Velkajärjestely auttaa kun lainoja on useita

velkajärjestely

Velkajärjestely sopii henkilölle, jolla on useampi laina ja kulut kyseisistä lainoista korkeat. Yhdistämällä lainat yhdeksi järjestelylainaksi on yhden lainan hallittavuus helpompaa ja lainakulut tasoittuvat. Lainojen yhdistäminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen velkakierteeseen tai maksuvaikeuksiin ajautumista.

 

Miten velkajärjestely hoidetaan?

Usein henkilö, jolla on kaksi tai useampi laina huomaa, että monen lainojen hallittavuus ei ole helppoa. Lainojen lisäksi on myös laskut maksettavana ja jokaisella laskulla on eri eräpäivä. Osa laskuista ja lainoista tulee maksaa alkukuusta ja osa kuun keskivaiheilla. Kun laskee ja tutkii lainoja tarkemmin huomaa, että jokaisesta lainasta täytyy joka kuukausi maksaa tilinhoitomaksut, korko ja laskutuslisä. Mieleen juolahtaa pakostakin, onko monen lainan maksamisessa mitään järkeä?

Eihän siinä olekaan. Lainat kannattaa yhdistää jo käytännön syistä. Kun lainoja on maksettavana vain yksi, on taloutta helpompi pitää paremmin tasapainossa. Toinen syy on lainakulujen karsiminen. Jos lainaa on maksettavana useammalle eri pankille tai rahoitusyhtiölle, jokaiseen erikseen otettuun lainaan kohdistuu omat kulunsa ja korkomaksut. Näistä muodostuu jopa satojen eurojen suuruinen ”lisämaksu”, mistä voisi päästä eroon yhdistämällä lainat. Velkajärjestely auttaa turhien kulujen karsimisessa.

Jos velkaa on paljon ja pelkää joutuvansa pidemmän päälle ongelmiin monen lainan kanssa, on syytä harkita järjestelylainan hakemista. Lainojen yhdistämisen jälkeen kulut joutuu maksamaan vain yhdestä lainasta usean luoton sijaan. Järjestelylaina ei missään nimessä pienennä velkasummaasi, mutta auttaa selkeyttämään taloudenhallintaa. ja karsimaan pois turhia kuluja.

 

Onko järjestelylainan kilpailuttamisesta mitään hyötyä?

Järjestelylainan neuvotteluajan voi varata omasta pankistaan. Mutta tämä ei ole mitenkään pakollista.

Järjestelylainaa voi yhtä hyvin hakea myös muusta pankista, kuin sieltä missä normaalisti asioi.

Hyötyäkseen vallitsevasta kilpailutilanteesta pankkien ja rahoituslaitosten välillä, kannattaa järjestelylaina kilpailuttaa lainantarjoajien kesken.

Kilpailuttamalla tarvitsemansa järjestelylainan usean eri lainantarjoajan välillä, pystyt tarkemmin arvioimaan, mistä uusi yhdistelylaina kannattaa ottaa.

Kilpailuttamisen kautta selvität muun muassa:

  • Mikä pankki tai rahoitusyhtiö pystyy tarjoamaan sinulle tarvitsemaasi yhdistelylainaa
  • Pystyt tarjouksia vertailemalla selvittämään, mikä lainantarjoajista myöntää sinulle edullisinta lainaa
  • Saat kerralla useita lainatarjouksia, mikä auttaa vertailemaan lainoja

 

Miten velkajärjestely aloitetaan?

Järjestelylainan myöntämisen perusteena ei missään nimessä ole henkilön veloista selviytymisen ongelmat tai ylipäätään suuret velat.

On järkevää aloittaa järjestelylainan hakeminen siinä vaiheessa vaiheessa, kun velkakierrettä ei ole vielä päässyt syntymään eikä ulosotossa ole maksuhäiriömerkintää.

Järjestelylainaa voi hakea kuka tahansa, joka haluaa selvittää, voisiko lainojen yhdistäminen tuoda säästöä lainan kuluihin?

Lainojen yhdistämisen voi aloittaa henkilö, jolla on riittävä maksukyky ja säännölliset tulot.

Järjestelylainaa haetaan samalla tavalla kuin, mitä tahansa muutakin lainaa. Hakemukseen vain lisätään olemassa olevien lainojen yhteen laskettu summa.

Asiointipankkisi ei vaikuta eikä vaikeuta lainojen yhdistämistä palvelussamme.

 

Minkä verran järjestelylainaa voin saada?

Tähän kysymykseen emme voi tyhjentävästi vastata.

Asiaan vaikuttaa, minkä verran olet hakemassa järjestelylainaa ja millainen sinun maksukykysi on?

Jokainen pankki ja rahoitusyhtiö, joka saa lainahakemuksesi, tekee tietojen pohjalta luottokartoituksen, jossa arvioidaan muun muassa luotonmaksukykyäsi.

Jos lainantarjoaja arvioi sinun pystyvän maksamaan lainan lainaehtojen mukaisesti, he jättävät sinulle henkilökohtaisen lainatarjouksensa.

Kilpailutuksessa on mukana useita pankkeja ja rahoitusyhtiöitä. Myönnettävä maksimisumma järjestelylainaa verkosta haettuna on 60 000 euroa.

Vinkki: Jos sinulla on lähipiirissäsi henkilö, jolle voit uskoutua laina-asioistasi ja hänen taloudellinen tilanne on sellainen, että häntä voisi pyytää takaajaksi, kysy asiaa häneltä.

Usein kun lainalla on kaksi yhteisvastuullista lainanhakijaa, pysty pankki myöntämään suuremman summan lainaa paremmilla lainaehdoilla.

 

Miten haen järjestelylainaa?

Aloita järjestelylainan hakeminen seuraavasti:

  • Laske lainat yhteen, jotka haluat yhdistää
  • Täytä lainahakemus huolellisesti ja lähetä
  • Hakemuksesi välitetään kilpailutuspalvelussamme mukana oleville pankeille arvioitavaksi.

Lainatarjoukset välitetään sinulle tarkistettavaksi ja vertailtavaksi jo saman päivän aikana hakemuksen lähettämisestä.

Tutustu lainatarjouksiin rauhassa ja tee päätös. Lainasopimuksen solmit lainanmyöntäjän kanssa. Nykyisin kaikilla lainantarjoajalla on käytössään sähköinen allekirjoitus, joten lainasopimuksen  allekirjoittaminen onnistuu nopeasti ja turvallisesti verkossa.

Kun olet saanut uuden lainan tilillesi, maksa lainalla vanhat korkeakorkoiset lainat kokonaan pois.

 

Entä jos yhdistelylainaa ei myönnetä?

Joskus voi käydä niinkin, että yhdistelylainaa ei myönnetä ja velkajärjestely ei onnistu. Tämä voi johtua monestakin eri asiasta, kuten yhdistettävien lainojen yhteissummasta, hakijan tuloista tai jostain muusta syystä.

Jos lainojen yhdistäminen ei onnistu, ei asiaa pidä missään nimessä jättää siihen vaan silloin tulee hakea apua omien raha-asioittesi hoitamiseen, Takuusäätiöstä, oman kuntasi talous- ja velkaneuvojalta tai sosiaalitoimistosta.

 

Lue myös: Yhdistelylainalla selkeytetään taloutta ja karsitaan kuluja 

VertaaLainaa.fi
Logo