Tavoitat meidät yhdellä ainoalla hakemuksella

Yrityslainapalvelut

Yhteistyökumppanimme maksavat rahat seuraavien pankkien tileille saman päivän aikana: Osuuspankki, Tapiola, Nordea, S-pankki, Ålandsbanken, Danske Bank, Säästöpankki, Paikallisosuuspankki, Aktia tai Handelsbanken. Voit hakea yrityslainaa ympäri vuorokauden, mutta huomioithan, että rahat maksetaan lain puitteissa eri lainapalveluiden aukioloaikoina.

Päivitetty: 7,helmikuu, 2023

Kilpailuta yrityslaina

Netissä toimii useita palveluita, jotka myöntävät lainaa yrityksille. Netin kautta voit hakea yrityksellesi rahoitusta aina 8.000.000 euroon saakka.

Voit aloittaa yrityslainojen kilpailuttamisen palvelussamme. Vertaile lainoja ja valitse niistä juuri sinun yrityksesi tarpeeseen soveltuva yrityslaina.

Yrityslainaa netistä nopeasti ja turvallisesti

Nykyään myös yrityslainaa voi hakea netistä.

Lainan hakeminen netistä alkoi pikavippien tarjoamisella kuluttajille ja tänä päivänä netin kautta lainaaminen on jo niin yleistä, että myös yrityslainat ovat siirtyneet haettavaksi netin kautta.

Netin kautta voikin tänä päivänä hakea lainaa oikeastaan mihin tahansa tarpeeseen.

Palvelumme kautta voit kilpailuttaa useita yrityslainoja yhdellä ainoalla hakemuksella.

 

Yrityslainan korko määritellään yrityskohtaisesti

Yrityslainan korkoon vaikuttavat monet yrityksen tiedot, kuten maksuvalmius, liikeidea, lainan käyttötarkoitus, edellisten vuosien tilinpäätökset sekä muun muassa Bisnoden yritysluokitus. Lainan korko muodostuu viitekorosta sekä marginaalista.

Yrityslainaa tarvitsen yrittäjän tulee täyttää maksuton yrityslainahakemus annetuilla tiedoilla, jotta hän saa yksilöllisen yrityslainatarjouksen. Lainahakemuksen täyttäminen ja lainatarjouksen vastaanottaminen ei maksa lainahakijalle mitään eikä sido sopimukseen, joten tarjous on syytä pyytää mieluummin useammasta yrityslainaa tarjoavasta paikasta, jotta yrittäjällä olisi tarpeeksi laajat vertailukohteet. Tässä yrityslainatarjousten kilpailuttamisessa voit käyttää apunasi meidän maksutonta VertaaLainaa.fi palvelua, jossa tavoitat useita pankkeja ja muita rahoitusyhtiöitä yhdellä hakemuksella.

 

Yrityslainaa monenlaiseen tarkoitukseen

Yrityslainan käyttötarkoitus riippuu hyvin paljon yrityksen toimialasta. Lainaa saatetaan tarvita siltarahoituksena esimerkiksi Tekes – tukea varten, suurempaan yrityskauppaan, liiketilojen laajennukseen ja remontoimiseen, tasoittamaan kausivaihtelua sekä muun muassa uusien työtekijöiden palkkaamiseen. Osa yrittäjistä hakee myös vakuudettoman yrityslainan vakuudellisen lainan takaussummaksi.

 

Kuinka paljon voin hakea yrityslainaa?

Esittelemme useita lainapalveluita joista jokaisella on hieman toisistaan poikkeavat lainasummat.

Pienin yrityslainasumma on 1000 euroa ja suurin yrityslaina jota kauttamme voi hakea on jopa 8.000.000 euroa.

Yrityslainaa hakiessa kannattaakin aina miettiä tarkkaan se, mistä yrityslaina kannattaa hakea.

 

Kuinka pitkä maksuaika yrityslainassa on?

Yrityslainan maksuaika on merkittävästi lyhyempi kuin kuluttajille suunnattujen kulutusluottojen maksuajat.

Yrityslainapalvelut jotka kilpailutamme myöntävät yrityslainaa 1 kuukauden – 8 vuoden maksuajoilla.

 

Millaiset yritykset voivat hakea yrityslainaa?

Yritysmuoto voi olla kommandiittiyhtiö, avoin yhtiö, toiminimi tai vaikka osakeyhtiö. Yrityksen toiminnan ja johdon tulee olla Suomessa. Yrityksen toiminta tulee olla myös aktiivista sekä tietojen löytyä kaupparekisteristä.

 

Yrityslainaa voi hakea pankista yrityksen perustamiseen tai kasvuun

Pankkilainan hakeminen yrityksen perustamiseen tai kasvutarpeisiin on varmasti ensimmäisenä mielessä, kun lähdetään miettimään yrityksen rahoitusta.

Yrityslainaa ei kuitenkaan myönnetä kaikille yrityksille automaattisesta, vaan pankit ovat erittäin tarkkoja kenelle he voivat lainaa myöntää. Ensimmäisen pankit tarkistavat yrityksen luottokelpoisuuden ja jos se ei ole kunnossa, ei lainaa varmastikaan myönnetä.

