Miksi lainavertailu kannattaa?

Lainavertailun hyödyt

Jokaisen lainanhakijan on hyvä tehdä tarkempi lainavertailu ennen lainasopimuksen allekirjoittamista. Lainojen vertailun avulla hakija pystyy tarkastelemaan millainen laina hänen kannattaa ottaa omaan lainatarpeeseensa ja mistä hän voisi saada tarvitsemansa lainan mahdollisimman edullisesti.

 

Lainavertailu on lisääntynyt viimeisen kahden vuoden aikana, mikä selittyy kuluttajien tietoisuudesta vaikuttaa omilla valinnoillaan asioihin sekä sillä, että lainavertailu siihen tarkoitetun palvelun avulla on tehty hyvin helpoksi.

Lainatarjouksia vertailemalla hakija pystyy parhaiten selvittämään, mistä löytyy juuri hänen talouteensa nähden halvin laina. Lainahakemuksen täyttäminen ja lainatarjousten vastaanottaminen kannattaa, koska tarjousten pyytäminen ei sido hakijaa mihinkään sopimukseen. Ei ole mitään syytä jättää tätä vaihetta pois, koska vain vertailemalla hakija voi saavuttaa parhaan lopputuloksen.

 

Lainavertailu karsii turhat kulut pois

Oli kyse millaisesta lainatuotteesta tahansa, kannattaa sinun tehdä lainalle aina kattavampi kilpailutus ja sitä kautta tarkempi lainavertailu. Lainan kilpailutus mielletään usein aikaa vieväksi ja jopa hankalaksi toimenpiteeksi, mutta näin ei kuitenkaan ole, koska teknologia on kehittynyt huimasti ja yksi lainahakemus voidaan lainan kilpailutuspalvelun kautta kilpailuttaa jopa 25 pankin ja rahalaitoksen välillä muutamassa minuutissa. Palvelumme VertaaLainaa kautta laina kilpailutetaan kymmenien eri pankkien sekä muiden luotonmyöntäjien kanssa ja pystymme uudenlaista teknologiaa hyödyntäen pyytämään sinulle maksuttomat lainatarjoukset suoraan kotisohvalle useilta lainantarjoajilta.

Kun vertailtavana on useamman eri lainantarjoajan lainatarjous on, selvää että vertailemalla pystyy varmistamaan alhaisimmalla korolla olevan lainan. Pienetkin erot korostuvat lainassa ja näin ollen lainavertailun merkitys on oleellisen tärkeää, kun etsitään sopivaa lainaa.

Lainatarjouksista kannattaa vertailla lainan nimelliskorkoa, todellista vuosikorkoa sekä lainan muita etuuksia. Mitä pienempi on lainan todellinen vuosikorko, sitä edullisemmasta lainasta on silloin kyse. Lainan todellisissa vuosikoroissa ole välttämättä huomaa suuria eroja lainavertailua tehdessä, mutta pidemmällä aikavälillä tämän muutaman prosentin hyöty voi olla kuitenkin merkittävä rahallisesti. Mitä suuremmasta kulutusluotosta on kyse, sitä suurempi on myös rahallinen säästö, kun lainan koron ja muut kulut saa kilpailuttamalla mahdollisimman alhaiseksi.

Kilpailuttamalla ja vertailemalla lainat ennen päätöksentekoa pystyy varmistamaan itselleen edullisen lainan eikä viikkojen päästä tarvitse enää miettiä, olisiko lainan voinut saada alhaisemmalla korolla muualta. Koska lainan kilpailutuksessa on mukana hyvin kattava joukko eri lainantarjoajia ei sen parempaan kilpailuttamiseen nopealla aikataululla pysty itsenäisesti kovin helposti.

 

Vertaa lainoja, joko:

1.Pyytämällä lainatarjoukset itse useammasta pankista

2.Pyytämällä maksuttomat lainatarjoukset VertaaLainaa.fi palvelun kautta

 

Pyydä lainatarjoukset itse

Jos pyydät lainatarjoukset itse eri pankeista, voit valita juuri ne pankin jotka haluat. Menneinä vuosina kukaan ei edes kyseenalaistanut oman pankin antamaa lainatarjousta, vaan oli päivän selvää, että tarvittava laina otettiin omasta asiointipankista. Asiaa ei tarkemmin ajateltu, vaan omasta pankista otettu laina tuntui parhaalta ratkaisulta. Nyt kun kuluttajat ovat hyvin tietoisia lainan korkotasoista ja lainaan liittyvistä ehdoista, laina kilpailutetaan yhä useammin monen pankin välillä ennen lopullista lainapäätöstä. Kilpailuttamisen lisääntymisen myötä monet lainanhakijat ovat huomanneet, että läheskään aina halvin lainatarjous ei löydy omasta pankista.

Teknologia on nykyisellään niin moniulotteista, että lähes kaikki asiointi tapahtuu verkossa, niin myös lainan kilpailuttaminen. Sähköisten lainahakemusten avulla pystyy lainatarjouksia pyytämään useammalta pankilta, kunhan jaksaa täytellä lainahakemukset huolellisesti sekä liittää mukaan tarvittavat liitteet.

Pankit Suomessa toimivat jokainen hieman eri tavoin ja usean lainahakemuksen täyttäminen vie aikaa. Hakemukset sekä lainaprosessit pankkien välillä saattavat myös poiketa. Lainatarjouksia voi olla myös vaikea verrata toisiinsa, koska lainan kulut ja ehdot kerrotaan toisistaan poikkeavilla termeillä. Ellet pyydä lainatarjouksia tarpeeksi monelta (noin 10-20) luotontarjoajalta voi lainavertailu jäädä vajanaiseksi. Kilpailuta laina siis tarpeeksi kattavasti.

 

Pyydä lainatarjoukset palvelumme kautta

Jos sinulla ei ole aikaa tai mielenkiintoa ottaa itsenäisesti yhteyttä moniin eri pankkeihin, voit hyvin ottaa avuksesi kotimaisen lainavertailuun erikoistuneet VertaaLainaa palvelun.

Kun käytät apunasi netin lainavertailupalvelua tavoitat yhden hakemuksen täyttämisellä hetkessä jopa 25 eri pankkia ja rahalaitosta. Tämä on monelle hakijalle ratkaiseva tekijä, kun laina halutaan kilpailuttaa, mutta itsellä ei ole siihen tarvittavia resursseja. Lainan hakemista varten sinun ei tarvitse erikseen käydä jokaisessa pankissa, mikä helpottaa lainatarjousten pyytämistä ilman ajanvarausta ja pankkivirkailijan tapaamista. Pankeilta ja rahoituslaitoksilta saadut lainatarjoukset saat katsottavaksi sähköisessä muodossa.

Lainan kilpailuttaminen on palvelussamme maksutonta ja tutustuminen lainatarjouksiin ei edellytä automaattisesti lainan ottamista. Lainavertailuun on varattu reilusti aikaa ja päätöksen teet omien valintojen mukaan.

Vertaa lainoja VertaaLainaa.fi palvelumme avulla ja tee päätös oman lainatarpeesi mukaan. Monet asiakkaat ovat löytäneet parhaan lainaratkaisun kilpailuttamisen kautta.

VertaaLainaa.fi
Logo