Kilpailuta venelaina – Vertaa venelainoja ja valitse paras

Venelainaa jopa 60 000 euroon asti ilman takaajia tai vakuuksia.

20000 
4  vuotta
---
Arvioitu kuukausierä ?
Aloita lainahakemus >>
Lainan maksuaika on väliltä 1 - 15 vuotta, lainasummat 1000 – 60 000 € ja nimelliskorko 4,19 – 20 %. Lainaesimerkki: Kun lainasumma on [Loan amount] €, korko [Nom. interest rate] %, takaisinmaksuaika [Year] vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on [Monthly cost] €, takaisinmaksettava summa on yhteensä [TotalPaymentAmount] € ja lainan todellinen vuosikorko on [EffectiveInterestRate] %.

Lainasi kilpailuttaa:

Me kilpailutamme lainat puolestasi, täysin ilmaiseksi!

Yhteistyössä jopa 25 luotonantajaaYhteistyössä jopa 25 luotonantajaa

Saat lainapäätöksen hetiSaat lainapäätöksen heti

Lainaa jopa 60 000 €

Lainaa jopa 60 000 €

Kotimainen palveluKotimainen palvelu

[ez-toc]

Venelaina ilman vakuuksia netistä

Monen suomalaisen haaveena on jossain elämänvaiheessa esimerkiksi oman moottoripyörän tai muun menopelin hankinta. Siinä missä monet haaveilevat omasta kesämökistä, lähes yhtä moni miettii veneen hankintaa. Veneen osto on kuitenkin iso päätös, eikä sen ostamiseen kannata lähteä kevyin perustein.

Alkuun kannattaa miettiä millaiseen käyttöön vene tulee ja millainen venelaina kannattaa ottaa?

 • Onko kyseessä satunnainen käyttö kesäisin kalareissuilla?
 • Vai haluatko opetella seilaamaan isommalla jahdilla?
 • Vai onko kyseessä vene esimerkiksi vesiurheilua varten?

Kun nämä asiat on saatu päätökseen, on aika miettiä venelainan rahoittamista. Sopivaa lainaa on helppoa hakea netistä maksuttomalla lainahakemuksella milloin vain.

Hae venelaina netistä, niin saat hetkessä maksuttoman lainatarjoukset vertailtavaksesi.

 

Mikä on venelaina?

Venelaina tarkoittaa lainaa, jolla rahoitetaan veneen hankinta. Veneen hankkiminen voi olla suuri investointi, mutta venelainan avulla pysyt tasaamaan kustannukset usean vuoden ajalle. Tämä mahdollistaa sen, että veneen voi hankkia heti, vaikka ei olisi tarpeeksi säästöjä.

Venelaina voi olla vakuudellinen tai vakuudeton laina. Vakuudellinen venelaina tarkoittaa sitä, että lainan saamisen ehtona on usein vakuus, kuten ostettava vene. Vakuudeton venelaina taas tarkoittaa lainaa, joka myönnetään ilman erityistä vakuutta tai henkilötakausta.

Lainan suuruus riippuu veneen hankintahinnasta ja lainanottajan taloudellisesta tilanteesta. Lainan suuruus voi olla useita tuhansia euroja ja takaisinmaksuaika voi vaihdella useista kuukausista jopa kymmeneen vuoteen. Venelainan korko riippuu useista tekijöistä, kuten lainan suuruudesta, takaisinmaksuajasta, sen hetkisestä korkotasosta ja lainanottajan taloudellisesta tilanteesta.

Venelaina on suosittu vaihtoehto veneen hankkimiselle, sillä se mahdollistaa veneen hankinnan heti ilman suuria säästöjä. Venelaina auttaa tasaamaan kustannukset usealle vuodelle ja sen takaisinmaksuaika ja -ehdot voidaan räätälöidä lainanottajan tarpeiden mukaan. Ennen venelainan hakemista kannattaa kuitenkin huolellisesti tutustua eri lainanantajien tarjoamiin vaihtoehtoihin, ehtoihin ja venelainan korkoon. Eri pankkien ja rahoituslaitosten vertailu auttaa löytämään sopivan venelainan ja parhaan mahdollisen koron venelainalle.

