Yhdistä lainat ja säästä

Yhdistä lainat ja säästä

Lainojen yhdistäminen on yksi helpoimmista tavoista helpottaa omaa taloudellista tilannetta. Monen pienen lainan yhdistäminen tuo rahallista säästöä lainan kuluihin ja korkoihin, mutta se tekee myös omasta talouden hallinnasta merkittävästi helpompaa, kun muistettavana on monen eräpäivän sijaan vain yhden lainan eräpäivä ja maksuerän suuruus. Kuluneen vuoden aikana suomalaiset ovat yhdistäneet lainojaan enemmän kuin minään muuna vuonna. 

Uusi korkokatto koskee lainan nimelliskorkoa, eikä se saa olla suurempi kuin 15 % + viitekorko (maksimissaan 20%). Myös lainan muita kuluja rajattiin siten, että ne eivät saa ylittää 150 euroa vuodessa. Uusi merkittävästi edullisempi korkokatto sai suomalaiset vaihtamaan vanhat joustoluotot, pikalainat ja kulutusluotot uudeksi ja merkittävästi edullisemmaksi yhdistelylainaksi. Aloita lainojen yhdistäminen maksuttomalla hakemuksella ja selvitä, voisitko saada edullisempaa yhdistelylainaa pankista tai rahoituslaitokselta.

 

Yhdistä lainat ja säästä jopa tuhansia euroja

Lainojen yhdistäminen toi monelle todella suuria säästöjä. Parhaimmillaan voitiin puhua jopa tuhansien eurojen säästöstä. Vuosia ennen 15 % korkokattoa netin kautta haettujen kulutusluottojen todellinen vuosikorko sai olla 50 %. Nyt kun nämä vanhat kulutusluotoluotot sai vaihdettua yhdistelylainaan, jonka nimellinen vuosikorko on max. 20 %, oli sanomattakin selvää että se oli taloudellisesti erittäin kannattavaa. Ja jos näitä korkeakorkoisia lainoja oli useita, sitä suuremman säästön lainojen yhdistely toi.

Alla yksi esimerkki tyypillisestä lainojen yhdistämisestä.

 

Yhdistettävät lainat:

LainaaLainan todellinen vuosikorkoMaksuaikaKorot laina-aikana
2000 €50 %2 vuotta1202 €
3500 €40 %2 vuotta1640 €
1500 €38 %2 vuotta664 €
3000 €45 %2 vuotta1602 €
Yhteensä:Korkojen keskiarvo:Keskiarvo:Korot yhteensä:
10 000 €43,25 %2 vuotta5108 €

Yhdistelylaina tarjoukset:

YhdistelylainaaLainan todellinen vuosikorkoMaksuaikaKorot laina-aikana
1. Pankki: 10 000 €13,80 %2 vuotta1410,04 €
2. Pankki: 10 000 €11,46 %2 vuotta1174,74 €
3. Pankki: 10 000 €9,06 %2 vuotta931,33 €
4. Pankki: 10 000 €6,59 %2 vuotta680,26 €

Kuten yllä olevista yhdistelylainojen tarjouksista näkee, lainojen korkojen osuus on merkittävästi pienempi, kuin neljässä yhdistettävässä lainassa yhteensä. Yhdistelylainan tarjouksista kalleinkin vaihtoehto toisi 3697,96 euron säästöt koroissa. Tuo tekisi kahden vuoden maksuajalla kuukausitasollakin 154,08 euroa.

 

