Tiesitkö, jälleenrahoitus säästää rahaa?

Jälleenrahoitus tuo säästöä

Onko sinulle kertynyt useita luottokorttimaksuja, pikalainoja, joustoluottoja tai joitain muita osamaksuja? Tiesitkö että kun maksat montaa lainaa kerralla, maksat myös lainojen kiinteät kulut, kuten tilinhoitomaksut moninkertaisina? Yleensä pienten luottojen ja osamaksujen todellinen vuosikorko on merkittävästi suurempi, kuin esimerkiksi pankkilainassa? Jälleenrahoitus on helppo ja vaivaton tapa säästää rahaa. Käymme tässä artikkelissa läpi miksi ja miten sinäkin voit yhdistää lainat ja hyötyä siitä niin henkisesti, kuin taloudellisestikin.

 

Mitä jälleenrahoitus tarkoittaa?

Jälleenrahoitus tarkoittaa olemassa olevan lainan uudelleenrahoittamista eli vaihtamista uuteen lainaan, jolla maksetaan vanha laina pois. Tämä tapahtuu yleensä siksi, että uusi laina tarjoaa paremmat ehdot ja edullisemman koron kuin vanha laina, jolloin lainanottaja voi säästää kuluissa ja maksaa lainaa takaisin nopeammin. Jälleenrahoitus on yleinen käytäntö esimerkiksi asuntolainojen ja autolainojen kohdalla. Jälleenrahoituksen avulla etsitään yhdistelylaina joka on kooltaan hieman suurempi pankkilaina tai kulutusluotto, jolla maksetaan pois useita pieniä lainoja ja osamaksuja. Yhdistelylaina on koroiltaan edullisempi, kuin pienemmät pikalainat ja joustoluotot, joten jälleenrahoituksen avulla pystyy säästämään jatkossa lainan hoitokuluissa sekä selkeyttämään omaa taloutta.

 

Miten jälleenrahoitus toimii?

Jälleenrahoituksella voi olla monia hyötyjä lainanottajalle, kuten rahan säästöä ja taloudellisen tilanteen parantamista. Jälleenrahoituksessa vanha laina maksetaan pois uudella lainalla, joka tarjoaa paremmat ehdot ja edullisemman koron. Uusi laina voi olla esimerkiksi pienempi korkoinen, pidemmällä takaisinmaksuajalla tai suuremmalla lainasummalla. Jälleenrahoituksen avulla lainanottaja voi säästää rahaa kuluissa ja maksaa lainaa takaisin nopeammin.

 

Milloin jälleenrahoitusta kannattaa harkita?

Jälleenrahoitusta kannattaa harkita erityisesti silloin, kun vanhan lainan ehdot eivät ole enää edulliset tai kun taloudellinen tilanne on muuttunut. Esimerkiksi asuntolainan kohdalla pienikin korkoero voi tarkoittaa satojen tai jopa tuhansien eurojen säästöjä vuodessa. Jälleenrahoitus voi myös auttaa parantamaan taloudellista tilannetta ja helpottaa talouden hallintaa.

 

Mitä riskejä jälleenrahoitukseen liittyy?

Jälleenrahoitukseen liittyy myös riskejä, kuten ennenaikaisen takaisinmaksun kuluja ja muita maksuja. Lisäksi uusi laina voi edellyttää vakuuksia tai takauksia, jotka voivat lisätä riskiä. Onkin tärkeää tutkia huolellisesti eri jälleenrahoitusvaihtoehtoja ja arvioida kustannuksia ennen päätöksen tekemistä.

 

Jälleenrahoitus voi tuoda merkittäviä säästöjä

Jos olet tilanteessa jossa sinulla on maksettavana useita lainoja ja muita osamaksuja samanaikaisesti, tiedät varmasti sen kuinka turhauttavaa on maksaa kiinteät kulut kuukausittain monesta eri lainasta. Lainojen yhdistäminen toisi sinulle merkittävää säästöä jo pelkästään kiinteiden kulujen osalta. Vielä kun otetaan huomioon se, että yhdistelylaina myönnetään pienemmällä korolla kuin pienlainat ja joustoluotot, nostaa tämä säästön määrää entisestään. Näiden asioiden vuoksi lainan yhdistäminen kannattaa tehdä välittömästi.

Esimerkki yhdistettävistä lainoista ja niiden kuluista:

Pikalaina 1000 euroa, Maksuaika 3 vuotta, Nimellinen vuosikorko 20 %, Hoitokulut 12,50 € / kk, Todellinen vuosikorko 52,05 %, Kuukausierä 49,66 €, Maksat yhteensä 1787,89 euroa.

