Kylpyhuoneremontti edessä? – Kilpailuta laina ennen remontin aloittamista

Kylpyhuoneremontti

Kylpyhuoneremontti tulee kodissa vastaan viimeistään, kun pesutiloilla on ikää keskimäärin 20 vuotta. Aikaisemminkin remontin voi tehdä esteettisistä syistä, mutta kun kylpyhuone on palvellut kymmeniä vuosia, on tilat uusittavat jo rakenteellisista syistä. Ajan myötä saumat saattavat halkeilla ja silikonit irtoilla. Jos mietitään, koska kylpyhuoneremontti kannattaa tehdä? Voidaan vinkkinä antaa, että mieluummin aikaisin kuin liian myöhään. Kokosimme alle yleisimmät kysymykset, mitkä liittyvät kylpyhuoneen remontoimiseen. 

 

Mitä asioita tulee ottaa huomioon ennen kylpyhuoneremontin aloittamista?

On hyvä huomioida, että jos kyseessä on vanha kylpyhuone, joka on rakennettu ennen vuotta 1994, tulee siihen lain mukaan tehdä asbestikartoitus Aluehallintoviraston Työsuojeluhallinnon  ohjeen mukaan. Asbestikartoituksen tekeminen tulee jättää ammattihenkilöiden hoidettavaksi ja tarkemmat ohjeet sen tekemiseen tulee katsoa Työsuojeluhallinnon sivuilta. Muita huomioon otettavia asioita on, että erityisesti vanhempaan pesutilaan on syytä tehdä kosteuskartoitus, mutta ei se ole huono idea myöskään uudempaan kylpyhuoneeseen. Kosteusmittauksen avulla pystyy sulkemaan pois mahdollisen kosteusvaurion.

 

Kuinka kauan kylpyhuoneremontti arviolta kestää?

Kylpyhuoneremontin kestoon on syytä varata aikaa noin kolme viikkoa. Kylpyhuoneremontin kestoon vaikuttaa lisäksi mahdollinen kosketusvaurio, silloin aikaa tulee varata reippaasti enemmän. Kylpyhuoneremontin aikaa vievin osuus on lattiavalun kuivuminen sekä uusien kaakeleiden asentaminen. Remontin ajankohdalla ei ole mitään väliä. Kylpyhuoneremontin voi hyvin tehdä esimerkiksi talvella. Ajankohta on kuitenkin hyvä miettiä sen pohjalta missä itse ja muu perhe pystyy tuona arviolta kolmen viikon aikana käymään pesulla. Osa hyödyntää uimahallin peseytymistiloja, osa käy pesulla sukulaisten luona.

 

Voiko kylpyhuoneremontin tehdä itse?

Kylpyhuoneen remontoiminen kannattaa jättää suosiolla ammattilaisille. Edes vanhan kylpyhuoneen purkamista ei suositella henkilölle, jolla ei ole märkätilojen uusimiseen tarvittavaa koulutusta. Kylpyhuoneremontti vaatii ammattilaisen alusta loppuun aina laatoituksesta putki – ja sähkötöihin. Ammattilaisen avulla kylpyhuoneremontissa pääsee parhaimpaan lopputulokseen, kun pesutiloja aikaisemmin tehneen henkilön kanssa pystyy tarkemmin suunnittelemaan remontin aikataulun, materiaalit ja kylpyhuoneremontin kustannukset.

 

Kuinka paljon kylpyhuoneremontti tulee maksamaan?

