Keittiöremontti – mitä asioita tulee ottaa huomioon?

Keittiölaina - Vertaalainaa.fi

Keittiöremontti on aina suuri investointi. Keittiöremontissa pääsee parhaaseen lopputulokseen tarkan suunnittelun, ammattilaisten hyödyntämisen sekä budjetin laatimisen kautta. 

Keittiöremontti on aina iso ja melko kallis investointi, mutta sen tekeminen nostaa asunnon arvoa ja lisää viihtyvyyttä. Toimivat ja omaan makuun sopivat keittiökalusteet ovat kodin keskipiste missä viihtyy koko perhe. Keittiökalustevaihtoehtoja löytyy useita ja lopullisiin ratkaisuihin vaikuttaa budjetti sekä keittiön koko ja malli. 

 

Keittiön pohjaratkaisu

Keittiöremontti alkaa suunnittelusta. Remontissa tulee ottaa huomioon kantavat rakenteet sekä miten keittiökalusteet kannattaa sijoittaa tilaan niin, että ne ovat toimivat. Keittiön käytännöllisyys onkin ratkaiseva tekijä remontissa ja usein sen suunnittelussa kannattaa kääntyä keittiöfirman puoleen. Heillä on käytössään erilaisia ohjelmia, joilla kalusteita yms. voi sijoitella monella tavalla. Keittiösuunnitteluun kannattakin varata reilusti aikaa, koska tässäkin pätee sanonta ”hyvin suunniteltu on puoliksi tehty”.

Oman tyylin löytämisen tueksi kannattaa katsella eri keittiömallivaihtoehtoja sekä värimaailmaa. Osa pitää ajattomista vaaleista materiaaleista, osa rohkeammasta sisustamisesta. Esimerkiksi viime aikoina suosittuja valintoja ovat olleet mustat materiaalivalinnat keittiössä.

 

Keittiöremontin budjetin laatiminen

Keittiöremontin budjetin laatiminen on tärkeä tehdä ennen remontin aloittamista. Keittiöön tarkoitettu budjetti tullaan myös kysymään, kun suunnitelmia lähdetään esittämään eri firmoille. Keittiöremontin hinta voi vaihdella muutamasta tuhannesta eurosta jopa 30.000 euroon saakka. Hintaan vaikuttaa paljon millaiset keittiömateriaalit valitaan, kuinka suuri remontoitava keittiö on ja kuinka paljon remontissa tarvitaan ulkopuolista apua?

Budjetin suunnittelu kannattaa aloittaa miettimällä kuinka paljon remonttiin on valmis laittamaan rahaa? Onko käytössä omia säästöjä vai maksetaanko keittiöremontti lainarahalla? Kun suuntaa antava arvio keittiöremontin hinnasta on mietittynä, kannattaa pyytää tarjoukset eri keittiöfirmoista. Kalleimman ja halvimman tarjouksen välillä voi olla huomattavia eroja.

Hintavertailussa kannattaa ottaa huomioon keittiöfirmojen erilaiset laatuvaatimukset sekä sisältyykö hintaan esimerkiksi kodinkoneita. Voi olla myös että toisen keittiöfirman keittiösuunnitelman on vain pohjaratkaisultaan parempi tai yhteistyö firman kanssa on sujuvaa ja aikataulut sopii paremmin yhteen.

Keittiöremontin rahoitus tulee olla kunnossa ja sovittuna jo ennen remontin aloittamista. Tämä auttaa suunnittelemaan omaan maksukyvyn nähden realistisen budjetin mitä kaikkiaan keittiön remontoimiseen menee rahaa. Budjettiin kannattaa jättää myös hieman liikkumavaraa, jos remontin yhteydessä vastaan tulee jotain yllättävää, kuten aikataulumuutokset, remontin viivästyminen, ennalta arvaamattomat korjaukset, kun vanhaa keittiötä puretaan yms. Ota budjetin laskelmissa huomioon myös, tarvitsetko lainaa kodinkoneisiin kuten uuteen jääkaappiin, mikroon tai uuniin?

Ilman tarkempaa suunnittelua tai keittiötoimittajien vertailua keittiöremontin hinta saattaa yllättää. Keittiökalusteiden hintahaitari on todella laaja ja keittiön materiaaleihin saa uppomaan useita tuhansia euroja rahaa. Tarkemmalla suunnitelmalla budjetissa pysyminen on helpompaa.

