Moottoripyörälaina – rahoitus moottoripyörän ostoon

Moottoripyörälaina - Vertaalainaa.fi

Moottoripyöräily on monelle suomalaiselle mieleinen harrastus. Moottoripyörän päällä tuntee vauhdin huuman ja maanteiden vaihtelevuuden. Moottoripyöräharrastus sopii vapaudesta nauttivalle matkailijalle, joka odottaa menopeliltään ketteryyttä. Moottoripyörien hinnat vaihtelevat merkin, mallin ja tehojen mukaan, mutta suorituskykyyn nähden moottoripyörä ei ole kallis hankinta. Toki on hyvä muistaa, että moottoripyörän lisäksi kuluja tulee ajovarusteista, moottoripyöräkortista sekä vakuutuksesta (Traficomin sivuilta löytyy tietopaketti moottoripyöräilijälle).  

 

Millainen moottoripyörälaina sopii sinulle?

Moottoripyörälainan valintaan on olemassa monenlaista lainatyyppiä. Laina voi olla vakuudellinen laina tai vakuudeton laina. Käymme seuraavaksi läpi vaihtoehdot, millaiseen lainaan hakija ei tarvitse vakuuksia tai henkilötakausta.

Pankkilaina on mahdollista saada ilman vakuuksia tai henkilötakausta. Tällöin kyseessä on pankin tarjoaman vakuudeton kulutusluotto tai joustoluotto. Kun pankkilainan hakee netistä verkkohakemuksella säästää monta askelta, kun lainan sovittelemiseen ei tarvitse varata konttoriaikaa. Myönteisen lainapäätöksen jälkeen lainasopimus allekirjoitetaan hakijan henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla. Pankin myöntämän vakuudettoman lainan saa lainansaaja käyttää mm. moottoripyörän ostoon ja tarvittavien varusteiden hankintaan.

Kulutusluotto on vakuudeton kertaluonteisesti tilille maksettava laina, jota voi hakea netistä 60.000 euroon saakka 1 – 20 vuoden maksuajalla. Kulutusluotto on suosittu laina, kun kyseessä on veneen, auton, moottoripyörän tai jonkin muun suuremman tuotteen/menopelin hankinta. Kulutusluottoa haetaan usein myös kodin remontoimiseen sekä sisustuslainaksi. Kulutusluoton käyttökohdetta ei ole sen tarkemmin rajattu mihinkään tiettyyn kohderyhmään, vaan tilille maksun jälkeen lainan saa jokainen lainanhakija käyttää parhaaksi katsomallaan tavalla mihin haluaa.

Joustoluotto on jatkuva luotto, mikä toimii luottokortin tapaan. Lainasopimuksen yhteydessä henkilölle on määritellään luottoraja, jonka puitteissa hän saa nostaa luottoa tililleen. Luottoraja voi olla muutamasta sadasta eurosta jopa 50.000 euroon saakka. Joustoluoton voi nostaa käyttöönsä pienemmissä erissä tai kaiken kerrallaan. Luoton kulut ja korko määräytyy aina nostojen mukaan. Ellei joustoluottoa käytä, ei siitä aiheudu myöskään mitään kuluja tai korkomaksuja. Joustoluotto otetaan tyypillisesti suuremman hankinnan ostamiseen tai hätävaraksi pahan päivän varalle.

Liikkeen tarjoama osamaksurahoitus on myös yksi tapa rahoittaa moottoripyörän hankinta, mutta on hyvä selvittää rahoituksen korkotaso ja muut lainaehdot. Kyseessä ei välttämättä ole aina se halvin rahoitus.

Jokainen yllä mainittu rahoitus sopii moottoripyörän ostoon, mutta lainaa hakevan henkilön on syytä selvittää millainen rahoitus sopii parhaiten sinulle. Onneksi sinun ei tarvitse päättää asiaa nyt, vaan voit kilpailuttaa yli 30 pankkia ja rahoitusyhtiötä täyttämällä yhden hakemuksen. Saatuasi lainatarjoukset, on sopivan lainapäätöksen tekeminen huomattavasti helpompaa, vaikka yhdessä avo- tai aviopuolisen kanssa.

VertaaLainaa.fi auttaa sinua kilpailuttamaan lainan usean tunnetun pankin ja rahoitusyhtiön välillä, jotka tarjoavat vakuudetonta kulutusluottoa, pankkilainaa sekä joustoluottoa jopa 60.000 euroon saakka. Lainanhakemuksen täyttäminen ja lainatarjousten vastaanottaminen ei maksa mitään eikä sido sellaisenaan mihinkään sopimukseen.

 

Minkä verran moottoripyörälainaa kannattaa ottaa?

Tähän ei ole olemassa yhtä oikeaa vastausta, koska moottoripyörälainan määrään vaikuttaa maksukykysi sekä onko sinulla maksettavana myös muita lainoja.

Selvitä ennen lainan hakemista lainalaskurin avulla millaiseen lainaan sinulla on varaa. Lainalaskurin avulla saat käsityksen moottoripyörälainan kustannuksista sekä miten tietty lainasumma valitulla maksuajalla vaikuttaa muun muassa lainan kuukausierään sekä lainan kokonaiskustannuksiin. Lainalaskurissa voi laina-aikaa sekä lainasummaa muutella. Laskurin antaman laskelma on aina suuntaa antava. Henkilökohtaiset lainatarjoukset saat täyttämällä ja lähettämällä VertaaLainaa.fi lainahakemuksen.

 

Miksi moottoripyörälaina kannattaa hakea netistä?

Hakemalla lainan yhdestä lainapalvelusta, täytyy hakijan luottaa siihen, että kyseessä on edullinen laina hyvillä lainaehdoilla. Jos lainan sen sijaan kilpailuttaa monen lainatarjoajan välillä, voi varmistua, että tulleet lainatarjoukset ovat hyvinkin kilpailukykyiset. On selvää, että jokainen kilpailutuksessa mukana oleva pankki ja rahoitusyhtiö pyrkii antamaan hakijalle mahdollisimman edullisen lainatarjouksen, jotta tarjous erottuisi joukosta edukseen.

VertaaLainaa.fi on lainojen vertailuun ja kilpailuttamiseen erikoistunut palvelu, joka kilpailuttaa hakijan jättämän lainahakemuksen hetkessä yli 30 lainantarjoajan kesken. Tämä antaa hakijalle hyvät lainavertailukohteet löytyy itselleen sopivin laina.

 

Lue myös:

VertaaLainaa.fi
Logo