Juhlalaina kattamaan juhlien rahoitus

Juhlalaina

Suuremmat juhlat, kuten häät, ylioppilasjuhlat, ristiäiset sekä isommat syntymäpäivänjuhlat maksavat tarjoiluineen yllättävän paljon. Mielellään suvun pyytäisi juhlistamaan tärkeää päivää. Monella suunnitelmat tyssää kuitenkin jo alkumetreillä, kun alkaa ynnäilemään budjettia koristeineen ja tarjottavineen.

Juhlalaina kattaa suurtenkin juhlien rahoituksen

Ei ole laisinkaan epätavallista, että suuremien juhlien kulut päätetään kattaa lainalla. Tärkeän päivän vuoksi useat ovat valmiita ottamaan hieman lainaa, jotta päivästä saisi ikimuistoisen ja juuri sellaisen kuin haluaa. Millainen häälaina on järkevintä ottaa? Millaista juhlalainaa ylipäätään voi verkosta hakea suurempien juhlien järjestämiseen? Mitä asioista tulee ottaa huomioon juhlien budjettia laadittaessa? Näistä kerromme seuraavaksi lisää.

 

Ota nämä asiat huomioon juhlajärjestelyissä

Alkuun tulee laatia tarkempi budjetti, mitä järjestettävät juhlat tulee maksamaan. Suunnitelmat toki voi muuttua matkan varrella, mutta on hyvä miettiä mitä kaikkia asioita juhlien järjestämisessä tulee ottaa huomioon.

Vierasmäärä. Juhliin osallistujien määrä vaikuttaa oleellisesti myös kuluihin. Mitä enemmän väkeä kutsutaan paikalle, sen enemmän tulee olla tarjottavia.

Juhlapaikka. Mieti, mahtuuko kaikki vieraat juhlapäivänä kotiisi? Olisiko syytä varata juhlapaikka tai pihaan juhlateltta? Jos päädytään varaamaan juhlapaikka, kannattaa varaus tehdä useita kuukausia ennen juhlapäivää. Kannattaa myös soittaa useampaan paikkaan selvitellen juhlapaikkojen hintoja. Niissä voi olla useamman sadan euron eroja.

Tarjoilu. Ruoka ja juoma haukkaa suuren osan budjetista. Niin kuin aikaisemmin todettiin, mitä enemmän vieraita kutsutaan, sen enemmän tarjoiluun tulee varata rahaa. Tarjoilun suhteen tulee miettiä päivän ohjelmaa tarkemmin. Jos kyseessä on häät, on vieraille usein tarjolla lämpöinen ruoka kakkukahvien kera. Jos kyseessä on muu juhla, on syytä miettiä onko tarjolla ainoastaan kakkukahvit ja suolaisia leivonnaisia?

Juhlavaatteet/kampaus/meikki. Juhlavaatteet kampauksineen on todella tärkeä osa juhlapäivää. Näihin kannattaa panostaa ja valita vaatteet ja kampaus oman tyylin ja juhlan mukaan. Juhla-asun saattaa löytää edullisesti, mutta usein puvusta tai mekosta saa pulittaa muutaman sadan euron verran. Siihen päälle kengät sekä mahdollisesti kampaus ja meikki.

Valokuvaus. Valokuvia juhlista on mukava katsella sitten juhlien jälkeen. Kuvista on myös kiva laittaa ystäville kiitoskortit juhlaan osallistumisesta. Jos epäilee, ettei kukaan ehdi tai halua kuvata juhlissa, on hyvä pyytää paikalle ammattikuvaaja. Heillä on silmää ja taitoa onnistuneisiin kuviin. Hyvään valkokuvaajaan satsaaminen ei koskaan kaduta jälkikäteen.

Kaikkea ei kuitenkaan voi tehdä monta viikkoa etukäteen, vaan osa juhlien järjestelyistä täytyy jättää ns. viime tippaan. Talous ja koti – artikkelissa on hyvä viiden kohdan muistilista, mitä tulee tehdä viime hetkillä ennen juhlien alkamista.

Lue lisää mitä kaikkea hääbudjetissa tulee ottaa huomioon?

 

Millainen laina juhlia varten?

Usein juhlia varten verkosta haetaan vakuudeton juhlalaina. Tämä tarkoittaa ettei juhlalainaa varten tarvitse hankkia lähipiiristä henkilötakausta tai muitakaan vakuuksia lainalle. Tämä on monelle juhlienjärjestäjälle mukavin ja nopein tapa hankkia rahoitus tärkeää päivää varten.

Voit hakea lainaa heti maksuttomalla nettihakemuksella ilman vakuuksia 100 eurosta aina jopa 60 000 euroon saakka. Maksuaikaa juhlalainalle saa 1 – 15 vuotta, mikä vaihtelee haetun lainasumman sekä lainatuotteen mukaan. Verkon lainahakemus on avoinna ympäri vuorokauden, joten hakemuksen voi täyttää mihin aikaan tahansa. Tyypillisesti juhlia varten haettu lainatuote on joko kulutusluotto tai joustoluotto.

Kulutusluotto on kertaluotoisesti tilille maksettava laina, kun taas joustoluottoa voi nostaa tilille pienemmissä erissä. Kulutusluotossa kulut ja korkomaksut kohdistuu heti koko lainasummalle, mutta koska joustoluottoa voi nostaa erissä, kulut ja korko määräytyy aina sen mukaan mitä asiakas nostaa lainaa käyttöönsä. Loppujen lopuksi ei ole niin väliä millainen lainatuote on minkä valitset, tärkeämpää on, että juhlalaina on tarpeisiisi sopiva sekä edullinen. Kilpailuttamalla lainan VertaaLainaa palvelussa, saat vertailtavaksi mahdollisesti useita lainatarjouksia mistä pääset valitsemaan juhlaan sopivan lainan mikä on kuluiltaan kilpailukykyinen.

VertaaLainaa.fi
Logo