Mistä löytää halpakorkoinen laina? – Täytä lainahakemus

Kulutusluotto ei ole pikavippi

Monella ihmisellä on harhaluulo, että netissä olevat vakuudettomat lainat luokitellaan kaikki samaan kategoriaan – pieni laina ilman vakuuksia on korkeakorkoinen pikavippi. Näin ei kuitenkaan ole. Vakuudettomia lainoja eivät myönnä vain pikavippiyhtiöt, vaan myös suomalaiset kivijalkapankit. Netistä löytyy usein sopiva halpakorkoinen laina ilman takaajia tai vakuuksia.

 

Kaikki lainat netissä eivät ole pikavippejä

Kulutusluotoista liikkuu monenlaista uskomusta ja monella on ajatus, että kaikki netistä haettavat lainat ovat korkeakorkoisia pikalainoja. Tämä ei kuitenkaan pidä alkuunkaan paikkaansa. Nykyisin netistä löytyy todella monta suomalaista pankkia, joista voi hakea lainaa 1000 eurosta aina jopa 60000 euroon saakka. Se miten nopeasti laina maksetaan hakijan tilille, ei määritä onko kyseessä pikavippi. Lainan korko, kulut ja lainan takaisinmaksuohjelma määrittävät millaisesta lainatuotteesta on kyse.

Pikavippejä myöntävät yleensä tehtävään erikoistuneet pikavippiyhtiöt, kun taas kulutusluottoja myöntävät pankit ja muut rahoitusyhtiöt. Pikavippi maksetaan hakijan tilille jopa 10 minuutin kuluttua lainan myöntämisestä, lainasumma on pieni ja lainaehtojen mukaan laina maksetaan takaisin nopeasti. Kulutusluotto pystytään usein myös maksamaan pankin tai rahoitusyhtiön toimesta lainansaajan tilille saman päivän aikana lainanpäätöksestä, lainasummat ovat hieman suurempia ja laina-aika pidempi, mutta vastaavasti lainan kulut maltillisemmat. Pikavippeihin nähden kyseessä on kuitenkin halpakorkoinen laina. Kulutusluottojen etuna on myös, että vaikka maksuaika on hieman pidempi pysyy lainan kuukausierä pienenä, eikä lainan takaisinmaksun kanssa tarvitse hätäillä.

Pikavippi sopii monenlaiseen akuuttiin rahan tarpeeseen hyvin, mutta pikavippien kohdalla on tärkeä muistaa, että jos lainaa ei pysty maksamaan takaisin sovitussa aikataulussa saattaa pikavipistä huomaamatta tulla kallis laina. Jos kuitenkin tietää, että lainan pystyy maksamaan takaisin, vaikka seuraavan palkkapäivän aikoihin pysyy pikavipin korko hyvin kohtuullisella tasolla.

 

Mistä tietää mikä on halpakorkoinen laina?

Halpakorkoisen lainan löytämiseen ei ole kuin yksi vaihtoehto – lainan kilpailuttaminen ja lainavertailu. Ja tämä tapahtuu hakemalla lainaa maksuttoman lainahakemuksen avulla.

Suoralta kädeltä ei voida sanoa mikä on halvin laina, koska lainan korkoon ja kuluihin vaikuttaa haettava lainasumma, laina-aika, lainan mahdolliset vakuudet tai takaus sekä hakijan tiedot.

Lainan kilpailuttaminen kuitenkin monen eri pankin ja rahoitusyhtiön välillä on varsin työlästä ja aikaa vievää, koska lainamarkkinoiden tarjonta netissä on kasvanut viime vuosina huomattavasti.

Lainan kilpailutus kannattaakin jättää siihen erikoistuneen palvelun hoidettavaksi. VertaaLainaa.fi välittää lainahakemuksesi yli 25 pankille ja rahoitusyhtiölle kilpailutettavaksi ja saat tulleiden lainatarjousten joukosta valita itsellesi parhaiten sopivan vaihtoehdon. Vertaa lainoja muun muassa niiden lainaehtojen ja vuosikorkojen perusteella ja tee valinta oman lainatarpeesi mukaan ilman kiirettä tai painetta. Tällä tavoin löydät tarvitsemasi halpakorkoisen lainan.