Päivitetty: 14,heinäkuu, 2024

Kilpailutamme pankit1. Kilpailuta lainat

Kilpailutamme lainahakemuksesi ilmaiseksi jopa yli 25 eri pankin ja rahoituslaitoksen kesken.

Vertaa lainoja2. Vertaa lainoja

Voit saada useita lainatarjouksia jo muutaman minuutin kuluttua. Vertaa lainoja huolellisesti.

Valitse paras lainatarjous3. Valitse sopivin tarjous

Valitse sinulle sopivin ja paras lainatarjous. Laina maksetaan tilillesi jopa saman päivän aikana.

Kuka voi hakea venelainaa netistä?

Venelainaa voivat hakea kaikki täysi-ikäiset Suomen kansalaiset, joilla on puhtaat luottotiedot. Lainan hakemisen voit aloittaa palvelussamme milloin tahansa. VertaaLainaa.fi ottaa lainahakemuksia vastaan vuorokauden jokaisena tuntina. Venelainan hakijalta edellytetään usein tiettyjä vaatimuksia, jotta laina voidaan myöntää. Vaatimukset voivat vaihdella lainanantajasta riippuen.

Venelainan hakijan tulee olla yleensä vähintään 18-vuotias. Joissakin tapauksissa vaaditaan hakijalta kuitenkin korkeampaa ikää, jopa 23 vuotta.

Venelainan hakijan tulee yleensä osoittaa, että hänellä on säännölliset tulot. Tulot voivat tulla esimerkiksi palkkatyöstä tai eläkkeestä. Tulot ovat tärkeitä, sillä niiden avulla voidaan arvioida hakijan maksukykyä.

Venelainan hakijan tulee osoittaa, että hänellä on riittävä takaisinmaksukyky. Tämä tarkoittaa sitä, että hakijalla tulee olla riittävästi rahaa käytettävissä kuukausittaisen lainanlyhennyksen suorittamiseen. Takaisinmaksukyvyn arviointiin vaikuttavat hakijan tulot, menot ja muut velat.

 

Kuinka paljon venelainaa voi hakea?

Voit hakea venelainaa oman tarpeesi mukaan väliltä 1000 – 60 000 euroa. Suosituin tapa löytää kilpailukykyinen venelaina, on kilpailuttaa lainahakemus mahdollisimman monen eri lainantarjoajan välillä. VertaaLainaa.fi kautta lainahakemuksesi kilpailutetaan jopa yli 25 pankin ja rahoitusyhtiön välillä.

 

Kuinka pitkä maksuaika venelainassa on?

Venelainaa voi hakea netistä 1 – 15 vuoden maksuajalla.

Lainan takaisinmaksuehtoihin vaikuttavat yleensä lainan suuruus, takaisinmaksuaika, korko ja lainanottajan taloudellinen tilanne.

Venelainaa maksetaan yleensä kuukausittaisina lyhennyksinä.

Pyytämällä maksuttomat lainatarjoukset lainantarjoajilta pääset vertailemaan henkilökohtaisia tarjouksia.

Venelainatarjouksista näet lainan perustiedot, lainan todellisen vuosikoron sekä lainan kuukausierät valitsemallesi lainasummalle.

 

Vaaditaanko venelainaan vakuuksia tai takaajia?

Ei vaadita. Kaikki lainapalvelut joita kilpailutamme, myöntävät venelainaa ilman vakuuksia ja takaajia.

Venelaina ilman vakuuksia tarkoittaa sitä, että lainaa ei tarvitse vakuuttaa esimerkiksi ostettavalla veneellä. Vakuudettoman venelainan suuruus riippuu hakijan taloudellisesta tilanteesta, ja on väliltä 1000 – 60 000 euroa. Vakuudettoman venelainan takaisinmaksuaika on 1 – 15 vuotta.

 

Mistä venelaina kannattaa hakea?

Venelaina kannattaa kilpailuttaa useassa eri palvelussa, jotta löytää varmasti edullisimman venelainan. Helpoin ja nopein tapa on lainatarjousten saamiseksi on käyttää meidän palveluamme. Käyttämällä palveluamme lainahakemuksesi kilpailutetaan yli 30 pankin ja muun lainantarjoajan välillä. Saat maksuttomat lainatarjoukset niistä lainapalveluista, jotka voivat myöntää hakemaasi lainaa.

