Uusi lakimuutos kulutusluottoihin

uusi lakimuutos kuluttajaluottoihin

Uusi lainsäädäntö kuluttajaluottojen korkojen suhteen on otettu käyttöön kuluttajien aseman parantamiseksi ja velkaantumisen hillitsemiseksi. Muutoksessa nimelliskorko sekä muut lainaan liittyvät kulut on asetettu tietyille maksimiarvoille. Mutta mitä tämä tarkoittaa sinulle, joka mahdollisesti olet hakemassa lainaa tai jo olemassa oleville lainoille? Alta löydät tärkeimmät muutokset ja vinkkejä, kuinka voit säästää lainakuluissasi uuden lainsäädännön avulla.

 

Keskeiset muutokset korkolainsäädännössä

Nimelliskorko: Lainojen nimelliskorko on nyt rajattu 15 prosenttiin, mutta lisäksi siihen voidaan lisätä Suomen Pankin määräämä viitekorko, joka päivittyy puolen vuoden välein. Kuitenkin niin, että nimelliskorko voi olla maksimissaan 20 prosenttia.

Muut Kulut: Lainoihin liittyvät muut kulut on rajattu 150 euroon vuodessa tai vaihtoehtoisesti ne voivat olla enintään 0,01% päivässä avoimesta lainasummasta.

 

Lainojen kilpailuttaminen ja uusi lainsäädäntö

VertaaLainaa.fi lainavertailupalvelu kilpailuttamaan lainan vain pankkien ja rahoitusyhtiöiden kesken, jotka noudattavat uutta korkolainsäädäntöä 1. lokakuuta alkaen.

Jos sinulla on jo voimassa olevia korkeakorkoisia lainoja, uusi lainsäädäntö voi tarjota mahdollisuuden pienentää lainanhoitokustannuksiasi. VertaaLainaa.fi vertailupalvelu tarjoaa nopean ja maksuttoman tavan kilpailuttaa lainasi uudelleen. Tämän avulla voit löytää edullisimman tarjouksen ja mahdollisesti säästää uudelleenjärjestelemällä lainasi.

Muutamassa minuutissa täytetty lainahakemus voi avata sinulle mahdollisuuden edullisempiin lainavaihtoehtoihin. Muista, että pienikin säästö on aina säästöä ja omien talousasioiden säännöllinen seuraaminen auttaa hahmottamaan, mistä säästöjä voi milloinkin mahdollisesti saada. Uusi lainsäädäntö on askel oikeaan suuntaan kuluttajansuojan näkökulmasta, mutta muista, että omat valintasi vaikuttavat eniten talouteesi.

Kilpailuta lainasi, niin näet nopeasti, voitko tällä tavoin saada lainasi kuluihin säästöä vai täytyykö sinun etsiä muita vaihtoehtoja. VertaaLainaa.fi palvelussa lainahakemuksen täyttäminen ja lainatarjousten vastaanottaminen ei maksa mitään eikä sido mihinkään. Aloita lainojen vertailu jo tänään!

VertaaLainaa.fi
Logo