Mikä on paras lainavertailu?

Paras lainavertailu

Paras lainavertailu antaa parhaan lopputuloksen edullisen lainan löytämiseen. Kun kilpailuttaa lainan mahdollisimman monen eri lainantarjoajan välillä, tekee se lainojen vertailusta nopeaa ja mutkatonta. Perehdymme tässä artikkelissa tarkemmin siihen, mitä asioita paras lainavertailu tulos edellyttää lainojen kilpailutuspalvelulta.

Paras lainavertailu nostaa esille lainojen hintaerot

Kaikissa tuotteissa ja palveluissa on eroja, niin on myös lainoissa. Ei voida suoralta kädeltä sanoa, mikä laina kenenkin kannattaa ottaa ja mikä laina on edullisin. Lainan sopivuuteen ja edullisuuteen vaikuttavat monet tekijät. Lainasopimus myös usein solmitaan useammaksi vuodeksi, joten ei ole yhdentekevää millaisen lainan valitset ja millä lainaehdoilla. Lainojen pienet korkoerot voivat kuukausitasolla tuntua vähäisiltä, mutta kun lainoja tarkastellaan kokonaiskustannusten kanssa koko laina-ajalla, huomataankin että erot ovatkin suuret.

Lainavertailun avulla pystyt siis säästämään niin kuluissa kuin korkomaksuissa. Lainakulujen ja koron lisäksi kannattaa vertailla myös lainaehtoja ja lainan takaisinmaksun joustavuutta. Nämä asiat voivat korostua myöhemmin, jos elämässä tapahtuu yllättäviä asioita, joihin ei ole osannut varautua.

 

Vertaa lainoja henkilökohtaisen lainatarpeesi mukaan

Tässä vaiheessa sinusta voi tuntua, että lainavertailu on vaikeaa, kun täytyy ottaa niin monta asiaa huomioon. Tottahan se on, että tiettyjä asioita tulee tarkastella tarkemmin, mutta lainojen vertailu ei kuitenkaan loppujen lopuksi ole vaikeaa, kun saat vertailtavaksesi useita lainatarjouksia. Pystyt nopeasti erottamaan ns. “jyvät akanoista”.

Lainavertailu aloitetaan siitä, että hankintaan vertailtavaksi useampi lainatarjous. Nämä kannattaa pyytää mahdollisimman monesta pankista ja rahoitusyhtiöstä. Saatuasi lainatarjoukset, vertaa niissä maksuaikojen pituuksia, lyhennyserien suuruutta sekä tarjottavaa lainasummaa. Onko lainasumma sellainen mikä riittää tarvitsemaasi hankintaan? Onko lainanlyhennys sen suuruinen, että pystyt sen maksamaan joka kuukausi?

Vertaa lainoja seuraavaksi lainan kulujen ja koron mukaan. Ota tarkempaan vertailuun lainojen todelliset vuosikorot. Vuosikorko pitää sisällään kaikki kyseiseen lainaan kohdistuvat maksut, kuten avausmaksun, nimelliskoron, tilinhoitomaksut, laskutuslisän yms. Lainan todellinen vuosikorko kertoo, kuinka edullisesta lainasta on kyse. Mitä pienempi on lainan todellinen vuosikorko, sen edullisempi laina on. Katso myös kuinka paljon laina tulee maksamaan koko laina-aikana. Ellei lainan kokonaiskustannuksia syystä tai toisesta näe lainatarjouksesta, voit laskea sen itse VertaaLainaa.fi sivustolla olevalla maksuttomalla lainalaskuri.

Lainan valintaan vaikuttaa myös, mihin tarkoitukseen laina tulee. Osa rahoittaa kertaluontoisesti tilille maksettavalla kulutusluotolla suuremmat kertaotokset, mutta tällä hetkellä on nähtävissä, että moni suomalainen ottaa lainaa myös sijoitustoiminnan rahoittamiseen.

 

Paras lainavertailu tuo esille myös muut lainaehdot

Kun sopivat lainatarjoukset ovat löytyneet tarkastele lainoja vielä muiden ehtojen mukaan, kuten onko lainaan mahdollista saada maksu- tai lyhennysvapaata laina-aikana tai voiko maksuaikaa muuten pidentää. Huomioi lainavertailussa tulleiden lainatarjousten lainatuote. Onko tarjottava laina kulutusluotto, joustoluotto tai esimerkiksi pikalaina. Jokaisella lainatuotteella on hieman erilainen maksutapa lainansaajan tilille sekä lainan käyttöominaisuudet.

Kulutusluotto on kertaluontoisesti tilille maksettava laina, joka soveltuu usein suurempiin hankintoihin. Joustoluotto taas myönnetään luottorajalla, jonka puitteissa asiakas saa nostaa lainaa tililleen tarvittavan määrän. Joustoluotossa lainan korko ja kulut määräytyy nostojen mukaan. Luotto maksetaan takaisin tyypillisesti avoinna olevasta saldosta minimilyhennyksen verran. Kun joustoluottoa on maksanut takaisin, vapautuu lainaa uudelleen asiakkaan käyttöön. Pikalaina on pikavippi, joka otetaan yleensä, kun rahaa tarvitsee nopeasti käyttöön. Pikalaina maksetaan lainansaajan tilille noin 10 minuutissa. Pikalaina on melko pieni lainasumma, jossa myös lainan takaisinmaksuaika on lyhyt.

 

Lainavertailu on helppoa ja nopeaa VertaaLainaa.fi palvelun kautta

Lainatarjousten pyytäminen useasta eri pankista ja rahoitusyhtiöstä vie useita tunteja aikaa. Jokaiseen pankkiin ja yritykseen täytyy täyttää oma lainahakemuksensa.

Ota avuksesi lainavertailuun ja lainojen kilpailuttamiseen erikoistunut palvelu, VertaaLainaa.fi.

Lainanhakijan tarvitsee täyttää sivustolla vain yksi lainahakemus, joka VertaaLainaa.fi toimesta välitetään kilpailutettavaksi yli 30 lainantarjoajalle. Kilpailutuksessa on mukana useita tunnettuja pankkeja sekä rahoitusyhtiöitä, joista olisit joka tapauksessa päätynyt pyytämään lainatarjoukset. Maksuttoman palvelun avulla säästät nyt huomattavasti aikaasi ja hermojasi.

Lainahakemuksen täyttäminen tai lainatarjousten vastaanottaminen ei maksa sinulle mitään eikä sido sinua mihinkään lainasopimukseen. Vasta lainatarjouksen hyväksymisen ja lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen lainahakija on velvollinen maksamaan lainan sovitusti.

Pyydä maksuttomat ja riskittömät lainatarjoukset, niin pääset tekemään kattavan lainavertailun.

VertaaLainaa.fi
Logo