Kilpailutuksessa on mukana niin tunnettuja pankkeja kuin rahalaitoksiakin. Voit näin ollen saada venelainaa pankista tai rahoitusyhtiöltä. Vertailun avulla sinä päätät, minkä lainatarjouksista hyväksyt. Mikään ei kuitenkaan edellytä sinua ottamasta lainaa, jos sopivaa lainantarjoajaa ei kilpailuttamisen kautta löydy.

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainatarjousten vastaanottamisen on maksutonta ja riskitöntä VertaaLainaa.fi palvelussa. 

Kun haet venelainaa maksuttoman kilpailutuspalvelumme kautta, se kilpailutetaan noin 25 eri pankin ja muun rahalaitoksen kesken. Saat siis yhdellä hakemuksella useita valmiiksi kilpailutettuja lainatarjouksia.
Petri / VertaaLainaa.fiPetri / VertaaLainaa.fi

 

Mitä tulee ottaa huomioon venelainaa hakiessa?

Venelainan hakeminen on merkittävä päätös, joka vaatii huolellista harkintaa ja suunnittelua. Ennen venelainan hakemista kannattaa tehdä budjetti, joka kattaa veneen hankintakulut, pelastusliivit,  navigaattorin, vakuutukset, huollot, trailerin ja muut ylläpitokulut. On tärkeää olla realistinen budjetin suhteen ja varmistaa, että lainan kuukausittaiset lyhennykset tulee maksettua ajallaan.

Venelainan määrä riippuu veneen hankintahinnasta sekä muista kustannuksista, kuten vakuutuksista ja huolloista. Lainan määrän suuruutta kannattaa harkita huolella. Edullisen veneen voi saada noin 1000 eurolla, kun taas kalliimpien veneiden hinnat liikkuvat reippaasti yli 10 000 eurossa. Mieti minkä hintaiseen veneeseen sinulla on varaa? Käytätkö osan säästöistä veneen ostamiseen vai ostatko veneen kokonaan lainalla? Mieti myös, haluatko ottaa vakuudellisen vai vakuudettoman venelainan?

 

Vakuudellinen venelaina

Vakuudellinen laina tarkoittaa, että ostamasi vene toimii myönnetyn lainan vakuutena.

Tässä muutamia faktoja vakuudellisesta venelainasta:

 • Veneen vakuusarvo on yleensä noin 75 % sen ostohinnasta.
 • Tarkkaa enimmäismäärää ei ole määritetty, mutta siihen vaikuttaa hakijan taloudellinen maksukyky.
 • Lainaa hakiessa lainan saaminen voi edellyttää noin 10 – 25 % käsirahaa.
 • Vakuudellisen lainan korko on yleensä maltillisempi kuin vakuudettoman lainan.
 • Vakuudellisen venelainan takaisinmaksuaika on tyypillisesti 10 vuotta.
 • Vakuudellista lainaa kannattaa kysyä esimerkiksi omasta pankkikonttorista.

 

Vakuudeton venelaina

Tässä faktat vakuudettomasta lainasta:

 • Vakuudetonta lainaa hakiessa tulee tietää, että kyseinen laina on kulutusluotto.
 • Vakuudetonta venelainaa hakiessa ei tarvitse tehdä tarkkaa selvitystä mikä on lainan käyttötarkoitus.
 • Voit hakea vakuudetonta lainaa netistä jopa 60 000 euroon saakka.
 • Lainan takaisinmaksuaika on maksimissaan 15 vuotta.
 • Vakuudetonta venelainaa hakiessa ei ole väliä mistä aiot veneen ostaa.
 • Netistä löytyy useita pankkeja ja rahoitusyhtiöitä, jotka myöntävät vakuudetonta venelainaa.
 • Vakuudeton venelaina on helppo hakea ilmaisella nettihakemuksella.

