myöntäminen. Pankeilla on erilaisia lainatuotteita, niin yksityis- kuin yritysasiakkaille. Näiden lisäksi pankeille kuuluu maksuliikennepalveluiden kehittäminen ja tarjoaminen sekä erilaiset sijoitus – ja varallisuudenhoitopalvelut. Suomessa pankkien ja rahalaitosten keskeinen rooli on tarjota muun muassa kotitalouksille asuntolainaa tai muuhun tarkoituksen tulevaa rahoitusta. Pankit myös mielellään neuvovat sijoituksiin ja säästämiseen liittyvissä asioissa. Pankit Suomessa ovat vakavaraisia ja palveluiltaan monipuolisia.

Rahalaitokset lainaavat omaa tai vierasta pääomaa usein yksityishenkilöille. Rahalaitosten tarjoamat lainat ovat tyypillisesti kulutusluottoja, joustoluottoja tai pikalainaa. Verkosta löytyy useita rahalaitoksia, joihin tutustumalla lainanhakija voi hakea lainaa netistä haluamaan ajankohtana. Hakemuksen käsittely on sähköisesti nopeaa ja lainatarjouksen hyväksymisen jälkeen hakija voi allekirjoittaa lainasopimuksen kyseisen rahalaitoksen kanssa henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillaan. Suomessa rahalaitosten ja pankkien toimintaa valvoo Finanssivalvonta. Luottolaitoksilta vaaditaan toiminnan aloittamiseksi Finanssivalvonnalta lupa, joka haetaan Euroopan keskuspankilta.

 

Suomen rahalaitokset

Rahalaitoksista pidetään listaa.

Rahalaitoslista on koko Suomen kattava ja siinä näkyy ajan tasalla olevat talletuspankit, luottolaitokset sekä rahamarkkinarahastot.

 

Rahalaitosten vastuu

Kuluttaja-asiakas saa rahalaitokselta tietoja sen tarjoamista luottovaihtoehdoista, luoton keskeisistä ehdoista ja luottoon liittyvistä kustannuksista.
Luottoa myöntäessään rahalaitos arvioi käytettävissään olevilla tiedoilla asiakkaan luottokelpoisuuden huolellisesti ja edellyttää asiakkaalta tarpeellisiksi katsomiaan vakuuksia, jos asiakkaan oma maksukyky ei ole riittävät.  Asiakas on velvollinen myös itse arvioimaan kykyään selviytyä luotonhoitokustannuksista.

Lainanhakijan tulee täyttää seuraavat ehdot, jotta rahalaitos tai pankki voi myöntää lainaa:

 • hakijan tulee olla vähintään 18 vuotta
 • hakijan tulee olla Suomen kansalainen tai pysyvästi Suomessa asuva henkilö
 • hakijalla ei saa olla tiedoissaan maksuhäiriömerkintöjä tai liikaa perintävelkaa
 • hakijan maksukyvyn tulee olla riittävä
 • hakijalle tulisi olla säännölliset tulot palkkatyöstä tai eläkkeestä

Vakuuksien tai henkilötakauksen saaminen lainanhaun yhteyteen ei kuitenkaan ole pakollinen. Rahalaitos voi myöntää lainaa ilman takaajia tai vakuuksia, jos lainanhakija voi todentaa maksukykynsä riittäväksi.

Lainanhakija voi ennen lainanhakua arvioida itse oman maksukykynsä maksuttoman lainalaskurin avulla. Lainalaskuriin lisätään haettava lainasumma sekä arvioitu maksuaika, niin laskuri näyttää miten lukemat vaikuttavat lainan kuukausierään, korkoon ja lainan kokonaiskustannuksiin. Suuntaa antavan laskelman perusteella lainanhakija voi arvioida, onko hänellä taloudellista maksukykyä kyseisen lainan takaisinmaksamiseen?

