Asiakaskokemus lainojen yhdistämisestä

Lainojen yhdistäminen kokemuksia

Lainaamiseen ja lainan maksamiseen liittyy monta asiaa, joista ei haluta puhua ääneen. Harva on valmis kertomaan lainasummaansa tai lainan kuukausilyhennyksen määrää. Toinen vaiettu asia on ongelmat lainan maksamisessa tai liian suureksi kertynyt velkasumma. Muutamalla huonolla päätöksellä voi ajan myötä huomata, että lainoja on kertynyt niin paljon, että niiden hallitseminen on vaikeaa. Ongelman esille tuominen on monelle vaikeaa, vaikka asian korjaaminen ajallaan olisi hyvin tärkeää. 

Tilanne voi päästä jopa siihen pisteeseen, että huomaat laskujen erääntyvän, etkä saa kaikkia kuukausieriä maksettavaksi. Kuluja ja korkoja kertyy paljon, kun korkeakorkoisia lainoja on kertynyt useampia. Tässä tilanteessa selkeä vaihtoehto on lainojen yhdistäminen. Yhdistämällä lainat yhdeksi, voit säästää suuriakin summia ja helpottaa omaa taloudellista tilannettaan.

Lainojen yhdistämistä ei kannata viivytellä, jos lainaa on kertynyt useampia ja niiden maksaminen on taloudellista haastavaa ja/tai yhdistelylainan avulla haluaa säästöä kuukausikuluihin.

 

Lainojen yhdistäminen helposti nettihakemuksella

Normaalin pankkilainan hakeminen voi olla todella hankalaa ja uuvuttavaakin, jo muutenkin stressaavassa tilanteessa.

Monikaan ei halua tai kehtaa mennä pankkiin kertomaan, että on tullut otettua lainaa miten sattuu. Pankissa sinun tulee kertoa tarkasti, mihin tarkoitukseen lainat on otettu, miten olet laina-asiasi hoitanut ja millainen takaisinmaksusuunnitelma sinulla on jatkossa lainoille?

Pankkilainoihin vaaditaan lähes aina takaaja. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun pitää pankin lisäksi kertoa myös takaajalle tarkasti oma tilanteesi. Tästä syystä ei välttämättä haluta pyytää takaajaksi ketä tahansa, koska omista rahahuolista puhuminen tutulle voi olla vaikeaa.

Näistä yllä mainituista syistä johtuen, ovat netissä toimivat lainojen yhdistämiseen liittyvät palvelut nostaneet suosiotaan. Kun teet netin kautta lainojen yhdistämisen, ei sinun tarvitse kertoa virkailijoille kasvotusten omaa tilannetta, tai etsiä takaajaa uudelle lainallesi. Kaikki tapahtuu helposti omalta kotisohvalta käsin.

Kun täytät lainahakemuksen netissä VertaaLainaa.fi – palvelumme kautta, saat useampia lainatarjouksia, joista pystyt valitsemaan itsellesi sopivimman lainaratkaisun. Uudella lainalla voit maksaa heti aiemmat lainasi pois, jolloin sinulle jää vain yksi laina hoidettavaksi.

Normaaliin pankkilainaan verrattuna voit saada uuden lainan netin kautta myös huomattavasti nopeammin. Tämä johtuu siitä, ettei sinun tarvitse varata aikaa virkailijalle tai etsiä takaajia lainallesi. Voit tehdä lainahakemuksen netissä juuri silloin, kun se sinulle parhaiten sopii, vaikka keskellä yötä ilman vakuuksia tai henkilötakaajan hankkimista.

Lainatarjousten pyytäminen netin kautta on myös täysin riskitöntä. Saat aina lukea rauhassa kaikki tarjoukset läpi ja vasta sen jälkeen päättää, otatko uuden lainan vai et. Lainatarjousten pyytäminen on aina myös täysin ilmaista, joten sinulle ei kerry mitään kulujakaan.

Näin yhdistät lainasi:

 • Siirry lainahakemukseen
 • Laske nykyiset lainasi yhteen ja lisää yhteen laskettu summa lainahakemukseen
 • Täytä hakemuksen muut kohdat ja lähetä hakemus
 • Saat hetken kuluttua lainatarjoukset vertailtavaksesi
 • Valitse lainantarjoaja
 • Odottele lainantarjoajan ohjeet lainasopimuksen allekirjoittamiseen
 • Kaiken ollessa kunnossa saat lainan tilillesi ja voit maksaa vanhat lainasi pois kokonaisuudessaan.

 

Asiakaskokemus lainojen yhdistämisestä

Olimme mieheni kanssa olleet yhdessä jo jonkin aikaa, kun aloimme suunnitella auton hankintaa. Mietimme kuitenkin, voisimmeko saada yhteistä lainaa, kun meillä molemmilla oli ennestään muutama muu laina maksettavana. Ajattelimme myös, että olisi ehkä fiksuinta selkeyttää omaa taloutta yhdistämällä lainat.