 

Vene osamaksulla

Veneen osto osamaksulla:

 • Osamaksulla et voi ostaa venettä yksityiseltä henkilöltä
 • Osamaksulla ostettaessa täytyy tuotteesta maksaa käsirahalla noin 10 – 30 prosenttia
 • Osamaksua veneen ostoon haetaan pankista
 • Osamaksusopimus solmitaan veneliikkeessä
 • Osamaksun korko on usein korkeampi kuin vakuudettomassa kulutusluotossa
 • Veneen osto osamaksulla ei vaadi takausta tai vakuuksia

 

Voinko saada venelainaa ilman vakuuksia?

Netistä löytyy useita luotettavia lainapalveluita, jotka myöntävät vakuudetonta venelainaa. Lainahakemuksen täyttäminen on maksutonta ja pian sen jälkeen saat alustavan lainapäätöksen.

Vakuudetonta venelainaa on mahdollista hakea lainapalvelusta riippuen jopa 60.000 euroon saakka. Eikä toki veneen tarvitsee maksaa useita tuhansia euroja, myös pienen alle tuhannen euron veneen venelainan voi hakea ilman vakuuksia. Vertaa lainoja ja eri lainapalveluiden hintoja ennen lopullisen lainapäätöksen tekemistä, koska vakuudettomien venelainojen hinnoissa voi olla suuriakin eroja.

Lainavertailun avulla sinulla on hyvät mahdollisuudet löytää vakuudeton venelaina pienellä korolla, koska laina kilpailutetaan useiden lainantarjoajien kesken. Jokainen kilpailutuksessa mukana oleva pankki ja rahoituslaitos haluaa kiinnittää lainanhakijan huomion houkuttelevalla lainatarjouksella, joka tarkoittaa lainaa jossa ehdot ovat joustavat ja lainan korko pieni.

 

Miten venelaina kilpailutetaan?

Jos sinusta tuntuu, että sopivan venelainan löytäminen useiden lainapalveluiden joukosta on vaikeaa, voit kilpailuttaa lainan ennen päätöksen tekoa. Kilpailuta laina maksutta palvelussamme ja saat parhaassa tapauksessa useita kilpailukykyisiä lainatarjouksia. Lainasi kilpailutetaan noin 25 pankin ja rahoituslaitoksen välillä hyvin nopeasti ja pääset heti vertailemaan lopullisia lainatarjouksia.

Kun sopiva venelaina löytyy, tulee sinun vain hyväksyä tarjous ja venelaina siirtyy pian tilillesi. Jos mikään saamistasi lainatarjouksista ei miellytä, voit ilman mitään sitoutumista hylätä kaikki tulleet lainatarjoukset.

 

Miten saan venelainaa nopeasti?

Muutamilla vinkeillä pystyt varmistamaan sen, että saat venelainaa nopeasti tilille:

 • Täytä hakemus aina huolellisesti – Virheellisesti tai puutteellisesti täytetty hakemus voi johtaa jopa lainahakemuksen hylkäämiseen.
 • Täytä hakemus mahdollisuuksien mukaan toimiston aukioloaikana – Näin pystyt varmistamaan, että saat alustavan lainatarjouksen heti. Jos täytät hakemuksen esimerkiksi yöaikaan, siirtyy hakemuksen käsittely seuraavan aamuun.
 • Jos lainan maksamisella tilillesi on kiire, tarkista mihin pankkeihin kyseinen lainapalvelu maksaa myönnetyn lainan nopeasti.
 • Liitä jo hakemusvaiheessa hakemukseen mukaan tarvittavat tositteet (jos niitä vaaditaan).

Kilpailuta venelaina

Millaista lainaa venettä varten voi hakea?

Tämä riippuu hyvin paljon siitä minkä hintaluokan veneen olet ajatellut ostaa?

Jos olet ajatellut ostaa vain pienen veneen kesämökin rantaan, jolla käyt silloin tällöin soutelemassa, voit hyvin ottaa käyttöösi nopean pikavipin. Nykyään pikavippi ei ole mikään mörkö, tähtitieteellisellä korolla. Pikavippiä voi saada myös suhteellisen pitkällä maksuajalla sekä kohtuullisella korolla. Myönteisen lainapäätöksen jälkeen saat lainaa heti tilille, jos veneen ostamisella on kiire.