 

Rahalaitosten tarjoamat lainatuotteet

Kuluttajalle kerrotaan selkeästi eri lainavaihtoehdoista.

Verkosta haettavat lainatuotteet ovat pääsääntöisesti kulutustarkoitukseen haettavia vakuudettomia lainoja.

Käyttötarkoitus lainalle on usein auton, veneen, moottoripyörän tai mopoauton osto. Lainaa haetaan myös kesämökin tai oman kodin remontoimiseen tai sisustamiseen sekä muuhun suurempaan hankintaan/tapahtumaan kuten häiden tai ylioppilasjuhlien järjestämiseen. Luottoa tarvitaan usein tilapäisesti myös lemmikin eläinlääkärikulujen kattamiseen tai omiin sairaalakuluihin. Syyt lainan ottamiseen ovat hyvin moninaiset eikä rahalaitosten tehtävä ole kysellä, mihin henkilö lainan tarvitsee. Jokainen lainanhakija saa käyttää myönnetyn lainan haluamaansa tarkoitukseen.

Kulutusluotto on rahalaitosten eniten myöntämä lainatuote. Kulutusluottoa voi rahalaitoksesta riippuen saada 100 eurosta aina jopa 60 000 euroon saakka. Maksuaika vaihtelee 1 – 20 vuoden välillä. Kulutusluottoa varten lainanhakija ei tarvitse vakuuksia tai takausta. Myönteisen lainapäätöksen jälkeen valittu rahalaitos maksaa lainan heti asiakkaan tilille.

Rahalaitosten kautta myönnetään myös joustoluottoa, joka poikkeaa hieman kulutusluotosta. Joustoluotossa lainansaajalle määritellään luottoraja, jonka puitteissa hän voi nostaa lainaa. Luoton voi nostaa joko kokonaan tilille tai pienemissä erissä aina oman rahatarpeen mukaan. Joustoluotossa lainan kulut ja korko määräytyy nostojen mukaan. Kun luottoa on käyttänyt, tulee kerran kuukaudessa lainaa maksaa takaisin vähintään sopimuksessa ilmoitettu vähimmäissumma. Joustoluotto on jatkuva luotto, joka toimii samalla tavoin kuin luottokortti.

 

Rahalaitokset toimivat verkossa

Suomessa toimii useita kotimaisia ja ulkomaisia rahalaitoksia. Teknologian kehittymisen myötä maan rajat eivät ole enää olleet este liiketoiminnan aloittamiseen. Tämä on nähtävillä monella alalla, niin myös rahoitusmarkkinoilla. Rahalaitokset ovat kansainvälisiä yrityksiä, joilla on sivuliikkeitä useassa maassa. Suurin osa Suomessa toimivista ulkomaalaisista rahalaitoksista tulee Tanskasta, Ruotsista, Virosta ja Norjasta. Kilpailutilanne on haastanut perinteiset kivijalkapankit uuden tilanteen eteen, koska kustannustehokkaalla toiminnallaan ja ketteryydellään rahalaitokset pystyvät myöntämään lainaa edullisesti jo saman päivän aikana hakemuksen täyttämisestä.

Enää kuluttajalle ei välttämättä tärkein kriteeri ole henkilökunnan kohtaaminen pankkiasioinnin yhteydessä, vaan lainan hakemiseen ja rahoitukseen liittyvän asioinnin nopeus ja helppous. Rahalaitokset toimivat verkossa niin, että koko lainaprosessi alusta loppuun onnistuu sähköisesti.

Näin kilpailuta lainan palvelussamme:

 1. Täytä maksuton lainahakemus, joka välitetään noin 25 pankille ja rahalaitokselle
 2. Odotat hetken ja saat sähköpostiisi linkin, minkä kautta pääset vertailemaan lainatarjouksia
 3. Valitset sopivan lainan ja allekirjoitat lainasopimuksen sähköisesti
 4. Laina maksetaan tilillesi

 

VertaaLainaa.fi auttaa löytämään sopivan rahalaitoksen kymmenien joukosta

Jos lainaa lähtee itse etsimään netistä törmää nopeasti siihen tosiasiaan, että rahalaitoksia on useita kymmeniä. Mistä voi löytää luotettavan rahalaitoksen, joka tarjoaa edullista lainaa?