Kylpyhuoneremontti on kallis investointi, joten budjetin laatiminen kannattaa tehdä tarkoin ammattilaisen kanssa. Itse ei välttämättä osaa budjetin laatimisessa ottaa kaikkia asioita huomioon, mitä kylpyhuoneremontissa saattaa tulla vastaan. Remontin hintaan toki vaikuttaa kuinka suuresta muutoksesta kylpyhuoneessa on kyse. Jos kylpyhuoneremontti keskittyy vain tilojen raikastamiseen uusimalla saumat, suihku ja kalusteet, pääsee kustannuksissa halvemmalla. Jos kylpyhuone remontoidaan lattiasta kattoon ja samalla uusiksi menee myös sauna, nostaa se budjettia heti tuntuvasti. Valitut laatat, suihku, kiuas sekä kiinteät kalusteet myös vaikuttavat oleellisesti remontin hintaan. Keskimäärin kylpyhuoneremontissa puhutaan noin 9000 – 15.000 euron kokonaiskustannuksista. Tarkemmat kylpyhuoneremontin hinnan saat selville, kun suunnittelet kylpyhuoneremontin alan ammattilaisten kanssa. Pyydä myös useampi tarjous, niin pääset vertailemaan tarkemmin kylpyhuoneremontin hintoja eri yritysten välillä.

 

Mistä kylpyhuoneremonttiin kannattaa hakea rahoitus?

Kylpyhuoneremonttiin tarvittavan laina kannattaa hakea VertaaLainaa.fi palvelusta. Heidän kauttaan lainahakemus kilpailutetaan aina yli 30 pankin ja rahoitusyhtiön välillä. Jokainen kilpailutuksessa mukana oleva lainantarjoaja pyrkii antamaan lainanhakijalle parhaan koron lainan. Kilpailuta laina niin voit selvittää mistä saat henkilökohtaisesti edullisimman lainatarjouksen, jonka hän voi käyttää esimerkiksi kylpyhuoneremonttiin. Vertaa lainoja toisiinsa ja valitse remonttilaina missä on hyvät lainaehdot ja pienin lainakorko.

Remonttilaina ilman vakuuksia on ollut monelle remontoijalle hyvä ratkaisu, koska kylpyhuoneremontissa ja ylipäätään kodin remontoimisessa on niin paljon muutakin ajateltavaa ja kilpailutettavaa kuin pelkkä laina. Monet hakijat ovat olleetkin mielissään, että ainakin lainan kilpailuttaminen sujuu mutkattomasti ja nopeasti, jos remontin varrella muuten on sattunut vastoinkäymisiä.

 

Kuinka paljon remonttilainaa voidaan myöntää ilman vakuuksia tai henkilötakausta?

Remonttilainaa voi hakea selkeällä lainahakemuksella 100 – 60.000 euroa. Lainan takaisinmaksuaika määräytyy myönnetyn lainasumman mukaan ja on 1 – 20 vuotta. Lainahakemuksen täyttämisen jälkeen VertaaLainaa.fi välittää hakemuksen kilpailutettavaksi täysin maksutta ja saat ensimmäiset lainatarjoukset vertailtavaksi jo muutaman minuutin kuluttua. Ota tarjoukset tarkempaan lainavertailuun ja valitse sopiva laina. Ellei mikään lainatarjouksista ole mieleinen, voit hylätä kaikki tulleet lainatarjoukset ilman kuluja.

 

Mihin muuhun remonttilainan voi käyttää?

Kylpyhuoneremontin aikana, niin kuin monessa muussakin remontissa käy niin, että niin sanotusti nälkä kasvaa syödessä. Remontin loppuvaiheessa muu koti tuntuu kaipaavan myös kunnostamista ja ehostamista. Remonttilainan saa käyttää jokainen parhaaksi katsomallaan tavalla, eikä kylpyhuoneremonttia varten otettua lainaan tarvitse käyttää kokonaan kylpyhuonetilojen remontoimiseen, osan saa käyttää myös muuhun, jos budjetti antaa myöten. Esimeriksi monet kylpyhuoneremontoijat ovat hankkineet lainalla kodinkoneet kuten pyykinpesukoneen ja kuivausrummun. VertaaLainaa.fi palvelun kautta voit myös erikseen hakea vakuudetonta sisustuslainaa.

Kilpailuta laina maksutta VertaaLainaa.fi palvelussa

Olemme 100% kotimainen palvelu, josta saat lainapäätöksen välittömästi.

Lainatarjoukset saat vain muutamassa minuutissa.

Pyydä lainatarjoukset tästä

Takaisin ylös
VertaaLainaa.fi
Logo