Joskus voi olla myös paikallaan miettiä ja vertailla eri venevaihtoehtoja rauhassa eikä asettaakaan venelainalle tiukkaa budjettia. Tällöin vaihtoehtona voisi olla joustava joustoluotto, jossa myönnetty luottoraja on 1000 – 10.000 euroa. Voit hakea joustoluoton jo valmiiksi ja kun sopiva vene löytyy, tiedät että sinulla on rahoitus kunnossa. Joustoluoton etuna on, että siinä ei ole kiinteää kuukausi- tai vuosimaksua vaan maksat lainan kulut ja koron nostojen mukaan. Ellet nosta, et myöskään maksa mitään.

Perinteinen kulutusluotto on varma valinta, jos harkitset suuren venelainan ottamista. Kulutusluottoa voidaan myöntää 1000 – 60.000 euroa, joten suuremmankin veneen ostaminen kulutusluotolla ei tuota ongelmia. Lainaa hakiessa lainapalvelu ei kysele mihin aiot lainan käyttää tai tuleeko kyseinen lainasumma vain veneen hankintaa varten. Osan lainasummasta voi käyttää esimerkiksi pelastusliivien ostoon, laiturin hankintaan tai muuhun tarpeelliseen ostokseen.

 

Mitä asioita tulee ottaa huomioon venelainoja vertailtaessa?

Venelainojen vertailu voi tuntua haastavalta, sillä eri lainanantajien tarjoamat lainatuotteet ja lainan ehdot voivat vaihdella huomattavasti. Kilpailuttamalla venelainan VertaaLainaa.fi lainavertailupalvelussa saat nopeasti eri pankkien ja rahoituslaitosten lainatarjoukset vertailtavaksesi. Venelainojen vertailu onnistuu tällä tavoin helposti ja nopeasti.

Ota venelainavertailussa seuraavat asiat huomioon: 

Vertaa korkoja – Venelainojen korot voivat vaihdella suuresti lainanantajasta riippuen. Ennen lainapäätöstä kannattaa vertailla eri lainanantajien tarjoamia korkoja ja lainaehtoja. Korkojen lisäksi kannattaa tutustua mahdollisiin muihin kustannuksiin, kuten avausmaksuihin, tilinhoitomaksuihin ja viivästyskorkoihin.

Tutustu lainan ehtoihin – Ennen lainan ottamista on tärkeää tutustua huolellisesti lainan ehtoihin. Tärkeitä asioita ovat esimerkiksi takaisinmaksuaika ja lainan korko. Vertaile eri lainanantajien tarjoamia ehtoja ja valitse sopiva venelaina omiin tarpeisiin ja taloudelliseen tilanteeseen.

Paras venelaina löytyy usein laajan vertailun tuloksena. Ota käyttöösi VertaaLainaa.fi maksuton lainahakemus ja aloita lainan kilpailuttaminen kymmenien eri pankkien kesken.

Lainavertailu


Yksi hakemus, monta lainatarjousta

Tavoitat kauttamme yli 25 pankkia ja muuta luotonantajaa yhdellä hakemuksella

Lainojen kilpailutuspalvelumme ei kata kaikkia Suomessa tarjottavia lainoja. Pitääksemme palvelumme ilmaisena, saamme yhteistyökumppaneiltamme palkkion heille ohjatuista asiakkaista.

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10.000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0-150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee  1-15 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 1000-60.000€.


Venelainan kilpailuttaminen VertaaLainaa.fi palvelussa

Venelainan kilpailuttaminen on tärkeä osa lainan hakuprosessia. Kilpailuttamalla eri lainanantajia voi löytää parhaan mahdollisen lainatarjouksen ja säästät huomattavasti lainan kuluissa. VertaaLainaa.fi-palvelu on erinomainen työkalu venelainan kilpailuttamiseen.

