Lainahakemus netissä – Nämä sinun on hyvä tietää

 

Osa lainan tarvitsijoista epäröi lainahakemuksen täyttämisen kanssa. Lainahakemus kuvitellaan vaikeaselkoiseksi, monimutkaiseksi ja sitovaksi. Näin ei kuitenkaan ole, kerromme tässä artikkelissa kaikki mitä sinun tarvitsee tietää lainahakemuksesta ja sen täyttämisestä. 

 

Mitä lainahakemuksella tarkoitetaan?

Lainahakemus on lomake tai dokumentti, jossa kysytään lainahakijasta tarvittavat tiedot. Lainahakemukset voivat olla paperilomakkeita tai sähköisessä muodossa olevia hakemuksia. Lainahakemuksen perusteella pankit ja rahoitusyhtiöt voivat antaa hakijalle lainatarjouksen. Lainahakemukseen tulee muun muassa tiedot lainahakijasta ja haettavasta lainasummasta.

 

Miten lainahakemus täytetään?

Lainahakemusten ulkoasu vaihtelevat eri lainapalveluiden sekä lainankilpailutuspalveluiden välillä, mutta lainahakemuksen perustiedot pysyvät lähes samoina. Sähköisen lainahakemuksen täyttäminen verkossa on tehty lainanhakijalle hyvin helpoksi. Lainahakemuksen täyttämiseen ei tarvitse varata pankista aikaa ja hakemuksen voi täyttää mihin vuorokauden aikaan tahansa päivään katsomatta. Lainahakemuksessa kysytään lainahakijasta tärkeimmät tiedot, mitkä vaikuttavat lainanmyöntämiseen sekä haettava lainasumma ja maksuaika. Hakemus tulee täyttää aina huolellisesti, koska virheellisesti tai puutteellisesti täytetty lainahakemus voi johtaa lainahakemuksen hylkäämiseen.

 

Sitoudunko ottamaan lainan, kun täytän lainahakemuksen?

Et sitoudu. Lainahakemuksen täyttäminen ja lainatarjousten vastaanottaminen on hakijalle maksutonta ja riskitöntä. Hakijalla on oikeus tutustua lainatarjouksiin ja päättää haluaako hyväksyä jonkun lainatarjouksista vai hylätä kaikki tulleet tarjoukset. Tarjousten vastaanottamisesta tai lainatarjousten hylkäämisestä ei veloiteta mitään kuluja.

 

Mitä tietoja lainahakemuksessa kysytään?

Lainahakemuksessa kysytään hakijan perustiedot, haettava lainasumma ja maksuaika. Lainahakemuksen käsittely ei vaadi takaajan tai vakuuksien hankkimista, mutta sellaisen voi tarvittaessa ottaa lainaa varten niin halutessaan. Jos hakemukseen lisätään yhteisvastuullinen lainanhakija, tulee myös hänen henkilötiedot ilmoittaa lainantarjoajalle. Ota kuitenkin huomioon se, että jos tarvitset lainaa heti käyttöösi, saat sen nopeammin ilman takaajaa.

Hakijan perustietojen lisäksi hakemuksessa selvitellään:

  • palkkatiedot tai eläkepäätös
  • asumiseen liittyvät tiedot
  • hakijan alaikäiset huollettavat
  • tiedot työsuhteesta
  • koulutus
  • nykyiset velat

Lainanhakijan luottotiedot tarkistetaan mm. Bisnoden avulla. Omat luottotietonsa voi halutessaan myös tarkistaa palvelun kautta.

Miksi lainat kannattaa kilpailuttaa VertaaLainaa.fi palvelussa?

  • Tavoitat kauttamme yli 25 eri pankkia ja rahoituslaitosta
  • Kilpailuttamalla saat paremmat lainaehdot ja alhaisemman koron
  • Me kilpailutamme lainat puolestasi, joten säästät merkittävästi omaa aikaasi
  • Palvelumme käyttäminen on maksutonta eikä se sido sinua mihinkään
Täytä lainahakemus

Kuinka paljon lainahakemuksella voi hakea lainaa?

VertaaLainaa.fi sivuston lainahakemuksella voi hakea lainaa nopeasti summille 100 – 60.000 euroa.

 

Millaista lainaa lainahakemuksella haetaan?

Haettava laina voi olla kulutusluotto, pankkilaina, joustoluotto tai yhdistelylaina olemassa oleville lainoille. Lainahakemuksella voi myös kilpailuttaa vanhan lainan uudelleen.

 

Onko lainan hakeminen lainahakemuksella turvallista?

Kyllä on. Lainahakemus välitetään pankeille ja rahoitusyhtiölle salatussa yhteydessä, joten hakemus ei koskaan pääse ulkopuolisten tietoon. Hakemuksen täyttäminen, lähettäminen ja lainapäätöksen allekirjoittaminen tapahtuu sähköisessä muodossa, mikä on turvallinen tapa hoitaa rahoitusasioista. Lainasopimuksen allekirjoittaminen onnistuu lainanhakijan henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla.

 

Mitä tietoja näen lainatarjouksista?

Lainatarjouksista näet monia tärkeitä tietoja, jotka auttavat vertailemaan eri lainavaihtoehtoja. Tässä ovat keskeiset tiedot, joita tarjouksista yleensä löytyy:

Lainasumma kertoo, kuinka paljon rahaa olet hakemassa lainaksi. Tämä on yksi ensimmäisistä asioista, joka mainitaan lainatarjouksessa, ja se auttaa vertailemaan, ovatko eri lainanantajat valmiita myöntämään haluamasi suuruisen lainan.

Maksuaika eli laina-aika kertoo, kuinka pitkän ajan päästä laina tulee olla maksettuna takaisin kokonaisuudessaan. Maksuaika vaikuttaa suoraan kuukausierien suuruuteen ja lainan kokonaiskustannuksiin: mitä pidempi maksuaika, sitä pienemmät kuukausierät, mutta yleensä myös sitä korkeammat kokonaiskustannukset.

Todellinen vuosikorko on erittäin tärkeä tieto, joka kertoo lainan todelliset kustannukset vuodessa. Se sisältää sekä nimelliskoron että kaikki lainaan liittyvät kulut, kuten avausmaksut ja tilinhoitopalkkiot. Todellinen vuosikorko on paras mittari lainakustannusten vertailuun, sillä se kertoo selkeästi ja yksiselitteisesti, kuinka paljon laina tulee maksamaan.

 

Miksi lainahakemus kannattaa täyttää VertaaLainaa.fi palvelussa?

Kun lainaa tarvitsee, haluaa jokainen lainahakija saada lainansa mahdollisimman alhaisella lainakorolla sekä hyvillä lainaehdoilla. Tämä vaatii, että laina tulee kilpailuttaa monen eri lainantarjoajan välillä, jotta vertailukohteita olisi tarpeeksi monta. VertaaLainaa.fi kautta lainan voi kilpailuttaa yli 30 pankin ja rahoitusyhtiön välillä täyttämällä vain yhden lainahakemuksen.

Hakemus kilpailutetaan hetkessä ja lainanhakijan saa vertailtavakseen lainatarjouksen niiltä lainantarjoajilta, jotka voivat hakijan tietojen ja haetun lainasumman perusteella hänelle tarjota.

VertaaLainaa.fi
Logo