Joustoluotto 2000 euroa, Maksuaika 3 vuotta, Nimellinen vuosikorko 15 %, Hoitokulut 12,50 € / kk, Todellinen vuosikorko 30,82 %, Kuukausierä 116,50 €, Maksat yhteensä 4193,86 euroa.

Kulutusluotto 6000 euroa, Maksuaika 3 vuotta, Nimellinen vuosikorko 12 %, Hoitokulut 12,50 € / kk, Todellinen vuosikorko 17,56 %, Kuukausierä 211,79 €, Maksat yhteensä 7624,29 euroa.

Yllä olevan esimerkin mukaan lähtötilanne on tämä:

 • Lainaa on yhteensä: 9000 euroa
 • Lainan hoitokulut ovat yhteensä 37,50 € / kk
 • Kuukausierät ilman lainan hoitokuluja, ovat 340,45 € / kk
 • Ilman lainojen yhdistämistä maksaisit takaisin yhteensä: 13 606,04 euroa

Verrataan tätä siihen, että haetaan yhdistelylaina, jolla maksetaan nämä kolme lainaa pois.

Tiedot yhdistelylainasta:

 • Lainaa 9000 euroa, Maksuaika 3 vuotta, Nimellinen vuosikorko 5,9 %, Hoitokulut 7,50 € / kk, Todellinen vuosikorko 8,01 %, Kuukausierä 280,89 €, Maksat yhteensä 10 112,03 euroa. *LÄHDE: Yhdistelylainaa.fi

Laskema säästöstä:

 • Lainaa on yhteensä: 9000 euroa | Lainasumma pysyy samana
 • Lainan hoitokulut ovat yhteensä 37,50 € / kk | Lainan hoitokulut ovat 7,50 € / kk, säästöä 30 € / kk
 • Kuukausierät ilman lainan hoitokuluja, ovat 340,45 € / kk | Kuukausierä ilman tilinhoitomaksua on 273,39 €, eli 67,06 € vähemmän.
 • Ilman lainojen yhdistämistä maksaisit takaisin yhteensä: 13 606,04 euroa | Yhdistettyä lainat maksat takaisin: 10 112,03 €, eli säästät 3494,01 euroa.

 

Lainojen jälleenrahoitus helpottaa oman talouden hallintaa

Lainojen jälleenrahoitus kannattaa tehdä vaikka siitä koituva taloudellinen säästö jäisikin pieneksi. Kun lyhentää useaa lainaa samanaikaisesti, täytyy silloin muistaa myös monen eri lainan lyhennysaikataulut ja lyhennyksen eräpäivät. Kun yhdistää lainat, tarvitsee muistaa vain yhden lainan eräpäivä, joten se helpottaa varmasti oman talouden hallintaa ja poistaa täysin tarpeetonta stressiä.

 

Miten lainat yhdistetään?

Lainojen yhdistäminen on nykyään helpompaa kuin koskaan. Kun vielä muutama vuosi sitten lainat pystyi yhdistämään vain varaamalla pankista ajan lainaneuvojalle, voi lainat nykyään yhdistää vaikka kotisohvalta käsin. Edullisen yhdistelylainan löytäminen on nykyään varsin helppoa, sillä voit kilpailuttaa jopa yli 30 pankkia ja muuta rahalaitosta vain yhdellä hakemuksella.

 

Miksi jälleenrahoitusta kannattaa harkita?

Jälleenrahoitus tarkoittaa lainan uudelleenrahoitusta eli vanhan lainan vaihtamista uuteen lainaan. Jälleenrahoitus on yleistynyt erityisesti asuntolainojen kohdalla, sillä se voi tarjota monia etuja lainanottajalle. Jälleenrahoitusta voi hakea myös pienemmille lainoille ja nykyiset lainat voi yhdistää alhaisemmalla lainan korolla olevaan kulutusluottoon tai pankkilainaan.

Säästät rahaa kuluissa

Yksi suurimmista syistä, miksi jälleenrahoitusta kannattaa harkita, on se, että uusi laina voi tarjota paremmat ehdot ja edullisemman koron kuin vanha laina. Tämä tarkoittaa sitä, että säästät rahaa kuluissa ja maksat lainaa takaisin nopeammin. Esimerkiksi suuremman autolainan kohdalla pienikin korkoero voi tarkoittaa satojen tai jopa tuhansien eurojen säästöjä vuodessa.

Parannat taloudellista tilannettasi

Jälleenrahoituksen avulla voit myös parantaa taloudellista tilannettasi. Esimerkiksi jos sinulla on useita pieniä lainoja eri luotonantajilta, voit yhdistää ne yhdeksi suuremmaksi lainaksi jälleenrahoituksen avulla. Tämä helpottaa talouden hallintaa ja vähentää kuukausittaisia maksuja.