 • Täytä maksuton lainahakemus – Lainahakemus on yksinkertainen ja nopea täyttää. Hakemuksessa kysytään muun muassa henkilö- ja taloustietojasi sekä lainan määrää ja laina-aika.
 • Lainatarjoukset pankeilta ja rahoituslaitoksilta – Kun olet täyttänyt lainahakemuksen, saat lainatarjouksia useilta eri lainanantajilta. Lainatarjouksissa kerrotaan tarkemmin lainan ehdot, kuten lainan korko, takaisinmaksuaika ja mahdolliset muut kustannukset.
 • Kun olet saanut useita lainatarjouksia, voit vertailla lainoja huolellisesti. Vertaa lainatarjouksia eri lainanantajilta, ja tarkista lainan korko ja takaisinmaksuaika. VertaaLainaa.fi-palvelussa voit vertailla lainatarjouksia selkeästi ja helposti.
 • Kun olet vertaillut lainatarjouksia, voit valita sopivan lainavaihtoehdon. Valitse lainatarjous, joka tarjoaa parhaan mahdollisen korkotason ja sopivan takaisinmaksuajan venelainallesi. .
 • Kun laina on hyväksytty, saat rahat tilillesi yleensä muutaman arkipäivän kuluessa.

 

Millainen vene aloittelijalle?

Veneen hankinta alkaa siitä, että mietitään minkä tyyppinen vene omaan tarpeeseen parhaiten sopisi. Suomen yleisin venetyyppi on perinteinen soutuvene jossa ei ole moottoria. Toiseksi yleisin on soutuvene alle 20 hevosvoiman perämoottorilla. Näitä kahta yleisintä mallia on käytössä yhteensä hieman yli 500 000 kappaletta. Veneen tyypin valintaan vaikuttaa se mihin käyttöön se hankintaan. Järvestä nauttimiseen ja kalastamiseen riittää tavallinen soutuvene oikein hyvin. Jos hankkii venettä meren rannalle, tulee sen silloin olla perinteistä soutuvenettä hieman suurempi ja mielellään hieman tehokkaammalla moottorilla varustettu. Kun veneen malli on selvillä, voit aloittaa tarkemman veneiden hintavertailun. Helpoiten teet sen netissä, jossa esimerkiksi Nettivene.com tarjoaa todella laajan valikoiman tuhansista eri vaihtoehdoista.

Veneily on monelle harrastajalle mieluisa tapa nauttia kesästä ja merellisistä maisemista. Veneiden valikoima on laaja ja erilaisia veneitä löytyy monenlaiseen käyttöön. Aloittelijana veneen valinta voi kuitenkin tuntua haastavalta.

Soutuvene on helppo ja edullinen vaihtoehto aloittelijalle. Soutuveneet ovat yleensä kevyitä ja helppoja käsitellä. Niissä ei ole moottoria tai muita monimutkaisia teknisiä ratkaisuja, joten ne sopivat hyvin aloittelijoille. Soutuvene on myös hyvä vaihtoehto pienemmille järville ja jokivesille.

Purjevene on monen haave, mutta se vaatii hieman enemmän kokemusta ja osaamista. Aloittelijalle sopiva purjevene on yleensä pieni ja helppo käsitellä. Purjeveneissä on paljon tekniikkaa, joten niiden käytön oppimiseen tarvitaan aikaa ja harjoittelua. Purjeveneitä löytyy myös monenlaisiin tarkoituksiin, kuten retkikäyttöön tai kilpailukäyttöön.

Moottorivene on helppo ja kätevä vaihtoehto, sillä se tarjoaa nopean ja joustavan tavan liikkua vesillä. Moottoriveneet ovat kuitenkin yleensä kalliimpia kuin soutuveneet ja purjeveneet, joten aloittelijan kannattaa harkita huolellisesti ennen moottoriveneen ostamista. Moottoriveneissä on myös enemmän tekniikkaa kuin soutuveneissä, joten niiden käytön oppimiseen tarvitaan hieman enemmän aikaa.

Kajakki on erinomainen vaihtoehto aloittelijoille, jotka haluavat tutkia rauhallisia järviä ja jokia. Kajakki on kevyt ja helppo käsitellä. Kajakilla liikkuminen tarjoaa myös mahdollisuuden nauttia luonnosta ja maisemista. Kajakin hankinta on yleensä edullisempaa kuin veneen hankinta, ja se on helppo kuljettaa mukana.