 

Itse tekemällä säästää – mutta mitä kannattaa tai uskaltaa tehdä itse?

Itse tekemällä toki säästää useita satoja euroja, mutta on tärkeä tiedostaa mitä oikeasti osaa itse tehdä ja mitä kuuluu jättää ammattilaisten hoidettavaksi. Moni päättää säästää keittiöremontissa kalusteiden asentamisessa. Asennustyöt maksavat arvioilta 500 – 1000 euroa, mutta on hyvä ottaa huomioon, että asentaminen vie aikaa jopa useita päiviä.

Onko perheelläsi mahdollisuus olla ilman keittiöitä useamman päivän, jopa viikkojen ajan? Kuinka itse pystyt keittiötä asentamaan muilta töiltä?

 

Remonttilainalla toteutat keittiöremontin

Keittiön remontoiminen maksaa useita tuhansia euroja eikä omia säästöjä välttämättä ole tarpeeksi tai niitä ei kokonaisuudessaan halua käyttää remonttiin.

VertaaLainaa.fi palvelun avulla remonttilainan kilpailuttaminen käy kätevästi. Hakijan tarvitsee täyttää vain yksi lainahakemus, joka välitetään heti kilpailutettavaksi yli 30 pankille ja rahoitusyhtiölle. Kilpailutuksessa on mukana useita tunnettuja ja vakavaraisia pankkeja ja rahoitusyhtiöitä, jotka tekevät omien hakukriteereiden pohjalta hakijalle mahdollisen lainatarjouksen.

Remonttilainaa voi VertaaLainaa.fi kautta hakea aina 60 000 euroon saakka ilman takaajia tai vakuuksia. Lainaan saa takaisinmaksuaikaa 1 – 20 vuotta.

Muista aina kilpailuttaa lainasi korko ennen lainapäätöksen hyväksymistä. Alla olevasta linkistä pääset kilpailuttamaan remonttilainan.

 

Remonttilainaa hakeneen asiakkaan kokemus keittiön remontoimisesta

Petteri asuu Turussa yhdessä aviovaimonsa kanssa ja he ostivat hiljan omakotitalon, joka on rakennettu vuonna 2012. Keittiö vaati hieman ehostamista ja pariskunta halusi tehdä keittiöstä toimivamman ja omannäköisen ennen lapsen syntymää.

”Vaikka olimme vaimon kanssa katselleet erilaisia keittiövaihtoehtoja yhdessä jo useamman kerran, vaati keittiön suunnittelu aikaa. Halusimme keittiöstä aikaa kestävän, laadukkailla materiaaleilla valitun tilan, jossa tulevaisuudessa vietettäisiin perheen kanssa yhdessä aikaa. Materiaalivalinnat osuivat vaimon kanssa sujuvasti yhteen ja saimme lyötyä kaupat lukkoon hyväksi todetun keittiöfirman kanssa. Meille oli alusta asti selvää ettemme itse tee juuri mitään, koska vaimo on viimeisillään raskaana ja itse olen reissuhommissa. Olimme vaimon kanssa hetki sitten menneet naimisiin, joten meillä oli rahasta tiukkaa. Päätimme ettemme käytä kaikki säästöjä keittiöremonttiin, koska vauvakin on pian syntymässä. Otimme remonttia varten vakuudettoman kulutusluoton, jolla pystyimme maksamaan keittiöremontin kokonaan”.

Petterin ja hänen vaimonsa keittiö remontoitiin lattiasta kattoon. Keittiön ja olohuoneen välissä oleva seinä kaadettiin ja keittiöön täytyi liittää uusia pistorasioista. Myös keittiön hana, allas ja kaikki kodinkoneet meni uusiksi. Keittiö tuli kaikkiaan maksamaan 15.500 euroa. Keittiötoimittaja oli koko prosessin ajan vastuussa aikatauluttamisesta, joten kaikki sujui hyvin mutkattomasti. Keittiöremontin ajan tuore aviopari asui osittain vaimon lapsuudenkodissa, koska remontin ajan keittiö oli kokonaan poissa käytöstä. Uuteen keittiöön he ovat todella tyytyväisiä.

 

Lue myös:

VertaaLainaa.fi
Logo