Muista nämä kun haet yhdistelylainaa

 • Kilpailuta yhdistelylaina. Kuten tämän sivun esimerkeistä näet, myös yhdistelylainojen kuluissa ja koroissa on eroja. Muista siis kilpailuttaa yhdistelylainat aivan kuten kaikki muutkin lainat. Palvelumme avulla teet lainavertailusta ja yhdistelylainan kilpailuttamisesta helppoa ja vaivatonta.
 • Hae yhdistelylainaa oikea määrä. Moni tekee virheen siinä, että yhdistelylainaa haetaan enemmän kuin on oikeasti tarvetta. Laske tarkasti kaikkien yhdistettävien lainojen määrät yhteen ja hae yhdistelylainaa vain tuolle summalle.
 • Maksa kaikki yhdistettävät lainat heti pois, kun olet saanut yhdistelylainan. Älä jätä yhdistettävien lainojen maksua huomiselle, vaan toimi heti. Näin varmistat sen, että nostettu yhdistelylaina menee siihen tarkoitukseen, mihin se on haettu.
 • Jos et nyt saa hyvää lainatarjousta lainojen yhdistämiseen, kokeile kuukauden kuluttua uudelleen. Jos käy niin, että yksikään pankki ei pysty tarjoamaan riittävän edullista lainaa, kannattaa sitä kokeille hakea uudelleen 3 – 4 viikon kuluttua. Mitä vähemmän sinulla on yhdistettäviä lainoja, sitä parempi mahdollisuus sinulla on saada edullinen lainatarjous. Kun maksat lainoja pois kuukausittain, lainojen pääoma pienenee ja se antaa mahdollisuuden saada hyväksytty ja edullinen yhdistelylaina.

 

Viisi syytä, miksi lainojen yhdistäminen voi kohdallasi kannattaa

Lainojen yhdistäminen on prosessi, jossa useat olemassa olevat lainat sulautetaan yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Tällöin asiakas ottaa yhden uuden lainan, jolla maksaa pois kaikki aiemmat velat ja sitoutuu maksamaan vain yhtä lainaa takaisin. Tässä ovat tärkeimmät syyt, miksi lainojen yhdistäminen voi olla taloudellisesti järkevää:

1. Selkeyttää taloutta

 • Helpompi hallinnoida: Kun monien lainojen sijaan on vain yksi laina, talouden hallinta yksinkertaistuu, koska sinun tarvitsee huolehtia vain yhdestä kuukausierästä ja eräpäivästä.

2. Voi säästää kuluissa

 • Pienemmät kokonaiskulut: Lainojen yhdistämisellä voi olla mahdollisuus vähentää kuukausittaisia lainanhoitokuluja, kun korkeakorkoiset lainat korvataan yhdellä mahdollisesti matalampikorkoisella lainalla.
 • Vähemmän kuluja: Monet lainat tuovat usein mukanaan monia kuluja, kuten tilinhoitomaksuja ja muita palkkioita. Yhdistämällä lainat voit välttää useita pieniä maksuja.

3. Selkeämpi korkotilanne

 • Yksi korko: Yhdistelylainan myötä lainan korko on yksiselitteinen ja helpompi seurata kuin useiden lainojen vaihtelevat korot.
 • Mahdollisesti matalampi korko: Joskus yhdistelylainan korko voi olla alhaisempi kuin aiempien lainojen keskimääräinen korko, erityisesti jos kyseessä ovat korkeakorkoiset pikavipit tai luottokorttivelat.

4. Parantaa maksuvalmiutta

 • Tasainen maksurytmi: Yhden lainan lyhennyksen ja korkomaksun seuraaminen ja maksaminen säännöllisesti voi auttaa parantamaan maksuhistoriaa ja luottokelpoisuutta.
 • Joustavammat ehdot: Joskus yhdistelylainaan voi saada joustavammat takaisinmaksuehdot ja paremman maksuaikataulun, joka sopii omaan taloudelliseen tilanteeseen.

5. Voi tuoda mielenrauhaa

 • Vähentää stressiä: Talouden hallinta yksinkertaistuu, mikä voi vähentää stressiä ja parantaa elämänlaatua.
 • Suunnitelmallisuus: Yksi laina voi helpottaa talouden suunnittelua ja ennakoivuutta.

Lainojen yhdistäminen voi tuoda selkeyttä ja säästöjä taloudenhoitoon. Ennen lainojen yhdistämistä on kuitenkin tärkeää tutkia eri vaihtoehtoja huolellisesti ja varmistaa, että uusi laina on ehdollisesti ja taloudellisesti edullisempi kuin vanhat lainat yhteensä.

VertaaLainaa.fi
Logo