Yhdistä lainat ja säästä

Yhdistä lainat ja säästä

Lainojen yhdistäminen on yksi helpoimmista tavoista helpottaa omaa taloudellista tilannetta. Monen pienen lainan yhdistäminen tuo rahallista säästöä lainan kuluihin ja korkoihin, mutta se tekee myös omasta talouden hallinnasta merkittävästi helpompaa, kun muistettavana on monen eräpäivän sijaan vain yhden lainan eräpäivä ja maksuerän suuruus. Kuluneen vuoden aikana suomalaiset ovat yhdistäneet lainojaan enemmän kuin minään muuna vuonna. Tämä johtuu vuoden 2019 syyskuussa voimaan tulleesta 20 % korkokatosta.

Vakuudettomia lainoja koskeva korkokatto astui voimaan ensimmäisenä päivänä syyskuuta 2019. Uusi korkokatto koskee lainan nimelliskorkoa, eikä se saa olla suurempi kuin 20 %. Myös lainan muita kuluja rajattiin siten, että ne eivät saa ylittää 150 euroa vuodessa. Uusi merkittävästi edullisempi korkokatto sai suomalaiset vaihtamaan vanhat joustoluotot, pikalainat ja kulutusluotot uudeksi ja merkittävästi edullisemmaksi yhdistelylainaksi.

 

Yhdistä lainat ja säästä jopa tuhansia euroja

Lainojen yhdistäminen toi monelle todella suuria säästöjä. Parhaimmillaan voitiin puhua jopa tuhansien eurojen säästöstä. Ennen 20 % korkokattoa netin kautta haettujen kulutusluottojen todellinen vuosikorko sai olla 50 %. Nyt kun nämä vanhat kulutusluotoluotot sai vaihdettua yhdistelylainaan, jonka nimellinen vuosikorko on max. 20 %, oli sanomattakin selvää että se oli taloudellisesti erittäin kannattavaa. Ja jos näitä korkeakorkoisia lainoja oli useita, sitä suuremman säästön lainojen yhdistely toi.

Alla yksi esimerkki tyypillisestä lainojen yhdistämisestä.

 

Yhdistettävät lainat:

Lainaa Lainan todellinen vuosikorko Maksuaika Korot laina-aikana
2000 € 50 % 2 vuotta 1202 €
3500 € 40 % 2 vuotta 1640 €
1500 € 38 % 2 vuotta 664 €
3000 € 45 % 2 vuotta 1602 €
Yhteensä: Korkojen keskiarvo: Keskiarvo: Korot yhteensä:
10 000 € 43,25 % 2 vuotta 5108 €

Yhdistelylaina tarjoukset:

Yhdistelylainaa Lainan todellinen vuosikorko Maksuaika Korot laina-aikana
1. Pankki: 10 000 € 13,80 % 2 vuotta 1410,04 €
2. Pankki: 10 000 € 11,46 % 2 vuotta 1174,74 €
3. Pankki: 10 000 € 9,06 % 2 vuotta 931,33 €
4. Pankki: 10 000 € 6,59 % 2 vuotta 680,26 €

Kuten yllä olevista yhdistelylainojen tarjouksista näkee, lainojen korkojen osuus on merkittävästi pienempi, kuin neljässä yhdistettävässä lainassa yhteensä. Yhdistelylainan tarjouksista kalleinkin vaihtoehto toisi 3697,96 euron säästöt koroissa. Tuo tekisi kahden vuoden maksuajalla kuukausitasollakin 154,08 euroa.

 

Muista nämä kun haet yhdistelylainaa

  • Kilpailuta yhdistelylaina. Kuten tämän sivun esimerkeistä näet, myös yhdistelylainojen kuluissa ja koroissa on eroja. Muista siis kilpailuttaa yhdistelylainat aivan kuten kaikki muutkin lainat. Palvelumme avulla teet lainavertailusta ja yhdistelylainan kilpailuttamisesta helppoa ja vaivatonta.
  • Hae yhdistelylainaa oikea määrä. Moni tekee virheen siinä, että yhdistelylainaa haetaan enemmän kuin on oikeasti tarvetta. Laske tarkasti kaikkien yhdistettävien lainojen määrät yhteen ja hae yhdistelylainaa vain tuolle summalle.
  • Maksa kaikki yhdistettävät lainat heti pois, kun olet saanut yhdistelylainan. Älä jätä yhdistettävien lainojen maksua huomiselle, vaan toimi heti. Näin varmistat sen, että nostettu yhdistelylaina menee siihen tarkoitukseen, mihin se on haettu.
  • Jos et nyt saa hyvää lainatarjousta lainojen yhdistämiseen, kokeile kuukauden kuluttua uudelleen. Jos käy niin, että yksikään pankki ei pysty tarjoamaan riittävän edullista lainaa, kannattaa sitä kokeille hakea uudelleen 3 – 4 viikon kuluttua. Mitä vähemmän sinulla on yhdistettäviä lainoja, sitä parempi mahdollisuus sinulla on saada edullinen lainatarjous. Kun maksat lainoja pois kuukausittain, lainojen pääoma pienenee ja se antaa mahdollisuuden saada hyväksytty ja edullinen yhdistelylaina.

Lisää velkajärjestelystä Oikeus.fi sivustolta.

Kilpailuta laina maksutta VertaaLainaa.fi palvelussa

Olemme 100% kotimainen palvelu, josta saat lainapäätöksen välittömästi.

Lainatarjoukset saat vain muutamassa minuutissa.

Pyydä lainatarjoukset tästä

Takaisin ylös
VertaaLainaa.fi