Lainojen yhdistäminen hyödyt

Aloita lainojen yhdistäminen

Monet odottavat liian pitkään ennen kuin edes miettivät lainojen yhdistämistä. Turha odottelu kuitenkin aiheuttaa sinulle vain turhia kuluja, joilta voisit helposti välttyä, kun haet yhdistelylainan ajoissa. Listasimme alle muutamia sellaisia asioita, milloin lainojen yhdistäminen kannattaa. Listasimme lainojen yhdistämisen hyödyt selkeästi. 

 

Lainojen yhdistäminen kannattaa tehdä ajoissa

Mitä pidempään odotat lainojen yhdistämistä, sitä enemmän ehdit maksamaan turhia korkoja ja kuluja.

Näiltä voit välttyä, kun haet ajoissa yhdistelylainan, jolla maksat pienemmät korkeakorkoiset lainat pois.

Milloin lainojen yhdistäminen sitten viimeistään kannattaa tehdä? Listasimme alle muutamia sellaisia tilanteita.

 

Lainojen yhdistäminen kannattaa näistä syistä

Sinulle on kertynyt useita lainoja

Kun huomaat, että joudut maksamaan kuukausittain montaa lainaa pois, kannattaa miettiä niiden yhdistämistä yhdeksi. Pienten lainojen yhdistäminen esimerkiksi pankkilainaan tai kulutusluottoon tuo usein säästöä. Yhdistämällä lainat pääset eroon jokaisesta erikseen maksettavasta lainanhoitokulusta ja korkomaksusta. Kun lainaa on vain yksi, kulut ja korko maksetaan vain siitä.

Kuukausierien maksaminen tuottaa ongelmia

Jos huomaat, etteivät rahat riitä kaikkien kuukausierien maksamiseen, voit pienentää kuukausierääsi yhdistämällä lainasi. Kun lainaa on maksettavana useammalle eri lainanmyöntäjälle, jokainen veloittaa lainasta omat kulu- ja korkomaksut lainahinnastonsa mukaisesti. Kun solmit yhden lainasopimuksen, pääset eroon monikertaisista kuluista ja lainanhoitokulut pienenevät. Kun lainaa on jatkossa maksettavana vain yksi, myös lainan kuukausierien muistaminen ja hallinta helpottuu. Jatkossa sinun tarvitsee huolehtia vain yhdestä lainasta.

Haluat helpottaa talouden hallintaasi

On huomattavasti helpompaa muistaa hoitaa vain yhtä lainaa. Monen eri lainan hoitaminen voi olla stressaavaa, kun muistettavana on useamman lainan eräpäivät joka kuukausi. Yhden lainan kuluja on myös helpompi seurata, kuin monen hyvin eri tyyppisen lainatuotteen. Jokainen lainatuote hinnoitellaan eri tavoin eikä kuluja ole aina ilmoitettu samalla kaavalla. Toisessa lainassa voi olla esimerkiksi lainan korko suurempi, mutta lainanhoitokulut pienemmät ja toisinpäin.

Tarvitset lisää lainaa

Jos sinulla on jo lainaa, mutta tarvitset sitä lisää, ei silloin kannata hakea erillistä lainaa. Sinun kannattaa hakea lainaa sen verran, että saat aiemman lainasi maksettua pois ja saat lopun lainan tilillesi. Näin sinulla on jatkossakin vain yksi laina hoidettavana. Voit siis hakea lainaa sen verran, että saat kaikki nykyiset lainat maksettua ja haet sen lisäksi hieman ylimääräistä uusia hankintoja varten.

Kun haluat edullisemman lainan aiempien tilalle

Vaikka sinulla ei olisikaan ongelmia maksaa aiempia lainoja ajallaan, ei mikään estä sinua kuitenkaan yhdistämistä niitä. Sillä voit tiputtaa kokonaiskustannuksia huomattavasti, jolloin rahaa jää enemmän säästöön ja muuhun käyttöön. Lainan tai useamman lainan kilpailuttaminen kannattaa tehdä säännöllisin väliajoin, koska lainamarkkinat muuttuvat. Tämän päivän korkotaso voi huomenna olla jo toinen, joten lainan korko kannattaa tarkistaa pyytämällä lainatarjoukset useammasta pankista ja rahoitusyhtiöstä. Vain lainoja vertailemalla voi tarkistaa, maksaako lainasta nykyisellä sopimuksella liikaa?

Haluat yhdistää sinun ja kumppanisi lainat

Pidemmässä parisuhteessa ei välttämättä ole järkevää molempien maksaa omia lainoja, jos voitte yhdistää ne yhdeksi yhteiseksi lainaksi. Voitte saada huomattavasti paremman lainan tilalle, kun haette lainaa yhdessä. Monessa tapauksessa kaksi hakijaa saavat lainalleen paremman koron, kuin yksi hakija. Yhteisen lainan ottamisesta kannattaa kuitenkin puhua tarkasti keskenään, jotta molemmilla on selvillä yhteiset pelisäännöt lainan maksamisesta.

Vakuudettomia lainoja koskeva laki muuttui

Syksyllä 2019 astui voimaan uusi vakuudettomia lainoja koskeva lakimuutos. Tämä lakimuutos laski lainojen korkoja ja kuluja merkittävästi. Tämä toi myös hyvän tilaisuuden lainojen uudelleen kilpailuttamiseen. Jos et ole koskaan tai vuosiin kilpailuttanut lainaa, tee se nyt. Samalla voit harkita nykyisten lainojesi yhdistämistä.

 

Vertaa, kilpailuta ja yhdistä lainat – me autamme

Uusia lainantarjoajia tulee jatkuvasti lisää eikä kuluttajan ole helppo hahmottaa, mistä tai miten lainat saisi parhaiten kilpailutettua tai yhdistettyä. Vastaavissa tilanteissa moni ottaakin avukseen lainojen vertailuun ja kilpailuttamiseen erikoistuneet VertaaLainaa – palvelumme. Tuhannet suomalaiset ovat löytäneet lainojen yhdistämistä ja lainan kilpailuttamista varten palvelumme. Monet hoitavatkin lainojen yhdistämisen verkossa kuin pankkikonttorissa.

Nettihakemuksen täyttäminen vie aikaa vain muutaman minuutin ja kotona hakemukseen tarvittavat tiedot on helppo tarkistaa. Tulleisiin lainatarjouksiin pääsee tutustumaan jo saman päivän aikana ja lainojen vertailusta saa kotona rauhassa keskustella myös puolison kanssa.

Voit koska tahansa täyttää lainahakemuksen ja katsoa, voisitko mahdollisesti saada edullisemman yhdistelylainan vanhan tilalle. Lainahakemus on avoinna vuorokauden jokaisena tuntina ja jos löydät halvemman lainan, saat säästöä. Mikäli et löydä parempaa lainatarjousta, voit ainakin olla varma, ettet maksa nykyisestä lainastasi suuria korkoja ja kuluja. Lainatarjousten pyytäminen palvelumme kautta on aina täysin ilmaista, eikä aiheuta sinulle mitään kustannuksia, vaikka et hyväksyisi mitään lainatarjouksista.

VertaaLainaa.fi
Logo