Teimme erilaisia laskelmia ja päädyimme siihen, että molemmat hakee nykyisille lainoilleen yhdistelylainaa ja uusi autolaina haetaan yhdessä. Näin pystyisimme jatkossa tasapainottamaan taloutta ja saamaan järkevän maksusuunnitelman lainoihin.

Koska lainan hankinnalla ei sinänsä ollut kiirettä, ehdimme rauhassa tutustumaan erilaisiin lainavaihtoehtoihin.

Luimme lainojen yhdistämisen hyödyistä verkossa Vertaalainaa.fi palvelun avulla ja mietimme, olisiko siitä ehkä hyötyä meidänkin tilanteessa?

VertaaLainaa.fi – palvelun kautta tavoitimme monta eri pankkia ja rahoituspalvelua, eikä meidän tarvinnut täytellä useita lainahakemuksia eri lainantarjoajille.

Lainojen yhdistämisen jälkeen uuden lainan korot ja kulut ovat huomattavasti pienemmät kuin aiempien lainojen. Kuukausierä pieneni, vaikka otimme autolainan samalla kun yhdistimme omat  aikaisemmat lainamme. Nyt meille jää kuukaudessa rahaa enemmän säästöön, minkä ajattelimme laittaa yhteiselle tilille, joka kasvattaa lomakassaamme.

”Lainojen yhdistäminen ei ollut vaikeaa ja huomasin säästön jo kuukaudessa.”

 

Mitä lainavertailussa tulee ottaa huomioon, kun vaihdat vanhaa lainaa uuteen?

Lainavertailu on keskeisessä roolissa, kun harkitset vanhan lainasi uudelleenjärjestelyä tai korvaamista uudella lainalla. Olipa kyse sitten edullisemman koron hakemisesta, laina-ajan muuttamisesta, tai muista syistä, oikeanlainen strategia ja huolellinen vertailu ovat avainasemassa. Tässä muutamia seikkoja, jotka tulisi ottaa huomioon, kun vaihdat vanhan lainasi uuteen:

1. Korko ja Kustannukset

 • Korko: Vertaile eri lainavaihtoehtojen nimellis- ja todellisia vuosikorkoja.
 • Muut Kulut: Huomioi myös lainaan liittyvät muut kulut, kuten avaus- ja tilinhoitomaksut.

2. Laina-ehdot

 • Laina-aika: Harkitse, miten laina-ajan pituus vaikuttaa kuukausierään ja kokonaiskustannuksiin.
 • Lyhennyksen Suuruus: Ole tietoinen siitä, miten lainan lyhennys vaikuttaa kuukausittaiseen talouteesi.
 • Mahdolliset Lisäpalvelut: Selvitä, tarjoaako uusi laina esim. lyhennysvapaita kuukausia.

3. Mahdolliset lisämaksut

 • Aikaisempi Lainan Maksu: Selvittää, onko vanhassa lainasopimuksessasi mainintaa mahdollisista sanktioista tai lisämaksuista lainan ennenaikaisesta takaisinmaksusta.
 • Uudet Maksut: Varmista, ettei uusi laina tuo mukanaan piilokuluja tai yllättäviä maksuja.

4. Yhdistä Lainat ja Säästä

 • Kulut: Laske yhteen nykyiset lainasi ja vertaile, olisiko yhden uuden lainan ottaminen taloudellisesti järkevämpää.
 • Hallinnointi: Yhden lainan hallinnointi voi olla helpompaa ja selkeämpää kuin useiden pienempien lainojen.

5. Lainan Tyyppi

 • Lainatuotteet: Ymmärrä eri lainatuotteiden (kuten kulutusluotto, asuntolaina) ominaisuudet ja eroavaisuudet.
 • Kohtuullinen Lainasumma: Varmista, että uusi lainasumma on realistinen ja vastaa tarpeitasi.

6. Luottohistoria

 • Luottotiedot: Tarkista omat luottotietosi ja varmista, että ne ovat kunnossa uutta lainahakemusta varten.
 • Velkaantumisaste: Pidä huolta, että velkaantumisasteesi pysyy kohtuullisella tasolla myös uuden lainan myötä.

7. Joustavuus ja Elämäntilanne

 • Muutokset Elämäntilanteessa: Mieti, tarjoaako uusi laina joustavuutta, jos elämäntilanteesi muuttuu (esim. työttömyys, sairaus).
 • Joustoelementit: Voitko esimerkiksi tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä ilman lisämaksuja?

8. Lainanantajan Luotettavuus

 • Arviot ja Palaute: Tutustu lainanantajan asiakaspalautteisiin ja -arvioihin.
 • Asiakaspalvelu: Testaa, miten helposti saat yhteyden lainanantajan asiakaspalveluun ja miten he vastaavat kysymyksiisi.
VertaaLainaa.fi
Logo