Monen aloittelevan yrittäjän ongelmana on todistaa oman yritysidean kannattavuus. Jos yritysidea on kuitenkin kunnossa, voi pankki myöntää lainaa jos lainalle löytyy vakuudeksi riittävästi yrityksen tai yrittäjän omaisuutta.

Lisätietoa tunnetuimpien Suomessa toimivien pankkien yrityksiä koskevista lainakäytännöistä:

 

Aloittelevan yrittäjän kannattaa hyödyntää starttiraha

Aina ei ole pakko hakea yrityslainaa, vaan esimerkiksi aloitteleva yrittäjä voi hakea myös tukea starttirahan muodossa.

Starttirahan tarkoitus on turvata uuden yrittäjän talous ensimmäisinä kuukausina, jolloin yritys vasta aloittelee omaa liiketoimintaansa.

Starttirahan suuruus oli vuonna 2020 noin 700 euroa bruttona. Starttirahaa ei myönnetä automaattisesti kaikille yrittäjille, vaan sille on asetettu tarkat kriteerit.

Löydät tarkemmat ehdot ja pikaoppaan starttirahan hakemisesta täältä.

 

Finnvera on suomen valtion omistama erityisrahoittaja

Finnvera myöntää rahoitusta uuden yrityksen perustamiseen, olemassa olevan liiketoiminnan ostamiseen tai oman yrityksen toiminnan laajentamiseen.

Koska Finnvera on valtion omistama, tarkoittaa rahoituksen hakeminen myös melkoista byrokratian läpikäymistä. Tämän vuoksi Finnvera ei sovellu tilanteisiin joissa yrityslainaa tarvittaisiin nopeasti.

Rahoituksen hakeminen vaatii tarkan selvityksen omasta liiketoiminnasta ja 10 – 20% omarahoitusosuuden haetulle rahoitukselle.

Finnvera on kuitenkin mielestämme hyvä valinta varsinkin aloittelevalle yrittäjälle, jolloin rahoituksen saamisella ei ole kova kiire.

Lue lisää Finnveran verkkosivuilta.

 

Business Finland myöntää rahoitusta pk-yrityksille

Business Finland on tullut varmasti tutuksi monelle vuoden 2020 koronapandemian seurauksena myönnetystä kehitys-tuesta, jota myönnettiin miljoonia euroja.

Uutisotsikoihin nousi useita tapauksia, joissa kehittämistukea oli myönnetty myös sellaisille yrityksille, joilla oli miljoonien eurojen edestä voitonjakokelpoista pääomaa.

Business Finlandin tärkein kohderyhmä on kasvuun ja kansainvälistymiseen tähtäävät pk-yritykset.

Lue lisää Business Finlandista heidän verkkosivustolta.

 

Yritykset voivat hakea myös Ely-rahoitusta

Ely on Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen lyhenne.

Ely tarjoaa yritysrahoitusta yrityksen kehittämisavustuksena ja maaseudun yritysrahoituksena.

Elyn tukea voidaan myöntää pk-yrityksille. Toiminnan painopisteenä pidetään yrityksen kansainvälistymiseen tähtäävää toimintaa ja hankkeita.

Ely-tuen saaminen edellyttää olemassa olevaa ja kannattavaa liiketoimintaa.

Lue lisää Ely-rahoituksesta heidän verkkosivuilta.

 

Sinua saattaa kiinnostaa myös artikkelit:

Mistä yrityksen rahoitus kannattaa ottaa?

Lainaa yrittäjälle sähköisellä hakemuksella

Usein kysyttyjä kysymyksiä yrityslainasta:

Millaiset yritykset voivat hakea yrityslainaa?

Yrityksen tulee olla suomalainen ja yrityslainaa hakevan henkilö tulee asua Suomessa. Yrityslainaa voivat hakea erikokoiset yritykset eikä yritysmuodolla ole väliä (osakeyhtiö, kommandiittiyhtiö, toiminimi, avoin yhtiö). Netistä haettava yrityslaina sopii hyvin pk-yrityksille.

Mihin tarkoitukseen yrityslainan voi hakea?

Yrityslainan voi hakea yrityksen kasvuun ja kehitykseen. Tällaisia ovat muun muassa laitehankinnat, yrityksen laajentaminen, liiketilojen remontoiminen, uusien työntekijöiden palkkaaminen sekä esimerkiksi kausisesongista johtuvan kassavajeen paikkaaminen. Yrityslainan käyttökohteet vaihtelevat hyvin paljon toimialoittain.

Miten yrityslainan korko määräytyy?

Yrityslainan korko määräytyy yrityskohtaisesti. Lainakorko muodostuu viitekoron ja marginaalin mukaan.

Kuinka nopeasti yrityslaina maksetaan tilille?

Myönteisen yrityslainapäätöksen jälkeen yrityslaina maksetaan yrityksen tilille jo saman päivän aikana. Yrityslainaprosessi on huomattavasti nopeampi netissä kuin kivijalkapankissa eikä yrityslainan hakeminen vaadi paperilomakkeiden täyttämistä eikä useinkaan vakuuksien hankkimista.

Takaisin ylös
VertaaLainaa.fi
Logo