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainatarjousten vastaanottaminen on VertaaLainaa.fi palvelussa aina täysin maksutonta ja riskitöntä. Lainan kilpailuttaminen tai lainatarjousten vertailu ei maksa hakijalle mitään eikä sido häntä ottamaan lainaa ellei sopivaa vaihtoehtoa löydy.

 

Halpakorkoinen laina otetaan usein harkittuun hankintaan

Kulutusluottojen kohdalla ajatellaan, että ne otetaan vain turhaan huvitteluun, ravintolaillallisiin ja luksustavaroihin. Todellisuudessa kulutusluotto otetaan hyvin usein harkittuihin ostoksiin, kuten pyykinpesukoneen hankintaan, renkaiden ostoon tai remontin maksamiseen esimerkiksi silloin, kun keittiö kaipaa pientä pintaremonttia tai kokonaan uusia kalusteita. Tähän tarkoitukseen voi hakea remonttilainaa ilman vakuuksia tarvittavan määrän. Kulutusluotolla myös maksetaan usein lemmikin eläinlääkärikulut tai suuremmat juhlat.

Jokaisella ihmisille on erilaiset tarpeet suuremmalle rahasummalle ja aina kaikkea ei voi toteuttaa pelkästään perheen tuloilla. Näihin tarkoituksiin vakuudeton kulutusluotto voi olla hyvä ratkaisu, koska muuten kodin remontti, kaivattu lomamatka tai kesämökin kunnostaminen jäisi toteuttamatta.

 

Lainan korko – täytä hakemus ja vertaa lainat

On sanomattakin selvää, ettei mikään laina ole ilmainen. Haki lainan pankista tai verkosta, lainaan kohdistuu aina kuluja ja korkoja. Lainan korkotasoon vaikuttaa monet tekijät kuten paljonko lainaa otetaan, kuinka pitkä on lainan takaisinmaksuaika sekä hakijan tulot ja maksukyky. Koko lainan takaisinmaksuajalta kertyy korkoa, joten tästä syystä lainasummalla ja laina-ajalla on väliä. Mitä nopeammin maksat lainan takaisin, sen vähemmän kuluja ja korkoa ehtii kertymään. Laina-aikana voi myös tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä tai lainan voi maksaa etuajassa pois, jos siihen on taloudellisesti mahdollisuus.

Vakuudeton kulutusluotto on hieman vakuudellista kulutusluottoa kalliimpi. Tämä johtuu siitä, että vakuudettomassa kulutusluotossa lainansaaja vastaa yksin lainasta. Pankeille ja rahoitusyhtiöille vakuudeton laina on aina riskialttiimpi, koska jos lainansaaja ei pysty maksamaan lainaa takaisin, aiheutuu tästä lainanmyöntäjälle luottotappiota. Tästä syystä vakuudettomassa lainassa on korkeampi korko.

Kulutusluoton korko on alkaen 4,19 % ja etuna on, että lainan saa ilman vakuuksia tai henkilötakausta.

 

Yksi lainahakemus, monta lainatarjousta

Kilpailuttamalla lainan voit vastaanottaa useita lainatarjouksia yhdellä hakemuksella, mikä säästää sekä aikaa että vaivaa ja antaa selkeän kuvan eri lainavaihtoehdoista. Tämä mahdollistaa sen, että voit vertailla eri pankkien ja rahoituslaitosten tarjouksia ja löytää itsellesi edullisimman lainan pienimmällä mahdollisella korolla.

  • Täytä yksi lainahakemus huolellisesti ja toimita tarvittavat liitteet.
  • Saat mahdollisesti useita erilaisia lainatarjouksia eri pankeilta ja rahoituslaitoksilta.
  • Vertaile saamiasi tarjouksia. Kiinnitä huomiota koron lisäksi myös muihin kuluihin, laina-aikaan ja ehtoihin.
  •  Valitse laina, jossa on alhainen korko

Kilpailuttamalla lainasi saat useita lainatarjouksia yhdellä hakemuksella, jolloin voit verrata eri lainanantajien tarjouksia ja valita edullisimman vaihtoehdon. Muista vertailla sekä korkoja että muita ehtoja ja kuluja, jotta löydät itsellesi parhaiten sopivan lainan.

VertaaLainaa.fi
Logo