Kanootit ovat myös helppo ja edullinen vaihtoehto aloittelijalle. Kanootit ovat soutuveneiden tavoin kevyitä ja helppoja käsitellä. Kanootilla liikkuminen on myös erinomainen tapa nauttia luonnosta ja maisemista.

 

Millainen vene kokeneelle?

Kokeneelle veneilijälle veneen valinta voi olla hyvinkin yksilöllinen asia, sillä valinnassa tulee huomioida omat tarpeet, toiveet ja käyttötarkoitukset.

Purjevene on erinomainen vaihtoehto kokeneelle veneilijälle, joka haluaa haastaa itsensä ja nauttia purjehduksesta. Purjeveneitä on saatavilla monen kokoisina ja hintaluokkina, joten sopivan purjeveneen löytäminen voi olla helppoa. Kokeneet veneilijät osaavat hallita purjevenettä monessa eri tilanteessa ja nauttivat sen tarjoamasta haasteesta.

Moottoriveneet ovat suosittuja kokeneiden veneilijöiden keskuudessa, sillä ne tarjoavat nopean ja joustavan tavan liikkua vesillä. Moottoriveneitä on saatavilla monen kokoisina ja hintaluokkina, joten sopivan veneen löytäminen voi olla helppoa. Kokeneet veneilijät osaavat hallita moottorivenettä monessa eri tilanteessa ja nauttivat sen tarjoamasta nopeudesta ja joustavuudesta.

Avoveneet ovat monien kokeneiden veneilijöiden suosiossa, sillä ne ovat yksinkertaisia ja helppoja käsitellä. Avoveneet sopivat hyvin retkeilyyn ja kalastukseen, ja ne tarjoavat mukavan tavan nauttia merestä ja luonnosta. Avoveneet ovat yleensä edullisempia kuin moottoriveneet ja purjeveneet, joten ne sopivat hyvin myös harrastusveneilijöille.

Kajakki on erinomainen vaihtoehto kokeneelle veneilijälle, joka haluaa tutkia rauhallisia järviä ja jokia. Kajakki tarjoaa mahdollisuuden nauttia luonnosta ja maisemista samalla kun kuntoilee. Kajakki on kevyt ja helppo käsitellä, ja se sopii hyvin myös pidemmille retkille.

 

Kannattaako ostaa uusi vai käytetty vene?

Veneen hankinta on unelma monille vesillä liikkuvista ja vesistöjen kauneudesta nauttiville. Kun veneen ostoaikeet heräävät, yksi ensimmäisistä ja keskeisimmistä päätöksistä on valita uuden tai käytetyn veneen välillä. Kummassakin vaihtoehdossa on omat etunsa ja harkittavat seikat, ja päätös riippuu yksilöllisistä tarpeista, taloudellisista tekijöistä ja tulevaisuuden suunnitelmista.

Uuden veneen hankintaan liittyy monia houkuttelevia etuja. Ensinnäkin, uusi vene tarjoaa usein huippuluokan teknologiaa, viimeisimpiä innovaatioita ja moderneja ominaisuuksia, jotka voivat lisätä veneilykokemusta ja turvallisuutta. Uusi vene on myös yleensä takuun piirissä, mikä tuo mielenrauhaa mahdollisten ongelmien varalle.

Uuden veneen omistaminen tarkoittaa yleensä vähemmän huoltoa ja korjauksia aluksi, mikä voi vähentää ylläpitokustannuksia. Myös polttoainetehokkuus ja ympäristöystävällisyys saattavat olla parempia uusissa veneissä, mikä voi säästää rahaa pitkällä aikavälillä.

Käytetyn veneen ostaminen puolestaan tarjoaa omat vahvuutensa. Yksi merkittävä etu on hinta: käytetty vene on yleensä huomattavasti edullisempi kuin vastaava uusi vene. Tämä voi olla erityisen houkuttelevaa niille, jotka haluavat päästä vesille ilman suuria investointeja. Lisäksi käytetty vene saattaa olla jo varusteltu tarvittavilla lisävarusteilla ja varusteilla, joten voit säästää aikaa ja rahaa verrattuna uuden veneen varustamiseen.