Tämä on itse tehtynä pitkä prosessi, koska jokaiselta rahalaitokselta tulee pyytää erikseen lainatarjous, jotta voi vertailla tarjouksia.

Onneksi tilanteeseen löytyy helpompi ratkaisu; Me VertaaLainaa palvelussa teemme yhteistyötä kymmenien eri rahoituslaitosten kanssa ja pystymme näin kilpailuttamaan lainan puolestasi. Sinun tehtäväksi jää vain yhden lainahakemuksen täyttäminen ja lähettäminen niin loppu hoituu meidän kauttamme. Kun laina on kilpailutettu (mikä vie muutaman minuutin) saat valmiit lainatarjoukset vertailtavaksi ja päätettäväksesi. Jos joukosta löytyy sopiva rahalaitos tai pankki, hyväksyt heidän lainatarjouksensa. Ellei mikään tarjouksista miellytä sinua, voit jatkaa etsintää ilman, että kilpailuttamisesta aiheutu sinulle kuluja.

Kotimainen Vertaalainaa.fi palvelumme ei pelkästään kilpailuta uusia lainoja, vaan palvelussamme voit yhdistää myös jo olemassa olevat lainasi yhteen edullisempaan kokonaisuuteen. Tämä tapahtuu lainahakemuksen avulla, mihin lisätään vain nykyisten lainojen yhteenlaskettu summa. Lainahakemus kilpailutetaan rahalaitosten välillä, jotka ovat valmiita myöntämään yhdistelylainaa.

Yhdistettävät lainat voivat olla muun muassa osamaksuja, luottokorttivelkaa, pikalainoja, kulutusluottoja, autolainaa tai joustoluottoja. Yhteenvetona voidaan sanoa, että kaikki lainat on yhdistettävissä. Aloita uuden lainan kilpailuttaminen tai olemassa lainojen yhdistäminen jo tänään. Palvelumme on avoinna vuorokauden jokaisena tuntina.

 

Lainaesimerkki:

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10.000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0-150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee  1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100 – 60.000 €.


Tavoitat meidät yhdellä hakemuksella:

Yhteistyökumppanit 2022

Lainojen kilpailutuspalvelumme ei kata kaikkia Suomessa tarjottavia lainoja. Palvelumme kautta voit kilpailuttaa lainan noin 30 pankin ja muun luotonantajan kesken. Pitääksemme palvelumme täysin ilmaisena, saamme yhteistyökumppaneiltamme palkkion heille ohjatuista asiakkaista.


Kirjoittanut: Petri – Kirjoittanut: PetriToimin kotimaisen lainojen kilpailutuspalvelun VertaaLainaa.fi:n maajohtajana ja olen kiinnostunut taloudesta, säästämisestä ja tuotteiden sekä palveluiden hintavertailusta. Haluan antaa hyödyllistä tietoa palvelumme käyttäjille, jotta he voivat tehdä fiksumpia taloudellisia päätöksiä. Olen opiskellut finanssi- ja talousasiantuntijan alaa joka tarjoaa laajan finanssialan osaamiskokonaisuuden, jossa rahoituksen ja laskentatoimen aineopintojen lisäksi painotetaan asiakaspalveluosaamista, kieli-, viestintä- ja vuorovaikutustaitoja sekä tietojenkäsittelytaitoja. Palvelemme Sinua myös sivustolla VertaaLiittymät.fi josta löytyy netin laajin ja paras matkapuhelinliittymien hintavertailu. Kaikki palvelumme ovat sinulle täysin maksuttomia.

Takaisin ylös
VertaaLainaa.fi