Suosittelemme!

Lainan kuukausierän pienentäminen on mahdollista
Pienennä lainan kuukausierää niin rahaa jaa muuhunkin

Kuukauden menot koostuu vuokranmaksusta, lainanlyhennyksestä, ruokaostoksista, vakuutuksista, harrastuksista, puhelin- ja sähkölaskusta ja monesta muusta pienestä asiasta. Tuntuuko sinusta, että rahat tahtovat loppua jo ennen kuin palkkapäivä on lähelläkään? Et ole ainoa tämän asian kanssa – asialle on kuitenkin syytä tehdä jotain.

Menoja on hyvä tässä vaiheessa alkaa karsimaan sieltä mistä se suinkin mahdollista. Vuokra nyt on mikä on, eikä sitä pystyä muutamaan muuta kuin etsimällä edullisempi asunto. Näitä voi kuitenkin olla niukasti tarjolla, mutta voit selvittää onko sinun mahdollista saada esimerkiksi asumistukea. Ruokaostoksen loppusummasta voi nipistää katsomalla kaupassa tarkemmin tuotteiden hintoja, tekemällä valmiin ostoslistan jo kotona ettei heräteostoksia tulisi niin helposti sekä valmistamalla ruokaa itse. Vakuutukset on hyvä kilpailuttaa noin vuoden välein ja miettiä onko kaikki vakuutukset tarpeellisia. Harrastemenoja voi myös yrittää muuttaa edullisempiin vaihtoehtoihin sekä kilpailuttaa puhelinlaskun ja sähköliittymän siihen suunnitellun palvelun avulla. Jos sinulla on menojen lisäksi lainaa, kannattaa myös se kilpailuttaa.

Lainan kuukausierän suuruuteen voi siis vaikuttaa – kilpailuttamalla lainan uudelleen. Usein lainan kohdalla ajatellaan, että lainasopimus mikä on solmittu, on voimassa aina laina-ajan loppuun saakka. Asiaa ei useinkaan mainita tarpeeksi selkeästi lainasopimuksessa, mutta kuluttajalla on oikeus lainan ennenaikaiseen maksamiseen sekä lainan vaihtamiseen toiseen. Tämä toki tarkoittaa, että vanha laina tulee maksaa pois uudella ja sopivammalla lainalla.

Lainan kilpailuttaminen mahdollistaa, että voit vaihtaa lainan toiseen, edullisempaan ja samalla muuttaa lainan takaisinmaksuaikaa 1 – 2 vuodella pidemmäksi, jolloin lainan kuukausierä pienenee. Usein pienikin muutos lainan kuukausierään helpottaa muiden laskujen ja menojen maksamista (oikeus.fi)
Näin pienennät lainasi kuukausierää

Laske paljonko sinulla on lainaa maksamatta. Lisää summa VertaaLainaa.fi lainahakemukseen. Arvioi lainalle vielä takaisinmaksuaika. Laina-ajaksi kannattaa valita 1 – 2 vuotta pidempi maksuaika, niin saat kuukausierän pienemmäksi kuin aikaisemmin. Jos tässä vaiheessa tuntuu vaikealta laina-ajan määrittäminen, ota avuksesi selkeä lainalaskuri. Laskuri laskee miten muun muassa lainasumma ja valittu laina-aika vaikuttaa kuukausierän suuruuteen. Näin pystyy itse hyvin vaikuttamaan, että jatkossa lainan kuukausierän pysyy alhaisena.

Kun kaikki tarvittavat tiedot on täytetty hakemukseen, voit lähettää hakemuksen kilpailutettavaksi usealle eri lainantarjoajalle. Tässä vaiheessa sinun ei tarvitse enää tehdä muuta, koska VertaaLainaa.fi palvelu hoitaa tästä eteenpäin kaiken puolestasi. Lainahakemus välitetään kilpailutettavaksi yli 30 pankille ja rahoitusyhtiölle ja tulleet tarjoukset saat heti vertailtavaksesi.

Lainatarjouksissa kannattaa huomioida uuden lainan kuukausierä, lainan todellinen vuosikorko sekä muut lainaehdot. Jos joku lainatarjouksista on vanhaa lainaasi parempi lainaehdoiltaan sekä kuukausierä on sopiva, voit hyväksyä kyseisen tarjouksen. Lainasopimus allekirjoitetaan sähköisesti lainansaajan omilla verkkopankkitunnuksilla ja kaiken ollessa kunnossa laina maksetaan henkilön tilille jopa saman päivän aikana. Uudella lainalla voit maksaa koko vanhan lainan kokonaan pois ja jatkossa maksat uutta lainaan pienemmällä kuukausierällä.
Kilpailuta laina maksutta VertaaLainaa.fi palvelussa

Olemme 100% kotimainen palvelu, josta saat lainapäätöksen välittömästi.

Lainatarjoukset saat vain muutamassa minuutissa.

Pyydä lainatarjoukset tästä

Takaisin ylös
VertaaLainaa.fi
Logo