Uuden ja käytetyn veneen hankkiminen ovat molemmat päteviä vaihtoehtoja, joilla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Lopullinen päätös riippuu yksilöllisistä tarpeista, taloudellisista mahdollisuuksista ja tulevaisuuden suunnitelmista. Tärkeintä on tehdä harkittu päätös, joka tukee omaa veneilykokemusta ja nautintoa vesillä.

 

Kokemuksia venelainasta

VertaaLainaa.fi on lainojen kilpailuttamiseen ja vertailuun erikoistunut palvelu. Asiakaspalautteet ovat tärkeä osa toimintaa. Niiden pohjalta pystymme paremmin tarkastelemaan, miten lainan kilpailuttaminen onnistuu ja ovatko lainatarjoukset vastanneet odotuksia?  Seuraamme myös millaisia kokemuksia venelainoista kuluttajilla on ja ovatko suomalaiset olleet tyytyväisiä venelainojen omaisuuksiin?

Selvityksen mukaan kokemukset venelainoista ovat olleet varsin positiivisia. Vakuudettoman venelainan korko on koettu usein kohtalaiseksi ja laina on maksettu ehtojen mukaisesti heti tilille. Vakuudettoman kulutusluoton on voinut käyttää haluamallaan tavalla kokonaan veneen ostamiseen tai osan lainasta on voinut käyttää muuhun tarkoitukseen.

Usein kysyttyjä kysymyksiä venelainasta:

Mitä on venelaina?

Venelaina on laina, jonka tarkoituksena on rahoittaa veneen hankinta lainarahalla. Laina maksetaan takaisin sovitun ajan kuluessa lainanantajan kanssa sovitun maksusuunnitelman mukaisesti.

Miksi kannattaa hakea venelainaa?

Venelaina voi olla varteen otettava vaihtoehto, jos sinulla ei ole tarpeeksi rahaa säästössä veneen hankintaan. Venelaina mahdollistaa veneen hankinnan nopeammin kuin, jos odottelisit säästöjen karttumista.

Kuka voi hakea venelainaa?

Venelainaa voi hakea henkilö, jolla on puhtaat luottotiedot sekä riittävä maksukyky. Lainanhakijan tulee lisäksi olla 18 vuotta täyttänyt Suomen kansalainen. Osa lainantarjoajista vaatii lainaan korkeamman iän kuin 18 vuotta.

Miten löydän itselleni parhaiten sopivan venelainan?

VertaaLainaa.fi kilpailuttaa lainahakemuksen yli 30 pankin ja muun luotonantajan kesken. Saat nopeasti useita lainatarjouksia, joita vertailemalla löydät nopeasti juuri sinulle sopivimman venelainan.

Kuinka paljon venelainaa voi hakea?

Voit hakea venelainaa 1000 eurosta aina jopa 60.000 euroon saakka. Lainan takaisinmaksuaika riippuu haetusta lainasummasta ja on väliltä 1- 15 vuotta. Tyypillisesti venelainaa maksetaan takaisin kerran kuukaudessa sovitun suuruisella lyhennyserällä.

Voiko venelainan saada ilman vakuuksia?

Kyllä. Venelainaa voi saada ilman takaajia tai vakuuksia jopa 60.000 euroon saakka.

Kuinka pitkä on venelainan takaisinmaksuaika?

Venelainan takaisinmaksuaika riippuu lainan määrästä ja lainanantajan vaatimuksista. Yleensä vakuudettomissa venelainoissa takaisinmaksuaika on 1 – 15 vuotta. On tärkeää löytää omaan taloudelliseen tilanteeseen sopiva maksuaikataulu, jotta lainan takaisinmaksu sujuu suunnitellusti.

Mikä on venelainan korko?

Venelainan korko riippuu monista tekijöistä, kuten lainan määrästä, takaisinmaksuajasta, lainanantajan vaatimuksista ja hakijan taloudellisesta tilanteesta. Vakuudettoman venelainan korko voi vaihdella 4 – 20 prosentin välillä. On tärkeää vertailla eri lainanantajien tarjoamia korkoja ennen lainan hakemista, jotta löytää parhaan mahdollisen lainatarjouksen. VertaaLainaa.fi palvelussa voit vertailla lainat nopeasti.

VertaaLainaa.fi
Logo