Mitä lainojen yhdistäminen yhdeksi tarkoittaa?

Näin lainojen yhdistäminen onnistuu

Lainojen yhdistämisestä puhutaan mediassa ja mainoksissa paljon, mutta miten kaikki tapahtuu käytännössä? Onko lainojen yhdistäminen vaikeaa ja viekö se kuinka paljon aikaa? Näihin asioihin perehdymme tarkemmin tässä artikkelissa. 

 

Mitä lainojen yhdistämisellä tarkoitetaan?

Lainojen yhdistämisellä tarkoitetaan, että olemassa olevat lainat yhdistetään yhteen selkeämpään kokonaisuuteen. Lainojen yhdistäminen ei pienennä velkasummaa, mutta selkeyttää lainojen pois maksamista. Lainojen yhdistäminen tapahtuu siten, että nykyiset velat ja osamaksusopimukset korvataan yhdellä edullisemmalla maksusopimuksella.

 

Miten lainojen yhdistäminen tapahtuu?

Lainat halutaan usein yhdistää yhteen selkeämpään kokonaisuuteen, kun lainoja on maksettavana kaksi tai useampi. Yhdistämällä lainat maksettavaksi jää monen lainanlyhennyksen sijaan vain yksi yhdistelylaina, jonka takaisinmaksu on sovitettu lainanottajan talouteen sopivaksi. Lainoja voi yhdistää aina 60.000 euroon saakka ilman takaajia tai vakuuksia.

Lainojen yhdistäminen kannattaa aloittaa jo tänään. Varaa aikaa hakemuksen täyttämiseen noin 10 minuuttia.

ytä lainahakemus seuraavilla ohjeilla:

  • Alkuun lasketaan, paljonko nykyisiä velkoja on maksettavana ja mitkä lainat halutaan yhdistää.
  • Kun velkojen yhteenlaskettu summa on selvillä, se lisätään VertaaLainaa sivuilla olevaan maksuttomaan lainahakemukseen.
  • Hakija täyttää loput hakemuksesta huolellisesti ja lähettää hakemuksen kilpailutettavaksi.
  • Alustavat lainatarjoukset hakija saa vertailtavakseen saman päivän aikana hakemuksen jättämisestä.
  • Lainanhakija saa rauhassa vertailla tarjouksia ja valita itselleen sopivimman yhdistelylainan.
  • Uudella lainalla maksetaan nykyiset lainat ja luotot kokonaisuudessaan pois.

 

Miksi lainat kannattaa yhdistää?

Lainojen yhdistämisen myötä lainakulut pienenevät ja usein uuteen lainaan pystyy sovittelemaan alhaisemman kuukausierän kuin aikaisemmissa lainoissa oli. Yhdistämällä lainat pääsee eroon myös usean lainan aiheuttamista päällekkäisistä korko ja tilinhoitomaksuista kokonaan eroon. Näin toimimalla lainojen yhdistäminen tuo säästöjä, joita voi käyttää vaikka sijoittamiseen pahan päivän varalle. Lainojen yhdistämisen jälkeen maksettavaksi jää vain yksi laina ja kyseisen lainan kulut sekä kustannukset. Lainaa varten ei tarvitse hankkia takaajia tai vakuuksia, mutta hakijan niin halutessaan hän saa ottaa rinnalleen toisen yhteisvastuullisen hakijan.

Lainojen yhdistämisen hyödyt lyhyesti:

  • Lainat yhdistämällä pääsee eroon moninkertaisista lainojen kustannuksista – säästöä tulee jatkossa koroissa ja kuluissa
  • Uuteen lainaan saa maltillisemman koron ja kulut – laina lyhenee joutuisammin ja kuukausierä pysyy kohtuullisella tasolla
  • Taloudenhallinta selkeytyy – muistettavana on vain yhden lainan lyhennyspäivä

 

Mitä lainoja voi yhdistää?

Mitkä tahansa lainat on mahdollista yhdistää. Yhdistelylainaa voi hakea muun muassa olemassa olevalle kulutusluotolle, joustoluotolle tai pikavipille. Sinulla voi olla näiden lainojen lisäksi tai tilalla myös luottokorttivelkaa tai osamaksusopimuksia.

Kaikki lainat on yhdistettävissä eikä niistä tarvitse tehdä lainahakemukseen tarkempaa erittelyä. Riittää, kun lasket yhteen olemassa olevat lainasi ja haet kyseiselle summalle yhdistelylainaa.

 

Kuka voi yhdistää lainojaan?

Henkilö, joka on saanut lainaa jo aikaisemmin, voi myös yhdistää lainojaan. Tämä tarkoittaa, että hakijan tulee olla vähintään 18 vuotta täyttänyt Suomen kansalainen tai pysyvästi Suomessa asuva henkilö. Hakijalla tulee olla voimassa oleva työsuhde tai säännölliset etuudet eläkkeestä.

Yhdistelylainaa ei voida myöntää henkilölle, jolla on liikaa perintävelkaa tai hän on menettänyt luottotietonsa. Mikään pankki tai rahoitusyhtiö ei myönnä lainaa ilman luottotietoja.

 

Mikä on yhdistelylainan korko?

Yhdistelylainan korko määräytyy haetun lainasumman, maksuajan sekä hakijan maksukyvyn mukaan. Yhdistelylainan korkoon vaikuttaa myös minkä pankin tai rahoitusyhtiön lainatarjouksen hakijan valitsee. Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että mitä suuremman yhdistelylainan henkilö ottaa, sen maltillisempi on lainan korko. Pankit voivat alimmillaan tarjota yhdistelylainaa 4 % korolla ja rahoitusyhtiöiden alhaisin korko on 4,19 prosenttia. Jos hakijalla on yhdistelylainaa varten rinnalla vielä toinen yhteisvastuullinen lainanhakija, voivat lainanmyöntäjät myöntää yhdistelylainaa pienemmällä korkoprosentilla.

Yhdistelylainan koron saa selville täyttämällä Vertaalainaa.fi palvelun lainahakemuksen. Hakemus kilpailutetaan hetkessä yli 25 pankin ja rahoitusyhtiön välillä. Tulleet lainatarjoukset on henkilökohtaisesti asiakkaan tietojen pohjalta räätälöity. Lainanhakija näkee lainatarjouksista millaisella korolla ja muilla ehdoilla hänelle voidaan tarjota yhdistelylainaa.

VertaaLainaa.fi
Logo