Pankkilainaa ilman vakuuksia

Vakuudellinen ja vakuudeton laina - Vertaalainaa.fi

Olet kuullut varmasti usein puhuttavan vakuudellisista lainoista sekä vakuudettomista lainoista. Artikkelissa kerromme tarkemmin, mitä tarkoitetaan lainan vakuuksilla ja missä tapauksessa voi saada pankkilainaa ilman vakuuksia?

 

Vakuudellinen vai vakuudeton pankkilaina?

Vakuuksien tarkoituksena on turvata lainanmyöntäjän mahdollinen tappio, jos velallinen ei syystä tai toisesta pystykään maksamaan lainaa takaisin. Tällöin vakuudet toimivat lainan takaisinmaksun turvana. Yleisesti ottaen mitä suuremmasta lainasummasta on kyse, sen todennäköisemmin vakuudet lainaan vaaditaan ja vaikka varsinasta vaatimusta ei esitettäisi, on myös lainanhakijan näkökulmasta parempi ottaa suurempaan lainaan vakuus tai henkilötakaus. Jos lainalla on kaksi yhteisvastuullista lainanhakijaa, pienenee tällöin lainan myöntävän pankin luottotappioriski, jolloin he voivat myöntää suuremman lainan varmemmin ja paremmilla lainaehdoilla lainanhakijalle.

Vakuudellinen pankkilaina on tyypillisesti lainasummaltaan suuri. Tällainen on esimerkiksi asuntolaina. Asuntolainan kohdalla lainan vakuutena toimii ostettava asunto. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että jos lainanottaja ei kykene maksamaan lainaa takaisin, voi lainanmyöntäjä periä vakuuden.

Vakuuksien lisäksi pankki tai rahoitusyhtiö voi vaatia lainaan lisäksi henkilötakauksen. Tämä tilanne voi tulla vastaan, jos esimerkiksi ostettavan asunnon arvo ei vakuusarvoltaan vastaa haettavaa lainasummaa. Näin voi olla tilanteessa, jossa lainanhakija ottaa asuntolainan lisäksi kulutusluoton asunnon remontoimiseen tai sisustamiseen. Ylimenevälle osuudelle lainanhakijan tulee hankkia henkilötakaus, joka voi olla muun muassa avo- tai aviopuoliso, ystävä tai sukulainen.

 

Pankkilainaa ilman vakuuksia

Vakuudettomaan pankkilainaan hakija ei tarvitse vakuuksia tai henkilötakausta, mikä nopeuttaa lainaprosessia huomattavasti. Osalla lainanhakijoista voi myös olla se tilanne, ettei heillä ole lähipiirissään ketään varteenotettavaa henkilötakaajaa tai he eivät halua pantata omaisuuttaan vakuudeksi.

Vakuudeton laina on usein kulutusluotto tai joustoluotto, mutta vakuudeton laina voi hyvin olla myös pankkilaina. Lainasummat ovat vakuudellista lainaa pienemmät, mutta vakuudetonta lainaa voi saada kuitenkin jopa 60.000 euroon saakka.

Pankkilainaa ilman vakuuksia haetaan helposti täytettävällä lainahakemuksella ja hakemuksen voi täyttää lainanhakija hänelle sopivaan kellonaikaan ja koska lainaa varten ei tarvitse odottaa vakuuksien tai henkilötakauksen tarkistamista, voidaan laina maksaa hakijan tilille usein jo seuraavan päivän aikana.

Vakuudeton pankkilaina haetaan tyypillisesti kodin remontoimiseen, lomamatkaan, häiden järjestämiseen, lemmikin eläinlääkärikuluihin tai esimerkiksi veneen hankintaan.

 

Lainan vakuusarvo 100 % vakuudellisessa lainassa

Lainanottajalle voi olla epäselvää mitä tarkoitetaan lainan vakuusarvolla. Esimerkiksi ostettavan auton, asunnon tai kesämökin vakuusarvo ei lainan ottamisen yhteydessä ole 100 prosenttia, vaan 75 prosenttia. Auto, asunto tai mökki ei siis vastaa vakuudellisessa lainassa kokonaan tarvittavaa vakuutta, vaan ylijäävälle 25 prosentille lainanhakija tarvitsee muun vakuuden tai henkilötakauksen.

Vakuudellisen pankkilainan kohdalla tulee lainanhakijan myös kertoa mihin tarkoitukseen laina tulee. Pankki haluaa selvittää onko kohde, johon pankkilaina halutaan ottaa vakuusarvoltaan sellainen, että laina voidaan tähän myöntää. Vakuudettoman lainan kohdalla lainan käyttökohdetta ei tarvitse erikseen selvittää, vaan myönteisen lainapäätöksen jälkeen lainansaaja saa käyttää lainan parhaaksi katsomallaan tavalla mihin haluaa.

 

Vakuudellisen pankkilainan korko

Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että vakuudellinen laina on vakuudetonta pankkilainaa edullisempi. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä syystä, että pankille ja rahoitusyhtiölle vakuudellisen lainan myöntäminen on riskittömämpää. Näin ollen he voivat myöntää vakuudellisen lainan alhaisemmalla lainakorolla.

Vakuudellisen lainan hakuprosessiin kannattaa varata aikaa noin viikko. Pankin täytyy saada lainahakemuksen yhteydessä tiedot myös pankkilainan vakuutena olevasta kohteesta sekä mahdollisen rinnakkaishakijan tiedot.

 

Vakuudettoman pankkilainan lainaehdot

Vakuudetonta pankkilainaa voi hakea 20 vuotta täyttänyt henkilö, jolla on puhtaat luottotiedot sekä riittävä maksukyky. Riittävällä maksukyvyllä tarkoitetaan, että lainanhakijalla tulee olla säännölliset tulot palkkatyöstä tai eläkkeestä. Osa lainanmyöntäjistä vaativat lisäksi tietyn vuositulorajan.

Lainanhakijalla ei saa olla tiedoissaan maksuhäiriömerkintöjä. Mikäli hänellä on, hylätään lainahakemus automaattisesti. Lainanhakijan tulee olla myös Suomen kansalainen tai pysyvästi Suomessa asuva henkilö.

VertaaLainaa.fi sivustolla on esitelty yli 25 pankkia sekä rahoitusyhtiötä, jotka myöntävät vakuudetonta lainaa. Täytä ilmainen lainahakemus ja VertaaLainaa.fi kilpailuttaa lainahakemuksen hetkessä kaikkien kilpailutuksessa mukana olevien pankkien ja rahoitusyhtiöiden välillä.

 

Pankkilainaa ilman vakuuksia – vertaa lainat ja korkoerot

Vakuudellinen laina sopii hyvin suurempaan hankintaan ja pankkilainaa ilman vakuuksia voi olla jopa mahdotonta saada, jos kyseessä on kalliimman auton tai asunnon osto.

Vakuudettomien pankkilainojen vertailu on huomattavasti yksinkertaisempaa, kun lainatarjouksen tarvitsemallaan lainasummalla voi hakea sähköisesti yhdellä lainahakemuksella. Pyydä vertailtavaksi ensin useampi lainatarjous ilmaisella lainahakemuksella ja vertaa lainoja niiden ominaisuuksien, todellisen vuosikoron sekä muiden lainaetuuksien mukaan.

Lainavertailun avulla löytyy usein itselle parhaiten sopiva pankkilaina, oli se sitten vakuudellinen tai vakuudeton laina.

Alla olevassa lainavertailutaulukossa kaikki VertaaLainaa.fi kautta haettavat vakuudettomat pankkilainat.

[ninja_tables id=”18256″]
VertaaLainaa.fi
Logo