Helpotat talouden hallintaa

Jälleenrahoitus helpottaa myös talouden hallintaa, sillä sinun tarvitsee maksaa vain yhtä lainaa yhdelle luotonantajalle. Tämä vähentää maksuviivästysten riskiä ja helpottaa talouden suunnittelua.

 

Miten valita sopiva jälleenrahoitus?

Jälleenrahoitus tarkoittaa vanhan lainan uudelleenrahoittamista uudella lainalla, joka tarjoaa paremmat ehdot ja edullisemman koron. Sopivan jälleenrahoituksen valitseminen ei kuitenkaan ole aina helppoa, sillä markkinoilla on runsaasti erilaisia lainoja ja luotonantajia.

Tässä muutamia vinkkejä sopivan jälleenrahoituksen valitsemiseen:

 1. Selvitä tarpeesi ja tavoitteesi. Haluatko säästää rahaa kuluissa, lyhentää lainan takaisinmaksuaikaa vai vapauttaa rahaa muihin tarkoituksiin?
 2. Vertaile eri luotonantajia. Tutki eri luotonantajien tarjoamia korkoja, kuluja, takaisinmaksuaikoja ja muita ehtoja. Muista myös tutkia luotonantajan mainetta ja luotettavuutta.
 3. Laske kokonaiskustannukset. Huomioi lainan koron lisäksi myös muut maksut ja kustannukset.
 4. Harkitse vakuuksia ja takauksia. Jos haluat saada edullisemman koron, harkitse vakuuksien ja takauksien antamista. Muista kuitenkin, että vakuudet ja takaukset voivat lisätä riskiä.
 5. Tarkista luottoluokituksesi. Luottoluokitus vaikuttaa lainatarjouksiin ja korkoihin. Jos luottoluokituksesi on heikko, voit pyytää apua luottoneuvojalta.

Jälleenrahoituksen valinnassa kannattaa siis huomioida oma tilanne ja tavoitteet sekä vertailla eri vaihtoehtoja ja kustannuksia ennen päätöksen tekemistä.

 

Yhdistä lainat VertaaLainaa.fi palvelun avulla

Me olemme valmiita auttamaan kaikkia suomen kansalaisia lainojen yhdistämisessä. Tiedämme sen miten suuren taloudellisen hyödyn ja henkisen helpotuksen lainojen yhdistäminen voi tuoda.

Kun haluat yhdistää lainasi, toimi näin:

 • Laske yhteen kakkien yhdistettävien lainojen maksamaton pääoma.
 • Siirry meidän lainahakemukseen, jonka löydät etusivultamme: VertaaLainaa.fi
 • Pyydä lainatarjoukset edellä laskemallesi summalle.
 • Lähetettyäsi lainahakemuksen saat lainapäätöksen heti ja lainatarjoukset saapuvat noin 2 – 10 minuutin sisällä.
 • Vertaa ja valitse sinulle sopivin lainatarjous ja hyväksy se tarjouksen mukana tulleiden ohjeiden mukaisesti.
 • Saatuasi rahat tilillesi, maksa heti pois kaikki pienet lainat, jotka halusit yhdistää.
 • Nyt maksaisit jatkossa vain yhtä lainaa, monen pienen lainan sijaan.

Usein kysytyt kysymykset aiheesta: Jälleenrahoitus

Mitä jälleenrahoitus tarkoittaa?

Jälleenrahoitus tarkoittaa vanhan lainan uudelleenrahoitusta uudella lainalla, joka tarjoaa paremmat ehdot ja edullisemman koron.

Miksi jälleenrahoitusta kannattaa harkita?

Jälleenrahoitus kannattaa harkita, kun vanhan lainan ehdot eivät ole enää edulliset tai kun taloudellinen tilanne on muuttunut. Jälleenrahoitus voi auttaa säästämään rahaa kuluissa, parantamaan taloudellista tilannetta ja helpottamaan talouden hallintaa.

Miten valita sopiva jälleenrahoitus?

Sopivan jälleenrahoituksen valitsemisessa kannattaa huomioida oma tilanne ja tavoitteet sekä vertailla eri vaihtoehtoja ja kustannuksia ennen päätöksen tekemistä.

Mistä voin hakea jälleenrahoitusta?

Jälleenrahoitusta voi hakea eri luotonantajilta, kuten pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä. Kannattaa tutkia eri vaihtoehtoja ja vertailla tarjouksia ennen päätöksen tekemistä.

Voinko jälleenrahoittaa kaikkia lainoja?

Jälleenrahoitus ei ole mahdollinen kaikissa lainoissa, mutta yleisesti ottaen jälleenrahoitusta voi hakea esimerkiksi asuntolainoihin, autolainaan, kulutusluottoihin, pikalainoihin ja joustoluottoon.

Lue lisää blogistamme:

VertaaLainaa.fi
Logo